Monday, June 29, 2009

BERTUAH RASA BADAN!


Seronok betul Paknil dapat membuat persembahan di hadapan YAB Perdana Menteri Dato’ Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor sempena sambutan Hari Kanak-kanak Bakti di kediaman Perdana Menteri baru-baru ini.
Paknil antara penghibur yang melayan kerenah kanak-kanak dari pelbagai kaum dengan semangat 1Malaysia. Betul kata PM, dalam diri kanak-kanak memang tak ada perasaan Aku Melayu, Aku Cina dan Aku India. Bagi mereka, mereka adalah sama.
Kiranya persembahan Paknil hari itu mendapat pujian jugaklah dari pemimpin nombor satu Negara dan isterinya. Alhamdulillah, Paknil rasa ini satu penghormatan buat diri Paknil kerana memang dah lama Paknil nantikan peluang untuk membuat persembahan di hadapan PM.
Berkesempatan bertemu dengan PM, Paknil dapati, PM kita ni memang seorang yang sangat merendah diri dan senang didekati. PM begitu senang untuk naik ke atas pentas untuk bersama anak-anak yang hadir dan begitu sporting untuk menjawab soalan dari kanak-kanak.
Ada Kanak-kanak yang menanyakan, “Umur berapa?”, “Gaji berapa?” dan macam-macam lagi. Semuanya PM jawab dengan senyum walaupun sudah sehari suntuk bekerja dari satu kawasan ke satu tempat yang lain pula. Sedikit pun tak terbayang kepenatan di wajahnya.
Datin Seri Rosmah pula terus-terusan melayan anak-anak kecil yang memandangnya seperti seorang ibu dan bukan seperti isteri PM. Ada anak-anak yang memanggilnya Auntie kerana mereka bukan kisah pasal protokol tetapi tetap disahut isteri PM. Sambil tersenyum Datin Seri Rosmah terus terusik dengan gelagat setiap telatah anak-anak di atas pentas!
Paknil kagum dengan semangat anak-anak kita yang diajar akan tiada sempadan antara dan sesama mereka. Namun, Paknil juga hairan kenapa bila meningkat dewasa, semua membawa hala tuju kaum masing-masing.

45 comments:

αєrιn said...

Assalamualaikum Uncle Aznil (:

TQ for updating (:

Syukur Alhamdulillah Uncle dapat buat persembahan didepan PM. Tapi a'ah, kenapalah budak-budak stick to their own kind zaman sekarang. Bukan diowrang je. Hehe, sebenarnya saya pun. Tapi saya nak lessen that, InsyaAllah.

Harap-harap Uncle Aznil sihat.

SALAM DARI;
Aerinisha Azlie :D

rainingss said...

askum uncle aznil!!

wow!
untungnye uncle dapat jumpe PM..
tk semua orang boleh jumpa PM dan bertentang mata dengannya..untung uncle!
setahu lieyn..kediaman PM kat putrajaya..
kalau betul kat putrajaya, ruginyer x dpt jumpe uncle kat sana!!

a'ah kan...dulu.kanak2 berkawan tidak kira melayu,cina ataupun india..tapi knp sekarang dah berubah?

p/s:suka sangat ngn baju yang uncle pakai tu!!smart and uncle nampak segak pkai baju tu!!!=D

SENI DUNIA said...

tersenyum dato najib kite 2 ek... hehehe...

suke ngn paknil.. sbb
very2 cool.. hehe..
tgelak sje klu tgk paknil..
hahahahahaha

anyssafryn said...

patut le jalan katup aritu huhu

AFIQ zainal said...

wah beshnye...steady la paknil..!!!

hazlin said...

salam,
pak nil memang sentiasa bertuah..
semoga terus sukses.

p/s azie tetap cun dan syed sobrie tetap hensemm..

HaSue said...

salam pak nil..bestnya dpt bace update paknil terbaru...
selalu x dpt bace,masalah server jek
nampak encem plak stail rambut gitu..

ZARA 札拉 said...

Salam Pak Nil~

Ahh, seronoknya dapat bertemu dengan PM..

All about my Life... said...

Alhamdulillah,,
Uncle Aznil sememangnya mempunyai jiwa yg benar2 tulus pada kanak2..jadi tak hairan la kanak-kanak sukakan uncle aznil..
Hope uncle aznil sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik..semoga sentiasa gembira..
tp...sy baru frust..huhu..sedih ni uncle..

edzlin007 said...

salam paknil.

wah,bertuah paknil dapat buat persembahan depan Perdana Menteri Malaysia. memang patut paknil dikagumi anak-anak malaysia.

saya harap paknil terus terlibat dengan majlis seperti ini. semoga terus sukses.

joegrimjow said...

smakin mude
hehe

nak gak bergambo ngn org kuat negara
tgu jadi glamer dlu la!

SasHa Lee said...

Salam PAkniL,

Im one of ur Fan.. I like watching u in MACAM2 AzniL. always smile n ketawa terbahak2 bile tonton..hehehe..

**Bertuah pakNiL dapat wat persembahan di depan PM..

** Alwayz Success yer..

ur fan,

Sasha Rusli

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Wah!walaupun dengan hanya membaca post abg aznil tentang membuat persembahan di hadapan PM Dato’ Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor,namun suzy dapat gambarkan bagaimana perasaan abg aznil yang sebenarnya...
Tentu berdebar-debar jugak kan...
Tapi apa yang pasti,abg aznil tetap saja enjoy...
Hehehe...

Yup,suzy setuju kanak-kanak memang tidak memilih dalam pergaulan...
Bagi mereka,semuanya sama sahaja...
Kadang kala kita pula yang dewasa ni memilih "bulu"...
Seharusnya perkara sebegitu tidak patut terjadi,perkauman...
Namun sehingga kini dizaman serba canggih ini,masih ada lagi yang bersifat sebegitu...

Rindunya...
Lama juga rasanya abg aznil tak update blog...
It's ok,i understands ur pack schedule...
Slalu saja bz,berkejar ke sana ke mari...
Kesian abg aznil,dah tugas kan nak buat macam mana...
Hmm...
But,apa-apa sekalipun yang abg aznil lakukan suzy harap & slalu doakan semoga abg aznil sentiasa sihat sejahtera disamping famili tercinta...
Insyallah,amin...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

meme_jr said...

salam pak nil,

bla baca je post pak nil, da boleh trase kemeriahan majlis. nk2 bla ad org no 1 ngra cam PM. u deserved it (pujian dr PM). moga pak nil trus aktif dlm mjlis sebegini n i'm looking forward for ur next post.

see ya!!

ima said...

salam..

wahhh,bestnye dpt jmpe PM!!
tahniah paknil...
bkn senang nk jmpeorg nombor satu negara...

semoga paknil trus sukses yer!!!
=)

ima said...
This comment has been removed by the author.
anne said...

Salam Abg Aznil...oh inilah event Bakti yg ada keluar paper haritu kan.

You keep up the good work, PM pun dah puji tu;-)

..and yup,jom support 1 Malaysia.

sue_eila said...

salam...
amboi tersenyum lebar pak nil dapat bergambar dgn PM kita...cayalah

bspotgurl said...

Paknil, meriah betul lah hari kanak-kanak tue..

faRah said...

salam paknil..
wah sronoknyer paknil dpt wt psmbhan dpn PM n part yg plg best paknil lyn ank-ank kecil kt mjls tu dah cm tom tom bak pulak rasernyer..

p/s:smart gilerr baju yg paknil pkai tu....suke tgk....

akak_bieza said...

Ya Allah.. Pak NiL..memang bertuah sesunggoh...dah dekat 40 tahun akak duk mesia nih tak penah dapat bergambo ngan perdana menteri..

SiMataSepet said...

Salam...

Bertuahnye Pak Nil...saya masih tak berkesempatan lagi...Pak Nil nampak hemsemlah.....

izzah aziz said...

love u uncle aznil!!!!!!
ske tgok uncle kt tv...blakon ke,mgacara ke,mnyanyi ke,sume bes lah =)

sniffa93_aznil4eva said...

salam!

bertuah en uncle!

hope uncle sentiasa je murah rezki yep..
seme org epi tgk uncle yg mmg COOL abes!
anyway bj yg uncle pakai smart!!

psst;uncle ifa n kkk ifa br je start wat bisnes kecik2 je..saje nak inform.kalo uncle free sggh yep http://snifcollection.blogspot.com.

okeyh sayunk uncle!^_^

Miss Nazla said...

paknil

ada satu hari tu, saya terserempak dgn PM kita kat KLCC. bukan lawatan rasmi gayanya. tapi penuh dengan pegawai keselamatan of course.

sempat juga satu escalator dengan beliau. Tak lokek senyuman orangnya. mesti la org2 biasa mcm saya ni agak jakun tgk PM secara live kan?


moga hari2 pak nil ceria hendaknya

familyria92 said...

salam paknil...

Rujuk pada perenggan akhir tulisan paknil....mereka bawa hala tuju kaum masing2 kerana ibubapa mereka. masuk alam persekolahan mereka dipisahkan.. masuk sekolah ikut jenis..kat U pun begitu ..mereka dah bina sempadan dari alam persekolahan hingga mereka dewasa......

ABCPlus said...

Salam Paknil ...tahniah dapat penghargaan buat persembahan dikediaman Perdana Menteri , rasanya Paknil sesuai dengan penampilan gaya rambut yang begini selari dengan usia dan title haji Paknil..good job

-TheAizad- said...
This comment has been removed by the author.
-TheAizad- said...

Assalamualaikum Uncle Aznil...
Nie Aizad SMK VI..
Nak bagitau uncle Izad dapat jadi Emcee untuk Pelancaran 1Malaysia pada 11 Julai nie..
So, Izad harap Uncle dapat datang bersama2 di Astaka , Taman Tasik Titiwangsa.

DaKoSue said...

wah best yer pak nil mana ade kanak-kanak c2lah ade paknil cayalah!!!

Zaf said...

nak ikot nak jugak.next time my turn

NieRadiNa said...

salam paknil..

nmpak happy btul paknil bila dpt buat psembahan didepan PM kta..yela bkn snang nk dpt pluang bgitukan..

petah btul knak2 tu smpai gaji PM pun dia tnya N xsilap PM jawab 'Rahsia'...he..he..

p/s paknil baju yg paknil pkai tu sya cm pnah nmpak paknil pkai masa red carpet Academy Awards yg camelia mnang pakaian selebriti yg pling mnarikkan..kalo xsilap...bju paknil unik n cntik..

cOcOmIxChOcO said...

elo ankel nil.... tahniah,,,,,,

Kucing Parsi said...

sapa botak dan gemok gedebub tu?!

tak kenal la??

yang bagi komisen kapal selam 500 juta tu ke??

bangga ke bergambar dengan dia?

W.s Collection said...

salam paknil... hope u always in well and success in what eva u do...I'll always support u..

cahaya said...

smkm..

fuh..

makin gempak lah pak nil skunk nie!!! heee


keep it up!

imheppie said...

tingin nak jumpa Paknil..huhuhu..tp xde rezeki lagi arr

izhannasaiful09 said...

bila la dpt jumpa Pak Nil nih..my lil doter, Hanna, baru umur 1thn 1bln dh kenal you Pak Nil tau..dia tgk Jgn Lupa Lirik pun boleh buat tgn Tom Tom Bak haaa..

~ibu Hanna @ Putrajaya~

Renee said...

Hi Pak Nil, best tengok CAM Pak Nil. Funny and sad. Ex gf Pak Nil, saya kenal tau. Memang cun orangnya. Now tak sabar tunggu MMA musim terbaru. Sure gempak!

Renee said...

Hai Uncle Aznil, best tengok CAM Uncle Aznil. Funny and sad. Biasalah tu kan. Ex gf uncle, saya kenal. Dia tinggal berjiran dengan saya. Memang cun orangnya. Now tak sabar tunggu MMA. Sure gempak! Take care Uncle.

Baki Zainal said...

greetings pak nil
i dont even know if you'll even read this but i would just like to say that i feel you are really brilliant.. growing up i have always look upon Najip Ali, Sarah Sechan, Jien and of course Aznil Hj Nawawi as idols when it comes to hosting as all of you have your own personality and are constantly fresh and now as a tv host myself insyaallah i hope one day i would be able to be like you.. thank you for inspiring and i will constantly be learning from you ... Thank you

NaDiA yUsOf said...

dlm pic ni uncle aznil nmpak sgt muda..
ape petua?? hehe..
zaman skrg byk sgt isu perkauman..
kanak2 pun dah pandai nak kawan ikut kaum sendri..hmmm...

>>@Niep<< said...

Setiap minggu saya mesti tonton Pak Nil dalam tom tom bak...seronok tengok gelagat anak2 bangsa kita...

ShAsHa said...

Assalamualaikum..

Paknil!!!! shasha nak mintak tolong... Tolong bagitau cara nak masuk program tom-tom bak. Shasha nak masukkan adik shasha yang petah berkata-kata dan tak dapat nak lawan kepetahan dia bercerita. Jadi shasha n family cadangkan nak masukkan dia dalam program tom-tom bak.. tapi tak tahu cara.. tolong bagitahu ye..

Yang berharap,
Shasha

hangeng said...

These bracelets have been designed to provide thomas sabo onlineshop
you with the largest possible quantity of ohrringe creolen benefits in a variety of different areas. They have been designed in a variety of different styles, thomas sabo online shop deutschland using different metals so that your personal thomas sabo uhr
tastes and budgets can be accommodated. angebote thomas sabo armketten The bracelets are available in different schmuck thomas sabo
sizes and are adjustable so that no matter thomas sabo shop what size your wrist is there will be a bracelet that will sabo charms
fit you and provide your body with all the benefits that are offered to you. thomas sabo schmuck
The core of the bracelets is constructed from thomas sabo glaube liebe hoffnung
flexible steel that is reported to have under gone a secret process that leads to its ionization.