Monday, May 17, 2010

READ MALAYSIA 4-13 JUNE...JOM RAMAI-RAMAI!!!

Alhamdullillah setelah dilantik sebelum ini menjadi Duta Kanak-Kanak ASTRO dan Duta Bahasa DBP sempena dengan Anugerah Keterampilan Berbahasa di TV, Paknil kini dilantik menjadi duta untuk READ Malaysia pula yang bakal berlangsung di Mines Convention Centre pada 4-13 June ini.
Paknil harap dengan lantikan ini, Paknil akan dapat menarik minat golongan muda terutama kanak-kanak untuk membaca walaupun kita kita lebih senang mendapat maklumat melalui internet dan komputer.
Tujuan Paknil menyahut tawaran menjadi duta untuk READ Malaysia ini adalah sebagai salah satu usaha untuk menggalakkan anak-anak bangsa menyuarakan pendapat mereka seperti yang selalu Paknil perjuangkan. Paknil mahu anak-anak kita lebih yakin bersuara. Hanya dengan banyak membaca seseorang kanak-kanak itu lebih berani dan tidak ragu-ragu dalam memberi pendapat. Memang jauh berbeza kualiti masyarakat yang membaca dan masyarakat yang tidak membaca.
Jom kita ramai-ramai jayakan usaha lahirkan anak-anak yang terang fikiran dan bijak memberi pendapat. InsyaAllah.

57 comments:

pinkydablueberry said...

sy sokong paknil!!!!!

sy berbangga dgn paknil krn bersama2 berusaha meningkatkan tahap pmikiran anak2 malaysia.. =)

♥darina♫ said...

betul2! jom membaca! kitorang sokong paknil! ;D

TAHNIAH kerana dilantik menjadi duta lagi! :;D semoga paknil sentiasa dilimpahi rezeki yg halal. :)

ibuintan said...

salam paknil,
tahniah jadi duta membaca
selayaknya paknil membakar semangat dan minat membaca terutama untuk kanak2,

Mr Final said...

terbaek ah PakNil.. sume yg bagos2 mcm ni.. saya sokong! dan semua rakayt malaysia sokong..


baca pun baca jugak paknil... tapi saya rasa adalah lebih baik jugak menulis..

PakNil dah lama xmenulis buku kan.. why not??? (kalau tulisan blog mendapat perhatian.. cuba paknil Hasilkan buku karya kreatif baru)

saya rasa dengan semangat PakNil akhir2 ini, dan juga duduk letaknya pakNIl dikaca mata masyarakat penulisan suatu yg beri Inspirasi [abaikan sekejap hal2 cinta2 dan propa glamour] pasti menjadi tarikan ramai..

all da best PakNil~ :)

kain_sari said...

cayalah paknil..
sokong sgt usaha paknil nie..;p

joegrimjow said...

terbaik la pak nil

baca
dan komgsi dalam blog
lg baik
;)

QieFLy si Dolce said...

yeah sokong pak nil...
wow duta membaca...lepas ni ramai la yang akan membaca hehehhe....

hafiz95 said...

Paknil,saya harap apa yang diusahakan selama ini berjaya...saya juga sangat suka semangat Paknil yang tidak pernah putus asa dalam menjayakan sesuatu....PAKNIL TETAP 1 IKON DI HATIKU....

iyllienaz said...

sangat suka semangat paknil!! harap2 ramai yang join..=)

SyaNa_SaN said...

baca artikel dari internet pown dikira membaca jugak paknil kan??

tak kisahlah apa yang kita baca, ia pasti akan menambahkan ilmu kita yang sedia ada.

Tahniah paknil!!

Pheonix High Reiz said...

chayok..chayok.. firstly... TAHNIAH paknil... kagum sangat ngan paknil nie... kagum giler... secondly... SOKONG SEPENUHNYER... usaha READ Malaysia... bravo...bravo..

tOm said...

wah paknil congrats! U deserve it!

Entri Paling Menggemparkan Jiwa Dan Raga Anda di sini:
Nakashima Kureno The Legend

sirdi said...

Budaya membaca adalah amalan para ilmuan.Tetapi sayang amalan itu kurang diamalkan di Malaysia mengikut kajian yang telah dijalankan termasuklah mereka di kalangan yang berkelulusan tinggi.Syabas diucapkan kepada Sdr.Aznil kerana dipilih sebagai Duta "Read Malaysia". Semoga ia akan menyemarakkan lagi minat membaca di kalangan rakyat Malaysia.

H@n$ Xy said...

tahniah pak nil~moga2 ramai anak2 muda cam sy ni..lebih gemar membaca..huu

sipisenan said...

mari membace ramai2. =)

azah_rohaizah said...

Salam Paknil

tahniah ..oleh kerana paknil idola kanak2 pasti apa saja yg berkaitan paknil akn membuat kanak2 teruja...

Semoga lepas ni kanak2 minta di beli kan buku bukan PS 2 dari ibu bapa..

edzlin007 said...

Salam Paknil.

Tahniah sebab dilantik jadi duta READ Malaysia. Membaca memang ilmu terbaik yang tiada sempadannya.

Jumpa Paknil Jun ini... Saya terlibat dengan pemilihan buku di sana.

sham said...

go Paknil..chaiyok..chaiyok...:D

MFAA said...

We all support Paknil.

Shaiful Zaidi said...
This comment has been removed by the author.
Shaiful Zaidi said...

Salam...Tahniah Paknil.
"Membaca Jambatan Ilmu"

ShAsHa said...

Paknil... Tahniah atas kejayaan anda.. erm kat sni nak myimpang sikit leh tak?? sha dah daftarkan adik sha untuk menjadi peserta tom tom bak, tapi takde bite ar.. cmne ek??? bg clue skit...

z'aini said...

Tahniah...tahniah...tahniah...mengenali insan bernama Aznil Haji Nawawi ini sungguh membanggakan...walaupun tidak pernah bersua muka..namun doa sentiasa mengiringi Aznil semuga Allah merahmati..melindungi dan mempermudahkan segala urusan Aznil...salam persaudaraan...
http://znurulaini.blogspot.com

z'aini said...

Tahniah...tahniah...tahniah...mengenali Aznil Haji Nawawi cukup membanggakan...doa berpanjangan semuga Allah merahmati..melindungi dan mempermudahkan segala urusan serta khidmat bakti Aznil...salam persaudaraan..
http://znurulaini.blogspot.com

z'aini said...

InsyaAllah...suatu masa...suatu ketika semuga kita dipertemukan dengan izin Allah....

anne said...

Tahniah!

Memang rakyat Malaysia amnya kurang membaca berbanding masyarakat maju lain di dunia. Macam Jepun contohnya.

Harap2 dengan pengaruh Paknil dapat sedikit sebanyak menggalakkan anak-anak Malaysia membaca.

MUHAMAD ASHRAF BIN FAIZAL said...

Tahniah, daripada majistretpusaka

ikafantasi said...

hebat la paknil..
saya suka..
k la, nk g membaca hihihi

adlin linda said...

Hebatlah Pak Nil membuktikan usia bukanlah penghalang untuk bergiat aktif dalam apa jua bidan!! Well Done!!

Zam Handy Black said...

salam..hai aznil apa khabar sihat ke..saya zam handy black ni...mari kita sama2 bertukar2 link untk berkongsi maklumat dan cerita terkini...

http://zam-handyblack.blogspot.com/

zam handy black

IceStar said...

reading x semestinyer gune buku je..
i'm thankful because thers internet n we can use it for reading...
no more heavy text books =)...
mari wujudkan belia rajin membaca..
go pak nil!!

faizerkaizer said...

yeah,..tahniah paknil,.
mari kita membaca,untuk menambah ilmu..paknil mmg terbaik.

Taufik MY said...

Cayalah Pak Nil!!!..
Erm.. alang-alang dah promo pesta membace nie saye nak tumpang iklan pertandingan buku yg menarik. Tarikh tutp 22 May 2010. Dapat buku free wo!

http://aizen03.blogspot.com/2010/05/book-to-win.html

BuDakHutaN said...

maju dan terus maju untuk anak2 Malaysia ~_^
memartabatkan bahasa kebangsaan

ummi kalsum a rahim said...

waa,
semoge usaha yang paknil lakukan itu dpt menarik lgi glongan sekarang ni.
drpd melepak x tentu tempat.
huhu

sokong paknil 100 %. insyaALLAH.
^_^

sniffa93_aznil4eva said...

bagusnya:)

teringat novel ,mr x

ifa doakan uncle betambah2 rezki lg lepas ni..

uncle,nak mintak 1 pemintaan bole? kalau uncle ada masa terluang pegila skola smk ssaas (sultan salahuddin abdul aziz shah, shah alam)..thn ni ifa last skola kat ctu. tp kalau uncle xfree..xpe. ifa faham. ifa doakan uncle sentiasa dlm keadaan sihat. n xdpt jumpa uncle kat skola..nnti kat lua bole lg:)

sayang uncle:)

~Nani3@InTaN~ said...

wah..bgus2 teruskan usaha murni mu paknil.. :)

CIKAIDA said...

wah, bestnya paknil!seronok tgk Paknil murah rezeki.

Paknil kerja kuat, sbb tu Paknil berjaya. Saya pon kena kerja kuat, supa PhD saya ni cpt2 abis. nak blk Msia!

hans said...

sokong paknil

p/s : Monalisa Ada Kembar? Ingin Tahu Siapa Kembar Monalisa? Layari Blog www.hanspunyablog.blogspot.com utk mengetahui jawapannya

baincardin said...

Salam paknil!!!~

Jom kita tambahkan ilmu tentang 'Baby Development' Yay! ^_^

zures said...

Salam paknil....keceriaan paknil menjadi pemangkin kepada anak-anak. Saya sokong paknil dilantik menjadi duta read ni....membaca amalan mulia..

tira_blurb said...

Salam Paknil,

Tahniah kerana dilantik menjadi Duta Read Malaysia! Tadi masa nak ke pejabat, nampak gambar Paknil kat bus rapidKL untuk iklan Read Malaysia... 2-3 kali tertoleh.. hehehe!

Semoga berjaya Paknil!!! Love ya! :D

eiza said...

hi pak nil

budak2 skrg dah bijak... kecik2 lagi dah pandai membaca. saya yg baru saja berjinak2 menjadi cikgu tadika kagum gila budak umur 3thn lebih dah pandai membaca..

ONFARISHA said...

Pak Nil,
Saya sebenarnya mencari email pak nil. Ada permintaan kecil untuk tatapan anak² tahun empat felcra kawasan saya. Disebabkan tak jumpa email pak nil, saya send ke webmaster@era.fm

Saya harap pak nil sudi titipkan kata² semagat buat anak² ini....

Terima kasih - salwa -

Zila Mohd Nor said...

paknil memang te'baik la..
semoga terus success..
Luv ya..

oto said...

saya pun sokong pak nil!!

nak off topik ni pak nil.. nak ngadu nasib...... baru je haniff (Mr. Christopher Tompson)dari era tepon kenakn saya dlm segmen "can i help u..???"

dpt keja offer kt Melbourne kunun..tidakkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!

apapun, era the best!!

ctiez said...

woww...pak nil duta read malaysian plak ker??? murah rezki pak nil ni kn???

Fransiskus said...

Bravo Paknil

Aby Umy said...

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/
kalau ade mase singgahlah ke blog saye :)

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Wow!

That's great!

I support u...

Bukan golongan kanak-kanak saja yang diharuskan membaca,malah kita yang dewasa ni pun kadang-kadang lepa dengan tabiat "membaca" ni kan :P

Lastly,tahniah abg aznil sebab dilantik menjadi duta!

Mereka meletakkan kepercayaan sepenuhnya kepada abg aznil kan :)

Great!

Good job abg aznil & keep it up!

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

ana said...

Dear Aznil,

Congratulations... Another achievement you made... Salute you!!! Agree with you, reading will enrich our knowledge and increase self confidence. Enriching knowledge must not be limited to books only, there are lot of useful information we can extract from internet. I second ICEstar comment, internet is very handy and eliminates heavy text books. But let's not forget about spelling and usage of language. Noticed that our youngsters nowadays always use short form, acronyms, some how I think if this is carried on, will be a norm and it might destroy the language structure... Just a thought. Take care, see you in your next entry. Cheers!!

Ain Atika Zailani said...

yes! satu tenaga usaha yang cukup hebat!!! saya sokong paknil//yeayyy

alinac lover said...

cayalah paknil!!!

chaiyok!!

Sofya said...

Cayalah paknil..
paknil the best la..

ajahare said...

Tahniah jadi duta membaca, bila pula nak jadi duta memartabatkan bahasa Melayu?


http://ajahare.blogspot.com/

Bluewendy said...

tahniah pak Nil..teruskan usaha anda..!!

dayana's Blog said...

wah slamat ya pak..

salam kenal..
Visit me @ my page

http://www.unand.ac.id/arsipua/datastaff/
Trimakasih^^