Tuesday, October 27, 2009

MAGIKA YANG MAGIS!!!!


Hari ini Paknil dapat tonton secara eksklusif filem MAGIKA terbitan KRU STUDIOS.
Tahniah Paknil nak ucapkan kepada Edry Abd Halim (KRU) kerana filem MAGIKA yang diarahnya betul-betul bakal mencetus satu fenomena baru dalam industri filem tempatan. Bukan sahaja ia merupakan filem muzikal yang julung kali diterbitkan di sini malah lagu-lagu yang menghiasi filem ini memang merdu-merdu belaka.
Cara Edry menggarap filem ini memang ada kelas! Ada lucu, saspens dan sedih. Paknil yang sempat menonton intai filem ini benar-benar bangga dengan kerja Edry yang seolah telah mengarah banyak filem sebelum ini.
Bangga betul rasa hati Paknil bila turut sama berlakon (sebagai Pak Pandir) dalam filem ini. Ramai juga bintang hebat yang terlibat sama. Antaranya Maya Karin, Ziana Zain, Datuk Jalaluddin Hassan, Fauziah Datuk Ahmad Daud, Ruminah Sidek, Diana Daniel, Mawi, Ning Baizura, KRU, Nabil, M.Nasir, Norman Hakim, Vanida Imran, Raja Azura, Zaibo, Haziq TTB, Marsha AF3, Saiful Apek, Senario (original cast), Sharifah Aleeya, Sharifah Amani, Adibah Noor dan ramai lagi.
Paknil tak nak cerita lebih-lebih lagi buat masa ni. Nanti dah dekat hari tayangan (bulan Mac 2010) Paknil buat review khas ok. Sori…kalau buat korang gerammmm dan tak sabarrrrr. Tungguuuuuu!

65 comments:

anne said...

Hi Abg Aznil...macam best je Magika ni, baca komen wartawan yg tengok preview kat Bangkok pun bagus-bagus.

:)wah perut pak pandir hehehe, tak boleh imagine kalau abg aznil boncit mcm tu. Tak akan berlaku rasanya...(sori gurau-gurau)

anne said...

oh satu lagi, baru perasan saiz font dah kecik semula. Lebih sesuai.

Thank you!

NurulAin Samsuddin said...

huhuhu...
comel la muke pak nil...
tngok mcm best je...
nie yg nk tngok sngt nie...
hehehe
keep it up k pak nil...
--ain5zol-vios.blogspot.com--

sniffa93_aznil4eva said...

haha.
menarik!
kompem ifa tengok lah.

ehh yg bestnya dpt tgk uncle versi lain sgt..hehe itu perot;P

uncle happy with ur family alwayz kayh=D

salam sayunk,
sniffa93

αєrιn said...

salam Uncle Aznil. tak prasan plak Uncle update. hehe. confirm I'll watch this movie. mesti syiok (:

hehe, saiz dh lain dlm filem ni, nyehehe, gurau je.

nadirah_nor said...

huhu uncle versi pk pndir..
sure best..<3

TayaAndHerChocolateeFactory said...
This comment has been removed by the author.
Su3y said...

A'skum abg aznil...

Wah,tak sabar rasanya suzy nak tontoni filem tersebut...

Macam mana agaknya ye bila abg aznil jadi 'pak pandir'...hehehe...

But apa yang obvious sekarang ni ialah perut 'pak pandir' :P

Kelakarlah,i just cant imagine kalau suzy pun turut sama berada di set lokasi.Confirm tak berhenti ketawa,hehehe...

Bilalah akan mula ditayangkan di singapura ye...

Hmm...

Looking forward to that movie :)

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

msanissyahirah said...

wah..

macam best je Magika nih..
ni yang terasa nak tengok nih...

tak sabar nak tengok uncle Aznil dalam Pak Pandir..

terbayang dalam pemikiran, "Selincah uncle Aznil dalam Macam Macam Aznilkah, Pak Pandir tu nanti?"

hihihi...

: : memeng : : said...

eee... betul2 geram pak nil.. dgr dah wat x sabar dah... hehe.. pak nil maintain kiut lah walaupun di make up comot.. ahha...

edzlin007 said...

salam paknil.

ya, setakat ni saya baca semua media kata filem ni bagus, berbaloi-baloi.hehe. tak sabar nak tengok, lambat lagi tayangannya.

zana said...

ohohohoo...ni yg makin x sabar nk tengok ni,...sy pak nil blakon la cter pape pon,sy n adk2 sy mmg akn tgk...hehehe

UcU mAnjA said...

Waduh...
Tak Sabau sudah :)
Besau perut.
Tapi cute.
KAHKAHKAHKAH

FaHaNa's BloG said...

hai paknil...paknil kurus la sekarang ... bagi la tips sikit paknil

sue @ ela said...

wahhhhhhhhhh paknil...meti bes kan?rmai plakon tnama blakon dlm ini pnya citer.....moga pilem ni maju jaya

Watierman said...

Salam Aznil...nampak macam best pun...huhuhu...dah nampak real pun si Pandir tu!!!Really great in character..Good Luck!!!

Ina said...

Salam Paknil,

cutenye paknil berperut boroi..hehehhehe...anyway good luck
& take care

Legasi Piston Pecah said...

wah..pak nil...
ad perut br...hihi

My Life My World said...

Fulamak, cun ler perut Pak Nil ;)

ABCPlus said...

Salam...Pak Pandir moden rambut dah beruban tapi muka tak berkedut pun...

cutecida said...

hai pak nil..bila nk tyang filem ni..cam menarik je

RizaL said...

wow..filem baru arahan KRU...
paknil..xde ke tiket free utk sy utk filem ni nnt...mcm best je cte nie..huhu

Buat said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nini said...

waah!! mmg tak penah miss laa ngan ape je hasil dari KRU..

mesti tonton!!

NORHAYATI BERAHIM said...

pak nil..badan pak nil besar,perut buncit tapi tangan pak nil kurus sangatlah..tak balance..

adiwarnatasya said...

Owahhh...best nie Abg Aznil:)
Tak sabar nak nengok arr...

azz...RUL!! said...

erm..salam pak nil..
semua x sabar..saya lagi x sabarrrrr.......

mohd syahid said...

perut x tahan...!

ana said...

pak nil bestnyer,pak nil nak tau anak kiter umur 6 bulan suker sgt tgk tom-tom bak.. asal ader iklan tom-tom bak.. mesti dia terpegun gak gia.. nak tk.. hehhee

zatil hidayah said...

wahhhhhhh memang mcm x sabor nih..

hebat2 name yg ade nih.. hihihi

Bantalgoleks.com said...

Pak Nil bersama2 ramai bintang2 hebat..?? mesti "kebabom" punyer la Pak nil... hehehe....
mesti box office nyer... KOMPOM !
kalau x... kawe janji, pegi keje pakai "boxer" jer...

ツbieaz @ bie Azreenaツ said...

Oke!!Dh dekat tayanganNyer baru BgNil wat review nyer ek..
Duk cita leBey2 xbest Pulak nnti kan BgNil kannn!!!!x surprise....hehe :p

Tapi..dah geRanTi dah film nie meSti best punYa!!!

e-qa said...

akom paknil...huuhu....cam best jew citew magika niw...huhuu...tak saba2 sayaw nak tengok..huuh...
huhuhu...tapi an paknil...lawak ar paknil jadiw pak pandir...huhuhu...
syew tangok gamba jew...huhuh....

godluck paknil n kru....

LaDies 09 said...

ayoyooyo dear..
i can't imagined if u real like that...
so funny..ahahhahahhahaha

baLmickY (^_^) said...

wah..Pak Nik ber lakon movie bru.... x sabar nk tgk biler bce ape yg Pak Nil tulis...


all the best buat Pak Nil~~

*jgn lupe tulis sinopsisnye nnt yer... ^_^

miss hannan said...

wah....pak nil muncit..huhu....anyway....
all d best in everthing u do paknil...

>eyh kak ZZ pun ade...suker2...

hakim said...

hahaha comel gle perut

siyonlineshop said...

mcm best jerk...bila nak tayang ni???

Syira said...
This comment has been removed by the author.
Syira said...

Chaaiiyookkk paknil....Comey ler tgk paknil mcmtu..

Management Consultant said...

Preview selanjut amat ditunggu

I am Karl said...

yg penting

ZIANA ZAIN ada

sbgai nenek kebayan vogue lagi

sure box office

congrats pak nil

nieradina said...

salam paknil..

la..patut ar saya tcari2 cter nih..upanya blum kuar panggung lagi..

x sbar nk gi tgok..rmai artis ada..lma x tgk kak ziana blakon..

p/s Ramai kawan2 ofice sya thibur n gelak sakan bler tgk mcm2 aznil..ada tuh smpai bnyk kali ulang tyg tgok..hmm..apa yg nk sya britahu dsini mcm2 aznil bnar2 mnghilangkan stress kja kami di office..

farah said...

assalammualaikum pak nil..
wahh.. macam est jer?? x sabar nak tengok..

acer for all said...

harap2 menarik la magika yg magis

from url :
http://www.danaraya.com/?id=kenakboy

Raudhah said...

igtkan pakcik mana la yang buncit sgt perut nya tu...hehehhehehe..gurau saje...
apa2pun, best of luck to paknil..

Putra Al-Maliki said...

Hi Pak Nil dan semua! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

AleXeNdEr reEz said...

Assalamualikum,

scorea, program elearning yang dapat menbantu pelajar-pelajar mencapai keputusan cemerlang dalam peperiksaan. Harap kesudian untuk mengetahui lebih lanjut.

radzi UTP

013-4372508

comic_fanz said...

Pak Nil.. orang nak tengok cerita SI LEMBIK.. camne nak dapatkan cerita tu.. in dvd or cd takde ke? hope Pak Nil keluarkan sekali lagi drama ni.. suka gile tengok.. cute sangat..

tak pun pak nil kuar kat tivi balik.. gerenti gempak..

Khaty said...

salam Paknil...wahhh...makin cute laaa bile makeup tua cam tue..kene lak gan perut yg buncit tue...hihihihih tetap maintain 'encem'..

ummimunirah said...

Assalaamualaikum ... Pak Nil ... jgn lupa add saya dlm fb ye ... lama betui tunggu ... uhuuu ... TQ

mrs.zul said...

salam paknil..saya baru hr ni berkesempatan tgk blog paknil...yg pasti saya memg minat sangat kat paknil...dulu mase saye pragnant, sll tgk mcm2 aznil kat astro..yang ulangan 4 5 kali pun tetap saye tgk..tom tom bak pun same..sjarang ni anak saya yang baru usia 1 tahun minat kat paknil..tiap kali iklan tom tombak atau ape2 iklan yang ada paknil..terus meluru ke depan tv..suara paknil pun dia boleh kenal..harap paknil teruskan kerjaya..impian saya untuk jumpa paknil...org kate kalau impian tu adalah sesuatu yang kita tak boleh capai..tapi harapan saya tak begitu..saya harap sangat boleh jumpa paknil, bolh borak ngan paknil...sayang paknil..

macam-macam ada said...
This comment has been removed by the author.
azlin hashim said...

Hai paknil... lama tak hntr komen kat sini.. sekadar jd pemerhati jek..

utk Su3y... kalau terbaca msg ni harap dpt masuk blog akak.. dah lama akak nak contact su3y tp blog su3y tak blh masuk!

Alya Qistina said...

Oh ye, Happy Birthday uncle aznil :)

iDAN said...

Gambar di pokok ru tu macam selalu tenguk saja tempat tu!... magika itu dari perkataan Magic iyer! pasti tersilap mata nonton filem ini nanti!.

rosli said...

nak bawa family tgk magika nanti

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

x sabo nak tengokkkkkkkkk!!!

mama syaza said...

Comel gitu perut pak Nil.

NSHIMA COLLECTION said...

laaa patut ler buncit pak nil. jadik pak pandir rupanya. hehehe. comel jerk perut

sky_blue said...

assalamualikum atuk aznil...
huhuhuhuhu...
serba slah nak pnggil....
coz kat ats 2da mcm umo 80...
panggil atuk jela ek...
hehehehehe...
pape pun just nak ucap IDUP ATUK NIL...


-----------(^_^)-----------

nagos said...

Rasa-rasanya bila tua nanti macam tu agaknya rupa Abg Aznil.....hahaha

ZazaGurlz said...

apelaaa...korang nie korang boleh tengok tue smua kat youtube...laaa,aku dah tengok trailer magika...best gileeeeee...oh lupe plak hikayat merong mahawangsa..pon best jugerrrr.....cite die lebih kurang same jeww....dgn the caribean...ntah pe la tajuk pon x ingat daa....tpi cite nie melambangkan sdikit ttg agama islam bagus....laaaa....caya la kru

hangeng said...

These bracelets have been designed to provide thomas sabo onlineshop
you with the largest possible quantity of ohrringe creolen benefits in a variety of different areas. They have been designed in a variety of different styles, thomas sabo online shop deutschland using different metals so that your personal thomas sabo uhr
tastes and budgets can be accommodated. angebote thomas sabo armketten The bracelets are available in different schmuck thomas sabo
sizes and are adjustable so that no matter thomas sabo shop what size your wrist is there will be a bracelet that will sabo charms
fit you and provide your body with all the benefits that are offered to you. thomas sabo schmuck
The core of the bracelets is constructed from thomas sabo glaube liebe hoffnung
flexible steel that is reported to have under gone a secret process that leads to its ionization.

Tamuramaro Ajibana said...

Baru lpas tgk crta agk mnarik brkisrkan ala2 ctr2 psl dlu2 tp watak paknil x lma sgt tue yg boring ckit tue but overoll ok sgt
4 star over 5