Saturday, July 11, 2009

POPKUIZ...13 TAHUN YANG LALU!

Terima Kasih pada edzlin sebab link kan Paknil pada YouTube ni! Macam Jejak Kasih pulak Paknil rasa! Rasanya rakaman ni dilakukan kat Bukit Raja Parade di Kelang.
Pasangan Paknil masa tu ialah Dang Suria setelah Rina Khan dan Maya.
Masa ni Paknil berusia......34 tahun! Nak tergelak pulak bila tengok stail pakaian, rambut dan cara Paknil mengacarakan rancangan ni.
Kiranya masa tu, kira happeningla! So...enjoy da video!

video

57 comments:

UcU mAnjA said...

ha ha ha ha ha
lawak lah paknil dolu-dolu.

tapi suara tetap maintain kan.
go paknil!!

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Hehehe...
Sememangnya pop kuiz ni tidak pernah suzy tontoni sewaktu ditv dulu...
Yelah mana nak tonton?
Masa tu pun suzy masih kecil lagi...
Kalau dikira balik,masa tu suzy sedang menuntut di sekolah rendah lagi...

Thankz to edzlin too sebab sudi linkkan video tersebut...
Bukan saja video,malah juga edzlin diantara yang paling rajin sekali linkkan apa-apa pun yang berkaitan dengan abg aznil diblog ni tau...
Hehehe...
Dapat juga suzy tonton,walaupun ianya sesebuah rancangan 13 tahun yang lalu...

Apa-apa pun abg aznil tetap mantain dari dulu sampailah sekarang abg aznil tetap saja kelihatan muda :)

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

kembar chipmunk said...

waah cayalah pak nil..=)

nAnA_kyRa said...

dulu2..ni la rancangan yang paling ditunggu kat t.v...

pak nil pandai masak ea...rasa2nyer tadi macam makan pulut panggang pak nil.. ;-D

anne said...

Pooooop Kuiiiizzz. hehehe. kelakarlah kalau tengok balik, tapi kan Abg Aznil, time tu kira paling happening la show ni.

rambut style 'mat diskang' yg tak tahan tu...hahaha:-P

(thanks edzlin)

ibu addin dan nasa said...

Paknil memang layak dapat anugerah Pengacara no 1 Malaysia!

Zura said...

mesti paknil teruja nk kembali ngan pop kuiz balik kan...cyaok cyaok cyaok

sweetmama HANA said...

ala comeynyer paknil... rambut yg x tahan tu... baju lak nak kolar besar... hikhikhikhik :P

yatie chomeyl said...

haha btul2x tgk blk pon mmg lwk sgt..tp ttp best

oto said...

salam paknil..

hihihi.. kelakar tgk paknil dulu2.. tang rambut yg tk tahan tu.. masa Pop Kuiz ni keluar, saya masih di sekolah menengah..semata2 nk tgk Pop Kuiz, buat keja sekolah kt depan TV!

tapi yg nyata, paknil adalah pemangkin kepada kewujudan seorang pengacara.. kalo tk, org tk amik endah pun pengacara tu sape,apa pengacara buat, pengacara tu nk bagitau apa, pengacara tu pakai baju apa..fesyen apa..

mmg paknil layak bergelar PENGACARA NO.1 NEGARA!!

Love u paknil!!

Mama @wisy said...

Time ni Pak Nil adalah jejaka pujaan hati ke..Time ni Aku berUsia dlm 13 tahun kot..Tapi Pak nil ttp hot..

rainingss said...

askum uncle..=D
sememangnya..i never watch pop kuiz..
rasanyer time uncle 34 tahun..i'm in 3 years.
and tak tahu pown pasal pop kuiz..

thx tu akk edzlin, and uncle sbb meletakkan video ini di blog uncle.=D

edzlin007 said...

salam paknil.

sama-sama.

pop kuiz ni merupakan favourite saya masa sekolah rendah dulu. fenomena juga kut di sekolah, bila dorang main ala-ala pop kuiz, siap style peserta sekali.

penah juga pergi tengok. fesyen paknil pun masa pop kuiz macam-macam, dari yang biasa sampai yang pelik-pelik pun ada.

inahar ali said...

salam paknil..my hubby pun salah sorang peserta pop kuiz musim pertama..jd juara lak tu!! hehe..kitorang masa tu reramai pi tgk shooting..siap termasuk lam tv lak! hehe..

ChekeWaNn said...

saye penah tgk pop kuizzzz nih... mase tu skolah rendah lagi... happening.. tahniah pak nil!!! maintain je dari dulu sampai skarang..

Rona Realiti said...

hey-pening tul la...

saya suka pak nil dalam jangan lupa lirik... ;p

Pak Teh said...

pak nil ok je suka bebudak tapi jangan minat kat budak dah le hehehe

Nur Baiti said...

Pop kuiz mmg antara yg terbest dulu...
Paknil tetap nampak sama..tak jauh beza...cuma rambut je...berbeza2..hehehe :D
Mantain muda je Paknil....

sniffa93_aznil4eva said...

hehe. stYle dulu2punye..
tp cara uncle mengacara still ade smpai skunk en..;D
makin best pulak tuh.

hope uncle akn trs mara kedepan ek.

epi n smile alwyz uncle^_^

meme_jr said...

dari dulu smpai sekarang..

Pak Nil tetap happening!!

gaya mmg xpnah kalah
nk2 style rambut
huhu...

lupekanje said...

err...saya suka stail rambut aznil masa tu ... smart aper..!! :)

~nurul~ said...

best2...dulu mmg glamer pop kuiz..tapi tgk video tu asyik tgelak jer coz dari start pak nil mmg x leh berdiri tegak...kah3x...

PenulisBebas said...

Tulah rezeki namanye ye PakNil, dari pengacara tv jadi pengacara AF, pastu dapat ur dream job kat astro...
Semoga PakNil terus berkarya dan menjadi sumber inspirasi kami.
All the best PakNil.

p/s: tengiang-ngiang kata2 & aksi PakNil dan Rina Khan
"POOOOOP KUIIIIIIIZ...... :D

***********************************
Jemput singgah...
Blog saya:
http://kausar-kreatif.blogspot.com
warong kopi saya:
http://groups.google.com/group/kausarkreatif/web
***********************************

azzul said...

teringat zaman2 pop kuiz dulu..sy peminat gak ms tu sbb konsep kuiz nye happening especially style peserta nk introduce kn nama kump...pop kuiz best ms tu

tHEoNeANDoNLy said...

x keterlaluan klu amud katakan popkuiz & paknil la yg mula2 membuat & memperkenalkan style peserta nk biler nak introduce kn nama kump tu kan...?

tHEoNeANDoNLy said...

x keterlaluan klu amud katakan popkuiz & paknil la yg mula2 membuat & memperkenalkan style peserta nk biler nak introduce kn nama kump tu kan...?

@tune® said...

pak nil..
ade satu kumpulan

rock rock manok..hihi

kt jusco bukit raja ke..
kt Klang parade??

pak nil nih..biar betull...

kompius suda

αєrιn said...

Assalamualaikum Uncle Aznil :D

Hehe seronok tengok video tu. Best!
Ada dapat juga tonton Pop Kuiz. Masa Pop Kuiz diadakan pun, saya baru je setahun :D

Sama je suara Uncle Aznil hingga sekarang. Wajah pun sama. Maintain je.

SALAM DARi;
Aerinisha :DD

SiMataSepet said...

salam...

Pak Nil skrg lebih hensem berbanding dulu...dulu2 pakaian apa2 je yg Pak Nil pakai..la ni dah berstail...

juhasni said...

pooooooooooooooop kuiz...terkenang zaman dulu2 bila tengok pop kuiz versi lama ni...masa pak nil nampak innocent jer..saya paling suka gandingan pak nil ngan rina khan ...
malatopsss

ayieshahri @ my|bachelorman said...

bang... bila nak follow blog sy plak
from : ayie PJ

eiLda epaL said...

salam paknil...

saya setuju dengan suzy...memang edzlin antara orang yang rajin link kan apa saja berita dan cerita berkenaan paknil...

thanks to edzlin =)

dulu, masa kecik-kecik, memang rajin lah tengok pop kuiz...antara rancangan yang jadi favourite...masa paknil mengacarakan melodi pon, saya rajin ikut...

pakNil, saya antara orang-orang yang menghadiri rakaman MMA minggu lepas...baru musim kali nie ada rezeki dapat tonton rakaman MMA...saya rasa seronok sangat berada di sana...

satu saya nak komen, dalam salah satu episod paknil, paknil ada mengatakan bahawa paknil sangat sayangkan Allahyarham Sudirman..sehinggakan paknil tidak tahu mengapa sedangkan paknil tiada hubungan keluarga dengan beliau...

begitulah juga saya paknil...saya juga sayang dan hormatkan paknil seperti keluarga saya juga...walaupun saya tahu, pasti susah paknil nak mengingati semua orang...tapi, cuma nak paknil tahu...sebagaimana paknil menyanjungi Allahyarham Sudirman, begitulah juga Aznil Haji Nawawi di mata saya...

doa saya buat paKnil tidak pernah lekang...seperti saya mendoakan kedua ibu bapa saya, begitu juga saya mendoakan kesejahteraan PakNiL...

sayang paKnil...

adamdaus said...

mak aiiii...kurusnyer....tp skrunk tambah2 mantap lagi....u tetap NO 1 N 4ever....

HudaBanny said...

pak nil....memang mantooopp arr...
cayalah!!...rasanya belum ada lagi yg dapat ganti tempat pak nil...:p

Mr Final said...

Paknil.. saye sokong statement paknil diakhbar har ini.. tentang tidak perlu mengindonesiakan diri semata bersama orang indonesia..

kekalkan identiti diri kita.. paknil mmg ikon Malaysia.. thankz.. sbb berprinsip... sokong Paknil

reverie said...

Paknil? muda lagi. mana ada pak pak. Keep moving forward! but don't forget those behind. =)

anne said...

Assalamualaikum Abg Aznil,

Just wanna wish you all the best untuk host APM di Jakarta. Jgn risaulah - mesti boleh buat terbaik :-)

Safe trip.

eiza said...

hehee..
dulu masa tgk popkuiz ni, sibuk jugak nak jawab2 ngan adikberadik..
mesti tak ketinggalan nak menontonnye..yg sy tau, masa tu sy masih belajar di sekolah rendah.
yg paling best, bila kakak sepupu sy pernah menyertainya dan dia dpt grand prize.

NieRadiNa said...

salam paknil..

ala paknil..biasa ar dolu-dolu mmg ar..fesyen pkaian mkin hari makin brubah..ikut peredaran semasa..time pop kuiz ni sya tecik agi..djah 4 ke 5..tp blik skolah dh duk dpn tb..tgk pop kuiz nih..time tuh xknal paknil agi..mnat rncangan pop kuiz tuh je..lama2 tgk pop kuiz jd trus knal n mnat paknil smpai la ni..

moga paknil trus success slamanya dlm khidupan N kjaya paknil...

:) NiEraDiNa..

The Aminos said...

Hahaha, memang lawak giler, teringat zaman dulu2 pulak.

scha said...

Agaknya ke manakah pak nil 13 thn akn dtg ye? Ada pe2 plan ke pak nil?

gummybear said...

waa..pop kuiz nak kuar blik...

teringat mase pak nil mengacarakan rncgn ni..sempoi gler..hu3..

nape pak nil x jd pengacara rncgn ni lg? mesti gempak.. :)

Al-Leeya Al-Masrie said...

salam...
pak nil..
heheh..
saya ade gak tgk pop kuiz..
ehehe..
tp..mse tue..budak lg..
tp..mak saya mmg setia tgk pop kuiz
hihihi..
kalau pak nil ade mase..
ziarah la blog saye..
saye doakan pak nil sentiasa sihat dan dikurniakan rezeki yg melimaph ruah dr ALLAH S.W.T..amin..

Rantong said...

Dah lama juga yek Pak Nil ni dlm bidang pengacaraan & hiburan.

________________________
View Profile: Rantong™

yayaIBRAHIM said...

suke tgk pop kuiz masa dulu2...pakaian colourfull n setiap peserta sporting gile... Abg aznil dari dulu sampai skrg best...
ada masa link le blog saya...
http://pesonatari.blogspot.com

dokmat said...

http://www.youtube.com/watch?v=37mqL0OZ6Og

dokmat said...

http://www.youtube.com/watch?v=OJluZornM_0

wanz collections said...

hahahah..
lawak giler style rambut paknil..
mcm iklan mminyak rambut..
hehehe

Miss Nazla said...

klang parade la paknil ;)

god bless u always

CumiQ said...

pak nil, tak nak continue ke POP KUIZ ni ...kan best kalau ada....

* [ F y z a ] * said...

Salam Abg Aznil,

Saya Hafizah dan saya sedang mengajurkan satu event pada 15 August ni bertemakan 'Peace' untuk perasmian organisasi bernama Perdana Global Peace Youth Organisation dan saya mengharap dapat berhubung dengan Abg Aznil untuk berbincang lebih lanjut.

Harap sgt Abg Aznil atau p.a bole e-mail saya di fyza225@yahoo.com untuk berbincang lebih lanjut.

Sekian Terima Kasih

yginsaf4 said...

gambar m nasir kat bakang teww still maintain kanns.. ehehe

mamaboomboom123 said...

Memang lawak Pak Nil zaman dulu2

apik said...

kelakar btol rambut paknil..

WakNal said...

bilo waang mangecek . . . .
samak pangana dibueknyo tapi taragak juo nak basuo sasamo awak . . . tautamo pado dunsanak kasadonyo.

http://waknal.blogspot.com

adekz said...

time sya kecik2 kt kotaraya jb,sy nmpak pak nil tau,time tu bru strt show pop kuiz pak nil time tu sombong sgat..nw sy da 28yrs tau..la ni x prnah jumpe pak nil lg...

日月神教-任我行 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社