Monday, December 14, 2009

TRIVIA

Sebelum Paknil update cerita terkini mengenai sesi ujibakat Tom Tom Bak di Johor Bharu Sabtu dan Ahad semalam, Paknil nak korang semua teka tandatangan siapakah ini? Paknil akan terus-terusan bagi clue tentang personaliti ini dari masa ke masa jika tiada orang yang boleh menjawabnya. Tekalah dulu eh....
CLUE 1 : Personaliti ini terkenal dan disayangi.
**(Oklah nampak gayanya Paknil kena bagi clue yang kedua pulak nih!)
CLUE 2 : Sangat sopan dan berlemah lembut. Berhemah tinggi.
**(Tak dapat juga kew? Next Clue please)
CLUE 3 : Berasal dari Johor
**(Paknil tambah clue lagi)
CLUE 4 : Bukan artis.
**Sebab ramai tanya lelaki ke pompuan...
CLUE 5 : Lelaki
**Oklah....clue terakhir...Terima kasih pada yang gigih
CLUE 6 : Pemimpin negara
Jawab...Jawab eh...jawab sekarang!

97 comments:

arifRADZI said...

Jawapannya...
Aznil Haji Nawawi!

hehe. :)

MR Bang Miji said...

nak try jawab...heehee..HALIM????

y@n@ M!B said...

ada dpt adiah ke ni??hehe..
tu signature paknil aa..tol x..tol x?? ;p

m.r.s.d.a.y.d.e.c.k said...

salam,
saya rasa Hans Isaac kot.. :)

fiezmarn said...

ehhmm....adibah noor kot.halu ankel if u have time visit ler blog saya ek,teringin jugak nak tengok selebriti terkenal visit kita punyer blog at
http://theadmirehunkz.blogspot.com

Mohd Suhaili Bin Jurid said...

mesti din beramboi..

afayufu said...

alamak.. pls give some clue!!!

afif=shafie said...

Allahyarham Sudirman

Khaty said...

Salam Pak Nil...
sign sape laaa tue ek...tah2 sign Pak Nil kot..huhuhuhu
Pak Nil ingat tak pd bukak pmpn name 'shasha' time audition kat JB tue...tue adik sy tau...die ada bgtau Pak Nil pasal sy nak jemput Pak Nil tuk wedding sy nnt kan...Pak Nil jgn tak dtg tau..kad dah siap nnt sy pos kan pd Pak Nil k...sy harap Pak Nil sudi dtg JB lg nnt..

Fathiha Zainal said...

Halamak.. Sape pnye sign tu eh..
Personaliti laki ke pmpuan, paknil??
Heheh..
Sy teka yeh. HANS ISAAC kot.. Kui3.

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Huhu...

Tandatangan siapa tu ye...

Payah ni,suzy tak dapat nak baca sembarang huruf pun dari tandatangan tersebut...

Ala,abg aznil berilah clue yang lebih lepas ni ye...

As time goes by,nanti suzy cuba teka siapakah personaliti tersebut :P

Thankz abg aznil!

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

~farahsyeefa~ said...

Kalau betul dpt hadiah tak? hehe.

Saya teka Halim Othman.

Ena said...

Mawi

Hakim said...

Halim othman??
sbb sign awal2 tu huruf H...
mintak clue lbh sket plss!!!

mr.cape said...

macam sign abang halim othman jer..heh

Jie said...

Ala Paknil, bagi la klu lebih skit, semua personaliti mestila terkenal, kalau tak tak panggil la plak personaliti.:-) nampak huruf depan mcm H.. mmmmmm.

~ ReD ~ said...

haha..macam x de idea plak nak teka nama sapa.. tapi yang saya pasti..nama selebriti tu start ngan urop 'H' kan?:D

umi_e said...

salam... clue yang paknil berikan tu tak cukuplah :P

wann afzan said...

yasmin ahmad?

mr.cape said...

macam sign abg halim othman jer..hehe

Shazana said...

Pak Nil, personaliti ni dari Malaysia atau luar negara? luas sangat clue pak nil tu...kecilkan sedikit ;) Yang pasti bukan tandatangan Tun Dr. Mahathir...

Jemi Azmi said...

ek eleh satu clue jerk..ape daaaa
bg tiga terus..aduh haiiiii
erm Mawi kut..

Qismina said...

halim othman

edzlin007 said...

salam paknil.

alamak, baru satu klue, saya tak tahu nak teka siapa. mcm huruf J, A, L, E. tapi tak tahu nak teka siapa.

Roslan Burhan said...

Beyonce? tul tak?

Kaseh Esmiralda said...

Paknil, klu tu umum sangat...

bgla lg klu...

Roslan Burhan said...

beyonce..

kuyie said...

uruf H..errrr sape ehh...

haaaaaaa!!!!



HAMID GURKHA......lalalalalal

lawatilah laman sy....
http://jangemakesemut.blogspot.com

Chayunk Queen said...

salam pak nil...
cam susah je nak eja ni..
mcm M pun ya kat depan tu.. mcm H pun ya.. clue lg pak nil..
rasa dah mcm baru belajar ngeja lak..huhuhuhuhu

iza was here said...

Wang besar.. Wang besar

Saya selesaikan Pak Nil..

Jawapannya Halim Othman =)

edzlin007 said...

paknil, ibu saya kata 'aznil nawawi'. hehe saya tak tahu kenapa dia kata begitu sebab saya tak pernah tengok paknil sign macam ini.

untuk saya, clue kedua masih kurang membantu. huruf depan macam H pun ya, macam A pun ya

datz syeil said...

heal amir..nah..ejaan pun xtau btl ka x..hhe

m i m i said...

AZNIL !!!

or

ADLIN !!

or

HALIM !!

hehe manyak la pulak ! hak3

http://shutupstupidcupid.blogspot.com/

hans said...

entah
macam Huruf H tapi hurmmmm
Halimah?

IzyanNazihah said...

bile tgk bebetol, yg nmpak cam 'h' tuh cre tulisnye mcm hruf huruf 'j'..

j

j

errmmmm...

ahmad dasuki darwis as sufi said...

humm paknil kie rase kn tue tanda tangan bruce lee...hehehheeh x pown menteri besar johor.....x pown sultan n kerabatnyer heheheheheh

Fatma Shada said...

siti nurhaliza

αєrιn said...

salam Uncle Aznil.

hmm, tak dpt tekalah. Susah ni. Bagi clue lebih sikit. saya akan cuba teka. :D

Sofiah Sulaiman said...

Tandatangan siapakah itu? Jang, jang, jang...

Sekali pandang, nampak macam tandatangan 'Uncle Aznil.'Dua kali pandang, bukan. Sebab huruf pertama itu nampak bukan macam huruf 'A.' Macam huruf 'H.'

So, tekaan saya ialah, HALIM!

-Sofiah_Sulaiman (Singapura)-

wann afzan said...

maya karin?

UcU mAnjA said...

Normala Samsudin
Ha Ha Ha Ha

cutecida said...

salam pak nil..haleeda kot huhuhu..bantai je ni kui3

~farahsyeefa~ said...

haleeda kot

Mohd Shahril Iswadi Bin Mansor said...

jawapannya paknil adalah ramlah ram...hahahahha

fAizAl_85 said...

halim othman org ganu..personaliti semestinya bukan artis...hurmmm...linda onn???huhu...

Kaseh Esmiralda said...

Hadoi~~ masalah ni...

Cik Kaseh cuma kenal Aznil Hj Nawawi je artis dalam m'sia ni...

tye artis jepun& Korea kite tahulah... huhuhu~~

Hakim said...

ok my 2nd attempt..
kalo bukan halim maybe hakim aka AKIM AF7...mungkin cmnie kot dia nyer signature...

-dia terkenal dan disayangi..
-berasal dari johor

p/s:signature nie lebih kurang saya punya jaa...abis nama pun hakim jgk kan??ehehehe...

sniffa93_aznil4eva said...

yg ifa tau ni bkn signature uncle.
haha

pastuh bila uncle bagi clue yg personaliti ni seorg yg sopan dan berlemah lembut.

nama rasa mcm lebih kpd perempuan je ouh.. eh ke ifa salah? emm

sape ek.. wahaa uncle ade clue lagi x?

ARWAH YASMIN AHMAD??
erk. mcm jaoh sgt je..
tapi ifa rasa mcm btul pulak.

haha uncle excited niy nak tau jawapan yg sbenanrnye:)

sniffa93_aznil4eva said...

lupa nak ckp. pasni if ade org bg jwpn betul..bole lah uncle bg org yg first jwb btl tuh dpt jumpa uncle ke..uncle banje mkn ke en.

hehe gurau je-_-

SuGaR AuNtY said...

Dgn konpiden level yg sgt tggi & tanpa mengunakan sbrg talian hayat jwpn sy ialah.. DATIN NORMALA SAMSUDIN kn3?? Sy kunci jwpn sy PakNil! Kalau btol dpt hdiah tak?? Belanje roti canai ke, blanje tgk wyg tiket VIP ERA ke best gak..

MR Bang Miji said...

hail amir

j@z said...

halim othman bukan org ganu ker..huhu..Mahathir lokman? hehe..ngarut je aku..aznil org kl la korg nie..

j@z said...

MAWI..HAAHAHAHAHAHAHAHA....

Sofiah Sulaiman said...

CLUE 1: Personaliti ini terkenal dan disayangi.
CLUE 2: Sangat sopan dan berlemah lembut. Berhemah tinnggi.
CLUE 3: Berasal dari Johor.
CLUE 4: Bukan artis.

------------------------------
Hmm... Nak teka siapa yea? Saya ni orang S'pura bukannya tahu sangat pasal orang M'sia. Kalau orang S'pura tu saya tahulah. So, saya rasa saya give uplah, undur diri. Boleh gitu? Wakakaka..

-Sofiah_Sulaiman (Singapura)-

Noor said...

salam...
rasa2 nya mcm MAHATHIR jerk !!!

edzlin007 said...

saya mula agak tokoh ini bukan artis sebelum ini, penulis buku kah. Dr Jeniri Amir?

Chayunk Queen said...

CLUE 1 : Personaliti ini terkenal dan disayangi.
CLUE 2 : Sangat sopan dan berlemah lembut. Berhemah tinggi.
CLUE 3 : Berasal dari Johor
CLUE 4 : Bukan artis

Salam pak nil...
dah 4 clues dh pak nil bagi ni tapi masih buntu jugak la.. klu bkan artis, dia tokoh motivasi ke... atau org politik ke?

adryana said...

normala shamsudin

syafawani said...

adoii..
bukan artis payah skit nk teka..hee
to edzlin..
its me..wani..pliz respond ya:)

LadyZ said...

Pak Nil, Betul ke personaliti ini dari istana johor? tekaan saya .... Tengku Mahkota Ibrahim Ismail bin Sultan Mahmud Iskandar. Betul tak?

Kaseh Esmiralda said...

Tang clue ke4 tu buat Cik Kaseh lg give up, pak nil...

siapa kalau bukan artis?

Rockert2009 said...

orgnye dari johor..dan bkn artis..
halim osman bkn,aznil bkn..
jawapannya...ramlsh ram

wann afzan said...

erk...klu bukan artis,sy surrender ahh..huhuhu~

Ira said...

Halim dah pasti bukan...coz dia org GANU..
May be, Normala Shamsudin

My Life said...

Hamzah Othman?

myza said...

J.L.A.E.L.A.I.N eermmmm..sape tuh..JAMAL?JET LEE? NTAHLA..

Sofiah Sulaiman said...

Uncle Aznil, boleh tolong kasi CLUE lagi tak? Itu tanda tangan lelaki ke perempuan?

-Sofiah_Sulaiman (Singapura)-

mamarempit said...

saya jawab...LINDA ONN...

Tukang Meghapu said...

nak try gak...DATO HISHAMUDDIN TUN HUSSEIN ONN.... ?

Qismina said...

halimah

Budak Nakal said...

Harap bukan Hishamudin Hussein la.

Klu Hishamudin, clue no 1 dan no 2 mmg kurang tepat. haha..

iDAN said...

Herman Tino

Jie said...

Malek Noor? hmm....

fAizAl_85 said...

susah la paknil..nak klu lagi....hehe..
personaliti dari tv3 ke???

Sofiah Sulaiman said...

Dah macam-macam clue Uncle Aznil bagi, tapi tetap saya masih tak dapat jawap. Fruss tau jadinya! Bukanlah saya harapakan untuk menang dalam tekaan tu, tetapi at lest adalah nama yang keluar dari otak saya ni. Ni, satu nama pun tak ada. Bila saya try eja dari tandatangan tu, satu huruf pun saya tak tahu. Yang saya nampak, huruf pertama yang bentuk macam 'I'.

Uncle, apa kata senang cakap, uncle bagi tahu aja jawapannya. Penatlah main teka-teka macam ni. Not fun anymore.

-Sofiah_Sulaiman (Singapura)-

j@z said...

Muhyiddin Yassin...yea

haniekunie said...

tun mahathir ke uncle?

The Revolution said...

Salam...
salam Revolusi...

Kalau orang johor,
bukan artis...
Pemimpin negara....

mungkin TPM kita...
TAN SRI MUHYIDDIN....

betul ke paknil?????

Jom la jenguk2 blog saya
http://merevolusikandiri.blogspot.com

Terima kasih...
Salam...

Sofiah Sulaiman said...

Saya tak akan berputus asa, saya akan terus meneka dan terus meneka. Tekaan saya ialah...

Mahmud Iskandar Al-Haj ibni Ismail Al-Khalidi.

-Sofiah_Sulaiman (Singapura)-

SuGaR AuNtY said...

Y.B. Dato’ Syed Hamid bin Syed Jaafar Albar.. Betol tak Pak Nil?? Sy kunci jwpn kedua yg sy ni! Yg jwpn pertama kompem out dh!

SuGaR AuNtY said...

Jwpn ke-3 sy ialah Y.B. Tan Sri Dato’ Haji Muhiyiddin bin Haji Mohd Yassin.. Dan jwpn terakhir sy adlh Y.B. Dato’ Hishammuddin bin Tun Hussein.. Pasni kalau salah gak sy angkt bendera putih!! Kalau betul Pak Nil kena umumkan sy sbg pemenang k;p

sniffa93_aznil4eva said...

oriteee.
haha byk dah clue uncle bagi..

pemimpin negara eh..sape ek.

Tun Hussein Onn kan.

:)

wann afzan said...

mahathir?

fAizAl_85 said...

yg saya tau dari johor...hurm..tan sri muhyidin yasin ngan dato. sri hisyamuddin jek..alamak abesla kene buang negara sbb xtau nie..hehehe..

rashlyzz said...

Muhyidin Yasin...betol tak Pak Nil??

Pak nil kalau senang, check la my blog ya.. http://rashlyzz.blogspot.com

Little Lizzy said...

Muhyidin Yassin Pak nil..!!

a.m.i.e said...

paknil..sy nk jwb..
tan sri muhyiddin yassin kn?..

αєrιn said...

Namanya saya tak ingat. Maklumlah saya ni org s'pura -_-

deja_twilight said...

bukan artis ??
abis sape??

x kenal lah cam tu..
tpi pemimpin ngara..erm..
entah

pari-pari menyanyi said...

hahhaa..
jawapannyer afdlin shauki
hahaha

Fow Xhi said...

TUN HUSSEIN ONN!!

NU.YA.RA said...

tun hussien onn

edzlin007 said...

pemimpin negara? Tan Sri Muhyiddin Yassin? tapi tak macam tandatangan beliau je. huhu siapa ni...

Budak Nakal said...

@wann afzan
@haniekunie,

Tun Mahathir orang kedah.

Alang2, meh nak habaq mai asal negeri PM2 kita.

Tunku Abd Rahman - Kedah
Tun Razak - Pahang
Hussein Onn - Johor
Mahathir - Kedah
Pak Lah - Penang
Najib - Pahang

Harap rakyat Malaysia tahu pengetahuan asas ni gk lebih2 lagi kalau dah umur boleh mengundi tu.

Tak gitu haniekunie?

lilyprincess_87 said...

i think muhyidin yasin huhu

日月神教-任我行 said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

JR. LIANG'S ΞICHI 4TΞΞN said...

jawapanny Hishamudin