Thursday, January 8, 2009

SORI EH....

Mula2 Paknil nak mintak maaf sesangat pada semua sebab lembab update blog ni. Paknil sebenarnya memang tak cukup masa dalam sehari sebab bizi sesangat. Tapi Paknil tak komplen tau malah bersyukur lagi. Yelah, sekarang semua dah tahu yang Paknil buat pagi@era kan? Tu la pasal. Hari Paknil bermula seawal 4.30 pagi. Solat subuh pun kat studio Era tau. Malam pukul 9 Paknil dah kena tido. Lepas waktu siaran Era, kerja Paknil tak abis kat situ aje. Banyak kerja lain yang Paknil kena bereskan. Lebih2 lagi menjelang filem terbaru Paknil bersama KRU! Filem apa tu? Tungguuuuuu! Jadi penyokong Paknil semua harap faham eh....
OKlah terlanjur dah update blog ni, Paknil nak bagi tau yang Paknil akan ada jugak ruangan Paknil sendiri dalam akhbar Metro AHAD mulai ahad ini mengganti Mawi. Jadi, rajin2lah selak2 akhbar tu eh...
Bercakap pasal Mawi, hari ni 11 Januari ni juga nanti Paknil akan jadi Tuan rumah mewakili ASTRO di Majlis Resepsi Persandingan Mawi-Ekin di Palace of The Golden Horses. Paknil akan jadi pengacara untuk segmen merenjis pengantin malam itu nanti. Alamak, mana pulak Paknil nak cari baju ala-ala Arabian Nites ni? Untuk pengunjung blog Paknil, ni nak bagi korang tengok gambar eksklusif sesi raptai majlis tu malam tadi. Enjoyzzzzz! (HARAP JANGAN GUNAKAN GAMBAR PERIBADI PAKNIL INI UNTUk APA TUJUAN SEKALI PUN)


48 comments:

anne said...

Assalamualaikum Abg Aznil...good morning:-)

update jugak akhirnya!

busy sgt eh? takpe, alhamdullilah murah rezeki. takde job baru boleh complain kan;-)

anyway, take care!

p/s- pakai jubah arab la malam ni...

NieRadiNa said...

salam paknil...

dh agak dh paknil msti bz gler...
xpe kitaorg phm..

xabih2 lg ker cter kawin mawi ni..hmm..boring lak..tp kalo paknil yg mngacarakan msti x boring pnyer....

apapun smoga prjalanan karier paknil sntiasa success...

sniffa93_aznil4eva said...

salam uncle.

apa2je yg uncle wat hope uncle alwayz epi ek!

;D

αєяιηιѕнα said...

AssalamualaikumUncle Aznil..

adafilem baru dengan KRU? nak tengok lah!! tapi filem apa? dalam filem ni Uncle botak kew?

kalau bz, tak pe.. i understand. hehehe..

bu bye take care..

Assalamualaikum..
P/S- pakai jubah arab jew ;D

edzlin007 said...

salam paknil. terima kasih sebab update blog. wah, nampak macam meriah aja majlis mawi ekin ini nanti. selamat bekerja paknil. lepas ni, tiap-tiap minggu la kami mengadap metro ahad.

edzlin007 said...

lupa lak. pasal filem dgn kru, rasanya saya tahu filem ape.hehe, tp sbb rahsia lg kan. thanks sbb belakon lg paknil

udRe said...

pak nil jadi pengacara yang best tau hari nie... jgn jadi macam pengacara kat belah ikin tak best...Gud luck,,, pak nil bila lagi.... dah berdoa kat Mekah kan.... tunggu je

cintalaila said...

teruskan perjuangan ! tahniah atas penulisan di harian metro..

sir NIK said...

salam....moga kejayaan selalu bersama pak nil..

ai said...

Aji Nil kene pakai kasut yg bucu tajam cam aladdin tu!!

Miss Complicated said...

Hai uncle.. semoga tahun ni dimurahkan lebih banyak rezeki...

faRah said...

salam paknil..
baru pas tgk paknil td kt mjls mawi..alhmdulilah paknil jlnkan tgs ngn baik skali n pantun2 paknil mmg klakar sgt lah farah dgr sempat lg paknil wt promosi kan..hehehehe...paknil nmpk bagus sgt ngn pkaian tu...syukran syukran..

kucean said...

paknil...? ish..ni paknil punyer blog sendiri ke??? fuh mcm xpecaya je. anyway, klaka betol la pantun pembukaan mjlis mawi ekin td.

paknil, td kan sy baru je tgok halaqah kat tv9, topic al-aqsa.n then, ustad ade cerita,
"pak ustad, boikot barangan israel laknatullah dah, derma dah, doa dah, dan laen2 lagi lah, ape lagi yang kite boleh buat?" ustad pun cakap "kita boleh luahkan rasa sedih kita terhadap saudara2 islam kita kat palestin"

"contohnye, para artis malaysia, mitak tlg hentikan sekejap aktiviti seni dorg, seperti yg dibuat oleh seniman di morrocow, maghribi skg, hormati derita dan sengsara saudara kat sana"

sy nk share menda ni dgn paknil
myb paknil boley bt sumting.

paknil kan berpengaruh juga orang nya =)
sy suke semua program n lawak paknil. bersahaja n mantap! kira peminat no.457329 ah! :D

Suzylina said...

A'skum Abg Aznil...

It's ok Abg Aznil,not matter how long u'll take to update ur blog i'll surely wait for u...

Hehehe...

Suzy understand,sejak Abg Aznil tukar slot pagi @ Era ni memang Abg Aznil bertambah bz...

Kenelah tidur & bangun lebih awal sekarang ni...

Hehehe...

Tapi Suzy setuju 100% dengan Abg Aznil,alhamdulilah syukur bertambah2 rezeki dari Allah S.w.t kepada Abg Aznil...

Yang paling penting,Suzy juga nak remind u...

Keje2 jugak,kesihatan jangan diabaikan yer Abg Aznil?

Coz we all need & love u,especially ur beloved family...

Oh Abg Aznil ader keluar filem lagi yer?

Hehehe...

Oklah,i'll wait paitenly for it k?

But,nanti bile ader buat promosi tat filem if possible Abg Aznil come down sekalilah yer?

I miss u lots ler...

All the best & good luck in ur life...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

Suzylina said...

A'skum Abg Aznil...

Opps,before i offline just wanna ask u something...

Tadi tengah tengok2 ur pictures here,suddenly notice something...

Time Abg Aznil take those pictures,Abg Aznil with sore eyes eh?

Nampak macam ur eyes are red,ciannyer...

Huhuhu...

Better get urself a good tight rest k?

I don't want u to be ill or something bad happend to u(harap2 taklah,kite sama2 doakan yer)...

Missing u lots here,

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

fadzree said...

salam pak nil....

ala3 ciannye pak nil....

meh sini fad gntikn... (gurau je)

pape pn,
x pe lh pak nil.. Alhamdulillah, tu rezeki pak nil lps pulang dr menunaikn Haji...

pape pn, fad akn sntiasa menyokong karier pak nil.......

fadzree said...

psl filem tu,
x sbar r nk tgk...
mesti best giler2 filem tu nnti....

pak nil,
klu de masa, singgah r kat blog fad...

@cu SaYaNg said...

wah..meriah nye...

Hidayah said...

haha..update jugak akhirnya..dah bper lama dah tengok dok bersawang jerk...hehe..hope pak nil always ader mas tuk update blog..senang nak tau perkembangan paknil nih..n citer2 baru..
k..keep in touch..

CT said...

Salam. U memang hebat! ceria! happy! itu sebab rezeki u murah. Teruskan usaha anda . Be a good karismatik.

http://www.jutawansenyap12.blogspot.com

kuIna Jentayutiara said...

pkai jubah pak arab la.. cayalah

anty said...

Salam Paknil...ok penampilan Paknil dlm majlis 1001 mlm tu...cuma mungkin agak kekok Paknil mengacarakan majlis perkahwinan , tapi tak pe bila dah kerap jadi pengacara majlis perkahwinan mesti Paknil dapat buat yg terbaik lagi.apapun good luck...

αєяιηιѕнα said...

Assalmualaikum PakNil.. Selamat Petang:)

tadi saya baru saja pergi blog klubbkidd. ternampak pulak gambar PakNiL dengan lagi dua artist. entah siapa. Pakaian PakNiL cantik lah.

kata PakNil top dan hensem. hikhikhik. takde, cantik lah pakaian ala-ala arab PakNil pakai! i like!

nak sangat lah saya tengok TomTomBak series baru. dan filem baru KRU! hehehe.. rindu rambut PakNil -.-"

bila-bila masa filem tu keluar saya akan insist ibubapa saya ikut saya ke Malaysia tengok on the spot.

hehehehe..

Assalamualaikum PakNil..
Take care!

gnela said...

Assalamualaikum abg aznil...yeah..akhirnya dapat juga blog abg ni. walaupun kita jauh, tapi dengan ada blog abg aznil ni rasa macam dekat ja kita..hehehe..salam from sabah..

fizza frenzy said...

salam paknil..
hope always sehat and ceria..

bellaisabel said...

akhirnya dapat jgk bace blog terbaru..thanks...
wah buzy nyer..tp tak pelah...rezeki murah..by d way all da best k...

dibiuscinta said...

Assalamualaikum Pak Nil...nak tanye ni...Pak Nil sakit mata ke?hehehe...mata belah kiri merah la..cian die..jaga diri tau...jgn sibuk keje jek...

Noorma Ismail said...

Salam abg aznil.. semoga tahun 2009 ni award pengacara paling popolar jadi milik abng lagi !!

anak saya peminat nombor 1 abang, hari-hari nk tengok muka abang kat astro ceria tu

yunakira said...

hye paknil..first time dtg cini.nice blog

Elynn said...

Hai Pak Nil..classssss penat-2 pun berbaloi...

Penipulara said...

Ala Pak Nil. Tak suruh orang tolong ambilkan gambar..
KElako dok ada ambil gambo sendiri


ZOol Blogger

Kheirul said...

paknil...
saya tengok muka paknil letih bebenor...
rest ler dulu paknil weh...

Mrs SM said...

salam... abg aznil.... saya dh tgk abg pakai baju arabian mlm tu.. hehehe sweet sgt....

Syima said...

askum! after this kene paggil haji aznil la kan? ;D

not belong 2u said...

salam, tahniah lah paknil jadi tuan haji, moga bertambah rezeki tahun nie chaiyok

P. A Baby said...

salam..
mne pic ngan baju arabian...mao jugak tgk pic pak nil ala2 arab..

mizzelle said...

alam pak nil..
wa..akhienyer..dpt juge sy cri blog pak nil nehh..sy mng minat ngn bakat pak nil..ape tips2 ekh?? hehe

ieza said...

hi pak nil...

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said...
This comment has been removed by the author.
e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said...

uncle... why ur eyes merah?!?!? me can see it la! xD

neway, i like ur performance in tom tom bak program... kazen and anak buah along suka tengok! he5x...

insya Allah, we will meet jika ada rezeki k?

we all lurv u uncle aznil... ;)

CikguSheLa said...

gud luck to pak nill..
we all love pak nil..
one in d million..

FARIE said...

hoho!! tonyoh lg mate uncle nil tuh..
hehe..
kn dh merah..

** yUs** said...

pak nil sakit mata ker?

NieRadiNa said...

test..

NieRadiNa said...

test lagik..

dHah611 said...

thank u bbanyakk...
akhirnye...
abg aznil upate gak blogz nih...
dhah p0wn lmer x bkak bl0g nih sal x leh surf skunk nih...
musim sk00l skunk nihh..
kne tumpu pd plajarn lar...
da pom 4 nih....
huhu..~~
dhah d0akn abg aznil chat slalu n dmurhkn rezeki oleh ALLAH S.W.T....
amin..~~

~ Fawz The Baker ~ said...

Hey PakNil!!!
Grand betul prep dia ye.. Tapi kelakar lak..Theme Arabian night, honeymoon Korea..heheh...

Ms Elise Paloma De' Amor said...

awat bengkak mata pak nil tuh