Friday, July 10, 2009

BALIK TABIR - IKLAN BARU ERA.FM



Seronok betul dapat berkumpul ramai-ramai cam gini sesekali. Yelah kitorang kan kerja lain-lain shif jadi makanya memang jarang dapat berkumpul.
Paknil pun tak tau bila iklan ni nak dimainkan kat tv tapi rasanya iklan ni memang sempoi giler.
Iklan ni memang tak ade editing langsung, dirakamkan sekali jalan dan adalah dalam 10 take kitorang buat.
Azmi, sang director pun cekap bagi arahan jadi semua orang faham dan kerja jadi lancar.
Mesej untuk iklan ni memang simple : Era adalah hiburan untuk semua. Bila Era di udara, semua lapisan pendengar jadi cergas.
Yang kelakarnya bila muzik bergema, penyampai2 Era yang lain muncul dari merata tempat. Ada juga extra yang siap bergayut lagi!
Bila muzik tamat, semuanya hilang entah kemana! Adi siap pakai baju security guard lagi! Burn jadi pekerka kontrak dan Nana jadi nurse.
Ada saja yang tak kena masa tengah shoot. Burn aje buat sampai 3 kali kesilapan. Lambat kluar lah, lambat masuk la. Diri tengah2 dunia dan block camera la…
Paknil pun tersasar jugak bila asyik lupa skrip! Lembab betul Paknil. Yang bestnyer, setiap kali take, skripnyer Paknil tukar! Adooooooiii!!!!

22 comments:

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Wah!
Bestnye...
Dapat suzy gambarkan macam mana bestnye iklan baru era ni dibalik tabir...
Actually keje-keje balik tabir ni memang dah jadi impian suzy untuk bertugas dibalik tabir apabila grad nanti,insyallah :)
Happening kan...

Ala abg aznil,bab lupa skrip tu biasalah kan...
Mungkin terlalu banyak sangat perkara yang abg aznil pikirkan,tu yang susah nak ingat skrip tu :P

Apa-apa pun,suzy rugilah sebab tak dapat nak tonton iklan tersebut...
Huhuhu...
Harap-harap bile-bile balik kampong nanti masih adalah hendaknya iklan tersebut yer...

Take good care of urself abg aznil,miss u...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

de_are_na said...

wah abg aznil...nampak cam menarikkk ja..tak sabar nak tunggu iklan tu kat tv...hurm..nak tgk sket...skrip camana yg abg aznil tukar tu...hehehehe...

apapun..wish u all da best!!

suhada said...

salam pak nil..

pak nil sihat?
x sabar sy nk tgk ikln team era nie..
mesti happening!!

slmt mlm pak nil..

anne said...

Salam abg aznil...akhirnya update juga. TQ.

belum keluar lagi kan kat TV..look forward to it.

Abg Aznil jadi apa dlm iklan tu...DJ kot? orang lain pakai uniform

rainingss said...

happening!!
tak sabar nak tggu iklannyer di tv!

tempat nyer nampak menarik dan cantik!!

edzlin007 said...

salam paknil.

haha paknil memang jenis spontan agaknya, sebab tu asyik tertukar skrip. iklan ni khabarnya dah masuk tv, tapi tak tahula sebab saya di kampus sekarang. kalau radio era siarkan di internet ok juga.

Ahmad Yasin said...

Hai PAKNIL!!!mesti best buat iklan tu kan..tapi kalau ada masa lapang pergilah dekat blog saye..www.duniakuyasin.blogspot.com tulah saya punya blog.oklah jumpa lagi...

sniffa93_aznil4eva said...

wahaa..
tgk gamba pon dah terasa HAPENINK punya.

okey xsaba nak tgk iklan niyh!

yehh ERA BEST!

PenulisBebas said...

Tak sabo tunggu iklan ni kuar...
Ngelatlah PakNil,org lain semua warna malap, PakNil kuning terang giler!
Nana jadi nurse, ni yg tak sabo nak tengok ni :D
Kalau ada bloopers mesti best tengok nie.
Lain kali beritau pengarah suruh skrip Paknil buat sendiri, biar spontan :D
Mana Din Beramboi.. tak nampak pun?

αєrιn said...

Assalamualaikum Uncle Aznil :D

Ouhhh, iklan baru Era. No wonder kat FaceBook Abg Adi, dia pakai baju security guard. Mesti best iklan ini.

Kalau lupa skrip, perkara biasa. Siapalah yang boleh ingat skrip sekali gus.

Hmm. Maybe Iklan ni masuk YouTube, boleh saya tengok :DDD

Take Care :)

SALAM DARi;
Aerinisha :DD

FaHaNa's BloG said...

bestnnyeee cayalah pak nill... harap2 satu hari nanti dapaat la jumpe paknil n dapatla danish jumpe uncle aznil die yang die sayang tuu heheheh...

eiLda epaL said...

salam paknil...

lama dah rasanya tak tinggalkan comment di blog paknil nie...

nampak menarik jer iklan baru nie eh...happening dengan warna-warna yang ceria...

pakNil kan bila ada skrip susah nak ingat...tapi kalau spontan, laju jer kan...hehehe...

MrPayid said...

huh nana sexy hbis... mcm..errrr

Love Amni said...

wah

ABCPlus said...

Salam Pakil.....terangnya warna baju Paknil tu , semua yang terlibat nampak happy ,,,,,,

NieRadiNa said...

salam paknil..

nmpak mmg sempoi habis iklan nih..

bila iklan ni kuar ek..paknil lak jadi per dlm iklan nih...

arnamee said...

salam paknil.

anem tengok iklan tu kali pertama dah gelak2 dah. siap terbawa2 nyanyi, bygkan footage tu even luar umah.

cool la. smge sukses selalu ea, insyaallah:)

Mohd Fariq said...

asalammualaikum.,

[first nak tanya boleh tolong tak ajar saya nak buat blog cam awak.,, smart lah.,
lagi pun saya ni peminat radio
er@ fm, klon aznil dan din beramboi ada bersama saya]...

Mohd Fariq said...

Asalamualaikum,.

abg aznil saya sangat minat kat er@
sekarang saya ade klon pak nil dan din beramboi kat umah.,.,

boleh tak ajar sikit tentang nak hott kan boleh saya??

terima kasih,.

Idraki said...

wah!...saya baru juaga liat blog nie...dan saya baru juga nampak iklan nie baru2 nie..hehehe

kasih said...

nape baju nana tuh mcm eeeerrrr ermmmm.... pakai ler sopan skit yg tak menjerumuskan ke arah yg kebiru biruan....hrp paham ler ek..

atelier said...

cam best jek iklan paknil ngan era nie.. tau jelah.. kalo adi..burn n nana also paknil dah join memang pecah punya.. hahaa.. anyway good luck for era.. hope you guys akan terus berdiri di persada seni ini untuk terus menyampaikan lagu-lagu yang best untuk kitorang..