Friday, June 12, 2009

MAJLIS NANA-BRIAN

Sorry la lambat sket nak update blog ni sebab Paknil tak terkejar dalam membahagikan masa untuk ke radio, buat rakaman tv, ada kerja-kerja sosial yang Paknil hadiri, Jelajah 11 Era dan hal-hal keluarga.
Dalam pada Paknil terkejar-kejar itu, Alhamdulillah Paknil dapat juga luangkan masa ke Majlis persandingan Nana dan Brian di Muar Johor pada 6 June sudah.
Sebenarnya Paknil sejak 5 June sudah berada di Port Dickson untuk bercuti bersama famili jadi perjalanan Paknil ke Muar bermula dari PD la. Nasib baik Paknil bermula dari PD sebab Paknil tak terperangkap dalam kesesakan lalulintas di lebuhraya menuju selatan.
Yalah, cuti sekolahkan masa ni. Jadi, masing-masing mengambil peluang keluar kota. Dengar cerita geng-geng ERA yang lain mulakan perjalanan pukul 10 pagi dari KL dan tiba di majlis Nana pukul 3 petang! Majlis pun dah nak selesai dah…tapi sempat lagi lah.
Paknil pula tiba tepat-tepat masa untuk merenjis! Itu pun Paknil siap tersilap pergi rumah orang kahwin lagi. Satu lorong dengan Nana rupanya ada majlis perkahwinan yang sama besar juga! Paknil sudah silap ‘landing’ daaaa…nasib baik sempat perasan. Kalau tidak malu free aje.
Setiba rumah Nana, Paknil dibawa masuk ke dalam rumah untuk merenjis kan pengantin. Tersenyum Nana dan Brian melihat kelibat Paknil. Eeee dah lama jugak Paknil tak pergi rumah orang kahwin. Apa lagi, Paknil pun terus renjis pengantin. Part ni tak boleh main hentam je!
Paknil siap renjis Farah Fauzana yang jadi pengapit Nana agar cepat-cepat sangkut tuah pelamin!
Nana sangat cantik masa hari itu. Brian pun sangat hensem. Memang cocok sangat kedua mempelai itu.
Selesai merenjis, Paknil beri peluang pada jemputan lain untuk bergambar dengan Paknil sementara menunggu pengantin bergerak ke meja jamuan. Nasib baik cuaca tak panas sangat hari itu, jadi lama jugaklah Paknil melayan mereka yang nak bergambar.
Nana baik hati sangat jemput Paknil untuk makan di meja jamuan pengantin bersama ibu dan ahli keluarga Brian. Paknil pun apalagi, terus tak fikir panjang lah sebab makanan kat meja pengantin memang ekstra hebat!
Semasa itu juga Paknil dihampiri pengacara majlis untuk buat ucapan. “Paknil nak ucapkan ribuan terima kasih dan tahniah kepada Nana yang merupakan adik Paknil di AF1 dan Brian (Mohd Raqeem). Paknil suka tengok akhirnya mereka ke jinjang pelamin kerana wajah mereka hampir sama. Kata orang tua, jodoh panjang. Paknil harap diorang cepat-cepat menimang cahaya mata dan biar ramai sebab Paknil yakin anak-anak diorang mesti comel2 macam Paknil!”
Hehehe…

62 comments:

Anonymous said...

tak sangka nana bg kereta utk mak dia. kasih anak pada mak. semoga nana-raqeem kekal ke akhir hayat.

pak nil, tak terasa nak naik pelamin jgk ke? hehe. fara fauzana asyik jd pengapit. kalau tak silap, yg darling ngasri pun, dia ambik watak pengapit jugak.

<< s| tED| >> said...

Fafau tu dah kira dekat2 lah tu.. amek bau2 dulu..
paknil..kalau paknil peri majlis nana dengan baju melayu.. lagi tambah kiut! hehehehehe

-iLLa- said...

slimnnyaaa nana..
hensemnyaaa pak nil..

congratsss nana..

Dura said...

Seronok makan kenduri...

LyDia DeLia said...

alhamdulilahh..nana dah ke jinjang pelamin..saya taktau langsung pasal nana nak kawen ni..moga mereka berdua kekal ke akhir hayat hendaknye..
amboooiii..abg aznil..bukan main lagi makan kenduri ehhhh..hehehe..

LyDia DeLia said...
This comment has been removed by the author.
LyDia DeLia said...

mana anak2 abg aznil? tak nampak pon dalam gamba..muncung2 mulut saya depan pc mencari dorg..kekeke..

catz_mafia said...

Paknil,
Sampaikan ucapan Selamat Pengantin Baru kepada kedua mempelai..

Alhamdulillah.. selesai sudah.. tggu FaFau plak.. hehe

May Jiuan said...

AZnil Handsome!!
:D

chah~ said...

hoho.. sy tgk hantaran nana bg kt brian cool giler.. sempoi jer diorang nih.. tgk kt ERA TV, brian x byk ckp.. elok laa tu.. nana plak ckp x henti.. seswaii.. heheh~
ape2 pn pak nil tetap menten ensem.. hahah..

faiz said...

pak nil, 6hb tue mmg jam giler kat hiway.. i p wedding kat Gemas, sampai umah pengantin kerusi meja dah bersusun..hahaha...

edzlin007 said...

salam paknil.

terima kasih kongsi gambar perkahwinan nana-brian di sini. nana sangat cantik, dan brian memang kacak. selamat pengantin baru buat mereka.


agaknya kalau kenduri kahwin lagi satu tu perasan paknil, paknil pun kena merenjis sana juga kut.

One, That's Me!! said...

Selamat Pengatin Baru Nana! Semoga kekal hingga ke anak cucu.. Aminnn.. hehe.. nana nampak cantik sgt..

Su3y said...

A'skum abg aznil...

1stly suzy ingin mengucapkan
"SELAMAT PENGANTIN BARU" buat nana & brian,semoga kekal ke anak cucu & insyallah hingga ke akhir hayat...amin!

Nana & brian memang pasangan dua sejoli ler...
Dua-dua sama cantik & sama padan...

Erm,abg aznil bercuti ke Port Dickson yer bersama famili?
Oklah tu,takdelah abg aznil tersangkut dengan traffic jam kan...

Time-time cuti sekolah ni memang keadaan lalu lintas dimana-mana sahaja sesak selalunya,nak-nak dikawasan sebelah kota...

Hehehe...
Dapat juga abg aznil duduk semeja bersama pengantin & familinya yer semasa menjamu selera...
Mana nana boleh lupakan abg aznil yang dianggap sebagai abg & juga bapa kepadanya kan...
Selama ni pun nana memang rapat dengan abg aznil sejak kedua-duanya berkeje dibawah satu bumbung sebagai penyampai era...

Bab abg aznil tersalah rumah pengantin tu...
Hehehe...
Geli hati juga suzy sebenarnya pabila mendengar cerita abg aznil on air @ pagi di era that day...
Nasib baik abg aznil cepat juga perasan yer?
Kalau tidak,lain pengantin yang direnjis :P
Next time u must be extra careful on this matter...
Hehehe...

Thankz for sharing ur stories with us yer abg aznil...
I really do appreciate it lotz...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

fahmi said...

salam pak nil.. semoga pak nil & keluarga sentiasa diberkati Allah dunia & akhirat..
x sangka pak nil yg bz ni pun masih ade masa berblog ye.. teruskan berblog..
& selamat pengantin baru kpd mereka berdua.. semoga kekal hingga akhir hayat

ciK LyndaWawa igUana said...

selamat pengantin baru buat nana..tunggu giliran abg aznil pulak ye...:)

juLia de wHitesiLk said...

cOngrats nana...

cAhAyA iMpiAn said...

salam pak nil...
ahah! org ckp rajin2 g kenduri kawen nnt ringan jodoh... hehehe.. kite tgk effect kt fara nnt.. 2x jd pengapit tu... hehehe.. anyway, hepi alwiz ya!!! u hv great smile sir...! :D

~RedS!z in tH€ hOus€~ xoxo said...

seyes mmg nana nmpk cantek sgt...
raqeem encem...

mge fafau pon akn join de club ...

Joel said...

Tahniah untuk nana...moga berbahagia hingga ke anak cucu dan selamanya

Tahniah pada pak nil kerana aznil yang dahulu (masa zaman pop kuiz) dengan pak nil sekarang bagaikan dua insan yang cukup berbeza.Nampaknya masa mematang dan mendewasakan paknil hingga mampu memcipta idea-idea baru yang matang,segar dan baru dalam karier.Kematangan ini juga jelas menerusi pembacaan tulisan pak nil di akhbar dan hasil kerja paknil.Kagumlah kerana menjadi seperti kelapa makin tua makin bernilai dan banyak santanya ...moga terus suksess dalam kerjaya yang di ceburi....amin

nas said...

Tahniah pada nana..whatever pak nil lagi glamour..si fafau tu asyik jadi 'pengepit' bila pulak la dia nak di apit...

atty's said...

salam paknil
bagus ar paknil nie bz2 pun dtg jugak..betuah ade kwn cam paknil nie..

yg kelakar tu paknil sampai silap umah tu

yuna^yanie said...

paknil...ble plak nak naek plamin..
huhu..
ari tu sy tengok CAM..komain lawa gf paknil time kat UM dulu..huhu

norazman said...

pak nil bila nak akhiri zaman bujangmu...teringin nak tengok pak nil atas pelamin gitu...huhuhu

faRah said...

salam paknil...thanks share cter wedding kak nana ngn kami sumer yer..hehehe klakar bace part paknil silap umh tu..owhh paknil holiday kt pd yer..klu taw mesti farah p cari kt sume otel..hehehehe..take care paknil..

sniffa93_aznil4eva said...

salam! elo uncle=D
wahaa..meriah eh time tuh.
sis nana n brian tuh mmg padan lah..
hehe boleh plak uncle nak terslh umah eh...naseb uncle x gi umah tu kan.

lpsniyh sis fafau lak yg nek pelamin lah..dah asyik jd pengapit kwn baek dia je..xsaba2 gak nak tgk dia kawen.

ouh. uncle g becuti kat PD eh..mesti best kan.

ape2lah kan janji uncle HAPPY ngan family keyh!

k! epi n smile alwyz yep uncle^_^

KurrDila said...

salam paknil...
hahaha,cane r leh silap rumah nih???
btw,nana n brian pasangan secocok r..

btol la paknil,my bro pon sangkut kat highwy.die dr kl kul 10 smpy muar kul 4..

rOzzana said...

Oh NANA is from AKADEMI FANTSIA tooo? I dunno about that... what i know ever since she's a DJ kat ERRA, ERRA became so much lively... I love FAFAU too... she's soo cute and chunddy...and I will always wonder, she work so hard from MONDAY(DJ-ing)-SUNDAY(melodi) yet she seem soo energetic... apa rahsia dier eih... makan bateri ENERGIZER ker? hehehe... macam u juga lah Aznil... u dun seems like in ur age... u are so energetic... always lively... u look very very young if people dunno ur true age....

TO NANA & BRIAN
all the best wishes to you both. may allah bless you two with wonderful family and kids. may two of u strong enough to overcome all the challenges as a family... no matter how high the hurdles is...please dun ever give up... semoga allah merahmati u two sampai ke akhirat...insyallah AMIN...

to FAFAU & AZNIL.. ur fan here from sg is waiting for a good news from u two... all the best wishes and may u guys jumper jodoh masing2 ASAP(as soon as possible) :) smile smile always everyone.....

regards,
rOzzana

NieRadiNa said...

salam paknil..

he..he..paknil tsilap msuk umah owg lain ke..nasib bek x siap mkn..kwn sya lg la plak..dhla slap msuk knduri org lain ..siap dh bg hadiah lg.....musim cti skolah mmg rmai owg kwin ..kmpung sya pn rmai yg wt knduri kwin n kdang2 pning mna stu nk gi dlu..

fafau rpat ngan nana n darling sbb tuh dia jd pngapit mreka...

smoga nana n brian bahagia n kekal umahtangga mreka shingga ke akhir hayat...amin...:)

along nordin said...

sgt cantik baju yg nana pakai masa kawen, dan cantik gak bj si fafau tu..
nape paknil xpakai bj melayu,kalo x leh jd pengapit kan..
neway,semoga diorg kekal berpanjangan ke akhir hayat.
utk paknil,all the best.bredrou

ABCPlus said...

Nak tunggu kad jemputan Paknil pulak....heheheh gurau jer....utk Nana & Raqeem moga bahagia dan kekal hingga keakhir hayat

m.zek.el said...

mmg jem giler ari tu..aku on the way ke serom,muar dr KL pun tersangkut sejam lebih antara Nilai-Seremban...anyway,tahniah to NANA dan RAQIEM!

aleena said...

semoga nana n hsbnd 2gther 4eva:)

clockwork orange said...

pak nil..
do follow my blog..
http://whentheclockturnsorange.blogspot.com
~thanks

matabulat (lat) said...

slmt pengantin baru nana & raqeem.....x lamelg paknil pn akn dpt anak sedara..hehe.bestkn
makin ramai la anak2 pak nil..........amin.

Bieaz said...

Hai Bg Nil,

jumpa lagi adui miss 2posts lah.. baru dapat singgah ke sini bzi hihi.. ah ia kah Bg Nil gi PD, Bie pn gi PD juga Holiday ^_^

Bg Nil thanks 4 ur n4, Bie baru jgk tau nana kawen hihi..

Take care Bg Nil "PEACE V"

jeremy said...
This comment has been removed by the author.
jeremy said...

hello PakNil,

This is my 1st time visit.. & i like your blog... semua fan atleast dapat follow what's your doing sedikit sebanyak.

Nana & Brian.. very sweet couple.. and yup, they're look alike.

To PakNil, hope you will find some one as sweet & as cute and as nice as you are.. be happy always

Cheers!

acep said...

saLam pknil

kelakar bab slh umah baek pknil perasaan klo xmalu abis pknil nengok2 bukan nana yg snding hahah acep prnh slh rumah makan lg pknil malunya.MnceLah kjp pknil kat bieaz bru nmpk dah smpai kot kat Brunei.First sowe bebyk kat bieaz pknil nk tau my couzin saw bieaz and kerabatnya kat PD holiday n took pic bieaz tanpa ada keizinan (gmbr curi).Acep rasa bslh plak wlaupn acep xlkukan i knw it's privacy holiday dat y xupdate kat blog dier. chinese plus korean look lah bieaz sweet upernya.hope bieaz maafkn acep ek pknil ek.
pknil do da best

jujahxo. said...

salam paknil.. singgah kOmen jap eh. =)

cOngrats nana n raqeem!
mOga bahagia n kekal sampai akhir hayat.

heyy terujalahh bl tengOk fafau!
seksi yOu!
barulah nampak ladies sket fafau!
hehehh;p

Baby said...

congratz nana n raqeem..semoga bahagia hingga akhir hayat..

pak nil syoknya makan kat meja pengantin..huhuhu

fafau cepat-cepat bertemu jodoh hendaknya...

ASFAZIHA said...

pak nil g muor tak singgah makan asam pedas Parit Jawa Muor ke? Best pak nil terangkkaaatt!he3!

Casper a.k.a wifee en.atan said...

kalau pak nil silap umah pun tuan umah tak kisah. Depa lagi suka rasanya pak nil ada di jamuan tu kui kui kui kui

global-talk said...

seronok saya baca blog pak nil nie yang MEMANG HAPPENING..sebelum nie saya ade buat blog tapi selalu tak sempat nak menulis..salute kat pak nil sebab w/pun bz masih sempat menulis.. sejak mengikuti blog pak nil nie.. saya dh tanam azam nak menulis cam pak nil.saya dah buat blog yang bertujuan menceriatakan apa2 pengalaman, pengetahuan, tempat melancong yang mungkin boleh dikongsikan.lebih fokus kepada tempat melancong yang menarik di dunia..(sebab kami berdua suka berjalan) mohon jasa baik pak nil bagi sedikit komentar pada blog saya dan suami tgh usahakan nie yer..click ke:

www.global-talk.blogspot.com

tq.. i'm your no. 1 fan..good luck..assalamualaikum

puteh said...

hehe inilah akibatnye bila kenduri x sepakat dgn penduduk persiaran bahagia... tapi tetap meriah mcm wedding of the year...
(umah nana nih dekat je dgn umah parent AC)

kenangan terindah said...

Semoga kekal selamanyeeee

hazlin said...

bestnya kawin..
congrats nana + brian

pak nil bila lagi?

miSznAnabo0 said...

congrats utk nana-brian... bla lama2 tgk muka brian suami nana tue, nmpk mcm faizal tahir mase rmbut pnjg pun ade...hehhehe..
paknil still the best!!!!

suhaimi said...

Selamat pengantin baru, congrats!! utk nana-brian..Semoga kekal ke anak cucu.

neiyqhiey said...

uncle aznil comel la...
well,,,i'm studying in boarding scul..sgt rase xbez..!!Tp xleh nak quit coz xnk kcewakn parenz yg sdg b'jaohn..de tips x..???
Hmm..nape haziq xde lam tom tom bak lg da,,???
Rndu dye...

Elynn said...

Akam. paknil....Paknil ini sememangnya " penyeri majlis"...tu ler baca newspaper, tertiba elynn tercari-2 mana pulak Paknil ni, ialah kan antara penyampai radio era yang meletopzzzzzzzzzz...hebat keudara....selain NANA,

Rupanya ada, apabila elynn baca entry paknil..

Anyway, elynn suka kemeja PINK pak nil, menarik & tertarik...

Hai... terselit pulak si FAFAU, hai nak duduk mana pulak tu???

n@iem88 said...

tahniah nana..
sibok nyer uncle aznil..
huhu..take per..
just done ur real nice work and
we love u...haha

Senyum Seindah Suria.. said...

huhuh...
best ye g tgk nana bersanding...moga2 smpi ke anak cucu...Amin

d_tieah said...

Huhuhuhuhuhuhu..........
Majlis sendiri bila plak???????
Naper x renjis diri sendiri dulu?
Opppssssssssss......silap!!!
Silap yg disengaja tue.......
Mwahahaha, jgn marah....... =p

sweetwannur said...

paknil..cepat2 la kawen!!!

mannira said...

mesti tuan rumah yg pak nil silap tu bangga je.. tak jemput pun pak nil datang... kalau sy tuan rumah..sy tak bagi pak nil g rumah lain duk je la situ... wakaka...

SiQaH said...

iya.moga anak mereka comel cam pak nil :p
tak sabar nak tunggu fafau lak..

K I R I M A R U~ said...

paknil kelihatan tua la

hehehehe

Nurimo said...

salam,

Ada masa jemput ke blog saya

http://kuberharap.blogspot.com

Alya Qistina said...

haha , klakar lah uncle masok ruma orng lainn :DD haha .

noor afzan said...

paknil bile lagi ekk??
hehe~

chipsmore said...

so sweet nana n brian..
nk tunngu paknil ngn fafau lak..hikk...


sy minat sgt kat paknil yg havoc!
u r my idol ;)