Monday, May 26, 2008

Sila Komen tentang JANGAN LUPA LIRIK!

Halloooo...akhirnya rancangan JANGAN LUPA LIRIK ! telah menemui anda semua pada 25 May 2008 jam 9 malam. Ermm..macam-macam perasaan yang berlegar di fikiran saya tentang penerimaan anda semua kat rancangan ni. Pada yang telah menonton tu diharapkan dapatlah anda memberi komen jujur tentang program ini... : )

40 comments:

anne said...

Hi Abg Nil,

kan you left a comment 'the first episode is not a good one to judge'. sebab tu kita orang diam je tak komen...hehehe.

anyway,it's a fun show to watch. I yakin prog ni akan popular. Hos dia mmg dah popular pun! Kan....

Cuma for audience at home, rasa lama sangat nak tunggu jawapan tu lepas dah 'lock'. Campur break for iklan lagi. Tapi understandable sebab you want to create the suspense and play with contestant's emotion.

Anyway, you did well. A good start utk 1st episode. Looking forward for next wk's show. Sure lagi best.

hudd said...

dah tgk 1st episod yg sy tunggu smlm.. BEST!
hati ni berdebar2 nk menginggat kan ..betul ke patah kata peserta beri..
mmg mcabar minda muzik..
pada yg betul2 tahu tentang muzik je yg layak masuk..
papepon sy ucapkan Tahniah pd a.aznil krn bjaya mbw 1 lg rancangan yg akn menjadi hebat.
SYABAS!!

zareina said...

Bg sy dlm satu prog tu ok ker tak bergantung pd hosnyer...

bila hos nyer mmg dh ok maka rancangan tu jd menarik.. meriah..

mmg best sgt2...

Tahniah Tuan Aznil!!

Mamadleena said...

dear Aznil...

it was a good show with a great host. no worries about it... coz I'm looking forward for next episode. hehe... berdebar...

harapp la zul dpt 1 juta!!!

menang tak dia?? hehehe...

daknab said...

macam lambat sangat la.. sebab cuma boleh dengar dia nyanyi 4 lagu dalam masa setengah jam.. Cuma harap boleh cepatkan sikit.. untuk rm5000 ke atas barula boleh buat saspen lama2 sikit

Just Nis said...

pak nil,

kite tgk semalam!! best! tp tulaa.. kalu yg setakat 5k ke bwh tu toksah lelama sgt.. dah x brapa saspen kang..

anw, 1st show mmg la lambat pikap sket..

Good luck 2 u!!

lynn said...

Hi Abg Aznil,

Bagi saya rancangan tu seronok, saspen tapi lama sangat la nak tunggu utk next episode..

Abg Aznil sporting especially bila lagu tengah dimainkan..

rynn2506 said...

suka²...teringat plak mcm rancangan yg penah diacarakan oleh abg jalaluddin hassan dulu...tp tu la..lama sgt nak tgu tu..patu dah iklan plak...tp program ni dijangka malatops...!! good luck!!!

jane said...

Hi Pok Nil..
about you show ha.....
1st of all mmg teruja giler nak tgk...
I stay gak la smp stage RM5000.
Tp letih!!! Jenuh tgk u main2 nak bagi answer...
You nak bagi suspense...ye..mmg la...
Tp overdoing i rasa smp hilang rasa suspense dan i surrender...
X larat...
Utk stage yg tinngi value tu, oraitla nak main2 tp utk stage awal 2 lagi...adoi!!!
anyway...
all the best!!

edzlin007 said...

hi aznil. pd pendapat sayala, first episod jgn lupa lirik agak membosankan, tp mcm u kata jugala, episod 2 lg baik dr yg first, so i'll wait for that. apepun, best gak rancangan ni, cuma time nak nungu umum betul ke tak tu yg perit tu...part tu je la boring. :D

Atikah HM said...

hyeee abg aznil :)

the show was fun but like what the others cakap, stress lerr nak nunggu lirik yg betul.. hahahaha~~

bt i had fun watching you hosting the show. and kite ikut gak nyanyi...

m looking forward to the nxt episode :)

Hertina said...

Hi Abg Aznil,
It was very fun and exciting show...but i hope more creative and exciting for the next coming episode.Anyway congrats to you coz managed to hosting the show very well.

oto said...

salam pak nil..

pd pndpt sy, walau pak nil hos rancangan apa, mmg ada aura yg tersendiri..

rancangan yg bakal da bomb!tk lama lagi..cantik,menarik & tertarik..wah!

mmg best sgt2...tp masa tgk rancangan tu anak dok tk abis2 kata tom tom bak-tom tom bak!tk kira rancangan kring-kring ke, tetap dok kata tom-tom bak-tom-tom bak!

anak baru setahun 11 bln tp dh kenal pak nil dh..apa nk buat penangan pak nil melanda!

Tahniah Pak Nil!!

Nana said...

Hi PakNil,
untuk 1st episode JLL it's just ok ... agak hambar dan membosankan sebabnya rancangan tue terlalu slow dan debaran peserta kurang dirasekan ... maybe paknil kene ubah sikit care paknil ... kasik debaran tue kaw kaw sket .. lepas tue letihlaa nak tunggu jawapan dengan iklan yang banyak ... rancangan ni bleh jadik ader lebih ummph kalau dilajukan sikit .. so orang x bosan sgt tgk ... ape ape pon all the best to you pak nil ...

Azura said...

hi Pak Nil,

rasanya betol juga setengah org kata kalau rm5000 ke bwh tu tak payah laaa lama sgt nak tunggu kalau mereka dah kunci lirik terus kasi jawapan baru tak bosan...

Anyway for 1st episode ni saya tgk sampai tertido (maybe bosan iklan yg byk kot) tapi oleh kerana minat kat pak nil saya biar ja tv tu ber on... hehehehehe... nxt time tak tau laa leh buat cenggitu lagi atau tak...

anyway this is 1st episode for u, looking forward improvement from Pak NiL... all the best ya!! i like Pak Nil

iff_ifah said...

salam...
Bg sy rcgn JLL tu best tp lambat sgt nak menunggu jawapan pastu iklan pulak.
Family sy pun seronok tgk JLL nie, riuh satu umah.
Mmg mendebarkan dan hanya mereka yang benar2 arif ttg muzik jer yg layak masuk.
Anyway, congrats! Pak nil..

PurPle said...

mmg slow lah show ni. saya setuju kurang RM5000,tak perlu lah nak buat saspen sgt. bila lama sgt nak menunggu jawapan for every song (malah dr lagu pertama yg bernilai hanya RM500 jer), hilang saspen berganti dgn boring. biar makin tinggi nilai duit, baru makin saspen. btw, still u did a gob job paknil.

Hariz Iskandar said...

I like the first contestant. If only we could know more about him.

Light said...

saye baru ngok tadi,bleh tahan gak.

leeya^faaznil said...

askum pak nil..emm.komen tntg jgn lupe lirik nie sy xtau la coz sy x tgk ..sbb mk sy xnk psg astro..emm sedihnye xdpt tgk..klu sy blik kmpg bleh la sy tgk..coz kt kmpg sy ade astro..emm sy tnye kt kwn sy tntg jgn lpe lirik ade yg kate best ..ade yg kte tdak..hemm..sy xtau la..ape2 pown sy ucpkn tahniah la kt pak nil..krne mnjayekn jgn lpe lrik..gud luck 4 pak nil..caiyokk..

leeya^faaznil said...
This comment has been removed by the author.
(N)-A-(D)-I-(A)-H said...

abg aznil,

JLL mmg besttt...tahniah2 abg aznil berjaya lakukan...chayok2..

p/s:kim salam kat peserta zulkifli tu yek..cute ajer dia..sore xderk la teruk sgt...ahaks!!!!

mIdGuRL said...

cak a'nil hehe
salam...
not bad r show bru u tue but
mcm omputih nyer jerk huhu
cume dorg bkn teka lagu r kn huhuhu
papepn gd luck k n i'm sure ur show will b MELETOP ahakkss
daaaaaaaa....

Ajami Hashim said...

ekceli susah sbenarnya program baru nak terus naik rating kan?.. tapi bila tgk ep#1 JLL rasanyer dah mletups dah kannn?

good job bro!

Robiah Ahmad said...

Assalamualaikum,

"Jangan lupa lirik" ingatkan dalam satu lagu , peserta kena sambung lirik sampai habis lagu ... laa cam tu rupanya .... ok lah .Suka sangat cara Abang Aznil beraksi tapi rambut tu memang kena buat cam tu ka? cute nya nampak lebih muda. kan.

Robiah Ahmad said...

Assalamualaikum,

mmm JANGAN LUPA LIRIK sangat menarik. Tetapi Abang Aznil jangan lah terlepas cakap kat penonton belakang walaupun hanya gurauan yea ... saya tak suka Abang Aznil cakap cam tu.. yea.
Style Abang Aznil lain la kali nie , terlalu kemas ... memang kena buat konsep cam tu ka , tak leh bersantai sikit ka. Walau cam na pun Abang Aznil the best. Jadi hos untuk rancangan apa pun memang best. kan.

eiza said...

nak komen! nak komen!

rancangan ni sgt best, menghiburkan dan mendebarkan..

paling frust kat peserta pertama tu..zul kan nama dia..saya lak yg rasa frustrated giler2..huhuhu..
confident level dia tinggi..tp tu la, hanya perkataan india je dia takleh lps...ish ish ish..

mama adriana said...

Salam Pak Nil,

saya baru je tgk rancangan "jgn lupa lirik!"... ok la rancangan ni, menarik and terhibur je tgk peserta2nya tu... cuma masalah menunggunya tu lama sgt... klu dpt cepatkan la ckit... nasib baik la hosnya tu pandai main peranan... semoga terus berusaha utk menambahbaik rancangan ini supaya menjadi rancangan paling diminati penonton ASTRO..

Lina said...

rancangan aper pun, kalau Pak Nil yang jadi hos, mesti baik punya!
you've your own style..

i prefer you jadi pengacara AF tapi aper boleh buat, Pak Nil dah buat keputusan untuk memberi peluang kepada org lain kan?

good luck okay!
harap2, rancangan jgn lupa lirik nie boleh naik rating!

Edrost said...

Best sesangat.............Program yang lain daripada yang lain...sama ngan bolos....macam2 program ar astro nih....

Rizdiahk Nahraf said...

JLL terlalu kosong dari segi pentasnya.Bergantung pada peserta,kalau peserta sporting,seronok.Kalau tak,macam tak happening sebab dok tercongok je peserta.Tambahkan sumthing atas pentas tu.

zag said...

heyyyyy...adik nil okeyyy...
hahahaha...

JLL seiras 'Who Wants To Be A Millionaire' dari segi format..

Memang bagus,menarik,tertarik..Aznil kalau hos apa-apa pun best! Eh, Boleh buat tajuk show baru ni..."APA2PUNBEST" Amacam..?

azah said...

hello paknil...

Jgn lupa lirik mggu lps happening sgt,masa peserta suzana tu...
hahaha..wamai yg mrh2 sbb suzana tu suka suki nak peluk paknil!..
Kiteorg tegelak2 n my housemat menjerit2..eiy jgn peluk boypren aku!!!

Hahaha tp paknil pandai elak,siap lari kat pelampung dia lg...terserlah kewibawaan paknil,pandai handle keadaan..

And I said, tgk paknil pandai elak dr di peluk, pandai dia jaga hati "se se org" or pandai dia jaga hati "ramai" orang!...

I lap u lah paknil =======>>> ( berangan klu jd suzana..dpt gak bau paknil,wlu xdpt peluk...haha )

Jgn lupakn..NIgi

daknab said...

Pak Nil!!

Hopefully lepas ni semua contestants gila-gila macam si suzana tu...

..EXACTLYYY!!!!

hahaha.. tu baru buat org tak boring tengok..

PUTUBAMBU said...

rancangan ni memang bestttttt..!!!

d_tieah^aznil said...

Suzana ngegeh.....
Dh x malu plok2....sdrla dirik ckit.
bukan muhrim ya wei........
hahahahahahaha......
P nang bezzzzzzzzzla JGN LUPA LIRIK.

Dahlan said...

THIS SHOW BANYAK SANGAT COMMERCIAL BREAK.. WAT SASPEN JER TAK SERONOK LAH TERLAMPAU BANYAK SANGAT BREAK. KALO NAK BREAK PON, BREAK LAH SELEPAS SETIAP LAGU SIAP DI JAWAB.. JGN BUAT PENONTON FED UP NAK TUNGGU JAWAPAN. INI WAT SUSPEN JER BORING

fasha said...

tak kira la baper episod pun, kalu da bagus tu memang bagus..
bagi sye xde pape yg patut komen, semuanya ok n bagus sangat..
kalu ada yg komen jugak mean diorg cemburu sebab x mampu nak wat rncngan camtu..
cuba pikir kalu hos laen yg handle that program mesti x hapenning cm abg aznil handle..for me sbagai penonton puashati sangat..anyway abg aznil memang the very best, almost best of the best.. good luck 4 u..

ADDNURSHOP ENTERPRISE Norma Sulaiman & Nur Azila Adam said...

salam
saya baru tengok rancangan jangan lupa lirik untuk 20 octoer pkul 6-7pm ni
saya tengok yang ada lelaki ni not sure whats his name..yang nyanyi lagu ramalan ku benar belaka
saya rasa astro dah buat silap
lirik yang budak tu nyanyi betul "DAN SATU DARINYA ENGKAU BERSYAHDU" memang lirik sebenar lagu tu..
kenapa disalahkan??
lirik yang telah dibetulkan oleh rancangan tu salah.."DAN SATU DARINYA UNGKAPAN SYAHDU" TU SALAH..
kalau betul kenyataan saya ni..pihak astro rancangan jangan lupa lirik telah melakukan salah pada peserta tersebur dan memalukan dia..astro should call him back..
salam

Ahmad Lokman said...

hi abang anil..

saya merupakan peminat rancangan lupa lirik..

saya teringin jadi penonton... cmne nk jd penonton jangan lupa lirik ek?