Friday, July 11, 2008

ALHAMDULLILLAH....TERIMA KASIH ATAS DOA KALIAN

Paknil ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua penyokong2 Paknil kerana mendoakan Paknil ketika berada di Tanah Suci baru2 ini. Paknil cuma dapat titipkan gambar kenangan Paknil di sana untuk berkongsi kegembiraan ketika berada di sana. Bukan tujuan riak tetapi sebagai rasa ingin berkongsi terutama pada mereka yang belum pernah ke sana. Paknil doakan agar dimurahkan rezeki dan kesihatan kalian untuk dijemput juga sebagai tetamu Allah. Amat manis kenangan di sana dan terasa diri ini kerdil sangat sebagai insan ciptaan Tuhan. Keinsafan begitu tebal mengenangkan kekhilafan yang dilakukan sehingga tak tertanggung menitiskan airmata. Insyaallah, Paknil cuba menjadi insan Tuhan yang lebih baik. Doa dan pujian buat junjungan kita Rasullullah Muhamad SAW, Keluarga dan Para Sahabat Baginda. AL-FATIHAH
(PAKNIL HARAP GAMBAR2 INI TIDAK DISALAHGUNAKAN DAN TIDAK DIPINJAM UNTUK APA TUJUAN SEKALIPUN. IA HANYA SEKADAR MEMENUHI PERMINTAAN PEMBACA BLOG INI. HARAP HORMATI PERMINTAAN PAKNIL)










61 comments:

kai said...

alhamdulillah paknil nampak sihat je..
macam mana keadaan disana?

edzlin007 said...

alhamdulilah...paknil dah kembali. terima kasih byk2 tuk semua pics yg paknil sudi share d sini. kami sangat2 menghargainya. saya pun belum pernah pergi sana lg.

selamat kembali kerja paknil. moga rezeki bertambah murah. amin.

harizshah said...

alhamdulillah paknil slmt smpy... cuteny bdk 2!

leeya^faaznil said...

asslammualaikum pak nil...pak nil ape khabar??brcakap mengenai umrah kan pak nil..mak sy bru mggu lepas pegi umrah tp blum pulang ke tanah air lagi la..die pegi due mggu jgk..blik 12 ari blan tujuh nie..ari sabtu nie..emm cume sy x tau pak nil pegi bile..mk sy pegi 30 ari blan nam..x tau la jmpe pak nil ke x kt sne..emm ape ape pun sy ucap kn slamt pulang ke tanah air...moga shat slalu..amin..

anne said...
This comment has been removed by the author.
anne said...

abg aznil,

alhamdullilah. welcome back.

thanks for sharing yr personal pictures. semoga semua ibadat u disana diterima Allah.

hv a good rest ya, before sambung kerja:-)

p/s - the view fr yr hotel room masjidil haram ye? so cool!

d_tieah^aznil said...

Alhamdulillah........
> Abg Aznil slmt smpai ke bumi M'sia nie....=)
> Semoga kehidupan kita selepas nie lebih diberkati-Nya.......aminnnnn.
> Anyway, thanx coz x lupa nk share pic Abg Aznil ketika d tanah suci.
> Insya-Allah....kiter pun akn ke sana gak tuk menunaikan Rukun Islam.....=)

Farazila said...

hye..salam paknil..
apa khabar?moga sentiasa ceria dan sihat hendaknya..

seronok bila lihat pic tanah suci tue.so taking a gd rest yer..

atty's said...

alhamdullilah paknil selamat pulang ke tanah air.
sonok tgk gambo2 paknil..

pah03 said...

salam...
alhamdulillah...paknil dh selamat kembali ke tanah air...
moga lps ni trbuka hati paknil utk wat haji plk...insyaALLAH...
selamat kembali bekerja dan bertmbah ceria...
moga di murahkan rezeki lg..amin..

Suzy said...

A'skum abg aznil...

Alhamdulilah...

Abg aznil slamt smpi ke umah...

Suzy hpy sgt2 bile lwti blog abg aznil ni td & ternmpk update baru dari abg aznil...

Yelah,bermakne abg aznil dh slamt mengerjakn umrah di tanah suci Mekkah...

Abg aznil & family sht?abg aznil pegi ke sne sorg ye?
Suzy rdu sgt2 kt abg aznil tau...

Suzy kire hari2nye sehingga abg aznil slamt smpi ke umah semula...

Slalu terkng2 apelh agaknye yg sdg abg aznil lakukn disaat2 itu...

Kt s'pore ni mmg tkde astro,tk dptlh suzy nk tonton rancangan2 abg aznil...

Cume klu skali kala alik kmpg umah nnk barulh dpt melepaskn rdu suzy pade abg aznil...

Skg ni abg aznil dh slamt alik,blhlh suzy dgr suare abg aznil berkumandang di Era skali lg...

Bilelh agaknye suzy dpt jumpe abg aznil secare live ye?
Suzy pnh skali melht abg aznil secare live tu pn mse abg aznil jd hos utk APM06...

Tp dpt jumpe bebual,blum pnh lg...

Anyway thankz so much abg aznil sbb sudi berkongsi foto2 peribadi abg aznil & juga doakn utk kite smue...

Suzy amat hrginye...

Suzy juga sentiase mendoakn abg aznil agar dimurahkn rezeki & dipjgkn umur serta sht sejahtera slalu dismpg kluarge tercinte...Amin!

SLM SYG & RDU DARI,
SUZYLINA...

d7 said...

alhamdulillah..
pak nil da slamat sampai ke msia..
anyway, thanks for uploading those picts..
rindunye mekah & madinah..
kalau pak nil ade masa share la stories mase pak nil kat sana..

p/s: comey sungguh dak kecik tu.. heee

Gee said...

Alhamdulillah Abg Aznil dah selamat menunaikan ibadat dan dah selamat sampai ke tanah air..

cam nak nangis jer tgk gambar2 tu..terharu, gembira, insaf, macam2... insyaAllah sampai jugak nanti ke sana..

Mr penyubiru said...

Alhamdulillah. Selamat Menjalani Ibadah umrah. hmm..bila la giliran saya pulak yer.

faRah said...

alhamdulillah paknil selamat kembali ke tnh air....n thanks so much paknil sudi titipkan photo knangan paknil di sane utk kami disini....dhrpkan paknil trus dmurahkan rezeki n kshtan bpnjgn..
tak sbr2 nk dgr era isnin nie....
take k paknil..wasalam...

Ghazali B Abd Aziz said...

Assalamualaikum Aznil;

Bila saya pergi semula ke Intercontinental semalam and tanya staff ASTRO yang masih di sana , dia kata you dah ke Jeddah ... rupa rupanya dah balik pun ....

Kesal lak sebab tak dapat nak borak ngan you waktu ari tuh .....

Tak apa ... ada rezeki kita jumpa lagi yaaaa

aYAnG said...

pak nil..alhamdulillah pak nil selamat kembali.gembira tgk pak nil sihat je (^_^)
and thanx sbb kongsi gambaq2 personal pak nil tu..cute bdk tu..mmg pak nil kalah..hi3..slmt kembali bekerja pak nil..xsabaq nk tgk pak nil dlm kring2 siang nnt..rindu..hi3..kring..kring..jawabla =p

tyka said...

alhamdulillah paknil pulang dengan selamat.. rndu nyer nk g sane lg.. insyaAllah kalo sye ade rezeki , sye nk ke sane lg..

JR said...

Alhamdulillah..

Terharu & Terpanggil rasanya... Insya Allah.. satu hari nanti nak jejakkan kaki ke sana andai nyawa belum di ambil....

niema-sifiana said...

alhamdullilah pak nil selamat sampai ke tanah air.. diharapkan pak nil sihat-sihat belaka semasa berada di sana.

semoga pak nil dimurahkan rezeki and dikurniakan kesihatan yang baik daripada Allah SWT.

GOOD LUCK in everything and moga-moga success ye pak nil!dont give up.we always support u

we love you pak nil!

Adawiyah said...

Alhamdulilah.. abg Aznil telah selamat kembali... welcome back. Dan Amiiiiiiiiiinnnn... Mudahan2 saya di jemput kesana jugak menjadi tetamu Allah... Nakkk sangat2.. insyallah.. aminnn. Terima kasih doanya abg Aznil. :-) Nice pics... dlm pics tu ur cheek nampak gebu sikiiiitttt jer..:-)

a^T04 said...

bestnye leh p sane
alhamdulillah pak nil slamt smuanya...

alifreyes or said...

huhu..

pak nil kembali

nak kurma?

said...

Syukur alhamdullillah Paknil telah selamat sampai ke tanah air terchenta Malaysia n selamat menunaikan ibadat umrah dengan sempurna!! Btw, i nak ucapkan tima kasih bangat coz upload those personal picca of yours!! Rasa tenang je fikiran kat sana kan?!!Syukur Alhamdullillah kepada yang Maha Esa..

Semoga Paknil dapat rest secukupnya so that u can go back to work as usual k.. Can't wait 2 hear u at 10-1@ era n lots more!!

Kalu ade kesempatan waktu kongsi la sket kat ktorg ur experience or anything interesting to share wit us yea!!

Semoga Paknil mendapat keberkatan daripada yang Maha Kuasa!! Moga kesihatan Paknil bertambah baik, dimurahkan rezeki dan dipanjang-kan umur!! Insya-Allah.. Amin!!~

from,
dr <3

sipuri said...

Alhamdulillah paknil selamat pulang. Bosanlah Era pukul 10 tanpa paknil. Sana dah start melampau panas tak? Sekarang kan summer di sana. Tapi, panas-panas pun, masa masuk je dekat Kaabah tuh, terasa sejukkan? Nanti paknil cerita lah pengalaman di sana.

Quinary said...

Alhamdulillah Pak Nil... selamat kembali ke tanahair, semoga hidup Pak Nil akan lebih diberkati, dimurahkan rezeki, dan ditenangkan hati insyaallah..

Thanks for sharing your pictures, nice...

Jlascanteen said...

salam pak nil... semoga pak nil sihat selalu. dan juga sentiasa mendapat keberkatan Allah SWT

eiLda epaL said...

assalaMmualaikum pakniL...

alhamdulillah, paknil selamat sampai ke tanahair semula..
teriMa kasih atas segala gambar-gambar yang ditunjukkan..kami hormati permintaan pakNil tersebut...biarLah niat baik paKnil itu haNya kami penyokong2 pakniL yg fahaM...

nampaK paknIl makin ceria...masa tgK kring kring semalam, terubat rasa rindu kami semua pada pakNil..wajaH paKnil naMpak lebiH bersiH...saya harap paknIl lebiH ceria dan lebiH tenang dalam menjalaNi kehdiupaN pakNil yer...

paKnil, kalau sudi, jengUklah ke BlogspoT saya yer.. http://eildadoralina.blogspot.com...
kalaU pakNil ada Masa, beRilah aper-aper coMment yer..

by the waY, selamat kembali bertugas..
jaGa diri paKnil baik-baIk...

Jeng!Jeng!Jeng! said...

Salam! Alhamsulillah selamat kembali...syukurlah.. tempat Sa'ie tu nampak lain dari dulu...

rillys said...

salam pak nil!
selamat kembali ke tanahair ;)
semoga hidup lebih diberkatiNya!

*_*

fealize_eleanoer said...

alhamdulillah...

telah slmt pergi.

n slmt pulang...

tahniah ! ;)

ellyn said...

alhamdulillah Pak nil dah selamat kembali...

CkYnHaShiM said...

assalammualaikum...Pak nil...
Alhamdulillah akhirnya Pak nil selamat kembali ke tanah air dengan selamat.Soronok sgt tgk gambar pak nil kat sane.tambah seronok lagi bile dgr duare pak nil kat 10@era.bile la agaknye dapat saye ke sana...

Wak said...

salam pak nil

Alhamdulillah..slamt gak pak nil sampai ke tanah air..

saya harap pak nil bertambah energy serta semangat untuk meneruskan kerjaya pak nil..

dan saya doakan paknil berjaya dalam semua bidang yang paknil ceburi..

harapan saya agar saya boleh jadi macm paknil..huhu

sebelum tue jangan lupa lawat laa blog saya k..
http://waksjournal.blogspot.com

tinggalkanlaa comment n pape aje k..

salam...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

alhamdulillah paknil sihat dan selamat pergi n balik. tq tuk semua photos tu

Amiene Rev said...

Hayakallah Pak Nil,

Seronok baca cerita Pak Nil pergi Mekah.

Iyalah, Pak Nil... orang kata, one picture has a big story. Gambar-gambar yang Pak Nil letakkan di blog ni, semuanya umpama satu cerita.

Kalau Pak Nil ada masa, updatelah blog Pak Nil ya?

Kita semua akan menunggu, sebab kita tahu Pak Nil sedia sibuk dengan tanggungjawab sebagai pengacara.

Blog Pak Nil nilah salah satu cara untuk saya dan peminat/penyokong Pak Nil yang lain untuk berhubung dengan Pak Nil tanpa mengganggu tugas-tugas Pak Nil.

oRanGeLiLY said...

alhamdulillah...paknil dah selamat...
best yek paknil?my parents pon suke, bile ader rezeki depa nak pi lagik

lina said...

Assalamualaikum Pak Nil,

Wah Pak Nil nampak begitu ceria sekali..Melihat Photo2 yg Pak Nil Sgt2 teruju utk mengikui jejak Pak Nil ke tanah Suci Insya Allah.Semoga di permudah kan Oleh Nya. Amin.

RieNa.YuMi said...

alhamdulillah...semua nyer selamat....slamat kembali paknil....

Kak Zue said...

Syukur, alhamdulillah. Suka bila dapat dengar semula suara dan celoteh Pak Nil di 10-1 @ era dan Kring Kring :-). Have a great day bro.

thegossiplounge said...

Alhamdulillah. Wish u all the best in life (",)

-LaDy rAzOr- said...

paknil...
rindu sama paknil...
erk...xper ke saya panggil paknil??
memandangkan paknil lbh krg sebaya ngan makcik saya yang bongsu...so x salahkan saya panggil paknil??
hehehee....
alhamdulillah....
paknil selamat pergi ke tanah suci dan selamat kembali ke tanah air....
mesti sronok jadi tetamu ALLAH kan??
anyway...cute giler budak arab tuh...dapat gigit pipi dia mesti best!
hehehee....
wish u all da best, paknil!! =D

s2m3r said...

my daughter love very much...
evend ia baru 1 tahon 10 bulan...
bila tgk tom tom bak...mesti dia kata.....'nil'.....wah..kenal tuuuuuu......blom macam2 aznil lagi.....

one day nak gak bawak anak jumpa 'nil' kesayangan dia...

Khas Lysha said...

Alhamdulillah.. selamat kembali.. rasa heppi sgt dpt dgr suara paknil kat radio.. ghindu taww!!!

PUTUBAMBU said...

alhamdulillah..Pak Nil dah kembali dgn selamatnya... syukur..!

eYaNacOMeY said...
This comment has been removed by the author.
NieRadiNa said...

paknil...thanks sbb upload pic paknil kat mekah....sronoknya....tak sbar2 nak gi sana nnti...insyaallah.....

sesapa yg dh tgok pic ni ingat pesanan paknil jgn nak wat bnda tak elok lak kt pic ni...

apapun yg paknil lakukan....kitaorg sntiasa diblakang mnyokongnya.....:):):)

Juana Intan said...

Alhamdulillah..pak nil dah selamt kembali ke tanahair.

Semuga pak nil akan terus suksess di dalam kerjaya dan kehidupan seharian..aminn

ayiechan**toinktoink** said...

wah. seronok jumpe pak nil dalam blog. hehe.

ejanas said...

bukan tak boleh bawak camera phone ke pg sane?

warNidA said...

askum alhmdllah la uncel aznil...slmt pulang ker mlysia...
harp hidup uncel aznil bertmbh2 ceria slpas ni..jga dri ....

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

alhamdulillah.....seronok tgk Paknil di Tanah Suci...saya pon tak penah sampai lagi ke sana,semoga kehidupan Pak Nil akan di berkati Allah sentiasa...ameen.

afdsmkad said...

pak nil...chumel la dak tu...mcm pak nil:D
alhamdulillah..watkesekian kalinya pak nil g MEKAH..n da slamat pulang..
hope pak nil terus success:D

Huda said...

Assalammualaikum pak nil..... terima kasih kerna berkongsi gambar dengan kami semua.... saya sgt menghargainyer...
Susah betul untuk menembusi bilik siaran era tu... tapi nasib baik jugak pak nil balas jugak saya punyer sms... TERIMA KASIH BNYK2 PAK NIL
Bila nak dtg jb... boleh saya belanja pak nil makan.
Akhir sekali saya sentiasa mendoakan pak nil diberikan kesihatan yg baik & dimurahkan rezeki

mummynor said...

ALhamdullilah paknil...sihat lagi ceria disana. Ica kat sini hari-hari dok sebut nak jumpa paknil.Pernahlah kesempatan bawa dia tgk recording tomtombak 28 May 2008. alah..Ica yang paknil panggil dia siGEBU...emm.mungkin paknil tak ingat lagi..tapi takpelah...Kami sekeluarga selalu doakan paknil semoga sihat ceria selalu untuk jalani kehidupan ni. Harap2 Ica bolehlah datang lagi tgk recording tomtombak...
salam sayang ica kat paknil..
ni mummy Ica ( Ica baru 4 tahun...tak reti tyoe lagik la)

Dexterous-Ct said...

alhamdulillah ... pak nil...welcome back!!

Faisal Admar said...

Alhamdulillah... sampai juga Paknil ke Tanah Suci. Cute nye budak Arab tuh!

Mardhiah Abd said...

salam pak nil..
waa t'sgt la best dpt p sana..
so cute paknil when snap pic wif cute little boy..plus comey gtu..

izrin hana said...

paknil..hari tu pun kite gi umrah..kite jumpe paknil jugk kat masjidil haram.. ;)

theconfused said...

heheheh.. acara amek gambo sendirik pon ade yer?? nice pic... hehe.. mabruk alaik!

Lumrah kehidupan said...

suka tengok gambar Pak Nil tunjuk kaki