Friday, February 20, 2009

THE MAKING OF PAK PANDIR DALAM FILEM MAGIKA!!

THE MAKING OF PAK PANDIR DALAM FILEM MAGIKA!!
Eksklusif! Eksklusif! Untuk semua pengunjung blog ini Paknil paparkan proses dandanan untuk watak Pak Pandir lakonan Paknil dalam filem Magika arahan Edry terbitan KRU Studios. Paknil harap tiada siapa yang menggunakan gambar2 ini untuk apa tujuan sekali pun tanpa kebenaran dari Paknil atau KRU Studios.
Seronok gak berlakon watak ni disamping Diana Danielle dan Kak Engku (sebagai Mak Andeh). Cerita mengenai Ayu yang mencari adiknya Malik yang hilang di alam fantasi. Ketika itulah mereka bertemu dengan watak-watak epik dan mitos seperti Pak Pandir (Paknil), Badang (Mawi), Bawang Merah (Syarifah Aleeya), Bawang Putih (Syarifah Amani), Puteri Gunung Ledang (Ning), Nenek Kebayan (Ziana Zain), Naga Tasik Cini (M. Nasir), Mahsuri (Vanida), Orang Minyak (Din Beramboi), Hang Tuah dan rakan (Senario), Ibu Bawang (Adibah Noor) dan ramai lagi. Turut berlakon adalah Ogy Ahmad Daud dan Datuk Jalaludin Hassan di dunia nyata.
Paknil turut menyanyi lagi dalam filem ni sebab filem ini filem muzikal. Lain dari yang lain dan Paknil harap ini merupakankejayaan buat pengarahnya Edry! Biar Paknil orang pertama ucapkan TAHNIAH buat Edry!
Kalau nak tau hebat tak hebat kenalah tunggu tayangan filem ini nanti! Check it out!

65 comments:

idazafri kamil said...

tak sabar nak tunggu filem ni.
mcm best je...

Su3y said...

A'skum Abg Aznil...

How are u?

Erm,filem MAGIKA...

Ohh,dalam filem ni Abg Aznil jadi pak pandir yer...

Hehehe,Abg Aznil jadi warga tua pulak yer this time round...

Oklah tu,actually i'm looking forward for this filem...

Heard alot about it...

Hmm,agak2 filem MAGIKA ni ader buat promosi kat S'pura tak yer?

Kalau ader i really hope u can come down,nak meet Abg Aznil lagi ler...

Take care now,bye2 den...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

Gee said...

abg Aznil, dah tayang ni mesti my kids nak tgk tak sabar2.. maklumlah idol dorang, uncle Aznil ada..:)

αєяιηιѕнα said...
This comment has been removed by the author.
::JULI3T:: said...

uncle.. good luck..! hihi

JoEaUhEaRrEeY said...

Wahhh...
mst melettzzsss crt nie..
peminat paknil akan tertunggu2 crt nie..
ble nk dtg bg ceramah BERANI GAGAL kat dewan sri temenggung lg???

-Andeh, ex-ipt segamat-

mij0ohAns said...

a'a laaa paknil..
mcm best je..
ye la,
beside paknil,rmai jugak org famous yg ade..
=)

αєяιηιѕнα said...

Assalamualaikum ;D

PakNil sihat?

hehehe..

Tak sabar saya nak tengok filem ini!

Saya suka gambar yg zoom in ke muka PakNil ngan yg last punya ;D

Gambar kat dlm post ini ;D

A'ah lah..

Ada tak promotion kat Singapura?

Nak sangat lah jumpa PakNil ..

Harap2 saya dpt jumpa PakNil di KL nanti..

Sebab saya ada KL trip this March ;D hehehe

Well now,

Take care ;D

Bubye ;D

SALAM SYG & HORMAT;
aerinisha
[aznilanilaple]

[PS: Post lah comment kat blog saya ;D hehehe]

Jie said...

Terima kasih kerana ceriakan pagi kami.

anne said...

Hi Abang Aznil

Thanks for sharing this.

Macam best je filem ni, lain dari yg lain...

mesti lambat lagi nak keluar ni..

NieRadiNa said...

salam paknil..

paknil sapa yg jadi ayu n malik tuh...mawi jadi badang..ziana zain jd nnek kbayan..ha..ha..
macam best je flm nih...lma lg ke nk kuar...ada genre komedi ke paknil...psl sya ska kalo ada komedi ni..best...

tp yg x bleh blah paknil jd pak pandir..wakaka....xsabar nk tgok...

p/s paknil tahniah trcalon lg dlm kategori pngacara tv pling popular dlm ABP...hope paknil mnang lg smpai bebila...'kita UNDI paknil reramai'................

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

salam... tak sabarnyer nak tunggu citernie.. tak sabar nak tgk haji nil.. hehehehehe
saya baru baca pasal pak nil hadiri majlis tari menari tuh.. tahniah... bagus la pak nil nie.... even ada majlis lagik besar.. ttp datang ....

cekkeya said...

wah...paknil!!!

dgr cam best je nih...insya-Allah, bila kuar panggung nt, sy akan jadi org pertama tengok...

tahniah gak wat Edry!

beddy said...

yg berlakon sume bes2..
mesti mantap cter ni..
:D

faralazyarts ♥ said...

tak sabar nak tgk

edzlin007 said...

salam paknil. tak sabar nak tengok filem ni. terima kasih sebab sudi kongsi gambar, tak sangka awal pula paknil upload sal magika sini.

swEet zirCon said...

Wah cam menarik je. Ramainye pelakon yg sy minat. Exited ni nk tgk ziana zain yg cun melecun tu jd nenek kebayan. hehe..

Cath J said...

Wowww....tengok nama baris pelakon pun dah best....mesti movie best ni... tak sabar nak tengok Az berlakon jadi org tua lak pulak...hhihi..

Tempegoreng.Rengginang said...

salam Pak NIl,
last 2 weeks, gi FRIM masa tu shooting part si Amani & Aleya,
MAGIKA ni pasal ape ek sebenarnye?

dHah611 said...

bler tg0k gmb0 yg abg aznil dmekap,,

nmp0k cam tu0,,xpi...bler yg n0rmal tnpe dmekap,,,nmp0k cam awet muda,,,

haks33,,

klu abg aznil jg pak pndir,,...

dhah lar mak andirnyee,,...!!!

hiks33,,,

kte men gura2 jer,,...

mizz u l0ts here....:)))

nurdaniella said...

salam bang nil, ramainya pelakon2 yang hebat dalam filem ni.. tahniah juga buat edry kerana berjaya mengumpulkan pelakon2 ni dalam satu filem..

nacha said...

can't wait to watch this film. pasti malatop...

congrats dpt masuk top 5 utk ABPBH. ganbatte.... chaiyokkk..

me|an!s fufu|al!Ce said...

salam!!!!!!!!!1
bez ny nk capap kt b log artis nehhh...

hehehe... jgn mrh yer pak nil...

Yaya said...

yaya nak tggu movie ni..
mmg slalu ikut perkembangan kerjaya dari 3 beradik ni.
:)

buyuiazliana said...

mcm best jek...ala2 shrek..tp tu kartun..ni alam nyata...mesia boleh!(TETB..)

norzahidahzakaria said...

hi pak nil!!!
wah best nyer tgk gmbar2 pak nil di solek kn jd pak pandir...x sbar nk tgk movie ni nanti...

n harap2 sgt dapt jumpe or trserempak ngan pak nil kt mane2..dh lame sgt tau berangan tp smpai sekarang x de kesempatan nk jumpe idola ida ni..bile nk wat ceramah or ape2 road tour kt UITM SHAH ALAM????rmai tau kt cni tggu pak nil dtg..hope dpt dtg n jgn lupe inform peminat2 pak nil tau..

nway.all da best pak nil!!!:-)

Syukri @ Kicuk @ Bulan Penuh said...

ALAMAK!!!
paknil jdi pak pandir laa..
mesti best kn kalo uncle pegang watak yng mcm tu..
hahahaha...

anyway, good luck to you!!

jgn lupe ajak sye blakon skali erk..

hahaha.. gurau jer..

Syukri @ Kicuk @ Bulan Penuh said...

APE??
mawi akan jadi si badang dalam film MAGIKA nie..

huhuhu... macam x percaye..

smoge file nie akan MELETOP kt pnggung wayng nnti..

~From: Syukri @ Kicuk @ Bulan Penuh

Butterfly's said...

assalammualaikum....
saya nk tahu tajuk cerita lama dlm zmn 90-an yang pelakonnya sumer kanak-kanak. xkiralah yg jd emak ker yg jd bapak ker yg jd anak ker... sumer yg berlakon dlm drama atau filem tu adalah kanak-kanak... saya suka cerita tuh.. tp saya xingt dh tajuk dia. kalo blh sy nk tau tajuknya. sbb nk try cari kt internet ni mana la tau kalo ada... saya suka sgt cter tuh... sbb cter tu diterbitkan masa sy dlm umur 9 atau 10 tahun... tolong yer pak nil... huhuhuhu...

bluehope said...

Salam...uncle! BlueHope minat bangat dgn uncle nih.

Wish u all the best. Semuga berjaya dlm pembikinan filem nih..

Pu3 said...

wahhh...
tak sabar nak tunggu tayangan ni...

Pak Nil da brubah jadi Pak Pandir..
ALAHAIII..
hehehe...

αzηιℓαηιℓαρℓє said...

Assalamualaikum PakNil!

Saya tengah bowring ni..

haaaaa..

Bila jer PakNil nak turun Singapore?

Bubye..

E.L.I.Z.A said...

wahhh mst best nih..edry lak tuh yg buat..mmg gempak ah..ada mawi lg..xsabar nk tgk uncle aznil jd pak pandir..neway gud luck pak nil

Acha said...

tak saba nk tgkkk uhh! all the bestt

kayrul Ong said...

akum uncle aznil..
wah..jadi pak pandir la pulok..hhaha
tak sabar rasanya nak tgk uncle digandingkan ngan kak engku..fuh..kompem begegar satu panggung bila kak engku ngan uncle aznil begabung..hahah..,tak sabar nak tgk,,tapi lama lagi la filem ni nak kuar,,hu3,,disember 09 ek..?
ado..lama tuh..
tak sabar juga nak tgk akak ziana jadi nenek kebayan cun..,he3.., pastu dengar2 kak ning jadi PGL ek, wah...
aku nak jadi orng KK pertama beli tiket filem magika ni nnti...
anyway tahniah coz tercalon sbg pengacara tv poppular..kompem uncle menang lagi..
Bye..!
uncle aznil tetap nombor 1..!!

p/s: bila nak g UMS plak..?he3..

wanbengang.blog said...

paknil hensem jugak mase dah lepas mekap tu ..hensem betui

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

tak sabo aden nak tgk nie..
takut ler tgk muker pak nil dah siap makeup itew...

AntyNur said...

Salam PakNil,,,
Lucu jugak bila PakNil dimekap begitu , tapi itu baru namanya pelakun serba tak kisah apa watakpun boleh ,,,harap filem ni boleh meletup.

Su3y said...

A'skum Abg Aznil...

Kalau turun S'pura informlah,boleh Suzy turun sama...

Naughty btul abg aznil,tat time turun S'pura tak nak bilang...

Senyap2 jer yer...

Hehehe,but it's oklah tat time pun abg aznil tengah cuti kan...

I understand,but sekali kala bile free turunlah sini buat something yang membolehkan kite turun...

Miss u lots abg aznil...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

Syukri @ Kicuk @ Bulan Penuh said...

pak nil is da besy ever!!!

anish said...

mcm syok je cite ni... xcited nak tgk ni...

armin said...

cayalah abng aznil....

Atikah HM said...

i'm very much looking forward to the movie! XD

afiq...ludin...ferdi... said...

salam...
paknil belakon juga ke dlm filem ni..sebab tadi dengar radio cuma disbut mawi as badang je kan..huhuh...apa2 pun...good lak to pak nil..!!!!

Kman said...

ermm... tentu seronok bekerja dgn geng geng kreatif ni. moga abg aznil sentiasa dirahmati ALLAH. amin!!!

Abiey69 said...

Thanks pak nil. menceriakan pagi ku...
tahniah, makin laku lepas balik haji ni... alhamdulillah.
moga terus berjaya.

sepul Ijuan said...

wow..
hebat ni..
da masuk "must see' list da nih..
especially ZZ n Maya karin de gak.. febret tuh..
n musti rr fasal paknil ade gak..
hihi..
kalo jumpe dirg ber2 tuh, kim slm ek..
hik3.

sepul Ijuan said...

wow..
hebat ni..
da masuk "must see' list da nih..
especially ZZ n Maya karin de gak.. febret tuh..
n musti rr fasal paknil ade gak..
hihi..
kalo jumpe dirg ber2 tuh, kim slm ek..
hik3.

EKIN said...

tak sabar nak tunggu filem nie keluar... tentu best kan....

princess_eryna said...

BILE ERK NAK KUAR FILEM NIH???....

p0tpet p0tpet said...

h0pe film neh kua bulan july or ogos..amin!
sbb tym tuh la bru summer break utk student2 msia di rusia..=(

dah la cam bes jek pelak0n2 die..
ish!! x aci neh..

fealize_eleanoer said...

mmmm...

giler bagus kan makeup artist tu...

terus jadik lain muke pak nil...

hahaha!

NuLi FotoBloG said...

Salam Pak Nil..... Ramai betul peminat Pak Nil ni... dari lah yang dah besau sampailah yang kecik tak leh cakap lagi.... termasuk lah anak saya yang baru umur 10 bulan ... teruskan jadi Icon kanak kanak....

Fido109 said...

wah macam best je!!
tak sabar nak tgk..
yeah, filem melayu makin mantap lagi mapan!!

zaredadiba said...

salam uncle aznil..saya zared student dari politeknik tuanku syed sirajuddin,perlis. kami akan mengadakan HARI KEAMANANA SEDUNIA pada 14 April..kami teringin sangat nak uncle aznil bersama2 dengan kami memeriahkan hari tersebut..tapi saya tak tau lah mcm mane nak contact uncle...kalo uncle boleh dan berminat menyertai kami hope uncle email zared..

NAMA: ZARITH ADIBA
E-MAIL: zaredadibazahar313chomeydebot89@yahoo.com

pada zared remaja nie tak sedar langsung tentang keamanan dunia nie..dan zared berpendapat uncle boleh memberi kesedaran dan menarik minat remaja dan pelajar IPTA nie..
tq uncle..love u..

sniffa93_aznil4eva said...

mamcam menariK!

okeyh. nnti bila filem niyh dah ditayangkan..insyaAllah ifa akn tgk!

hope uncle aznil happy slalu okeyh!;D

dHah611 said...

bler abg aznil n0k update bl0g nih,,..

cbuk ker,,..??

kalau cbuk,,..x per lar,...

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Miss u lots here...

Ohh ya,tadi siang suzy pergi Orchard Road (S'pore)...

Lalu pulak tempat2 yang abg aznil pernah pergi...

Lucky Plaza,LV Outlet & many other more...

Teringat pulak suzy kat abg aznil,especially time abg aznil take photos at the spotted places there...

I still remember the place which u took photos & went to...

Just imagining,kalaulah mase tu suzy pun kat Orchard den terserempak pulak dengan abg aznil...

Macam mana ehh?will u still recognise me...hehehe...

Ape2 pun take care of urself & beloved family,hope to meet u soon again & again...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

mummy n mira cinta! said...

wah prof klon dah jadi pak pandir pulak.....
hebatla pak nil ni.........
syabas n teruskan usaha murnimu
mendidik waris negarawan.........
tabik kat paknil 8 juta x

Nik Sharolbahri Bin Nik Rani said...

wah seronok nya dapat berlakon jadi pak pandir..... first time saya dapat masuk blog paknil, gembira gila saya dapat jumpa blo paknil.... hehe....

apa2pun datang la melawat blog saya yer k......

wassalam.....

αzηιℓαηιℓαρℓє said...

Assalamualaikum PakNil ;D

HEhehehe...

Tahniah!

Kerna VCD TomTomBak sampai ke Singapura ;D

Pasti ramai akan beli. ;D

Syukur Alhamdulillah ;D

itu sahaja lah hendak di katakan ;D

Assalamualaikum;

SALAM SYG & HORMAT;
Aznilanilaple ;D
LOLS panggil Aerin dah bleh ;D

niena kierana said...

tak sabar nak tgok.. go pak nil...go paknil... ;)

- tengku - said...

taK sabarnyer nak tengok cter ni..
huhuhu

mizzfarihah said...

paknil ada amik tak gambar masa last shooting Magika, Selamat Tinggal Magika.. masa tu mmg happening gila.. lau ada paknil upload la k..

cik boneca chanteq said...

paknil tue2 pon nmpk vogue gitu..muahaha..:p