Thursday, May 13, 2010

ALAHAI...TERSASUL PULAK!


Dalam masa 1 jam lagi Paknil akan ke udara untuk satu lagi sesi Riuh Pagi ERA. Harap-harap Paknil tidak akan tersasul lagi menyebut "Riuh Pagi Era bersama Aznil dan DIN BERAMBOI"!!!
Terjadi semasa Paknil bersama Zul Yahya di studio selasa lalu. Paknil harap Zul tak berkecil hati. Mungkin sebab dah terlalu biasa menyebut ayat itu selama satu setengah tahun, maka ia dah menjadi rutin biasa bagi Paknil setiap kali memulakan talkset.
Mungkin benar kata lagu Siti Fairuz : BILA KU RINDU, AKU TERSEBUT NAMA MU!!!
Al-Fatihah Buat Arwah Din Beramboi.

73 comments:

Lady Dea said...

Salam pak nil.nk memulakn hdup bru slpas khilngan 'teman hdup' mmg agk pyh dan mnyakitkn.D0a dan hrpan agr pak nil akn trus kuat melaluinya.. ..

[ silencetragic ] said...

jgn pernah lelah dengan cabaran selepas merasa kehilangan, kenangan tetap menjadi kenangan, doa jua senjata kebahagian buat si "DIA" yang jauh disamping yang MAHA ESA.

Al-Fatihah

edzlin007 said...

Salam Paknil.

Semua orang sayang arwah Din Beramboi. Kenangan tetap kenangan. Harap Paknil terus kuat melalui semua cabaran hidup.

Al-Fatihah.

panda jew. :P said...

salam+slamat pagi pak nil..
x pew,saya pasti sume orang paham kondisi paknil sekarang..
wish u all the bst k..
chaiyok.. :P

-arifah- said...

huhu..takper pak nil..teruskan rancangan tu. Rindu paknil so much...

mamawana said...

Salam ziarah Pak nil

Alfatihah utk yg telah pergi. I will always support u. Whatever, kehilangan seseorg yg rapat memang terasa mendalam jauh di sudut hati. Life must go on....senyum sokmo... I hv lost almost everybody I love, friends, atok, nenek, opah, onyang...ma and pa, uncle and untie, abang and kakak kandung......So, skang sebuk cari mak angkat, pak angkat, nenek angkat, abang angkat..making new friends...and now I have verybody

mamawana said...

and now I have everybody...yang patah kan tumbuh yang hilang akan berganti walau tak sama tapi serupa gak. Teman sementaro idup kek duniyo nih..

Muhd Izwan Ikhmal said...

Salam...
sabar jerr laa Pak Nil..
=)
kadang2x kalau jdi cmtu kite terlalu sayang n rindukan kawan kite tuu...
same2x laa kite doakan kesejahteraan die di sana..

Nazz@Purple said...

teruskan ceria2 selalu..

Watierman, rmanbkr said...

Salam Pak Nil....Zul pasti memahami....kerana nama Din tetap kan ada tersemat di lubuk hati Pak Nil selamanya....
Al Fatihah buat arwah....Din!

...& Pak Nil.....you are such a loving friend!!

Zura said...

itu tandanye arwah pak din dekat di hati pak nil...

ibu addin dan nasa said...

Arwah tetap "hidup" di hati kita....semoga arwah tenang disana.

bebelanME|MYSELF|i said...

pagi pak nil , aah, time paknil tesasul tu, i tgh dengar, seb baik paknil profesional, hehe.. ape2 pun, i doakan paknil tabah n mulekan semangat baru :)) s m i l e

dayah aziz said...

kawan rapat memang susah dilupakan..
kematian memang menyedihkan..
namun..kite manusia kena la menerimanya..
hanya doa dan ingatan yang akan terus kekal sehingga kita lak menyusul....=(

cikBunga said...

kami pun sgt merindu suaranya pak nil....patah tumbuh hilang berganti tapi yg tumbuh tak sama dengan yg hilang....semuga Allah SWT memberi kekuatan kpd kita. Alfatihah buat arwah Ahmad Fuad

Aku Memang BeGiNi said...

al fatihah buat arwah din beramboi, dok ulang tgk raja lawak yag arwah jd juri tuh.

SHADA SALEISHA said...

pak nil can do it..cahiyok pak nil..

Hamimah Nozari said...
This comment has been removed by the author.
Sofiah Sulaiman said...

Uncle Aznil,

Assalammualaikum! Saya harap Uncle berada dalam keadaan sihat wal'fiat hendaknya.

Bagi pendapat saya, 'Tersasul memanggil nama orang yang sudah tidak ada bersama dengan kita' adalah perkara biasa. Ini mungkin disebabkan kita lebih menghargai seseorang itu apabila dia sudah tidak ada bersama kita lagi. Jika dibandingkan apabila dia bersama dengan kita.

Sebab itu, kita kena sentisa menghargai sesiapa sahaja yang kita berkawan atau sesiapa sahaja yang ada di sekeliling kita sebab kita tidak tahu, bilakah orang itu akan pergi meninggalkan kita buat selama-lamanya.

Kepada Uncle, saya harap Uncle tabah menghadapi ini semua. Memang saya tahu tidak mudah untuk Uncle melupakan Arwah Uncle Din Beramboi, tetapi percayalah Uncle, siapa tahu esok lusa Allah akan jumpakan Uncle dengan orang yang sama baiknya dengan beliau.

Salam Sayang,
-Sofiah Sulaiman (Singapura)-

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

sabar pak nil, mmg mcm tu...lagipun baru jer arwah meninggalkan kita kan. InsyaAllah abg Zul akn faham :)

ChiLaBaey's said...

Aduiiii Pak Nil... Sedih pulak saya mendengarnye... Apa2 tabahkan hati dan kuatkan semangat.... :)

Hamimah Nozari said...

Assalammualaikum Pak Nil..
MATI itu PASTI...HIDUP InsyaAllah..so..marilah kita sedekahkan berbanyak-banyak Fatihah kat Arwah Abang Din...
Bertuahnyer Arwah Abang Din kerana melekat di hati dan fikiran Pak Nil..sayangnyer Paknil Kat Arwah..

* Kalau Pak Nil yg tidak sebumbung amat terasa kehilangan arwah...anak dan isteri apatah lagi..semoga roh Allahyarham Abang Din dicucuri rahmat. aminn

joijoi80 said...

tidak salah merindu teman yg telah pergi jauh... tp byk kan "bersedekah" bila teringatkannya..moga ia membantu arwah ketika di samping penciptaNya. ALLAH S.W.T

yangbaik said...

salam, semoga terus kuat dan tabah mengharungi hidup... kehidupan mesti diteruskan.

farahfatihah said...

salam paknil...


saya suka dgrriuh pg di era sbb kalau pknil n arwah ada..skg ni pun dgr sbb pknil ada..pknil jgn la sedih2...hidup mesti diteruskan...

Adhadi Mohd said...

alfatihah untuk arwah bro

Contact Lens Kelabu said...

come on paknil!!u can do it..
i'm no asking u to forget him but just to continue your life!!
arwah din akan snantiasa ada dlm minda kita semua...
semua lawak yang so-called as lawak bodoh tu akan senantiasa diingati..
tengok kat facebook.. fanss arwah senantiasa bertambah dari masa ke masa..
you are not alone k..we all have the same feeling as you do..
just tabahkan and be pro oke.
i'm sure zul yahya xkisah but we shouldn't always do that..
kalau sekali takpe tapi kalau banyak kali nanti nampak tak pro plak..
you can do it...and i'm believe it...really believe it..
u are my idol and always will be my idol...we'll always be behind u...b strong! smile always k.
luv u.

embun d tengah malam said...

pak nil

semoga kembali happy

al fatihah

encik tikus said...

Xpe,setiap manusia ade kelemahan cube elakkan dan perbaiki dari masa ke semasa oke ? :D

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

takpe uncle aznil.. sudah menjadi kebiasaanye begitu. sangat susah untuk meghadapi kehilangan bile orang tu rapat ngan kite. tabah ye uncle.

MAMA IETA said...

Amin,
Pak Nil, kita ni manusia biasa. ieta tahu dan semua orang tahu Pak Nil BF arwah. ieta doakan Pak Nil Cool.........

Yied said...

rindunya ngan pak nil...

sang puteri said...

kami sentiasa menyokong pak nil...yg pergi tetap pergi pak nil..

kita disini doakan dia ada dikalangan yang baik2..insyaAllah..

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Thankz so much for updating :)

It's ok,i'm sure zul faham.Lagipun everyone makes mistake kan?

Biasalah tu,orang kata kalau kita benar-benar merindui seseorang namanya seringkali menjadi sebutan...

Sampai tersasul-sasul...

Al-fatihah buat arwahnya...

Take care abg aznil,

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

zamziyana said...

Salam pak nil......moga tabah menjalani kehidupan ini.......

Mr Ex's Apit said...

salam paknil..kat sini sebenarnyer,kite org pun rindukan arwah..rase macam dia ade je dengan kiteorg semua..kite orang paham..setiap yang patah sentiasa akan tumbuh yang baru...

azah_rohaizah said...

Salam Paknil

Masa paknil tersasul tu, saya dengar dan saya pun ikut tersentap...BILA KU RINDU AKU TERSEBUT NAMA MU..

Kuat lah paknil..
Al fatihah



Miss Sengal

Liyana Ghazali said...

xpe pak nil.
just remember 1 thing.
ALLAH bg ujian sebab Dia tau hamba-Nya mampu.

umi_e said...

Salam... Semoga terus menghiburkan...

* setiap kali dalam perjalanan ke tempat kerja pasti akan tersenyum dengan celoteh pak nil dan arwah *

ErDa GuRLz said...

salam paknil...

dah sebulan lebih arwah pakdin pergi meninggalkan kita...namun kenangan dan lawak jenakanya masih segar dlm ingatan sya...kalo sya windu nk dgar lawak jnaka dia sya layari utube..tp biasala mna nk sma kalo dgar scara live...hanya al-fatihah yg mmpu sya berikan tnda sya mnyayangi arwah yg slama ni sntiasa mnghiburkan hati yg lara ini..

Suzila said...

Adatlah tu kalau tersasul pon, peristiwa tu baru jer sebulan berlalu, nk di bandingkan dgn pengalaman 1 1/2year bersama arwah.Rasanyer semua org paham :)
chayok...chayok...chayokk....

ena said...

Salam...Pak nil, :-) Semangat Baru dan Ceriakan khidupan nie yg penuh dgn p.bagai dugaan...Moga2 Pak Nil tempuhi dgn tabah&semangat yg kental.Salam Sayang dari saya.

~Nani3@InTaN~ said...

Paknil sgt tabah..saya kagum...

Ariey said...

al-fatihah kepada yg telah pergi..semoga rohnya dicucuri rahmat oleh yg maha esa

diharap pak nil tabah dlm mengharungi hari2 yg mendatang.teruskan hidup masih ramai org yg memerlukan pak nil untuk menceriakan diri mereka setiap hari :)

FiDoDiDo said...

salam..
semoga pak nil tabah sokmo..
sentiasa mnykg pak nil..
go pak nil..
gambate!!! :)

deno said...

dont givup paknil... =)

asryna86 said...

pak nil xmau sedey2 lg yee.. kuatkn semangat tau.. ryn tau pak nil tabah orgnya.. bangga klau ryn ad kwn cm pak nil yg always mengingati shbtnyer walupn sudah mninggalkan dunia ini.. pasti arwah uncle din bahagia di sana.. al-fatihah.... sayang pak nil...:) XoXo

ShAsHa said...

Adushhh.. mesti zul ckp, paknil terbayang wajah arwah masa jalankan program tu... Paknil msti rindukan arwah.... doakan arwah slalu ye.. sebab arwah sentiasa memerhatikan dan memerlukan doa kita semua agar beliau selamat sejahtera meneruskan kehidupan 'di sana'. Pada paknil, we all know that u are strong, go on with your life n hope always success in everthing that u do... Salam persahabatan.... love u paknil..

Noura Akebar said...

salam Pak Nil,

masa Pak Nil cakap Pak nil bersama din beramboi saya jadi keliru. Biar betul Era nih... ermm rupanya Pak Nil tersasul... saya cukup terhibur Pak Nil bersama Zul Yahya. Thanks Pak Nil.

~ ReD ~ said...

errmmm...xpe Pak Nil. semua faham. tapi harap2 Pak Nil bertabahlah ye. ;)

Biela said...

=)...smuge paknil mulakan idup baru...

al-fatihah utk din beramboi....

Umie Nadhirah said...

Hurm...

Dolphin 'N' Penguin said...

salam pak nil...yg telah pergi kita redhakan...kita sebagai insan yg hidup dimuka bumi ini pun pasti akan mengikut jejak langkah mereka...all de best!!sy sentiasa sokong pak nil dari belakang...

Miss Z said...

salam uncle..
hapy sgt tgk uncle da ade mood n da cme back..
da lme uncle xupdate blog..
uncle jgn sedih2 lagi eh..
arwah skrang tgh gembira di sana..
tapi klau dia tgk uncle sedih msti dia lagi sedih..
al-fatihah buat arwah meor..amin

QieFLy si Dolce said...

tabahkan hati pak nil...kami semua sentiasa ada menyokong pak nil

Kau Fake! Aku FAME... said...

al fatihah..
smua pn masih terasa dengan 'kehilangannya'..
cheer up pak nil! ;)

Qiey said...

inilah adat kehidupan kita seharian... yg pergi sentiasa di kenang2 kan... apa pun kita sama2 sedekahkan Al-Fatihah buat Arwah - Qee

ana said...

Salam Aznil,

It's a pleasure to hear you on Riuh Pagi Era, you spiced it up with your new idea "3 Abdul" suggest you continue with that concept... and not to forget the segment "May I help you". I noticed that a lot of the youngsters now are not fluent in English, or should I say their English is very bad, grammatically and pronunciation. Hope with that segment it would help these youngsters realized that English is very important in today's working world especially Malaysia now has a lot of foreign companies and we have to keep abreast with it. I don't want to say anything about Arwah Din (AL Fatihah)any more for that topic has been talked about and discussed over the past 2 entries... let's move on. Anyway, I was at Taman Esplanade (not too sure of the spelling) Bukit Jalil around 4pm today. Was there with my biz partners for discussion. Guess who I saw??? It was you! I was having tea with my partners at the Madina Restaurant and suddenly I saw you coming in the restaurant. I didn't come up to say Hello coz was in the midst of discussion with my partners. You were in the restaurant for a brief moment. You looked so pale. Just wondering, are you sick? Hope you do take care of yourself and your health... Cheers, see you in your next entry. Take care

merah_s said...

Salam Aznil, yang pergi tu meninggalkan kenangan pd yg tinggal. Hanya doa yg mampu kita panjangkan buat kesejahteraan dia di sana. Kita juga akan menyusul ke sana tak lama lagi. Bersedialah..

mycoolwedges said...

Assalamualaikum Pak nil,
Sebelum Pak Nil kembali ke sesi pagi, saya terus mendengar koleksi Sawancara dan Drama Sebabak bersama pak nil dan Arwah yg mana saya sendiri cari dan kompile dalam CD. Setiap kali dalam kereta saya pasti mendegar coletah Pak Nil dan Arwah sebab ianya penawar utk panas baran semasa memandu, bila mendengarnya terus rasa tak kisah orang nak potong lane ke atau jalan jem ke sebab terhibur. Oleh sebab itu Saya syor kan agar Pak Nil teruskan sesi tersebut menggunakan artis atau pendengar , this is to continue Arwah legacy and it is also yours Pak Nil. Honestly kalau saya tak bekerja sudah pasti saya akan mencuba nasib utk try out for the role. Simply because I benefited and gained from the show.

Finally do think about it and what i can say is "to keep close someone dear in your heart is to continue what he love to do most.

tOm said...

pak nil.. rndu paknil.. =)

Choco De' Amor said...

sy rasa, zul x kisah kot... nama pn tersasul... harap pak nil dpt terus mceria kn pagi d era..

p/s rindu la paknil kat AF n Jgn lupa lirik...

amadhaizzat said...

salam Pak Nil..
Din Beramoi sentiasa dalam ingatan kami..Kami akan terus menyokong Pak Nil untuk Arwah Din.
Al-Fatihah.

SH in d'house said...

dengar pk nil pagi ni...ceria...yg pergi tetap kan pergi...alfatihah

adhaxx said...

AL-fatihah

adhaxx said...

Soalan untuk En Aznil.....adakah En aznil tidak mahu kawin lagi?...En Aznil nampak muda, cam umur 20an...apa rahsianya??

Ain Atika Zailani said...

laaa....sampai tersasul? mesti paknil rindu sangat kat arwah.. moge roh nya di rahmati oleh Allah.

Gurlz Lysa said...

salam..
teman yg slalu ad disisi kte n dye x dew ,, payah kte lupe kan ..

zawin sofea hadini zulkiflee said...

salam P nil SABAR ITU JANJI ALLAH S.W.T SYURGA. Allah hanya menguji orang yang mampu,kerana untuk mendapat keistimewaan Allah hanya orang2 yang kuat...redha dgn segala ujian suatu hari Pak Nil akan jumpa dgn kebahagiaan itu ..bye

Mr. Sham@poksey said...

Arwah Din Beramboi tak kemana. Cuma berpindah alam jer... Kita tak payah nak sedih sangat. Doakan dia aman di alam itu semoga kita akan jumpa dia nanti....

mohd said...

Salam Abg Nil, Saya hafiz askiak, komposer untuk muzikal Ali Baba Istana Budaya. Saya doakan Abg dalam lindungan Allah. Saya ada cipta lagu, Cinta Pada MU, ketuhanan. Kalau Abg sudi dgr sy boleh emailkan..email saya hafizaskiak@gmail.com

Fariduddin Al-Islam said...

salam..ikutilah crita2 mnarik yang d smpaikan dgn cra yg santai..http://fariduddinalislam.blogspot.com

rara :) said...

al-fatihah untuk arah :'(