Tuesday, March 16, 2010

SESI FOTOGRAFI PUN KERJA JUGAK!!!

Kali ini Paknil nak kongsi beberapa siri fotografi yang Paknil lalui sejak kebelakangan ini. Menghadiri temujanji fotografi untuk akhbar dan promosi adalah antara tanggungjawab yang harus Paknil penuhi sejak Paknil mula menceburkan diri dalam bidang ini. Sebenarnya, setiap kali fotografi, Paknil lebih suka mengenakan pakaian Paknil sendiri dan jarang disponsor. Bukan apa, ini untuk memastikan yang agar jadual fotografi berjalan lancar. Yelah, kalau disponsor, kadang-kadang saiz dan potongannya tak kena pula dengan Paknil. Jadi, lebih senang Paknil usahakan sendiri.
(1) FOTOGRAFI BERSAMA NANA
Ini adalah sempena dengan promosi Anugerah Bintang Popular BH 2009 yang sedang rancak berlangsung. Kami digandingkan sebab kami berdua tercalon untuk kategori Penyampai Radio Popular.
Paknil suka benar tengok gaya Nana sekarang dengan rambut pendek. Nampak Nana cukup segar dan masih remaja. Macam tulah jadi isteri yang selalu pentingkan penampilan. Jangan jadi sesetengah surirumah yang setelah bersuami, penampilan mula dipinggirkan. Akhirnya kecantikan masa sebelum kahwin pudar dan hilang.


(2) FOTOGRAFI BERSAMA JIMMY SHANLEY
Ha! Fotografi ini pula adalah bersama hos AF8 Jimmy Shanley di studio Utusan Melayu. Ini pula adalah bersempena dengan kempen promosi Akademi Fantasia 8. Ketika itu, Paknil yang mencadangkan pada Jimmy agar kami berdua berlagak seperti 'ulat buku' atau 'nerd'.
Jimmy memang sporting habes! Tak semua personaliti yang boleh terima cadangan dari personaliti lain ketika sesi fotografi. Yelah, mereka ada idea dan juga stail mereka sendiri. Lagi pun, kadang-kadang mereka ada sponsor pakaian mereka sendiri yang tak sesuai dengan konsep yang Paknil cadangkan.
Akhirnya, gambar kami menjadi cover sisipan hiburan Utusan Malaysia dan not bad jugak hasilnya, Tengkiu Jimmy!
(3) FOROGRAFI BERSAMA DIN BERAMBOI
Ini adalah sesi fotografi yang paling kecoh sekali. Apa taknya dengan adanya Din beramboi, semua orang di lokasi disakatnya dan jadi gamat. Sesi ini adalah untuk tujuan promosi Riuh Pagi Era dan gambar-gambar ini korang boleh tengok kat iklan akhbar dan juga billboard.
Ketika ini juga, penggambaran iklan (tvc) Era dirakamkan. Hasilnya, Paknil pun jadi tergelak sebab nampak macam happening sangat iklan tu.

Lepas ni, Paknil akan cuba update pengalaman shooting iklan Astro pulak eh. Korang komen yang ini dulu la k....!!!

104 comments:

Nisa Itu Kay said...

wahhh~ suke la saya dengan fotografi~ hehehehe~

kain_sari said...

salam paknil..;p
suke tgk gambar2 paknil yang nie..
nampak awet muda sgt..fesyen rambut paknil lagi menambahkan seri wajah paknil..smart sgt...macam diusia remaja..;p
cayalah paknil..;p

nur said...

salam...

paknil, apsal artis malaysia malas sangat nak layan komen fans kat facebook? bagi salam pun tak layan

Arif Radzi | عريف راضي said...

Bila tengok iklan Riuh Pagi di Era, klakar gila! haha.
Yang penting ttp maintain muda... :)

♥ suterakasih ♥ said...

pak nil comel !!!!!!!!! hehe

mama zharfan said...

pak nil sgt2 awet muda, mcm early 30-s ajer...pstt..boleh lah kawin sekali lagi yer paknil..ramai calon2 kat luar tu ..sorry joking jer..suka tgk pics kat blog pak nil ni ;) all the best!

nor64 said...

salam pak nil,

looo menganga akak tgk pak nil nii..makin remaja pulak nampak dgn gaya mengancam ni..apa komen anak2 tgk papanya sebaya je...apapun pak nil hati mesti muda baaa...

selipar buruk said...

cantik gambar2. penampilan sebagai isteri memang kena jaga. tapi aurat sebagai orang Islam pun kena jaga juga

gUA Lah DaK eMo itew said...

wow best lah pak nil..
dapt wat photography ni...
haha si din beramboi tuh memang giler..kekeke

pak nil always no 1

ieka said...

erm mesti best kn wat sesi fotografi...nnti gmbr kte nnti ad kat mne2...teringin la jgk...hahaha...tp spe la nk amik gmbr kte nie...huhuu...npe gmbr paknil ngan din beramboi cmtu...din beramboi plak x abis2 ngan gaye rmbut bulu tangkis dia tu ye...huhuhuhu...

ana said...

among all the photos, the one i like the most is the 1st, u with nana. Both of u look so fresh, simple but elegantly smart. Yang cute and sweet + looks funny is the 1st photo (session with Din Beramboi) awatnya u looked like orang tengah kentut.... Huahuahua... Over all, however u possed, semuanya best. Hope u win ABP. Cheers

mira ellyna said...

haha memang abg din tu...

paknil kamo nmpk muda au.. haha..

jgn kembang sudahn haha

anne said...

Suka tengok Abg Aznil kembali ke AF, walaupun sebagai Juri. Welcome home ;-).

edzlin007 said...

Salam Paknil.

Saya ada beli akhbar bipop dan utusan yang ada Paknil tu. Suka yang gambar dengan Jimmy, dah macam adik-beradik dah...

Bitter Sweet said...

adoi lah, tak boleh tahan tgk gambar din beramboi yg last tu..gambar tu nampak benar si din beramboi nakal dkt set :D

semua gambar paknil mmg cun lah, tp sy plg suke yg gaya nerd tu :D

SyahNas80 said...

salam paknil.... hehe sempoi.... hehe i like.... !!! hapening... best2.. n cute2 belaka...

EriNa said...

salam...

comel sangat gambar pak nil ngan jimmy 2...hehehehe..

mizara said...

paknil yang sentiasa nampak muda remaja..chaiyokk!!

idazafri kamil said...

cun la nana skrg.
pak nil & jimmy nmpk sebaya.
remaja muda belia.
:)

mierafaziera said...

suka tgk nana jugokssss!!bertambah cun dia!!paknil young as always!!

Rin said...

cantik si nana potong rambu pendek camtu...sesuai laa dengan muka dia...

paknil.. u menten hensem laa...

good luck!!!!

LaDy Bit said...

Paknil Handsome...~!!!!
wooowiii...

sniffa93_aznil4eva said...

wahaaa. gila semart!!

semua ifa suka<33

apa2pon..smile n happy alwayz keyh uncle:D

sayang uncle slalu

familyria92 said...

dALAM gambar tu Pak Nil nampak macam remaja le..apa petua Pak Nil kekal remaja ek?

SyaNa_saN said...

suker tengok gambar paknil dengan gaya nerd!! rasanya kalu paknil jalan sebelah anak perempuan paknil kat u dia mesti org ingat paknil nieyh pakwe dia.. hahah =)

αєrιn said...

Salam uncle Aznil :D

saya suka sesi fotografi yg uncle berlagak nerd. Cute xD
yg dgn Din pun saya suka :D

ana said...

pak nil nie cute sgt,baby kiter pn suker tgk paknil..

Rina277 said...

paknil nampak makin muda plak..huhu..

Legasi Piston Pecah said...

wah..nana posing terbaaaaiikk yerr...

jimmy dengan spek nerd....

Pak Nil maintain???

Nurizaihan(◕‿◕.) said...

suke2....pak nil cam 27 tahun jer ^.^

Nay-MrsNurl said...

suka paknil.suka sgt.suka pakdin jugak!!!

tq kepada paknil &pakdin sebab Riuh Pagi ERA had made my love life more interesting n fun. it got me n my beau closer than ever hihihihi..magic!!

Mat Gebu said...

pak nil...pesal rambut pak din tu tetiba tegak mcm wood pecker?...hahaha, sah2 kena carut's pas ni dgn din bebaroi!!!

LiAh said...

pak nil bila nk buat rmbut cam den bramboi pulak...amacam ade berani, hehehhe..

aLyNnZ said...

salam paknil..
paknil xmkn usia..lg2 dgn fesyen rambut trbaru nampak muda remaja..

MohdIzwan said...

Pak Nil...
nmpk muda sgt..
stail rmbut sgt cun...
Teruja jmpa Pak Nil kt UUM aritue...
hrp dpt jmpe lg pasnie... ^_^

NAJ HEBAT said...

uncle aznil.. bila nak tangkap gambar dgn naj??

nasriah said...

Yang pakai spec tu nice =))

SuGaR AuNtY said...

Sgt style!! Suka sgt tgk style Pak Nil yg gmbr 1st! Pak Nil mmg styletto lah!! Sy klau tgk Pak Nil teringat Johnny Depp!! Umur pown dekat2.. Walaupown dh tua oppss.. wpown dh berusia:) Amat genius berfesyen.. Sejak akhr2 ni ler Pak Nil pndai berfesyen.. Mase Pak Nil rmbut karat zmn dolu2 tu, X minat sgt dgn fesyen Pak Nil.. Harap Pak Nil Xkn tukar rmbot warna karat dh eik.. Klau TERtkr kaler putih xpe;) Tu natural..

Iqbal said...

Seronok tgk Pak Nil pegang utusan melayu... jom ramai2 bace akhbar jawi jom agar x ditelan zaman...Pak Nil pun bace gak kan Utusan Melayu...

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Thankz so much sebab sudi kongsi bersama tentang sesi-sesi fotografi bersama kami :)

Overall semuanya best-best,but my favourite is the one abg aznil bersama jimmy berlagak 'nerdy' tu.Hehehe...cute & cukup berlainan berbanding penampilan abg aznil sebelum ni.Lagipun dalam foto tersebut nampak abg aznil berisi sikit :P Yelah,sekurang-kurangnya suzy tahu abg aznil sihat & sentiasa happy kan...

Ada masa update lagi ye?
Hehehe...
Thankz so much abg aznil!
Take good care of urself & family...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA...

~Nani3@InTaN~ said...

i like!~

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

BgniL..
Nice pics plus awesome!

Aha..u'r rite BgniL lebih selesa pki pakaian sndiri bbanding sponSor...=D

aLL Da Best....

nur said...

salam paknil, saya terlepas sesi temubual pak nil dan pak din(rase x hormat tulis din beramboi, saye mude lagi) dgn dato' misbun dan dato' lee chong wei.. ada ulangan x? please... yang ni x payah approve pun takpe.. paknil bagitau lah saye kat facebook/email saye- life_climb@yahoo.com.. cari facebook saye gune emel ni.. maaf..


nak komen jugak.. suke gambar paknil ngan jimmy!

oDaH a.K.a HuDa™ said...

paknil comel pakai cermin mata!!!

pening sunguh said...

pak nil!! walaupun pak tp nampak mude yer. mcm abg nil dh. hee... =)

azah_rohaizah said...

Salam paknil

Setuju dgn komen selipar buruk...

paknil mmg awet muda lah..tp awet jg hendak pekerti dn kemulian yg dahulu...

jgn hilang dek glamer dn sanjungan ye...

sipisenan said...

psl nana tu sy stuju sgt.. penampilan sumone yg da kawen, baek laki2 mahupn wanita hendak la di jge.. cmtu la klw nk bahagie.. hehe

eLi said...

i like nana's hair..
sgt cntek..
=P

wanshah said...

jalan² blogwalking terjumpa blog paknil ni. betul ke ni aznil hj. nawawi punye blog?.. cayalah paknil. jangan lupe singgah dan komen diblog saya ek.

http://wanshah87.blogspot.com

Mohd Asyari said...

Assalammualaikum pak nil...(harap balas salam ,dosa xjwb slm..)
saya doakan kejayaan anda dalam bidang seni malaysia..tanpah orang macam pak nil..industri hiburan kat malaysia ni tak meriah...thnx to u all...

http://codesignature.blogspot.com/

Muhd Izwan Ikhmal said...

Smart ah abg aznil!! =b
Hehehe....
din beramboi pun smart gak!!
hahah,,,

norhamiza borhan said...

gambar paknil && jimmy nampak cam sebaye.. or- macam abg ngn adek la... xtaw paknil nampak mude or jimmy uang tett--

Mak Su said...

hai pak nil, salam kenal, salam ziarah.

saya ni mmg jenis tak boleh berambut panjang, saya rasa macam pontianak built-in... hehehe

all the best to pak nil :)

Khaty said...

Salam paknil...
bz sgt ke skang nie smp jarang2 da update blog nie...rindu nak bc cite2 tekini paknil...paknil dpt tak kad jemputan kawin sy tue??? (khaty & adie pd 3 April) sy harap paknil dpt dtg yer...paknil say la something pd email sy nnt yer...khaty_5603@yahoo.com

sassy gurlz said...

..paknil the best!!

Cioara Andrei said...

Foarte interesant subiectul postat de tine. M-am uitat pe blogul tau si imi place si am sa mai revin sa-l vizitez. O zi buna

TeNgku IqMaL said...

Pak Nil Makin Muda! apa rahsia yer! org yg seusia dgn pak nil dh hancus daa! pak nil ttp ceria dn bershaja serta ganteng

ijayuji said...

Alamakkkk! smart lah paknil dgn ambut style cam tu suke tau! simple jerrr ;-)

the black pinky.. said...

pak nil..saya tag paknil..top blogger 2010.. ;)

Anakkhas said...

assalammualaikom...

hebat aznil nie muka bila nak tua nie? saya pun dah nampak tua sangat... teringat masa jumpa paknil di pulau pinang malam sebelum sunami....

Ini Blog AnakPakWahab said...

Salam~

Anda telah mendapat award drp saya...

Harap maklum!

Ms. aMaLina KaMaRuDdIn said...

Paknil, nmpk makin muda la..da macam idol korea je skg..sngt cute..:)

sniffa93_aznil4eva said...

uncle..td tgk iklan budi bahasa:D

oh itulah cerita sebenar di sebalik gamba tuh ek:)

LyDia DeLia said...

pak nil! saya saya suke new hair style paknil..hensem sgt!!

nuyulaisy said...

salam paknil... nk join blogger paknil jgk blh?? paknil jgn lupa add blogger st tau...
ni email bloger sy
www.wonderpets-nuyulaisywp.blogspot.com

A' COUTURE said...

din tengah sakit tenat sekarang..saya harap sumernyer ok dn pak nil sbg sahabat dpt doakan yg tbaik buat dia..amin..

nana said...

tapi paknil. Allah mengajar kecantikan wanita hanya untuk tontonan suami. Bukan bermaksud apabila di luar rumah kita tak perlu berpenampilan menarik, tapi cukupla sekadar kemas, bersih, cantik dan sedap mata memandang. tidak selekeh dan comot. Kalau hendak seksi biarla di hadapan suami sahaja. lagipun, tanggungjawab lelaki sngat2 berat. lelaki wajib menasihati wanita. nnt di akhirat, lelaki akan ditanya akan tanggungjawab yang ini.biarla hidup kita berlandaskan hukum Allah. insyaAllah selamat dunia akhirat. Semoga kasih dan rahmat Allah sentiasa mengiringi hidup pak nil:)

MrPayid said...

saya ada dua pertanyaan kepada pak nil:

1) sedih dgr cerita abang din beramboi.. apa latest news skrg?? moga cepat sembuh...

2) saya terjumpa link ini... http://www.facebook.com/pages/1000000-peoples-hate-AKADEMI-FANTASIA/377890699400?ref=nf

apa komen pak nil?? hope pak nil leh komen dlm next entry nnt

alyza said...

Posing sakan Pak Nil... saya ni jurufoto, nak sangat ambil foto Pak Nil atas pelamin (sebagai pengantin dan bukannya pengapit tau).

SiA said...

RIP Din Beramboi.

aspcreativework said...

Teringat kat abg din...Al-fatihah kat arwah..

Paknil i nak bg free blog header design untuk paknil camner nak email paknil ye.
my mail: aspcreativework@gmail.com

sahaini ahmad safian said...

انّا للہ و انّا الیہ راجعون Al-fatihah buat arwah din beramboi (Mior Ahmad Fuad Mior Badri)

Darleena Yusof said...

pak nill!!!! sy terkedu la pasal din beramboi meninggl...sedih...tiap2 pg sy dengr riuh pagi era..uhukkk...kami sekeluarga sedih sgt..especially ayah sy.al fatihah

norafidatul said...

salam paknil...sy sedih tgk shoot paknil n abg din..i miss his joke..smoga paknil n kluarga abg din tabah mghadapi dugaan hidup..both of u r no one in my heart..

sweet_mza said...

apa2 pun abg din dah pergi tinggalkan kegamatan di konti, tayangan di astro dan apa2 loyar buruk oleh dia....Macam semalam baru saya terlihat beliau di tv...al - fatihah

zainal abidin said...

antara kenangan terindah bersama arwah mior ahmad fuad..semoga pak nil tabah menghadapi hari2 mendatang tanpa beliau disisi..
kehadirannya di senangi, kata2nya mencuit hati, pemergiannya jangan ditangisi....
Al-fatihah buat Mior Ahmad Fuad yang kita kenali

| Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | said...

din beramboi sudah kembali kepada Nya.. al Fatihah..

alifstyle said...

Rindu... dengan Pak Din. Al-Fatihah

Li'l Angel said...

Al-Fatihah kepada Allahyarham Din Beramboi.

moonANDstars said...

salam. pak nil. ape ek address blog arwah din beramboi?

june said...

tabahkan hati paknil....terlalu byk knagan indah paknil bsama pak din..sama kite doakan arwah pakdin ditempat org2 yg beriman..amin...

-IBNU ROSLAN- said...

Amat merindui Din Beramboi..

Lenny Emelda said...

kenangan yang tak boleh dilupakan ...

Lenny Emelda said...

din suka paknil bila paknil senyap .. miss him so much

Saddan Juhari said...

rindu kat pak din dan lawaknye..

p/s:pak nil pakai ape nampak awet muda le..amboi3~

MIzsHA said...

Salam Paknil...

hemmm...ske tg0k gmbr2 paknil...
sentiasa ceria n bergaya n awet muda...tk nmpk cm um0 40an p0n...serius.!! nmpak cm um0 20an ajew...
Paknil..pew rahsia nyer...?? kasi taw la ckit tips2 awet muda kt kit0wg nih...hehehe
Smoga Paknil sentiasa ceria n bahagia..

Jieha said...

Suker sgt both of u so cute...

Sur_Honeyz said...

Salam....rndu ngn lawak Din Beramboi...Takziah bt fmly allahyarham...suka laa ngn fotografi ni....

wany dolly said...

paknil owez mude!!kachak!!

heeee..^0^

MIzsHA said...

Psssttt...!!! Pak NIl..

Act pic kat sesi fotografi tu PakNil nmpk g mude dr Jimmy taw...
0ppsss!!! jgn bg taw Jimmy k...t mrh die kt sye...
sssyyyyyyyyhhhhh!!! diam2 jew k ehehehe....

Z. Berth said...

wah pak nil nmpk muda la.. haha paknil jgn lupa visit blog sya kalo free.. bca novel sya n komen.. kalo free la.. see ya
http://rezanx.wordpress.com

noorcahaya said...

paknil dah tak cam umur 25-26 thn.. biar betul

fathiahRAIHANA said...

uncle aznil , posing cm remaja gituuuu =)=)
suke uncle aznil :)
tp skrg bz na sp, , hoho . tak sempat laaaa na tgok tv :D:D

AmY MiMi AzWeeN said...

comel :)

miss asma' said...

ape rahsia awet mude paknil ni??pkai apepun tetap nmpk mletop huhu...

miss asma' said...

paknil ni pkai ape2pon tetap nmpk mude...ape rahsiaye???u look gorgeous all the time!!!

FieZa9 said...

Paknillll busy tak minggu depan?Jom datang utp,perak.ada event Euphonious2010.Hee.Excited ajak paknil ni.Datang lah ramai2.Ajak semua kawan paknil.Tiket murah jeeee.Hee. ((:

ujek said...

paknul mmg style..hairan mcmana paknil nmpak smart dan not over do it ...xmcm sesetgh org berusia yg nmpak xkene bila menggayakan fesyen muda mudi..haha

shiffaqiey said...

pak niel makin hri makin muda...haaa pe petua nya..hehehehe >> - Qee

ShidaAli said...

salam..
suke tgk iklan nie..iklan yg x jadi tu buat owng gelak jerk..haha~ Alfatihah buat arwah abgdin..semoga rohnya dicucuri rahmat..amin..buat paknil..happy2 slalu k..good luck..maintain ngan awet muda.hehehehe

Kat Cheetah said...

salam pak nil.. pak nil sihat? photo pak nil dgn nana yg paling cute.. i like ur hairstyle yg ala2 korean tu.. nite2 and stay cute yer :)

syam said...

u look very much like a man in his 20s. i wud be thrilled to have a father with ur sense of style. haha

Nazra Kecik said...

wah...paknil nyer rambut maut er....cool...i really like it..
:)

Nazra Kecik said...

wah paknil..u look damn so handsome er...handsome nk mampos er....cute jerkh...jk...
:)