Sunday, July 27, 2008

KELAKAR TULLLLL!!!!!

Paknil terserempak dengan lori ni masa nak gi kerja. Kelakar tul ejaan 'MUATAN' kat belakang lori ni. Yang herannya, si tukang tulis ni masa dia tulis tak kan tak terpikir aper makna MUNTAN nih?
Ni lah sebab kalau kerja pakai tangan dan tak guna otak. Takkan bangsa asing yang buat kerja nih? Kot iyelah orang Bangla atau Nepal yang buat keje nih, takde orang tempatan yang check ker?
Alahai...sampai dah buruk dah tulisan ni pun takde orang nak betulkan! kita tumpang ketawa jelah...

20 comments:

faRah said...

hahahaha...a'ah lah paknil kelakar sungguh...cmner r leh lpas lori ni kt jln raya...

gurl ; lia said...

hahahahaha...
pak nil nie bnda cmni pun pak nil nampak....
hahahahahahahahah....

afdsmkad said...

hahhaaa..
lawak..takkan la pekerja n especially dier punye owner syrkat x pasan salah eja tu...nmpak sgt x alert..
erm..
pe pon kiter sbgai pemerhati cube la elakkan dri melakuknkesilapan yg memalukan dri sndri..
gud lup paknil~

anne said...

lori macam ni takke kena pegi pemeriksaan Puspakom/JPJ annually??? diaorang pun tak tegur ke??? macam macam...:-P

d_tieah^aznil said...

Hahahahaha.....ntahla org kita nie.....
Tuela, kebanjiran warga asing nie.... Gerenti diaorg yg tulis.... kalau rkyt m'sia yg tulis....... masya-Allah..... x g sklh ker?????????? ker g sklh, tp x pandai tulis, baca....... buta huruf kot. Ahakkkkkkkzzzzzzzz....... sapala punya angkara??????????

katak_78 said...

katak_ayu compom yg tukang tulih ni indon ke..bangla ke..kan..kan..

Farazila said...

ayooo..byk sgt ejaan yg x betukl skang nie...

JR said...

Ait sama la? gambar lori ni ada dlm hp jr gak!!!!! terserempak kat kepong last year kot hahaha..MUNTAN la kann...

edzlin007 said...

hahaha....mmg kelakar. ntah ape2. takde ke org yg check.

Dang Ijah said...

Hahaha... Nasib baik bukan mutant kan... Klau tak apa plak dorg pikir hehe... Lori bawak muatan 'mutant' hehehe...

Nazahan said...

huhuhuhh....mmg klakar la....

radz aruna said...

kra ok g MUNTAN klu MUNTAH cam ner paknil....hahahahahahhaa...termuntahkan la muatan tu dari dalam lori tu kan...hahahahahhahaa...kalau besi best gak dia muntahkan kutip2 jual....pakcik kayoooo laaa....hahahahahahahahahahaa...

-razid-

Amiene Rev said...

Hayakallah, Pak Nil,

Agaknya ini ialah satu gimik. Orang kata manusia mudah melihat kesilapan orang.

Jadi, kalau ada pemandu-pemandu yang tengak mengantuk, akan segera sedar melihat... perkataan itu:

"Eh, ada lori di depan aku!"

Maka boleh mengurangkan risiko kemalangan.

Begitulah agaknya.

oto said...

huahuahua..lawaking betul..

kdg2 benda2 simple mcm nie, ramai org buat2 tak perasan tp hakikatnya benda2 mcm ni la mencerminkan sikap kita sendiri..

cth 1:sebagai drebar lori tu.
dh terang2 di pandang 'serong' akibat ke-derk-kan dia dgn kesalahan ejaan yg terdpt kt lori dia.nmpak sgt drebar lori ni takde perasaan, yg penting janji fulus masuk per month.

cth 2:sebagai owner co. tu.
dh terang2 nmpk sgt kedekut nau'zubillah sbb nk betulkan/catkan balik pun susah..kata la dorang nk save bajet,kaler je la lori tu sendiri.wakaka.

cth 3:sebagai rakyat Malaysia.
dh terang2 nampak ejaan tu salah, so apalagi pak nil..kut pasni pak nil terserempak dgn lori mcm ni lagi,time nk potong tu turunkn tingkap keta pak nil yg sebelah kiri tu then jerit la kuat2.. kata kat dia.."ooi..lori ko eja muatan tu salah larr.." nmpak sikit sikap keprihatinan kita yg melampaui batas..wihihihi..

Nurruz said...

Salam...Hai Pak nil! Pak Nil ni betul2 particular and good observer sampai tu pun boleh perasan...bytheway, saya nak ucap Congrats sbb rancangan MMA semakin meriah dan bertenaga...Tgk yg last week punya tak kering gusi esp masa aunty yg umurnya 66 tu menari...and also aunty yg menari duet dgn Pak Nil, smpi kiss Pak Nil...looks like mother and son...Tahniah Pak Nil!Moga lebih maju dan success...

Faisal Admar said...

Ingatkan setakat bangsa saja lupa diri, rupanya bahasa pun lupa lirik? Tapi itulah hakikat.

Saya setuju dengan komen oto. Bernas dan tepat. Lawak, lawak juga... ketawa, ketawa juga.

Juana Intan said...

ekekekeke..lawak la. ni sah fail bm exam nih..

eiLda epaL said...

hahahaha...

ntaH ape-aPe laH dieoraNg nie...
asaL boleH jer...yaNg pentIng lori boleh jalaN, duiT boleh caRi...

hehehehe...

NieRadiNa said...

paknil...amboi mrah nampak...

pasal dia tak guna otak n pkai tulis jerla paknil,jadi lagu tu...kalo tak takdela dia salah tulis....

dilaOHdila said...

bila baca paper ada sebut paknil nyanyi lagu TOYOL tu memang takut. Takut nak dengor sebab saya ni memang penakut. Tapi bila dilla TERDEngar lagu tu kat radio.....lar bestnya. Muzik tu boleh jadi girang rupanya. Best Pak NIL!