Thursday, January 15, 2009

PERASAN JUGAK KOWRANG EH….

Kelakar betullah Paknil baca shoutbox bila ramai yang rupanya perasan keadaan mata kiri Paknil yang merah masa wedding Mawi-Ekin baru2 ni eh…
Memang sehari sebelum hari persandingan Mawi di Palace of the Golden Horses tu, mata Paknil jadi gatal dan merah mungkin sebab infection dari contact lense yang Paknil pakai. Lagi pulak bila gatal, Paknil tonyoh bagai nak rak!
Tapi Alhamdulillah pada malam tu, dah ok cuma kesan merah dan sembab tu masih ada. Confident jer Paknil ingatkan kowrang tak perasan!
Akhirnya selesai jugak cerita kahwin Mawi-Ekin ni. Mawi sendiri mungkin dah penat dah nak naik pelamin Paknil rasa. Gilang gemilang betul majlis 1001 Malam tu kan? Paknil pun rasa bangga jugak dapat terlibat dengan majlis ni. Itu aje yang dapat Paknil hadiahkan untuk Mawi ketika majlis merenjis. Pantun Promosi…..hehehe. Alah, saja suka2 nak meriahkan majlis.

SECOCOK PASANGAN TERUNA DARA
INDAH SUNGGUH DIPANDANG MATA
AKADEMI FANTASIA 7 HAMPIR TIBA
YANG PASTI BUKAN SAYA PENGACARANYA

SEORANG ITU BERKEMBAR DUA
WAJAH MEREKA HAMPIR SERUPA
JANGAN LUPA LIRIK HAMPIR TIBA
KALAU BERANI MARILAH CUBA

RAHSIA CINTA BANYAK DIPENDAM
BILA DITANYA TERSENYUM SAHAJA
TOMTOMBAK MUSIM BARU SELESAI DIRAKAM
BULAN MEI NANTI DI ASTRO CERIA

DIRESTUI OLEH KEDUA KELUARGA
TERUS MERISIK TAK TUNGGU LAMA
JANGAN DILUPA SEISI KELUARGA
MACAM-MACAM AZNIL DI ASTRO PRIMA

Pakaian yang Paknil pakai tu pun yang Paknil beli masa kunjungan ke Mekah masa Haji baru-baru ni.Tak sangka pulak ramai yang berpakaian mengikut tema pada hari itu termasuk Menteri Dalam Negeri kita dan isteri.
Hiasan dalaman dewan LeMarcee tu pun amat kena dengan tema. Pelamin yang dicipta juga bagai membawa tetamu yang hadir ke Istana padang pasir. Ditambah pula dengan muzik latar Arab padang pasir sepanjang majlis.
Tahniah kepada yang mengilhamkan majlis ini dan menyempurnakan impian Mawi agar jadi kenyataan. Doa Paknil untuk Mawi agar selamat melayari bahtera alam berumahtangga dan dikurniakan cahayamata yang comel-comel! Amin.






51 comments:

Su3ylina said...

A'skum Abg Aznil...

Hehehe...

Mestilah Suzy perasan,mata Abg Aznil merah...

Sore eyes yer?

Alah2,ciannyer dier...

So how r u now?

Dah ok tak ur eyes?

Tulah,maybe Abg Aznil terlalu bz sangat dengan keje sebab tulah ur eyes doesn't gets enough rest...

I really pity u...

Abg Aznil keje2 jugak tapi ur health is much2 more important to me tau...

If u're healthy in all ways,i'll be the happiest including ur beloved families...

So,take very good care of urself k?

Miss u lots...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

Nadine Zuharra said...

wah,Paknil ni alwiz nampak ceria,walaupun mata merah2 tp redahh ajelahkan..
dressing ala2 pak arab tu mmg bestla..kalau tampal misai lagi meletup,tapi susah pulak nnti paknil nak makan ye tak..hehe..

anyway,wishing you all the best, n take care alwiz..!

anne said...

Hi Abang Aznil,

You looked good in that black jubah...

p/s: clean yr lens elok2 ok,..or just get the daily disposables..pesanan khidmat masyarakat dari Anne;-D

edzlin007 said...

salam paknil. lor, paknil pakai contact lense rupanya. nasib baik tak bertambah teruk. yup, semoga mawi dan ekin bahagia hingga anak cucu. thanks for the update paknil. jaga kesihatan

Yani Ilyani said...

Patutnya tarha Pak Nil tu kena ke depan kan kedua2 hujung tepi dia instead of selak ke belakang. Baru lah nampak mcm Baba Arab betul...
Pas tu kena pegang tasbih sekali...
Kellas Pak Nil...

Salam dari Riyadh, Kingdom of Saudi Arabia..

catz_mafia said...

Salam Pak Nil,
Bestnya pantun Pak Nil malam tu.. semua promote rancangan di Astro ye..hehe..

Semoga sukses
Dari warga Semantan Ulu, Raub

anne said...

Abg Aznil maaf tegur ye...nama Menteri Dalam Negeri tu ada typo error agaknya..'Syed Hamid' missing..

maybe u tak perasan.

tq.

NieRadiNa said...

salam paknil..

mmg best pantun paknil tuh..siap pakej macam2 aznil,jgn lupa lirik,tom tom bak,akademi fantasia tp nape pagi@era takda he..he...

mata paknil ketara nmpak merah masa sesi raptai lagi..cba paknil tgok gmbar yg paknil bg tuh..

paknil nape sya tgok blog kt era ada pic paknil ngan din bramboi..kt sni xda...msukkan pic tuh kt sni gak paknil...

faRah said...

salam paknil...mmg klakar dgr pantun promote tu..good idea..mcm mane lah paknil leh pk nk wt pantun tu kan..mlm tu farah prasan jugak key pkai jubah yeh paknil?? btmbh hnsem key mlm tu..hahahaha.. kimslm key n lan...take care n wasalam....

NieRadiNa said...

paknil jgn kerap sgt pkai contact lens..nati mata tak bernafas...mata kita pn perlukan rehat ..mcmmana brjenama pn cntact lens tuh jgn pkai lbih dr 8 jam..

lg satu kalo tgn paknil tak cuci jgn gosok mata.kalo gtal sgt mata tuh gosok dgn tisu n jgn gsok dgn kuat...
sesaja jer bg tau paknil..

αєяιηιѕнα said...

Assalamualaikum ραкηιℓ!

Mestilah kami perasan mata ραкηιℓ merah..

Pakai contact lense rupa-rupa nya..

hehehe..

Dah okay sekarang?

Bagus kalau sudah..

Jaga diri tau ραкηιℓ..

Saya budak lagi..

Tapi tengok org sakit mcm kesian jew.

hehehe.. Saya suka pantun ραкηιℓ.

Macam advertise. hehehe

Akademi Fantasia 7 bukan ραкηιℓ pengacaranya?

AC Mizal jadi host AF7 kew?

ραкηιℓ nak buat series baru Jangan Lupa Lirik lagi?

ραкηιℓ dah habis rakaman Tom Tom Bak..

harap harap saya dapat tengok..

kwang kwang kwang..

Ahad ni dpt juga tengok Tom Tom Bak series lama..

ραкηιℓ pakai juba hitam itu cantek!

Nampak semakin hensem!

Dan comel!

Hikhikhik.

A'ah eh.. Filem KRU apa yg baru seyh dibintangi ραкηιℓ?

Nak tahu sangat..

Haa.. kene lah tunggu jew.

Tak dapat tengok lah Resepsi Mawi-Ekin pada malam tu..

huhuhu..

Jaga kesihatan ye, ραкηιℓ.

Assalamualaikum ραкηιℓ.

Daripada;
» αєяιηιѕнα «

xillix axillixa said...

salam ziarah ye pak nil!!!! wah bestnya pak nil di malam itu... sy mmg tak perasan akan mata pak nil yang merah itu almaklum rabun...

eh... gambar kek bantal tak de ke?...

lieya shayunk said...

salam pak nil...
congratto pak nil coz bru blik dr mekah and dpt title tuan haji...
actually wedding mawi & ekin very the beutiful...
nama menteri tu syed hamid albar la pak nil...huhu...

Su3ylina said...

A'skum Abg Aznil...

Wow!

U just update ur blog with ur poem yer?

Hehehe...

I've read it...

& i found that ur poem's so creative & unique...

Siap ader promotion lagi yer?

Hehehe...

Naughty2 Abg Aznil...

U're smart :)

Really favours it sey...

Suzy ni tak pandai berpantun,1 fine day can u teach me berpantun?

Hehehe...

Hairan kadang2 bile tengok others pandai berpantun...

Do take very good care of u & ur beloved family yer Abg Aznil?

Missing u lots here,
Wish to meet u up again in the future...Insyallah...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

Keyword said...

Submit your Blog to our Newest PR 3 Web Directory for Bloggers. Visit KeywordDir.info

Su3ylina said...

A'skum Abg Aznil...

Sekarang ni dah kul 12lebih pun...

Bermakna dah pun masuk 16 January 2009...

Dikesempatan ini,Suzy ingin mengucapkan "SELAMAT HARI LAHIR" buatnya(Abg Aznil tentu tau sape sebenarnyer yang Suzy maksudkan)...

"SEMOGA DIA SENTIASA DIPANJANGKAN UMUR & DIMURAHKAN REZEKI"...

Suzy sentiasa doakan yang terbaik buatnya,insyallah...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

poshia said...

Assalamualaikum Abg Aznil,

Bestlah blog ni, anak2 i mesti tak sabar nak tunngu Bulan Mei nak tengok TomTomBak musim baru.
Kadang2 kita org sampai tak boleh tengok cerita lain, asyik channel 611 tengok TomTomBak berulang kali tapi anak i tak juga jemu2 sampaikan boleh hafal skrip Pak Nil tu.

Oklah, semoga Abg Aznil sukses selalu & dikurniakan kesihatan yang baik supaya boleh menghasilkan karya yg lebih bermutu lg di masa depan. Salam dari anak2 i - Atiq & Fiqrie buat Pak Nil.

Wassalam - POSHIA

atty's said...

salam paknl..besh malam tu paknil..ade..

ayang's said...

Salam Pak Nil..

Congrats dengan Pak nil sebab best masa kawin mawi-ekin tu... pantun yng Pak nil bagi memang betul2 lawak...

nacha said...

mata problem pun Paknil still cool & npk ok je. sy pun pernah jd cam tu bila pakai contact lens. sgt irritating.

sy suka kolaborasi Paknil & Din Beramboi. mmg 'kelas menjahit' betul la. calah... hahaha.. segmen paling sy suka adalah 'drama sebabak'. sgt mengujakan. gelak sampai sakit perut. segmen 'best dress' pun ok gak. keep up the good work ok. ganbatte.. chaiyokkk..

cahayaqaseh said...

a'kum Pak Nil

Pak Nil mmg hebat malam tu, menceriakan suasana tambahan pula dgn pantun Pak Nil tu.

Nak bagi tau kat Pak Nil, anak buah saya yang baru umur 2 tahun suka sgt dgn Pak Nil dalam rancangan macam-macam Aznil. Bila dekat jam 8 malam mesti dia ambil remote dan kata Nil Nil Nil...hehehe...bila dgr muzik macam2 Aznil, sure dia ikut joget sama. Kadang2 dah melopong depan tv tgk rancangan Pak Nil. Tahniah Pak Nil! Pak Nil memang hebat dan yang terbaik.

hans said...

mawi dgn ekin dah kawin
pak nil bila plak?

oto said...

salam pak nil, thanks sbb sudi update..

mmg grand majlis mawi-ekin ari tu.. paling best kek bantal mawi-ekin.. cantik betul..

pantun pak nil? mmg tk trpikir dek org..mesti ada yg mkn hati sbb tk dpt jadi tpt pak nil pd mlm tu..hik hik..

apa pun pak nil, saya sokong NACHA..pagi@era brsma pak nil & pak din mmg best.. dlm kereta bleh ketawa trbahak2 sorang2,smpai cina yg bwk keta kt sebelah memandang serong lak pada diriku ini.. huhu..mmg kellas menjahit!

ok, pak nil. good luck.. krm slm kt pak din.. :-)

zairi baharom said...

peh..mantap pak nil!!mcm pak arab dh..hehe..=)
apepun, kenduri mawi grand gile..yg plg best, masa kuda tu ala2 nk lari coz dengar bunyi tembakan bunga api..seb baik mawi & ekin xterbalik..hehe

alyia said...

salam paknil.. s=nk bg cadangn... senang je lau xnk org ambil gambar paknil tuk kegunaan peribadi.. nk tahu x?? ke xkisah je mcm tu..

fealize_eleanoer said...

wahhh pak nil..

smenjak dua menjak jadi blogger ni kan...bergambar sokmo yer...hiksss....

baguih2...itu baru namanye blogger tegar...

gambate !!! hua hua hua3x!!

zatiefy said...

alang2 da promote tu nak tanya la..
paknil, camana nak join jangluplir tu?

eiLda epaL said...

paknil,

take care of your health ok...bila pakai lens, kena extra tender loving care sikit...so, next time be careful ok...

you look nice in the jubah...dah macam pak arab dah...hehehe...

paknil, 15 januari tu, tarikh post paknil ni adalah tarikh lahir saya paknil...kalau lah paknil dpt leave a comment to wish my birthday at my blog, mesti saya sangat happy paknil...

paknil, sekrg dengar pagi era bersama paknil ngan din beramboi bestlah...especially bile segmen drama sebabak...kelakar gile!!

all the best yer paknil...
take care...

Elynn said...

Akm, Mestilah Fan PakNIl Perasan, Tegok Paknil Kesakitan, kesusahan & kegembiraan PakNIl FAN Sumua ambil berat, So PAkNIL yang berHATI MULIA, anda masih diSANJuNG & di SAyANgi.. :)

P/S: Jika guna Lens HatI-2, maybe PakNil BZ smpi tak jaga KesihATan Diri..

We LOve U & Adiousssssssss...

Elynn said...

FUN CLUB - SayaNG AndA..:) KhidmaT AndA DaLAm Industri HibuRAN Amat Di HARApkan..Anda Penyinar dan PlatForm Artis-2 MenGemBanGkan BakAT meREka terUtama AF Dulu-2 Tu..

Jaga KesIhATan PAk NIL.....

Bieaz said...

Askm Bg Nil... ah..ah.. mmg nmpk sgt mata Bg Nil toh!!! Bie pun terkejuzzz jugak... ingatkan Bg Nil nangis top2 e2 penyebabnya eheheh...... Cian Bg Nil alah biasalah Bg Nil nak jugak nak pakaikan. Bie harap mata Bg Nil beransur2 ok yek. e2pun Bie tak tengok sampai habis, tak sampai setengah jam Bie dah goal dah tertido. letih sangat siang hari gi umah Mak Ngah kahwin bagai nak rak jugak berjoget. eheheheh apa2pun ur great Bg Nil!!!!-bieaz.blogspot.com-

anty said...

Salam Paknil...pakai cermin mata pun ok juga Paknil sebab takut x sempat nak cuci contact lens jika selalu sangat ashik tenyeh mata tu nanti ada kesan kat mata pulak...apapun 1001 mlm tidak menghampakan...

Linda Amri said...

Mata jgn ditonyoh sembarang paknil ooiii kang ada saraf putus karang teruk jadiknya mcm member saya sorang tuh kitorang punyalah takut kalau2 kena jangkitan mata dia yg merah tuh, tapi katanya jgn takut sbb ini bukan sakit mata yg berjangkit tp sakit mata disebabkan ada saraf yang putus. So, hati2 tau bila nak tonyoh mata, maklumlah mata nih sensetif. Bukan takleh tonyoh boleh tp ada caranya yg betul, klu tak caya tanyalah pakar mata! Semoga sihat paknil ye

sniffa93_aznil4eva said...

hee. ifa prasan gak mata uncle mlm tuh..

anyway skalik lagi nak ckp yg pantun uncle tuh mmg STYLE n GEMPAKZ abes r!

terer uncle wat pantun tuh..;D

p/s;uncle jaga kesihatan n smile alwyz keyh!:)

isyqacombat said...

urm..yup tgk pak anil cam pak arab la plak ek

suw said...

salam pak nil..heheh
first time singgah ni..google tadi pak nil ade blog tak sbb baru lepas bace blog azwan ali..
heee

Hapi said...

Happy Wednesday! Bloghoppin' here... Hey, I have an interesting tutorial for you that I have written myself. It is about adding Adsense on your Single Post in XML template. I hope you'll like it! God Bless you!

danni said...

Wow, nice information you got here, i hope that you can elaborate more on sidebar topics. Because one of my gossip blog have some problem on that. So if you can tell me how to get more topics, it would be nice !

Thanks

http://www.gossipget.com

melon said...

mesti paknil pkai yg atas kpale tu bli dr mekah kn?

محمد يادي بن عبدالله said...

PAK Nil, walaupun mata mu merah.. Kamu tetap pak nil pengacara no 1 nergara....

faralazyarts ♥ said...

:)

faralazyarts ♥ said...

pak nil.. pak nil.. pak nil...... (tade keje)

nuraishahaminah said...

klaka la paknil ni
lg gatal mate tu lg sronok la gosok
kan kan? :P

missLeBBy said...

pantun tuww. mmg ta bleh blah! ngahahaah!

tahniah2!:P

EKIN said...

salam Abg Aznil.... syok dpt tgok pak nil mengacarakan majlis mawi ekin hari tu... kehadiran pak nil betul2 meriah kan majlis tu.... ekin harap pak nil akan terus berjaya dlm bidang yg pak nil ceburi....

cikika said...

uncle aznil.
xsgke bg pantun promosi mlm tuh
sgt kelakar.

dHah611 said...

salam..
abg aznil...
besh gler pntun tuh..
cam nak pcah kpale!!(haks33,,ermm x smpai ker ctu k0wt..)
pstu..
teng0k abg aznil mlm tuh..
fuhh..
hbat glerrr b0sss..!!!
tharu mlihatnye...
igt ker..
mse mlm tuh..
yg mte abg aznil merah tuh..
sbb nangis..
ye lar...tg0k anak buah abg aznil da ker jinjang pelamin..
abg aznil bler plak..????
haks3333...
kte gurau2 jer...
l0ve u s0 much here...
sm0ge chat n happy always...
wsalam..:)))

.:CiK ArA:. said...

wah tak best lah kalu bukan pak nil yang jadi pengacara af7..
:(

siti azura said...

Semoga Aznil lebih ceria & sukses selalu. jangan keje kuat sangat...

take Care...

kay sera said...

A'kum pak Nil...
I suka baca blog u,, penulisan u penuh hemah,, bahasa yg u guna pn menunjukkan yg u ni berpelajaran...

Bkn nk mengata, x mcm kwn baik u yg x sama saluran 2...
Blog dia penuh dgn caci maki, hamu org... wlu pn bermusuh,jgn la smpi kutuk org 2 hari2..

Sume org binatang, anjing,masuk neraka ke7 la.. abih .. klu sume masuk neraka ke 7, dia 2 nk p mane??? Mak Ayam Gebuss la,, c lazer no I la.. lazer ke? no 1 ke? sape yg istiharkan dia?

Dah tua2 org sume cari jalan pulang,,, bkn cari jalan mula nak p...
Semuga ade hidayah dr Allah tuk dia,,, AMINNNN

cik boneca chanteq said...

ya habibi ya maulana!!
hehe..
mcm2 ado paknil ne kan..