Saturday, January 9, 2010

KUI KUI KUI...PAKNIL DAH GEMUUUUUKKK!!!!

Ari tu adalah Paknil terbaca kat ShoutBox Paknil ada beberapa pengunjung kata Paknil terlalu kurus. Bila tengok kat cermin, Paknil rasa iye kot. Jadi, Paknil tanya kat orang sekeliling, "kurus sangat ke?".
Paknil obses sikit bila cakap pasal berat badan. Ada yang kata kurus sangat dan ada kata Paknil dah tua, tak elok kurus sangat nanti nampak lagi tua. Sebenarnya Paknil suka puasa, selain berpuasa dapat juga Paknil kawal nafsu makan Paknil ni.
Pikir punya pikir, Paknil rasa nak gemukkan sikit berat badan Paknil supaya kulit badan dan muka tak kendur. Jadi bila bab makan, Paknil belasah jugak lah. Alih-alih sekarang Paknil rasa macam dah terlebih pulak dan dah mula nampak gemuk.
Tengoklah bawah dagu Paknil tu macam dah ada isi!! Sekarang berat badan Paknil dah cecah 66kg berbanding dulu yang orang kata kurus sangat tu 62kg.
Sekarang ni Paknil rasa macam nak kuruskan sikit tapi ada yang kata gemuk kan sikit lagi. Korang rasa?
PAKNIL : Bukan nak jadikan isu pasal hal remeh ni tapi kat blog Paknil sendiri, tak salah kan kalau Paknil nak kongsi jugak benda-benda personal cam ni?

124 comments:

edzlin007 said...

salam paknil.

hehe banyak nya naik. patutlah hari tu saya tengok paknil macam berisi sikit. ikut ketinggian paknil lah, berat badan tu sesuai tak dengan nilai BMI paknil. berat normal antara 20 - 23 BMI. selagi tak lebih 25, kira berat paknil normal aja.

tapi pendapat saya secara peribadi, berat paknil yang dulu 61kg tu lagi elok kut. nampak muda dan kacak

My Life said...

salam

dear paknil

harap paknil sihat selalu dan sentiasa dalam lindungaNYA.. INSYAALLAH..

BIARLAH BADAN PAKNIL BERISI SIKIT.. (-_-)

mushy shizzy gina said...

kurus sangat nnt nampak berusia la paknil..berisi la cute!!!

tapi paknil memang cute sepanjang hayat!hehe

luna_e said...

gemuk sgt xelok pak nil...nnt dkt tv tgk dh xbape cute, kurus sgt pn xelok..mcm org sakit je nnt...mcm gini dh kire ok la...xyah tambah atau kurang lg...

masturah idrus said...

gemuk? tembam la.....i like....
mas suke org tembam2 ni..comey! nk tersenyum je bile tgk org tembam.. betul....

syafawani said...

hye paknil..
gemuk ka kurus ka xkisah k..janji paknil tetap paknil..hehe
cheers~

Dayah said...

Salam Paknil,
Rasa Dayah.. paknil boleh choose to maintain or reduce 2kg.
Well its not too much pun kan..
Chubby sikit cute je .. ("",)

airda82 said...
This comment has been removed by the author.
KhadeejaEhsan said...

lagi suke kalau paknil berisi :)
x mo la kurus2..heheh

yatie said...

alahai pak nil.....naik sikit je..ok apa...org yg naik bekilo-kilo ni selamba je....hehehe....

little cart00n said...

salam paknil..

xde la gemok mne pun paknil..
cam skrg ni oke kot..
nmpak pp chubby sket..
heee...

tp gemok ke kurus ke,moge hidup paknil sihat n hepi selalu..=))

liyana said...

ok je paknil berisi sket.. nampak paknil senang ati ;)

nur 'adli azhari said...

xpe tu pak nil..asalkan sihat!

bungacahaya said...

Takper lebih kilo sket...asalkan sihattttt......

NJ said...

Salam abg aznil
ok la tu x la GUMUKS sgt pun..asal kan abg aznil sihat ok dah pun tu..kurus sgt mmg nampak ketuaan tu pun..kalau ada isi sikit nampak la muda 10 tahun..hahaha...
apa pun abg aznil masih macho lagi per..don wori la tu..masih hot lg tuk jadi pengacara or dejay dgn din beramboi tu...ekeke

psst : kekal 63 kg dah ok sgt la tu..

atle ♥ waT¡e said...

tu sume x penting..janji sihat udah... :p

Sofiah Sulaiman said...

Assalammualaikum Uncle,

Oh! Baru saya tahu jadi selama ini, saya ingatkan berat badan uncle yang kurus tu dalam 40+kg, tapi rupa-rupanya 62 kg, baru saya tahu.

Ini bagi pendapat saya, pendapat orang lain saya tak tahu pulalah yea sebab setiap orang inkan, ada pendapat dan cita rasa mereka sendiri. Bagi pendapat saya, berat badan uncle yang dahulu semasa uncle kurus tu, nampak macam: 'Badan nampak macam remaja tetapi muka tua". Berat badan uncle yang dahulu tu, sungguh tak sesuai.

Tapi memandangkan sekarang, berat badan uncle telah pun meningkat kepada 66 kg, uncle janganlah kata gemuk, sedih saya baca. 66 kg tu, bukan gemuklah uncle tetapi itu bermakna berat badan uncle 'Sihat'. Saya lebih suka bentuk berat badan uncle yang sekarang ini. Sebab ianya sesuai sangat dengan uncle dan uncle taklah nampak macam dah tua kalau dibandingkan dengan masa uncle kurus tu.

Nasihat saya, apa kata uncle maintain kan berat badan uncle yang sekarang ini, 66 kg. U just maintain it tetapi jangan gemukkan lagi.

-Sofiah_Sulaiman (Singapura)-

Zura&Mizan said...

salam paknil

kalo berisi sikit pon ape salahnye..sy tgk muka paknil yg dah tembam sikit tu,nampak cute plak..mcm keanak-anakan gitu..maintain 66kg sudah..kalo lebih nanti jadi lain..:)

suka yang kiut2 sbb husb sy pon chubby jgk orgnye..eheheh

shasha said...

paknil..saya rasa paknil..kalau naik..paling ketara nampak kat mata..mcm sepet sket..sbb pipi tu tarik..hehe..tp tetap kiut..kalau utk jaga kesihatan elok berjaga2 berat badan ni kan..so paknil leh kira guna BMI..apa2 pun paknil tetap mantopppp!! :)

myza said...

ermm dah ok kot ni..66kg pun dah sesuai..kalau bleh 65kg-64kg lg ok..itu pndapat saya je..yg penting paknil sntiasa SEHAT sjahtera dijauhkan segala penyakit..

syazana said...

Ok lah ni...x gemuk n x kurus sangat..janji x kurus sangat nanti cepat nampak tua.hehehe..apa pon pak nil janji sihat.

hajah zainab bt abdullah said...

salam hj,

akak rasa berat tu dah ideal...kurus sangat nampak macam tak normal pulak. jangan marah ya, ini pandangan akak ler!!

@cu SaYaNg said...

rasa nye paknil nmpk ok dlm berat badan 61-62kg...tapi mcm skrg nie pun ok dah....

aimisya said...

salam paknil...

orite je tu paknil.. dunt worry.. as long as u r healthy it juz fine.. hope paknil epi n best mcm slalu :)

j@z said...

PAKNILLLLLL...trailer magika dgn Hikayat merong mahawangsa dh kluar

http://www.youtube.com/watch?v=SamAxH4Tbag

http://www.youtube.com/watch?v=D0ZdBS3flq4

ya Allah..memang tabik spring tahap gaban dh la..huhuhu...xsaba3...

azyan azilah said...

camni la paknil.pe kata pak nil buat poll kat tepi ni tgk spe yg setuju paknil gemuk skit or kurus skit or maintain je. hehe kan lagi senang nak decide.

mamaleen said...

gemuk ok..xgemuk pn ok...ala pak nil..xkisah la..janji sihat..

putrizarina said...

hahaha...tp mmg dh nmpak sketla chubby nyerr..if paknil nak tau, my little doter yg age 2 years n 3 months pun dh kenal paknil..kalau nampak je paknil dlm tv, sibuk jerit "ibu,paknil!paknil!"..mmg la u're adored by the children...btw..chubby sket takpe..jgn gumuk sgt sudaaaaa ;)

siti said...

dah ade dabel chin~!

tapi kekalkan je la kot. nampak ok dah tu wlpn dah 66kg..

neeZhom said...

Salaam. Ok per berisi sikit tu Paknil, baru macho sikit, orang lelaki kan hehe

Lepas tu nnt boleh lah pergi Gym, bina badan pulak, nanti cicak man 3 boleh jari hero plak

Semoga sihat dan bahagia sokmo la Pak nil ya. Semoga selamat dunia dan akhirat :)

momoe said...

pak nil da berisi!
pak nil kn sllau JEMPUT penonton yg berisi kalau
dlm MCM2 AZNIL tuk semban2

jum diet

:)

joegrimjow said...

xpe pak nil
ku ada ;-)

lose weight now
ask me how

OrEnTaLeZ said...

turunkan sket..tp jgn lah terkurus sgt plak nnt.huhu. neway..pak nil still mantain muda n cute. jg ksihatan !~~

manjeamusyuk said...

Salam paknil, kalo turunkn lg 2kg nmpak ok kot..paknil mnum la herbalife! Best tau!

GreenJade said...

salam paknil-honestly & frankly ok dah nih nmpk sgt comel dah mcm belia 20-an lak..ok gak menten jek gini.. :)

Watierman said...

Salam pak Nil..wat exercise dagu jer...kalau kurang pun sekilo dua..or else maintain...dah elok dah tu...Tua tu dah tetap dah...makin hari pun makin ke situ....hehehe
Yg penting ceria2 selalu & just be yourself!!!

aku!!!!!! said...

selagi u rase selesa dgn badan u..kurus ke, gemuk ke it doesn't matter...

My Life My World said...

Abang Aznil (chewah ! panggil abang tu hehehe) tulis lagi banyak pasal personal lagi best, boleh ler kita orang tahu dulu perkembangan Abg Aznil terus dari mulut sendiri dan bukan dari mata pena wartawan kan, dan kami rasa lebih dihargai ... ekslusif untuk peminat gitu ;)

Kasi kurang sikit berat badan, bagi 'double chin' hilang.

eyena said...

takpe kurus ke gemok ke janji kesihatan kena jasa taww...

Shikin JD said...

salam

ok la tu, saya rasa sesuai la kalo berisi sket, nampak lebih muda & remaja, hehehe...

dulu nampak kurus cengkung...

so jgn diet sgt...berpada2 je

conbellydiobeterisme said...

still nampak encem lagi pak nil..:P

Lala said...

salam pak nil...
lala rs paknil maintain kan la berat 66 kg tu..xpyh dh naikkan lagi...nnt terover weight plak...

paknil mmg npk hensem...

Syeeda Sobbihi said...

dear paknil,
u kurus ke gemokk kerr..i still adore u..coz u are so cute even at this age!

MaMa MoDeN said...

salam paknil,
semoga paknil sentiasa sihat & ceria selalu..

tak kisahlah paknil gemuk ke kurus janji sihat tak ada penyakit...

tapikan paknil jgn terlalu nak gemuk nanti bila dah gemuk susah nak kurus... macam mama ni!

NiNa' said...

comey je pak nil..

ala 66 okay da tu

Wahida K said...

salam paknil...

saya rasa paknil nakpak ok je...jangan bimbang sangat

Jijahh @ f.k said...

ok je jijah nengok ... tapi tang bawah dagu susah nak trimm tuu ...

Aelfi said...

GemOooookkkss!

Kisah Kehidupan said...

Uncle aznill, saya rasa uncle kne turun kan sikit brat bdn, skitttttt je, HEHE.
dalam 64 or 65,
tapi ape2punn, uncle aznil tetap nmpk muda and handsome, iloveyou lahhh, MUAAHHHH MUAHHH <3

weewy boffin . said...

I love the way you are Pak Nil . :D

nurul said...

Salam Paknil,

pada saya, kalau Paknil kurangkan berat badan belum tentu tembam kat muka tu berkurang.. (sebab dari gambar2 yg Paknil letak kat post, saya rasa Paknil risau muka Paknil nampak tembam)

apa kata Paknil cari petua atau senaman muka yang boleh kurang kan tembam. lepas tu Paknil kurang 1kg je berat. 65 tu nampak mcm in between kan. tak rasa gemuk dan tak rasa kurus. :)

F U N F A B U L O S I T Y said...

paknil-ok jep tengok paknil skunk,jangan la susah hati sangat..nanti kang lagi gemuk?camner?ni mesti kes makan 5pinggan ke atas roti canai tu kan?hahaha...neway..keep it up paknil-konfiden ah..skunk dah ok dah pun.

Min Min said...

Pak Nil cute je even chubby sikit...
Tapi bila macam sekarang ni, Pak Nil senyum nampak lagi sweet jek...
Most important maintain nampak muda n sihat selalu...

adeqya84 said...

maintain je paknil...
asalkan sihat....=)

hans said...

paknil buang lagi 2 kilo okay la kut
dah ok dah tu
janji tak memudaratkan

LaL™ said...

Kalo mcm nie tahun depan bleh ar paknil masuk The Biggest Loser Asia...hahaha

DiRiKu Yg SeBeNaR said...

assalamualaikum paknil....
hurmm.... sye rase better paknil maintain 64kg la...xmo la kurus sgt....x tiut..hehe...
tp serius paknil, sye rase maintain dh better....ok....?
tp tepulang la k...
gud luck!!

azah_rohaizah said...

Salam paknil..

Macam skrg ok la tu!..time kurus dulu peminat susah hati tgk..mcm org sakit jer...( ikhlas ckp, peminat risau tgk paknil kurus..tertanya2 paknil ni sakit ker,xcukup rehat ker, xjaga mkn minum ker..)

Asal kn paknil selesa dgn tubuh sendiri dn sihat itu sudah memadai..

Peminat sentiasa terima paknil seada nya...

anne said...

Abg Aznil nampak chubby sikit la, especially gambar yg jacket & tshirt hitam tu. Mungkin turunkan 1-2kg kalau nak, tapi jangan bawah dari 62kg la...takut nampak haggard pulak.

Baru ni kat Era TV yg ada siaran luar kat sekolah2 tu....nampak ok je, tak nampak gemok pun. Kalau tengok full body, tak focus muka je, 66kg ok tau untuk height you.

Apa pun, yg lebih penting jaga kesihatan k. Good luck :D

Adit Iezwan said...

Kurus menampakkan usia Pak Nil yang makin *** better berisi sedikit dengan ketinggian yang sesuai dengan PaK Nil...kalu lebeh plak takut nanti Pak Nil nampak rendah plak kan hahahha.....

Norazrine Tahar said...

pak nil elok gemuk sikit dari skang...:-)

Cik Biol said...

dah ok tu x yah kurangkn

NadiaShafiqa said...

biar gemuk asal bahagia...
=)

PuMpK!n said...

salam paknil..

pd pndangan sy,paknil nmpk lbh ok dgn brt bdn mcm skrg ni..paknil maintainkn aje la.. ;)

Rostina said...

Slm Pak Nil...semoga sihat selalu.Saya peminat Pak Nil le...Walau pun gemuk, asal hati baik...betul x?.Lebih baik muka x hensem tp hati budi baik drpd muka nmpk hensem tp hati busuk...Jaga kesihatan...itu yg paling penting.Layari
http://mytipskesihatan.blogspot.com

αєrιn said...

Paknil mcm mane pun dh okay :D

NURHAYATI said...

assalamualaikum paknil..a,ah la..cam ade pelampung ckit la kat bwah dagu tue..hik3..tp paknil ttp mantain cute..klu nk turunkan pon jgn byak2 dalm 2 kg tu da kire ok...pepun sy doakan paknil chat selalu...

eiLda epaL said...

salam paknil...

alahai, taklah gemuk sangat pun sekrg...tapi, kalau dulu masa 62kg org kata paknil kurus, 66kg paknil rasa gemuk, apa kata paknil make it 64kg? adil dan sesuai kot dengan paknil...

by the way, sama ada paknil nak naikkan atau turunkan berat badan paknil, jangan sampai memudaratkan eh...

sniffa93_aznil4eva said...

salam uncle:)
wahaa uncle xgemok r..comel je:)

ta kesahlah uncle camne janji sehat keyh^_^

M Nasir said...

salam paknil..

yang penting kita jaga kesihatan..gemuk ker kurus ker,janji kita & org sekeliling kita happy..Semoga Paknil sihat sejahtera..amin..

http://my-viewaddress.blogspot.com

noone said...

0kay la tue pak nil.. yang penting kite sihat.. dan gembira dan bahagia...

Puteri said...

saya suka tengok abg aznil kurus sikit dr sekarang.. nampak muda + hensem... tp jg kesihatan.. jgn sampai kurus sebab penyakit..
;p peace!!!

baincardin said...

Salam Paknil.

Paknil tak gemuk laa....^_^ Bain doakan paknil sentiasa sihat selalu, amin.....^_^

Sh@h said...

pak nil....cute giler.....

Hazzy Ishak said...

yg penting paknil tetap nampak muda...

SuGaR AuNtY said...

Minat & syg Pak Nil seadanyee.. Tak kisah gemuk ke kurus.. Yg pnting sihat walafiat.. Selagi selera belum ditarik oleh-Nya, mkn ler seadanyee.. Doakn Pak Nil sihat sokmo:)

bar said...

hem.. PAKNIL Senang HATI ia!!!!!! syukur Paknil kan rezeki bertambah-tambah setiap hari..tak per bertambah sikit jer..

tembam sikit jer pun.....

Hahahahahahah :-) yang penting Pak Nil tak sakit....

siyonlineshop said...

salam pak nil

lor ingatkan ari tu sy yg silap tgk..rupanya mmg betul pak nil dah berisi sikit bdnnya...huhuhu...sy suka pak nil mcm dulu...segak dan tampan...tak nak gemuk sgt..nanti berlapis2 nanti..huhuhu

pendapat 20sen saya

Elynn said...

tembam sikit jer..tak per tu....

Sesekali nak gak tgk Pak Nil sasa hahahah ker seksa.. ker seksi..

Anyway, yang penting Pak Nil Sihat...sebab saya nak tgk Macam-macam Aznil beterusan dan suara pak Nil kat Era..

kalau tak dengar rindulah pulakkkkkk..........

mrs.ecam said...

salam pak nil...

sluar n bj muat lg x...
klu muat lg ok la 2...x elok kurus sngt...gmok sngt pong x elok....
seeloknyer yg sdang2 sajaa...yg pntg pak nil bhgia...heee peace

cutecida said...

salam pak nil..cute dah berat camtu...just menten kan jer ..

love said...

dah gemuk lah paknil. Tak hensem lah..hihihi

kurus skit kot better.

aty said...

tak der la nampak berisi sangat, ok je..... tak kisah la pak nil kurus ke.... berisi ke.... yang penting anak-anak 1 malaysia sayang kat pak nil itukan dah memadai......selagi pak nil berjaya tambat hati semua peminat selagi tu mereka tak kisah akan rupa pak nil....yang penting pak nil sentiasa sihat dan ceria.....AMIN

Grandna's said...

Ok la sekarang ni. Maintain je. Kurus sgt pun tak elok dah berumur ni, nanti nampak lagi tua......

the black pinky.. said...

cmni da ok paknil..ttttoooommmmeeeeiiiii!

Arika said...

hai pak ni..
64kg is better.. :)

yaty said...

salam dik aznil...

kak yaty rasa..berat badan sekarang dah sesuai utk dik aznil...tak kurus dan tak gemuk.maintain jelah berat tu...kak yaty tgk sungguh handsome...tapi,kalu rambut dik aznil ala-ala mawi...kak yaty rasa lagi macho...ape-pe pun dik aznil mmg handsome...ikhlas dari kak yaty...

mrs. nazri said...

salam paknil..

pada saya weight paknil nih iklah tu. coz paknil nampak lagi sihat bila bdn brisi nih. mantain jer berat sekarang.. pasal double chin tu buatlah senaman muka..

nieradina said...

salam paknil..

ala takpelah paknil..apa salahnya bkongsi crita skit ngan kitaorg...mna tau leh bkongsi pndapat...

aah...dlu paknil krus sgt..tp bila tme paknil kna interview itu ari..dh nmpak brisi skit...pipi paknil tuh nmpak tmbam skit...sya rsakan mebi bdn paknil cpat naik n cpat trun...kalo mkn lbih skit,cpt naik..kalo mkn krang skit cpt trun..mcm sya gak la...

sya pn slalu puasa gak..slain dpt pahala dpt gak trunkan brat bdn..tp okla lagi 66kg...sesuai ngan ktinggian n umur paknil...jgn ar rsau paknil...k..

SERI DELIMA BRIDAL GALLERY said...

macam pelakon Hong Kong lah pak nil...

Syaz1tea said...

Slm..

Actually u look good dear Paknil. Asalkan pknil slesa dgn berat pknil skrg, ckup r...apa yg pnting? Paknil sehat! go paknil..!

~kalo dah nmanya penyokong Paknil, so apa pun rupa paknil, tetap sokong jugak. gud luck!~

umi said...

wah banyak gemuk lo... Tak delah. Rasa-rasa sedang ajer. Ape-ape hal janji bahagia.

paRK_hyUN_fiQ said...

hahlo pak nil..
ala.kalu paknil debab pon,stil laku ape..
konpem orang minat lagikk..
kui3..

"..HoNeY_B.." said...

alah..pak nil gemuk ke kurus ke..same jerk..comey sgt2 jgk...ye ke comey..eh encemm la...huuu

umi said...

tak pelah paknil janji bahagia...

linda_cute@misslyn said...

pak nil.. gemuk ke kurus ke ..xkisah..janji sihat...apa2 pun pak nil nmpak cute jer pd sya...

sakuralee said...

paknil, berat badan paknil 2 dah ok dah...
nmpk comel....

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Yelah,bila abg aznil insertkan gambar-gambar abg aznil baru suzy perasan yang abg aznil dah tembam...hehehe...

Sekejapan dah naik ye berat badan abg aznil :P

Actually,terlalu kurus tak elok terlalu gemuk pun masalah sebenarnya...

Bukan kerna faktor usia yang menyebabkan 'tak cantik' tu.Namun memang secara puratanya terlalu kurus sangat ni boleh mendatangkan masalah seperti,pakaian-pakaian yang sedia ada tiba-tiba jadi 'longah' & sebagainya.Yang nyata pasti kelihatan adalah badan kita,nampak seperti 'orang sakit' pula kan...

Berisi sikit ok lagilah,cuma janganlah berlebihan nanti masalah-masalah penyakit semua datang pula secara mendadak...

So,dari gambar-gambar yang abg aznil masukkan ni suzy rasa ada patutnya abg aznil kurangkan sedikit berat badan.Takut nanti terlalu tembam,dah tak kelihatan pula mata abg aznil nanti.Dagu pun berlapis tau...hehehe...

Apa yang penting,abg aznil amalkan gaya hidup yang sihat.Jangan terlalu kurus mahupun gemuk k...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

tynn said...

salam..hi..bagi saya yg penting paknil sihat..jiwa tenang dan muda...janji hati bahagia..

Mr. Bambino said...

Jemputan menyertai Kelab Diet Mr Bam. The biggest loser akan menang hadiah setiap bulan. Jom sertai sekarang. http://mrbam5.blogspot.com/

Top Penang Char Koew Teow Kerang said...

alahai kurus ke gemuk ke tak kisah janji hensemmmm adekan?hehe

syaninabeauty said...

Salam paknil,
Satu pertanyaan, bila nak kahwin lagi
jangan tak jemput tau
gambar kahwin bolehlah hantar ke blog saya
http://gambarartiskahwin.blogspot.com/

TAHNIAH SEBAB DAH GEMUK

Nur Kasih said...

Salam..pak nil kita sama la scorpio..
pak nil ...tembam la comel..
moga happy sokmo...

HAMBA ALLAH said...

salam my pak nil,
is ok la gemuk or kurus, yg pntg pak nil sihat n sentiasa ceria!!!

Melz said...

paknil! aku respek kau . kauseorang lelaki dalam dunia seni yang paling kurang kontroversi ! kau popular bukan kerana kontroversi! aku respek dan aku suka dengan cara kau hehe

ini sebutan dari dalam hati yep paknil even kau gemuk , kau tetap idola ku miahahaha neway enjoy ur life keh

suhaila-ab said...

bagi isi lebih sikit apasalahnya...tapi jangan terlebih sudahh....hikhikhik

Wan said...

paknil saya prefer paknil seperti dalam gambar.. nampak muda dari dulu youu...

ABCPlus said...

Salam Paknil,,,asalkan jgn lebih 70kg tak per,,,maintain berat yg sekarang ni dak kira ok,,,kurus sangat nampak macam orang sakit,,,cuba kekalkan berat yg ada,,,happy new year Paknil.

sab said...

kurus tak pe..chubby shiket pon takpe, pak nil ttp menten..hehe
jgn gemuk tau!nnt tak encem! :D

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

salam paknil...

hensem pe paknil dah berisi skt. tapi kina rasa mcm tue je dah ok. kalau nek 67kg dah x hensem dah..(jgn mare!!)

azlin hashim said...

Jgn lah kurus sgt paknil!!! takut k'org tgk! tak cukup rehat ke badan jd susut? tak pun, mungkin paknil potong rambut pendek sampai muka pun jd mcm cengkung sikit...!!!

APAPUN SEMOGA PAKNIL SENTIASA HAPPY & SIHAT SELALU YA!

Roxy Zai said...

hahaha..sy xkisah paknil gemok atau kurus..yg pnting paknil syg diri sndiri coz kami semua syg paknil!!!^_^

My Life said...

Salam Paknil..
Paknil tidak perlu risau badan paknil...
Kalo paknil rasa nk gemuk sikit, paknil makan lah...
Kalo paknil rasa nak maintainkan badan paknil, paknil maintain ataupun kalo paknil nak badan paknil tetap macam sekarang, paknil maintain je larh...

Tidak perlu risau apa orang kata....

Biarlah orang berkata-kata, tpi paknil tetap paknil kan?
(:

Assalammualaikum...

shukri said...

salam, paknil.. tak ape nampak gemuk... paknil tak gemuk pun. just berisi... but nice to see paknil berisi...

SahrulBahri said...

releks pak nil sometime badan tu berubah that normal ... senang hati tu,, it's okey .. tapi jangan hati dan perangai berubah dah ... All the best to you pak nil

mamalisa said...

OKlah tu!! Paknil comel dah tak yah kurus-kurus..manten je..

Arma Idris said...

Assalamualaikum Pak Nil,
Suke tgk gambar Pak Nil tu..nampak lg hensem dan cute..n muda.tak ter over pon lg gemuknya..kekalkan mcm tu la..sbb saya tgk Pak Nil dlm Tom Tom Bak yg duk main kt TV skrg ni tu (mungkin siaran ulangan)nampak tak best.hehehe...

ms said...

Dear PakNil,

Iras muka Suhaimi Sulaiman bila muka PakNil berisi.. :))

dEeWaN said...

ok lah tu abg aznil. dah kira macho....yang penting kita sihat.

ira_wina said...

uncle aznil..mcm ni bukan gemuk tp cuma berisi..ok la tu..cute sgt..

ira_wina said...

salam uncle aznil..skrg da berisi sikit ok la..cute sgt..

ana said...

gemuk or kurus is individual perception. If u rasa selesa dengan ur own body, maintain it. Tapi bila dah tua2 ni, its better to put own a bit weight coz our skin dah lost it elasticity.... what's more important is that u r healthy. I have been and always be ur #1 fan no matter how u look. The u inside, is more important.

Gadis H said...

Pak Nil, dah ok la... tak pyh nak kuruskan or gemukkan... juz maintainkan saja... ^_^

日月神教-任我行 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社