Monday, June 1, 2009

PERHATIAN!!!!

Assalamualaikum. Paknil nak tarik perhatian semua pada Segmen Merisik Khabar @ ERA esok Selasa 2 Jun 2009. Kisah mengenai pasangan Puan Ana dan En.Kamal yang terpisah dengan anaknya yang berusia 10 tahun gara-gara ibu saudara Puan Ana. Ibu saudaranya itu, Puan Mazinah, enggan mereka berhubungan dan sekali gus memutuskan hubungan anak beranak itu. Segmen Merisik Khabar bermula pukul 9 pagi. Yang berkesempatan mendengar, sila tinggalkan komen anda di sini selepas itu. Tengkiu!

50 comments:

<< s| teD| yanG GOmuK >> said...

esok dah dengar baru komen yek pak nil.. hik hik hik..

erk.. kol 9...?? cam x leh dengar jek!! Huwaaaaaa

RineArabella said...

yeyeye...nak dengar...
;-)
mintak-mintak jgn tertidur sudah..
hahahaha..
maklumlaaa cuti sekolah..

leely said...

ape yang nak di komen nye pak nil...hu..hu...hu...

αєrιn said...

Wasalam Uncle Aznil.

Hmm, kalau saya nk dgr ni, kene tidur cepat.
Okay. Nak dgr ni. Hmm, gara-gara ibu sedara Puan Ana.
Situasi ini mcm ku pernah dgr.

Ayasu Kuro-Obi said...

Dengor sokmo

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Segmen merisik khabar esok?
Insyallah,suzy akan mendengarnya esok...

Segmen merisik khabar ni dah menjadi segmen yang paling suzy gemari sejak adanya segmen ini lagi...

Bila time saja segmen merisik khabar ni,confirm suzy berikan lebih perhatian...

Bagi segmen merisik khabar tadi, suzy juga turut bersimpati atas nasib pasangan yang baru saja kehilangan anak sulong mereka itu...

Lebih menyedihkan pabila dikatakan anak sulong mereka tu masih bayi lagi yang baru saja berusia 2 bulan lebih...

Semoga allah terus memberikan kekuatan ke atas pasangan tersebut...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

rOzzana said...

Uncle Nil!!!

Walaupun saya tidak selalu mengikut racangan pagi era bersama din beramboi & aznil nawawi...sekali sekala terdengar juga terutama sekali racangan merisik khabar yang sangat menghayat hati... pernah saya terdengar tentang seorang anak dibiarkan hidup seorangan tanpa kasih sayang ibu & ayahnya sendiri... saya sarankan agar ada sesorang insan "built" organization untuk remaja2 yang malang agar mereka tidak go "astray" dan harap2 that organisation can help remaja remaja yang mempunyai masalah untuk menghabis masa mereka buat aktivity2 yang berfaedah bersama & have somebody or organisation untuk keep them company and keep them motivate to live healthily as normal people??Remaja adalah critical stage where pada usia begitu mereka sering memberontak,berani mencuba,naive & masih perlu bimbingan seseorang yang dewasa... Saya sedih dan simpati dengan remaja2 yang harus melalui kehidupan begini...syukur kepada illahi yang saya ini masih ada ibu dan ayah serta keluarga yng sering disisi saya:)

hopefully i can stay awake to hear another sad story...may allah bless all these teenagers and may they have bright future...insyallah!

maybe i out of point for de topic...since u broughtout the issue... it remind me about the issues shared by that era listener....

assalamualaikum all....

edzlin007 said...

huh? kerana ibu saudara? ok, akan kembali ke sini

puteraohtrabulan said...

Salam Mr. Aznil.Program Merisik Khabar buat meruntunkan hati kita.Semoga program ini dapat menyatukan insan2 di sayangi.Saya sokong program ini.Terima aksih

rainingss said...

haah..
mesti dgr punyer..
dari pagi dgr radio era jer..
kebetulan pulak..cuti sekolah..
x der buat ape..so dgr radio era..
akan kembalik kat sini semula..
^^

Farazila said...

xdpt dgr..
request leh x bg ulasan kat sini nanti...

edzlin007 said...

salam paknil.

ooh rupanya anak itu masuk sekolah agama. kalau begitu, pintalah no telefon sekolah anak itu diberikan kepada ibu bapanya. Insyaallah pihak sekolah pasti benarkan tuk bercakap dengan anak mereka, sementara nak tunggu Pn Ana dan En Kamal datang mengambil anak mereka.

rainingss said...

yeah..
btul ckp uncle..

selesaikan dengan cara baik dan dengan cara kekeluargaan..
walau macam mana pon..keluarga akan tetap bersatu kembali..^^

sebenarnya..masih x tau lagi pihak mana yang benar..
hurm..

Jasfyra said...

ala, xsempat nk dengar..xpe sok2 ada lg

dibiuscinta said...

la...baru baca blog ni..tak sempat nak dengar..:(

saveme_zero said...

tak sempat dgr...sbb br je bukak tajuk ni

sya mansor said...

Salam Uncle Aznil;)

sedikit off topic. harap dimaafkan.

Dalam dua hari lepas saya tengok French Open. then ada sekali tu diorang mainkan muzik lagu "Professor Klon". So saya tertanya-tanya la, lagu tu Aznil nyanyikan balik ke? atau pun diorang yang ambik lagu tu?

AkuSiMisteri said...

tada radio kat opis...

mermed said...

salam pak nil....
sy xnak komen pasal isu pak nil nie...sbb sy xtau pn ttg hal pe tuh...sy skrg blaja kt indonesia...n now, da nk msuk 3thn...ape yg sy nk luah kan nie...da lame sy tahan pak nil...geramnye...sbb xtau nk cite kt sape...sy xtau sama ada kt msia da bsg2 or x pasal isu manohara(she used to be or still a wife to tgku fahri...son of Sultan kelantan...)...sy xnak komen pasal hal mereka yg sy pon xtau nk berpihak pd sape...sy juz nk mtk tlong pak nil btau or at least juz ntuk btau pak nil...ape yg berlaku kt msia n berlaku pada org indonesia...xkre la pae pon..n xkire la even kite yg betul...org2 kt sini akan salah kan msia..n yg parahnye...kami..yupz kami...pelajar2 rakyat malaysia di indonesia akn menjadi mgsa...diorang bukan setakat jeling2 jek kt ktorg...tp ngn selambe akan approach n ckap kenapa nk pukul2 org indonesia sume...(nie berkaitan ngn kes polis pukul karate or martial art pae nta kt msia dlu...xbpe pham gak...)...

maaf pak nil..sbb komen nie xde kene mengena ngn topik pak nil...juz one sumone noe at least...pe yg brlaku kt msia...memberi kesan pd KAMI yg berada di sini...tlg la jg kami...kami juga rakyat msia....

anne said...

sorry, tadi i ada meeting started tepat pukul 9 jugak...tak sempat dengar. Sempat dengar part Nana n Raqim je

kalau boleh play/repeat esok ye...

thanks Abg Aznil!

NieRadiNa said...

salam paknil..

ala x dpt dgarla paknil..bz keja sbb nak cuti lama..jd kna pulun wat kja.. 3 hari punya kja kna cover...

nati please repeat atau ltak kat blog era segmen tuh..

NieRadiNa said...

salam paknil..

ala x dpt dgarla paknil..bz keja sbb nak cuti lama..jd kna pulun wat kja.. 3 hari punya kja kna cover...

nati please repeat atau ltak kat blog era segmen tuh..

n@iem orange said...

bru jumpe blog nie mlm nie...haha
x sompat den nak dongar...hehe..
takpe, agar hubungan itu dapat terjalin rapat semula...

amin

nad_dieya said...

salam pak nil..ni 1st time sy bce blog paknil..tu pun sbb tersalah masuk..hahaha..meleleh air mate bce sume post dalam ni..rupanya ad lg yg teruk dr sy..sy pun bz update blog sy tp takde spe pun nak bce cam blog paknil..cedey~hahah..gurau je..lu pknil ad mse jenguk2 la blog sy yg tak seberapa..http://chentahatikamoo.blogspot.com
lau rajin tglkan la coment..kwn2 len pun blh jenguk..cayang pak nil..

sha said...

ye, memang suka pak nil apa@ saje rancangannya, tak jemu dengar

HaFez1994 said...

din beramboi dan Paknil top..

nacha said...

salam.

sy ada dgr segmen merisik khabar 2/6 yg lps. mcm x bape clear la apa masalah mereka sebenarnya. pasti ada yg enggak beres nih. mcm ada masalah dalaman yg perlu dirungkaikan. tak tau la siapa yg betul & siapa yg salah. dia org kena bersemuka & bincang elok2 utk mencari jalan penyelesaiannya. cuti sekolah ni patutnya kedua ibubapa anak itu ambil kesempatan melawat anak mereka & spend the quality time with the whole family. semoga segalanya akan berakhir dgn baik. amin...

Asphyxia said...

Mr. Az (memandai jer shortcut nama orang ek), my 3 year old dotter minat giler ngan u. Tak kire citer aper, asal muka u kuar TV, dier akan cakap "AZNIL!!! Tom Tom Bak!!!!" sambil lompat-lompat tepuk tangan. Ekekekekeek.....

BTW, bukan anak jer minat, mak dier nih pon samer....ehehehe....

jaz said...

salam...maybe dh terlambat nak bgtau tp for those yg nak tau lebih lanjut saper pak nil kesayangan kiter nie...jom g ke:

http://www.youtube.com/watch?v=5SGJb0LS71s

http://www.youtube.com/watch?v=2q0Du_nU1ZI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=_h4PfzY8RwI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=th7RUhO3-eQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=n2qmOLyieB0

crdt tue sharimie..hehehe..nak download plak g web nie:

http://www.youtubecatcher.com/
@
http://keepvid.com

just copy url tue ke web nie then follow the instruction...caiyok3

zureen said...

salam pak nil, i'm big fans of yours n my kids suka sangat dengan professor klon hehe, take care.

cheers
zureen

http://thekiddyworld.blogspot.com

http://the-authentic-accessories.blogspot.com

acep said...

x leh dengar lah paknil..

azah hj zainal said...

pak nil!!^^

Secret Lover said...
This comment has been removed by the author.
Secret Lover said...

pak nil, dya ade award utk blog pak nil. nanti pak nil rajin2 la lawat blog dya utk amik award tu yea..?

Masuk cni

Robb Sempurai said...

sayu...

arep said...

x paham lah story ni..

Mz_Rizaliza said...

salam pak nil !! thanks sebab sudi call saya tadi ...

BabyLD said...

Alamak...........terlepas la pulak..........huhuhu ada siaran ulangan ke?

nor afiqah bt idris said...

erm...saya dah dengar...memang sedih...gilerr....

reen said...

salam,
itz nice to have such rancgn yg ley satukan family huhu well done..

Rantong said...

Ala... terlopeh la pulok..

View Profile: Rantong™

Zaf said...

baru usha pak nil nyer blog.tak sempat

dyansayangidris said...

salam.....
alahai....
x sempat nak dgr....
so ape kesudahan nye om aznil??
huhuhu......
dyan org minang juga.....
ade urang bukittinggi..minangkabau.....
ahaks......

katak_78 said...

Ulang la balik!! kat u tube ada ke? ke kat era@ astro? pliz paknil...

nurul~ said...

dah bersawang blog ni ..bila nak update...

Honeydy Love said...

best best best... you are da man.. :)

dah biasa panggil abg aznil, nk kena panggil paknil gak ke. huhu..

mybe one day i can hv da experience working with u.. :)

All da best coz u're rock!..:)

現在建築式™ said...

My Blog
http://www.wretch.cc/blog/markacey
Thanks for your share
Nice to meet you

Hsinchu, Taiwan

art_liey said...

Pak Nil memang involve dgn budak2 je ke? Dgn student IPTA Pak Nik tak nak ke? Meh la dtg Universiti Malaysia Pahang Pak Nil… bagi la talk kat kita org pulak.

brokemal said...

sye ad dgr pak nil..cian akk 2..

miesha said...

hi pak nil....how r u today? btw my daughters minat giler dgn u...slu sgt tgk tom2 bak....n mcm2 aznil...i suka mcm2 aznil jgk....rmai srh ank2 i msuk tom2 bak, tp myb x berkesempatan kot....my daughters 7year old,5 n 5mths....yg paling ceria skali yg 2nd......mmmm so i wish u all d best n good luck 4 ur career as well.....