Friday, May 28, 2010

CEWAH!!! IMAM MUDA LAH PULAK!!!!!

Muda ke? Hehehe
Jangan lupa untuk menonton Imam Muda di empat saluran melayu di Astro ie ASTRO Ria, Prima, Oasis dan @15 malam ini kul 9mlm. Paknil ada juga terlibat dengan program pencarian lelaki pertama di dunia untuk dijadikan Imam.
Kalau nak tahu apa agaknya peranan Paknil dalam siri Imam Muda ni, kenalah tonton. Imam muda ni tak ada SMS tau, jadi korang kena akur dengan setiap keputusan yang dilakukan oleh rancangan ini. Penglibatan korang hanya sebagai penonton dan menghayati perjalanan memberi acuan kepada golongan lelaki muda (17 hingga 30 tahun) dibentuk menjadi bakal pemimpin agama.
Malam ini Paknil akan bertindak sebagai pembuka tirai untuk program ini. Selebihnya? Kena tungggu lah!!

69 comments:

DR MOHAMAD SHAZWAN said...

inisiatif yg bagus.. untuk mendidik golongan remaja sikit demi sedikit untuk ke arah beragama dan barekhlak mulia.. memang kesan dier tak dapat dlm masa terdekat. atleast,, kita dah buat sesuatu untuk mendidik rohani remaja sekarang. moga moga sape yang lehat dan tengok akan memperoleh kebaikan walaupiun x banyak.. atleast.. cikit pun ok lah.. same same kita semua tengok..

mama ju, said...

Mama insyallah akan tunggu depan TV. Satu program yg baik.

edzlin007 said...

Salam Paknil.

Kalau dalam gambar itu memang nampak muda. Hehe..

Pasti tonton. Dah lama nantikan program sebegini di TV. Sebelum ini saya hanya pernah menonton Akademi Al-Quran. Bagus rancangan Imam Muda ini. Boleh jadi contoh kepada remaja di luar sana.

nisrin said...

dah lama tunggu...start dari ura-ura dulu...

hanisah said...

bagos2~aznil,bkn imam mudah la,imam muda~hehe=)

fahmie_lensawanlebo said...

paknil,imam mudah ke imam muda???konfius ngan tajuk..hehe

Affan Ruslan said...

betul. asyik AF je.
hehe. jgn mara.

aima said...

pak nil, nmpknya dh x muda dh tu....hehe nak tulis muda pun dh tertulis mudah....

aainaa said...

bagus. nnti saye tgk!.

soclose2213 said...

salam pak nil, sebab pak nil ada mesti nak tgk la..pak nik jom singgah blog saya..i follow u..

Ariey said...

wah imam muda la plak bagusla..mesti tonton rancangan ni..






Post terbaru di arieyblog.com : Taskbar Thumbnail Customizer untuk pengguna Window 7

~CinDerella~ said...

akn tgk..insyaAllah..=)

intan payung said...

tak sabo lah nak tengoK! hehe

kema said...

slm paknil....mcm bez imam muda neh...tgk iklannye rse makin nk tgk...so, mlm neh mmg akn tgk lh prog neh

Live LiFe..LoVe LiFe.. said...

yup..rancangan yg amat10x bagus..lagi bagus tiada undi dari SMS..at least.biar pada profesional yg menilai setiap kebolehan para imam2 muda itu..mmg xkan ketinggalan utk menyaksikannya..:)

RizaL said...

smart la pak nil..
wa respect same lu..hehe

Ena said...

tak sabar nak tengok....anak2 pun sama juga menunggu...
Tahniah Pak Nil.... bermula satu lagi episod baru dlm perjalanan kerjaya Pak Nil....
semoga senantiasa diberkati....AMIN

NadiaShafiqa said...

memang ternanti-nanti nak tengok..

Dang Intan Duka said...

pasti akn tgk sbb time ni la nk tgk cra2 utk mencari bakal pemimpin...:)

bgsnye if da calon lelaki mcm ni..hihih

Qaseh Insyirah said...

teruja nyer nak tengok pak nil kat rancangan realiti Imam Muda ni...n pertama kali ke udara di 4 channel astro scra serentak...

akhmar said...

Kalau Pak Nil jadi pangacara tetap Imam Muda Insya Allah ramai remaja ke arah itu...SEmoga Pak Nil jadi ikon yang terbaik untuk sumer lapisan...Amin.

Encik aMin said...

ada tengok iklan Imam Muda tadi.. wah, diorang kena uruskan jenazah mayat betul tu.. betul2 mencabarr siott...

jakob88 said...

cayalah imam muda..kalah af ni nnt..hehe

Aini Hayati said...

Saya sedang menonton imam muda ;)

fifi shafinah said...

Hehehe...muda lah Paknil. Muda jiwa!!!. Tak kisah lah imam muda ke.. imam tak muda ke.. yg penting boleh jadi pemimpin agama yg baik. Paknil pun...ikon yg baik.

ibuintan said...

salam pknil,
dapat nengok awal rancangan saja,
ada kenduri tadi tapi takpa astro mesti ulang banyak kali tu

adiezaqistina said...

Alhamdulillah..tidak sia2 tgk Imam Muda...sungguh terharu melihat bakal2 Imam Muda ini menguuskan jenazah..Alhamdulillah..mereka telah buat yang terbaik...Insyallah..minggu depan topik kelahiran plak..hmm cam menarik jerk.. Inilah rancangan realiti yg kiter nak tgk...
p/s *** Suka lihat Hizbir...tenang sahaja...

KampungChelsea said...

Salam ziarah,helo,minat bola x ? jom join blog bola versi piala dunia ni di http://kampungpialadunia.blogspot.com ,ok bye

poochikins said...

da tgk da....mak suke tgk...sy pn suke tgk...bgus program nie...arap makin bnyak program yg mcm ni...

Syafiqah Nabilah Azali said...

salam Pak Nil..hehe tak sabar nak tengok..bagus2

SuFy said...

tertarik dgn rancangan imam muda..akan menonton hingga akhir episod..:)

Ain Atika Zailani said...

ye ye...mesti tonton!!!

azah_rohaizah said...

Salam Paknil

Malang xdapat tgk sbb area Nilai hujan..xpa ada ulangan nanti pasti saya tonton..

( gelihati dgn komen aima :pak nil, nmpknya dh x muda dh tu....hehe nak tulis muda pun dh tertulis mudah....)

BUKAN MUDAH NAK JADI IMAM..TAK SEMUDAH JADI JUARA AF!

azah_rohaizah said...
This comment has been removed by the author.
anne said...

Dah tengok Imam Muda semalam. Permulaan yg hebat. Harap bertambah baik dari minggu ke minggu.

Cuma sessi penyingkiran dengan pengacara tu nampak kaku sikit la -dari mula sampai habis diaorang semua berdiri tegak kat situ je...Tapi, untuk cabaran semua memang terbaik, memang rancangan realiti paling 'real'.

Tahniah Astro Oasis. Siapa ada twitter account boleh follow @Imammuda106.

mfazil said...

Imam Muda... Menjana Generasi Ibadurrahman..

AF BUTIK COLLECTION said...

Haji aznil B. Haji Nawawi..t

k u c e n g said...

program yang bagus. sayang pak nil!

are-bue said...

rancangan yg bagus, teruskan

ana said...

Dear Aznil

It's a good step made by Astro with this program but I hope these young Imams is not only "for show", better be sure they apply it to their real life... coz nowadays too many people putting a mask as "alim" but the truth of them is beyond imagination, as example, the news I read in newspaper a few days ago, a father who doesn't missed going to the mosque for prayer but he raped his own daughter whom is handicapped (paralyzed and mute), not once or twice but for many but for many years till his daughter got pregnant...!!! Just can't imagine what kind of father is that....???? Thumbs up to you though.... Take care

rafi said...

pak nil nak tanya sikit produk apa yang pak nik pakai sampai sekarang?sbb tgk tv9 pak nil cakap rejim harian dari membersih hingga ke pelembab tapi tak bagi tau produk apa?harap pak nil dapat beri petunjuk produk yang bagus untuk dicuba dipasaran.

JendelaCikSue said...

program imam muda ni sgt best....

hans said...

umah den tak ada astro paknil
hehehe

MSOM said...

Semoga impaknya nanti akan memberi kesedaran kepada golongan muda, dan melahirkan pewaris imam yang berkaliber.

kisahwanida said...

Paknil.....
gambar tu memang pak nil muda sangat.....

Pendakwah Informal said...

Satu pengisian yang bagus..
Tapi biar penghayatannya ada..
Di kalangan warga penyiaran itu sendiri..

http://artismaksiat.blogspot.com

Admin said...

salam pak nil.apa khabar.pak nil,nak buat potret pak nil dalam sulaman tak?atau org tersayang pak nil.cuba lah tengok kat blog saya ni http://mumcollections.blogspot.com .mana tau berkenan.leh rekomen kan kat kawan2 pak nil.
kalau tak keberatan,pak nil follow skali ey.mmg satu kebanggaan pada saya kalau pak nil follow.saya ada follow pak nil gak.TQ
semoga succes selalu

luvly_heart said...

salam paknil, mula2 ingat paknil yg jd pengacara.. :)

tp pembuka tirai pun ok dh tu.. next time try jd pengacara pulak, teringin nak dengar paknil melagukan al-quran pulak.. :)

SURAU PERDANA said...

salam paknil..

tulisan Pak Nil sekarang dh jadi perbualan hangat di Laman Tranungkite.

Jomla paknil, sama-sama baca

ini link ke komen untuk Pak Nil berkenaan tajuk artikel Hukum Pelaku Zina yang masuk dalam harian metro

http://www.tranungkite.net/v10/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=619011#619011

noor afzan said...

mmg baguspun..
x perlu undian sebab undian tu untuk imam popular...

Asma' Abbas said...

salam pak nil,
saya membaca kolum bapak dalam metro ahad semalam, dalam itu ada bapak menyebut bahawa yang si lelaki patut dicari untuk dihukum, disula berikutan macam2 kes sekarang, bukan pesalah wanita sahaja.saya sokong, cuma nak maklum , dalam hukum ISLAM, hukum sula untuk penzina tu tidak ada sebenarnya, ia 'wujud' dalam filem semerah padi sahaja,hukum syariah ISLAM untuk penzina ada 2, sebat bagi penzina yang bujang, rejam dengan batu bagi penzina yang berzina dengan orang lain walaupun dia sebenarnya sudah berkahwin,ada banyak buku perundangan Islam yang boleh bapak rujuk,bapak juga boleh baca www.zaharuddin.net untuk pengisian tentang Islam, terima kasih bapak, saya juga seorang yang masih menuntut ilmu, dari usia muda sampai liang lahad kita cari, wassalam.

ErDa GuRLz said...

salam paknil..

sya baru baca borak paknil...paknil ok apa mngacarakan imam muda tuh...kalau paknil mngacarakan kseluruhan rncangan tuh pn bagus apa....orang yg sbuk nak pertikaikan kerja paknil tu perlu fikir apakah mreka tuh bagus sangat...jgn mudah mletakkan hukum pd org kalau dri bukan ssempurna nabi...

MiesSha said...

tahniah! memang paknil nampak muda...umur..diam2 sudah..hehehe...

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Huhu,too bad walaupun my home is already up with ASTRO namun tetap tak dapat juga tonton program ni that day...

Mungkin Singapura lambat sikit kot :(

Harap-harapnya taklah lama sangat ye kita di Singapura ni kena tunggu for this program :P

Nampaknya ini satu program yang cukup menarik,walaupun belum dapat tonton lagi kan...

Tak sabarlah suzy nak tonton program ni nanti :)

TAKE CARE ABG AZNIL,

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

-aNida OtHmaN- said...

pogram ni best..hebat sangat.....
saya terus menyokONg PAKniL dalam pogram iMam MUda......
poGram lain dr yang len......

harlenyabdarif said...

Salaam ziarah...

Alhamdulillah, terbit sebuah lagi program berbentuk dakwah. Ada tarikan walaupun menampilkan kelainan. Saudara nampak lebih muda dan segak apabila bersongkok (lebih muda daripada Imam Muda yang menyertai program =] )

Sudi-sudi jengah ke blog www.jejakmihrabmimbar.wordpress (perkongsian pandangan/ cadangan amat dialu-alukan)

sweet said...
This comment has been removed by the author.
annuursyifa said...
This comment has been removed by the author.
annuursyifa said...

salam...

erm,muda tu muda tp kali ni sejuk mata memandang bile tgok pak nil bersongkok..he2.Sye support Program Imam Muda sgt2..support pak nil gak..^_^..moge bahagia dunia & akhirat..aminn..

baincardin said...

Salam...

Aminkan doa Imam Masjidil Haram.

cinta e'wan said...

Salam PakNil.

Saya rasa baru diketemukan walaupun selalu singgah di mana-mana program PakNil.

Saya punyai satu idea yang mana saya perlukan PakNil untuk jadikan idea ini kenyataan.

Dalam situasi 'winwin' saya berhajat untuk menemui PakNil dalam masa terdekat.

Doakan muga kita ditemukanNya.

Hazzy Ishak said...

harap2 rancangan macam ni diteruskan

abc2abc said...

Alhamdulullah....setakat ini siri imam muda memuaskan , terharu melihat anak muda yang berilmu menunjukkan bakat masing-masing ...agar matlamat astro mencari imam muda yg berwibawa akan terlaksana..

winter gurl said...

nampak macho

MahaMahu said...

suka tgk paknil image mcm ni bila lak nak ada rancangan paknil berkonsepkan keIslaman.

ibuDania said...

hehe, muda ke??? ekekeke...paknil mmg sentiasa nmpak muda pun...hubby sy sll puji...

azilas said...

Salam...

Wahhh....
Handsomenya bakal imam muda (muda ek?) ni....

Jom singgah teratak usang yg serba moden.

Yaya said...

bgus lah pak nil..serba boleh... yaya sntiasa think positve...:) chaiyok...2 moga bertambah2 rezeki pak nil

imam muda said...

imam hj aznil vs imam muda..hehe