Sunday, January 11, 2009

BORAK PAKNIL

Kalau sudi singgah lah ke sini!

30 comments:

anne said...

Tahniah dah ada column sendiri.

Dah baca:-) Semoga tulisan ini mendekatkan Aznil Nawawi dengan masyarakat, membuang persepsi yang salah, dan harap2 jangan dijadikan bahan kontroversi pulak.

Keep on writing Abg Nil.

NieRadiNa said...

salam paknil lagi..

wah pmulaan tulisan yg baik dr paknil...biasala paknil bkn smua org suka kita tp bukan smua org juga mmbnci kita...paknil wat bolayan jer org2 yg krang ajar ngan paknil..anggapla mreka kurang brilmu krn org yg berilmu xkan wat bgitu...

xrugi kalo kta hormat org, coz org juga akn mnghormati kita..sbb tula sya mmanggil paknil bkn abg aznil coz paknil sbaya pkcik sya yg sya panggil paksu...

wah siap lirik lagu 11 januari dr kmpulan GIGI lg... mmg mnat lagu tuh..

p/s hepi besday kpd dato CT..hope populariti yg dikecapinya akn sntiasa brkekalan...

NieRadiNa said...

paknil,nape frienster paknil xleh bg komen pun...

paknil add sya dlm myspacela...

edzlin007 said...

salam paknil. dah beli akhbar dan dah baca. suka dengan penulisan paknil, sangat teratur.

dya said...

alhamdulillah... paknil semakin maju n berjaye... tp paknil jgn lupe jge kesihatan.... saya n ank saya minat gile kat paknil.. n kmi xnk sumthing bad happen to our beloved ... k tk k....

αєяιηιѕнα said...

Assalammualaikum PakNil..

Dah baca;D PakNil org biasa mcm kitowrang jugak. ada masalah. tiada org yg tiada masalah. Jgn stress sangat.

Semoga berjaya di masa depan.

P/S: PakNiL ada friendster kew?

sniffa93_aznil4eva said...

elo uncle. simple je uncle mlm niyh.
bia pon simple tp style:D
best2.
pandai uncle wat pantun ek..STYLE lah pantun tuh.haha*suka2*

dah baca dah kat srt kbar metro td..sronok baca kolum borak paknil tuh.

anyway ifa nak say sori if ada slh silap..w'pon xpenah nak bekesempatan beckp face to face ngan uncle..mane lah tau ade yg ifa ckp/tls/komen kat cni mgkin xkene gaya. n kalo ada silap n slh gak..nasihatkan kan ifa k.

keyh smile alwayz!;D

katak_78 said...

wah..hebat gitu pantun paknil masa majlis resepsi ekin n nurul malam nie ekkk..promo rancangan sendiri lagi!!hahahahah

Suzylina said...

A'skum Abg Aznil...

Yup,Suzy pun dah selesai membacanye...

It's true,u have to confess ur actual feelings towards the public...

Bukannye ape,Kadang2 Suzy sendiri naik angin bile terdengar bermacam kata2 & perbuatan2 yang kurang elok dilakukan kepada Abg Aznil...

Sometimes they're just too much...

Kite ni kan semua manusia biase,punye hati & juga perasaan...

I understand how u feel when someone critisises or even direspect u,coz Suzy pun pernah laluinye sendiri...

Terlalu Banyak yang pandang Suzy negatif,tapi alhamdulilah Suzy dapat kawal diri & anggap itu semua sebagai tepisan asas kehidupan...

Walauape sekalipun Suzy tetap jadikan Abg Aznil & juga Dato'Siti sebagai sumber inspirisi Suzy dalam menjalani kehidupan seperti sediakala...

I've learnt a lot from the both of u,especially to be strong when someone's trying to pull us down...

Lastly,dikesempatan ini Suzy juga ingin minta maaf sekirenye selama pengenalan kite ade mendatangkan sembarang kekecilan hati ataupun terasa hati...

Continue to be strong :)
I'm always by ur side,walau ape sekalipun yang terjadi...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

Bieaz said...

Assalamualaikum bg nil... Memang betul semua luahan Bg Nil 100% Bie sokong sangat. Bie jugak melalui hal seperti nie.Bie memang kadang2 toh ada jugak terlebih gilow2 itu nie, tetiba aje buat serios dah mula salah tafsir kena kata sombong,berangin,berlagak apa2 ajelah... Baru macam toh dah kena tafsirkan. Tak semestinya 100% terlebih2 nanti tak jadi betul pulak!!! 50-50 jugak, ada masa dan hadnya, nanti terlampau lebih orang lain pijak kepala kita pulak........ Betul jugak Bg Nil waktu nie memang tak ada rasa hormatnya lagi nak panggil main lantakkkk aje ikut sedop mulut mereka nak panggil, tapi kat ati sendiri aje yang tau...... Biarlah Bg Nil lumrah kehidupan apapun Bg Nil berhak menyuarakan isi hati Bg Nil supaya orang tau disebalik 'HAPPY GO LUCKY' Bg Nil... KEEP ON BG NIL..... (BIEAZ)

Dafi Razneil Adam said...

salam,paknil..semalam masa mgacara majlis mawi-ekin,paknil mcm pak aji arab tol...hehehe...pe2pn,teruskan dgn apa yg ada.smoga paknil majujaya dlm apa jua bidang yg diceburi..salam..

msYuz said...

Salam,

maaf mencelah di sini.smk seri titiwangsa menjemput paknil bersama memeriahkan majlis makan malam amal seri titiwangsa pada 21 mac nanti.ada cikgu yang berkenaan katanya cuba contact paknil tp tak dapat.saya mewakili warga sekolah mengharapkan paknil sebagai bekas pelajar sudi sekurang-kurangnya menyokong usaha kami InsyaAllah demi pembangunan anak-anak sekolah ini juga.

paknil boleh reply di sini ataupun ke blog saya.terima kasih paknil. =)

Suzylina said...

A'skum Abg Aznil...

Hehehe...

Dengar2 pagi tadi Abg Aznil ader call Dato' Siti on air yer?

Tapi rugilah,Suzy tak dapat nak dengar sebab pagi tadi memang Suzy tak dengar pagi @ Era...

Malam tadi Suzy tido lambat,tats y ler...huhuhu...

But,it's ok nak buat macam mane kan?

Ni Suzy tau pun sebab Edzlin inform me about this...

Dato' Siti memang my only idol...

Suzy minat sangat2 dengan dier :)

Suzy nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Abg Aznil sebab sudi call Dato' Siti tadi...

Thankz so much Abg Aznil...

Miss u lots...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

oto said...

salam paknil..

thanks sbb sudi update blog.. walo selewat mana pun pak nil update, saya tetap menunggu..

borak paknil, satu kolum yg bagus utk dikongsi bersama dgn peminat2 paknil.tahniah..

moga paknil terus sukses!

anty said...

Ehh Paknil pula yg menulis ni dulu Mawi..rupanya Paknil dah ambil alih ruangan tersebut ,saya selalu baca ruangan Mawi tu, skrg Paknil pulak bagus sekurang2nya boleh menyuarakan sesuatu yg difikirkan perlu & membina teruskan menulis manfaatkan sepenuhnya....

FyDa said...

askum pak nil.saya minat sangat dengan pak nill.pak nil seorg yang serba bolehbila mengendalikan sesuatu acara atau program nampak hebat..saya sentiasa menyokong pak nil..semoga sentiasa berjaya..

Fizah said...

Salam Pak Nil..
Khayal membaca sisipan Pak Nil di metro. :)

Queen said...

Penulisan yang baik dan ikhlas

Eva&Eida said...

pak nil ada tak masuk kat blog abg azwan ali? huhuuu..eva rasa peninglah bekas masuk kat sana tu,adoy,banyak nyer dia nyer bebelan...headache..tak nak masuk dah...suka lagi kat sini peace...

p/s:pengacara no.1 malaysia is pak nil!!!one&only~

SITI KHADIJAH said...

Assalamualaikum w.b.t..

Dalam hidup ni kita wajar mencari peluang untuk teruuuuuuss hidup.Apa yang dinamakan hidup?Hidup adalah suatu rentetan ceritera buat makhluk yang bertuah hidup atas muka bumi ni..Mungkin kita sudah selesa dengan

~SIAPA KITA

~TARAF KITA

~DARJAT KITA

~RUMAH KITA

TUHAN TAK TELEFON KITA
TUHAN TAK SMS KITA
TAPI TUHAN BOLEH GERAKKAN HATI KITA UTK MELIHAT PELUANG...

BERI PELUANG PADA DIRI KITA UTK BERUBAH....

Kita boleh beri 1000 alasan untuk GAGAL..
tetapi,Kita hanya perlu 1 SEBAB SAHAJA untuk BERJAYA.


Saya di sini ingin memberi peluang buat semua yang di luar sana yang mencari peluang untuk keluar dari kepompong hidup merEKA!

.. BREAKING MY PERSONAL BEST!!..
itulah prinsip yang membuatkan saya berjaya sekarang.kepada sesiapa yang inginkN maklumat lanjut..


SITI KHADIJAH : 0196447142 / 0124857476

mc cha said...

hye paknil,
congratz... i found out the azwan ali's blog first then baru terfikir nak search ur blog. nampaknye blog u lagi matured and sincere dr azwan ali. sorry it doesnt mean i nak compare both of u but i terbaca azwan yg seems to fight blog mana lagi hebat; u ke diye. it shows ur maturity bro... buat ape nak berblogging if niat kite nak fight the numbers of viewers kan huhu... nampak sgt azwan shud realise that. of course; blog yg byk di tulis pasal kutukan utk org akan boom but; some people will see ur true colours from there.
Long live paknil...
congrats...

noramsein said...

salam...
pak nil!!!
dh baca...
mmg best
=p

buzyline said...

tahniah aznill coz dah ada blog..

FaizaL Omar said...

Tahniah diucapkan kerana memiliki blog sendiri.Pendekatan yang sebegini mungkin mudah bagi Aznil dan peminat mendekati diri sesama sendiri. Tahniah lagi sekali.

Ros said...

tahniah pak nil semoga pak nil makin dekat dengan peminat dengan adanya blog pak nil ini....Juga tahniah kerana Pak nil dah bergelar Haji sekarang diharapkan akan Lebih berertilah kehidupan Pak Nil....
Satu lagi anak Saya Ikhmal Hakimi Sangat2 meminati Pak nil...Dari Macam-macam Aznil sampailah Ke Tom-tom Bak ..dia x miss Katanya Pak nil ni idola Dia...

myza said...

kenapa xleh join pun borak paknil tu? kosong jek webpage tu??

Intan Ku Kesepian said...

salam...

sonok baca blog paknil :)
teruskan menulis yer..

peter bin datuk abdullah said...

salam paknil...huhu..saye cukup minat tgk mcam2 aznil..lagi satu..cantek2 ea suar paknil pakai..xnak jual ker?hahah..nak beli satu bley..kikiki

4z3r@1 Azm1 said...

pak nil, tahniah ye..secara jujur sbgai cikgu sekolah rendah, pak nil mmg menjadi inspirasi dan role model saya untuk dekatkan diri dengan budak2...tq pak nil

hangeng said...

This season is all about lace. thomas sabo schmuck günstig I am talking about crocheted cotton lace, sabo charms the kind your great grandmother thomas sabo engelsflügel wore. Think of the old doilies she used to angebote thomas sabo make. Lace is on everything these days from clothing, handbags and the rest of the accessories. You will see handbags made out of it or adorned with it. It is made into lightweight thomas sabo
flowy scarves. Bangles are big and anhänger thomas sabo covered in lace with matching necklaces and earrings. The thomas sabo kette
necklaces have lace beaded into it, thomas sabo 2010 beaded with lacey disk beads thomas sabo online shop
or lacey beads themselves. It will not be hard to find a great shirt with lace on the top and accessorize it with matching earrings, thomas sabo halsschmuck
necklaces, scarves or handbags. thomas sabo ohrringe Use them tastefully together but don't go overboard. A little of each goes a long way. Handmade is big in this category so don't go looking only at stores; keep those art shows in mind for that unique great find.