Wednesday, January 5, 2011

KEMBALI KE SEKOLAH!!

Hari isnin 3 Jan 2011 menandakan bermula sesi persekolahan bagi tahun baru 2011. Kami di Riuh Pagi Era tak ketinggalan untuk sama merasakan keseronokan pada hari persekolahan itu.
Paknil, Ray dan Hanif awal pagi, seawal 5:30 pagi sudah muncul di perkarangan Sekolah Kebangsaan Desa Pandan bersama penerbit kami DJ Rizal dan skuad Era.
Keadaan masa itu masih gelap dan kami merupakan orang pertama berada di situ, lebih awal dari pelajar2 yang patut melaporkan diri pada hari pertama!
Sementara pihak jurutera bunyi kami mencari signal untuk siaran luar, penerbit kami serius memberi penerangan mengenai perjalanan Riuh Pagi Era hari itu. Tepat pukul 6 kami mula bersiaran secara langsung. Dari pemerhatian kami, keadaan di sekolah ini amat terkawal. Anak2 Tahun 1 seperti senang di atur barisan mereka. Mungkin ini kerana mereka telah melalui orientasi sebelum sesi persekolahan bermula.
Pelajar2 lain pun begitu bersemangat lebih2 lagi apabila mereka menyarungkan seragam sekolah serba baru termasuk beg sekolah! Warna pink tetap menjadi pilihan pelajar perempuan!
Dengan sesi taklimat persekolahan sebagai pembuka perhimpunan diikuti dengan bacaan doa untuk kejayaan pelajar dan guru. Guru besar pun turut memberi kata semangat. Bagus betul ucapan pembuka sesi pembelajaran 2011 oleh Puan Guru Besar.
Ada juga wakil pelajar yang memberi penerangan kecintaan mereka pada sekolah dalam bahasa inggeris! Tak selesai di situ, pelajar2 juga turut bangun menyanyikan lagu sekolah dan Negaraku.
Apabila mereka bergerak masuk ke kelas, Paknil terus mencari kerusi untuk duduk. Baru Paknil terasa penat setelah berdiri sepanjang pagi sejak pukul 530am lagi.
Adoi! Dah tua la katakan. Berdiri lama pun dah jadi masalah rupanyer! Hahaha
Tamat siaran langsung di SK Desa Pandan maka tercatat lah satu lagi kenangan indah Paknil, Ray, Haniff dan team Riuh Pagi Era. Siap berseragam sekolah sebagai pelengkap memori kami di awal tahun 2011! Terima kasih semua!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

47 comments:

dIela said...

teringt zaman knk2 dlu..mula2 msuk skola tu nk bkepit jer ngan mak..bgi lgsg mak blik uma..takot dok sorg2 xda kwn...hehehe

wanie said...

young forever ;)

ibuintan said...

comelnya tiga murid tua tu..

layla leman said...

wah....bestnye...
best r bdk2 tu paknil dtg skola dorg
kalo paknil dpt wt cmtu stiap thn pasti mrk adik2 kecil ni suka

liyana said...

best nyer...kalau lah paknil dtg sekolah saya doulu-doulu, mesti sy semangat nk dtg sekolah hari-hari ;)

cekkeya said...

saya suka gambar geng riuh pagi era yang memula macam budak skema nerd je, pastuh next terus jadi ala ala samseng ;)

My Little Diary said...

wow!!!!

Latifah said...

boleh x saya berangan nak jadi budak kecil sekejap... nak g sekolah laa nak jumpa paknil dgn kawan2 dia...
hehe seronoknya...sure mereka bersemangat g sekolah dgn kehadiran paknil dan rakan2 ERA eh...

akuanakpahang said...

Salam, selamat kembali ke sekolah buat guru-guru dan anak murid semua,
Jom Bersama: "Jom join Blog List akuanakpahang"

Sofiah Sulaiman said...

Assalammialaikum!
Salam Bahagia!

Bila sebut pasal zaman persekolahan, teringat saya masa saya berada di Tahun 1.

Maklum masa itu mengalaman persekolahan belum ada sangat. Yelah sekolah tadika tidak sama dengan sekolah rendah. Pada hari pertama di Tahun 1, emak saya suruh saya bawa semua buku. Punyalah berat beg saya! Bila sampai di sekolah pula, arwah abah saya suruh saya beratur depan-depan sekali masa perhimpunan. Bila selesai sahaja perhimpunan, saya tengok kelas lain sudah jalan, saya pun ikut jalan juga. Akhirnya saya sesat!

Itulah, yang saya pergi ikut kelas lain jalan buat apa. Hahaha! tapi itu semua kenangan! (:

-Sofiah Sulaiman (Singapura)-

ratna said...

pak nil! u were at my dot school.dia masuk preschool. jumpa pak nil kat sana mase assembly! ingat nak snap photo! huhu tk sempat plak! anyway! tima kasih for coming!

||aLeaSaRa|| said...

salam Pak Nil...comelnya pakai bj sekolah he3.ahad baru2 ni masa drive otw ke empire shopping gallery,lalau dpn sri kuala lumpur,teringat memori kite htr makanan dr mcd utk fifi celebrate bday ke-7 he3.anak2 pun dok ulg cd lagu toyol..krm slm kat pak nil

luvpinkja said...

rindu nak sarung uniform sekolah lagi..!!! hehe. by the way, paknil nampak muda kot dgn school uniform...!

me suya said...

serius rindu uniform sekolah.
nanti dah habis degree ni mesti rindu nk attend kuliah plak.. *sigh

Suya doakan paknil sihat2 selalu.. insyaALLAH

edzlin007 said...

Salam Paknil.

Untung para pelajar, guru, dan ibu bapa sekarang. Ada sesi orientasi sebelum mula sesi persekolahan. Jadi, pada hari pertama, tidaklah berlaku kelam-kabut lagi seperti zaman saya sekolah dulu. Apapun, saya sangat suka tengok kanak-kanak tahun satu di minggu pertama persekolahan. Walaupun dah susah nak jumpa yang menangis sekarang, air muka susah hati mereka masih ada. :)

Ini kali kedua Riuh Pagi Era pergu sekolah, harap jadi acara tahunan lah ya. Tahun depan buatlah lagi siaran luar sebegini.

blog-tips-kurus said...

Pak Nil kok macam pelajar sekolah menengah je.. Awet muda:)

CiK QiQi said...

hehehee...comel pak nil pakai bju ala2 dak skolah.so cute..hehehe...

rndu nk skola..tp namo blaja bole??hehehe

amiey lee said...

aloololo tak tahan 2 gmbar last tu....

Rogayah said...

Comelnyer Pak Nil pakai baju sekolah..Hak3

♥CIK SHA♥ said...

pak nil macam budak sekolah!!!awet mudenye..^_^

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Wah! Bestlah,untung they all semua 1st day of school jer dah disambut oleh pihak "Riuh Pagi Di Era".Terutama abg aznil!

Disana start skola on 3rd Jan ye? Di Singapura 4th Jan haritu,bezanya sehari saja...

Hehehe...

Cian dier,terasa penat ye diri terlalu lama? Tua ke? No matter what,u're still young to me :)

Anyway,abg aznil u look more cute ler with the specs on! Love ur nerdy look...

Apa-apa pun do take very good care of urself k? "Remember age is just the matter of number"!

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

Yana@Nana said...

salam Pak nil.. suka tengok gambar2paknil.. muda jer kan.. n suka Last pic.. terasa cm pak nil dizamn remaja jer

eddy syrol said...

tumpang lalu tuan tanah...nak promote sikit boleh? heheheh

follow la my blog kalau sudi ye..sape2 la kat sini

http://pena-pujangga.blogspot.com

dan

http://eddysyrol.blogspot.com

thx ya...

ciK mOt ©™ said...

salam paknil...sonok kan masa zaman sekolah dulu...miss the time....

iris said...

pak nilllll!!!!! nk baju sengettttttt

(^_^) rinisyanira (~_~) said...

salam pak Nil...

Sekolah adalah memori terindah sepanjang zaman.

sokonglah saya... penulis CINTA AKAN INDAH - ALAF21 SDN BHD.

imahrahimah said...

assalamualaikum pak nil... nak story sikit pasal anak kita yang tomei sangat... first day sekolah kan pak nil seluar dia dah koyak tau... baru pakai sehari... kesian pun ada.. nak marah pun ada... tapi coz dia excited nak ke sekolah tak jadi marah... gelihati pun ada.....

Nur' Shud said...

hehehe..

pak nil & geng so cute.....

Kampung Football said...

good job pak nil..teruskan berkarya anda di dunia seni...

~http://kampungfootball.blogspot.com~

Tasha said...

nak tumpang lalu~

sesiapa nak make up area bangi, pls visit :

http://natasha1987-makeup.blogspot.com/

yastro said...

Ha3x!!! Nak mencelah gak ni Pak Nil...maintain beb!!! cayalahh...

Azura said...

Salam wbt,
In some aspects in life and by that I mean TV-entertainment business, YOU ROCK Aznil !! Its my best complementary ever, to anyone in that category to be honest.



Its great feeling to be able to go back to one's childhood experiences, isn't it?
All the friends...! Good ones, naughty ones, nerdy one are especially motivating. So many different stories, backgrounds, and aspirations. Just don't get into trouble or anything folks, as bad records by the teachers will carry weight in for future endeavour.

This week for me has been great except one shocking news that came in yesterday (January 14, 2011). One Truly awesome greatmaster of mine passed away in a horrific car collision in Seremban. Worst, the immediate family members are still under treatment in one of the hospitals at the moment, as are the people who might have caused the collision themselves. If proven the case, drunk drivers in Malaysia from now on should be taken to court, I give you that!

@in k@tie said...

mesti best gile kalau pak nil jadi cikgu..
confirm bgun pagi senang..
best sgt2..

tenangsudey said...

wah pak nil nampak muda skali.. hehehe

Mari singgah ke Official BLog for Tenangsudey.

ejat_laranista said...

pak nil!!!!kenapa g sekolah rendah jew???g lah sekolah saya jugak..teringin nak jumpa pak nil..plesss..:(

misz sheyla said...

hekhek...paknil comey pakai baju skolah...hahahahahhaha

kiki said...

u r soooo cute paknil!!!
hehehe.

ARLIZA said...

mish moment kart skola.!!
xpecially SM.TEKNIK PONTIAN.!!

pak nil:awet muda lah.!
haniff:ensem lah(tatap mase serasi bersama)opss..haha
ray:bam-bam.ehe

Miss Moon said...

suka gamba last tew ...

memula ala ala skema pastuh terus jadi budak nakal ...hahahhahah suka tgk pak nil nampak muder je sentiasa

lollypop beLla said...

wah..best pak nil dpt pgy skolah blek...saya yg baru je hbs skolah nie pown dah rindu saat2 di skolah dulu:)

Management Consultant said...

Pak Nil macam Guru Disiplin lah...

Fashionista said...

comel jek pakai baju skola..muke xmamah dek usia.ececeh..;p

dak said...

A'kum Paknil!..

Paknil adalah antara penghibur terbaik dunia..Semua org,kanak-kanak,anakmuda/remaja di malaysia mlh negara jiran pn kenal dgn paknil.Paknil kena terima bahawa ini adalah kurniaan dan tanggungjawab yang Allah berikan pd Paknil untuk menjadi ikon/contoh.Jadi saya berharap sgt Paknil dpt gunakan kelebihan ini sebaik nyer untuk menjadi pendidik xlangsung pd kanak2 dan remaja kita untuk berjaya.siapa yg xknl dengan Paknil?.bdk umur 7/8thn pn klu kt tanye,"knl Paknil x?"..mesti deorg knl..TAHNIAH!...

Mahirah Daut said...

uncle aznil dan riuh pagi era datang ex-skola saya masa saya sekolah rendah lagi :) darjah 1 smpai 6 saya sekolah situ. ingat lagi Guru Besar sekolah tu, Pn. Khalilah binti Yahya :) sekarang ni dah 5 tahun saya tinggalkan SKDP ni :)
*Uncle Aznil, datang la sekolah SMK TAMAN MALURI. tapi jangan datang tahun depan sebab saya dah tak sekolah situ lagi dah. Tahun ni last batch utk saya dan rakan2 sebelum SPM. Hope uncle Aznil and Riuh Pagi ERA boleh dtg dan bagi semangat utk calon SPM 2011 tahun ni :D

.::: Princess MOMOY :::. said...

pak nil nampak sexy la ngan uniform tu
hihi....
100 Kerja Kosong Sepanjang Tahun 2011"
Korang pernah main game ni?"

SHAMSOL said...

anak saya sekolah kat situ.

SHAMSOL said...
This comment has been removed by the author.