Wednesday, July 2, 2008

ASSALAMUALAKUM wmbt SEMUA!!


Insyaallah, Paknil akan berangkat ke Tanah suci Mekah sekali lagi untuk menunaikan Umrah mulai hari ini. Doakan perjalanan ibadah Paknil lancar dan mendapat restu dari Allah SWT untuk dijemput menjadi tetamunya. Paknil memang amat merindui tanah suci ini sejak pertama kali menjejakkan kaki ke sana tiga tahun dahulu. Paknil rasa limpahan kurnia dari Nya, mengimbau sekali lagi Paknil untuk kesana. Inilah 'percutian' yang Paknil rasa paling ideal. Setelah rezeki dilimpahkan, Paknil ingin tenang di rumah Tuhan dan berselawat di makam Nabi. Rindu pada Rasulullah SAW moga terubat dengan kunjungan ini.
Paknil mengambil kesempatan ini untuk memohon maaf dari atas segala ketelanjuran kata, perangai dan perbuatan Paknil selama ini. Paknil tahu mungkin ada kata dan perbuatan Paknil yang menyinggung perasaan penonton, peminat, penyokong, rakan dan keluarga dalam men jalani pekerjaan dan kehidupan seharian. Sesungguhnya YANG BAIK ADALAH DARI TUHAN DAN YANG BURUK DARI PAKNIL SENDIRI. Insyaallah, Paknil akan perbaiki diri dan menjadi hamba Tuhan dan Rasul yang lebih baik selepas ini. Kalau ada rezeki dan umur, kita berjumpa lagi di sini. Selamat Tinggal semua! Assalamualaikum.

62 comments:

faRah said...

walaikumslm paknil...
alhamdulillah paknil msh sempat ingt kami semua n thanks byk2 paknil sudi letak warkah buat kami tatap b4 paknil berangkat ke tnh suci..semoga paknil selamat pergi dan kembali kesisi kami semua dgn selamat..Doakan utk kami juga disini ya paknil...Rindu sgt2 ngn paknil..Jage diri paknil n slamt beribadat di tnh suci...alhmdllah..

edzlin007 said...

waalaikumusalam paknil. terima kasih paknil sbb sudi masuk sini sebelum pergi. saya doakan segalanya berjalan dgn lancar dan moga paknil selamat pergi dan kembali. jaga diri baik2. saya doakan paknil dimurahkan rezeki.

farahlily said...

wa'alaikumussalam paknil...

selamat beribadah di tanah suci erk, moga selamat pergi dan balik :)

mussii said...
This comment has been removed by the author.
Wak said...

waalaikumussalam...saya doakan agar paknil tenang n slamat pergi dan balik...dont think anything yg boleh mengganggu ibadah paknil k...smoga jmpe lagi 2 minggu k...

MAY ALLAH BLESS YOU....

rillys said...

salam ;)
semoga Allah berkati hidup mu..
selamat pergi n pulang..
kami akan sentiasa doakan
kesejahteraan pak nil..amin

*_*

obor obor said...

smoge urusan umrah paknil dipermudahkan oleh ALLAH SWT dan sgale urusan berjalan dgn lancar..rindu kat paknil~

tootsie said...

w'salam..

saya doakan pemulangan Pak Nil in 2 weeks time!!! ;) insya allah..

have a safe journey Pak Nil!!

Zuhaini said...

selamat menunaikan umrah ya pak nil.. :)

Jeng!Jeng!Jeng! said...

salam!..wah! selamat pergi selamat kembali saya ucapkan..mudah-mudahan mendapat berkat! Insyaallah... mudah-mudahan juga balik bawa perubahan..insyaallah

d_tieah^aznil said...

Wa'alaikumsalam wbt.....
> Semoga Abg Aznil selamat di dalam p'jalanan pergi & balik.... Insya-Allah
> Kiter sentiasa doakan kesihatan diri Abg Aznil...... Take care ya.

###### Jumpa lagi........=)

oto said...

salam pak nill..

sedih lak rasa..moga pak nil selamat pergi & selamat kembali...take care pak nil..

iff_ifah said...

wa'alaikumussalam paknil

semoga paknil selamat pergi n selamat pulang...
semoga segala urusan umrah paknil dipermudahkan oleh ALLAH dan jiwa tenang setelah kembali dr menunaikan umrah...
jaga diri n senyum2 selalu....

Reen said...

waalaikumussalam..
selamat pergi dan kembali yer pak nil..semoga slmt menunaikan umrah.

eiLda epaL said...

waalaikumussalam paknil...

selamat saya ucapkan buat paknil dalam mengerjakan ibadah umrah...selamat pergi dan selamat balik...
jaNgan luper crita kat kami semua pengalaman2 paknil di sana...
rindulah kami dgn paknil sepjg 2 minggu paknil takde...jaga diri paknil bebaik yer...

anne said...

W'kmsalam,

I doakan Abg Nil dilindungi Allah selalu, safe journey, sihat , ibadah yg diterima Allah dan mendapat ketenangan sepanjang di sana.

You take care, ok.

Byeeeee.

anne said...

satu lagi lupa...

alaaaa abg aznil tak perlu mintak maaf pun, tapi saya nak minta maaf jugaklah, kalau masa kol abang pernah terlebih gurau ke apa2....

:-)

nazmanazly@gmail.com said...

Rasa seronok dan hiba bila dengar ada orang pi ke Tanah Suci...

http://umrahpoto2008.blogspot.com

Semoga pak nil sihat dan dapat mengerjakan Umrah mambrur

Suzy said...

W'kslm abg aznil...

Suzy doakn smoge abg aznil sekluarge(klu abg aznil pegi dgn kluarge)"SLAMAT PEGI & JUGE SLAMAT BLK" ye...

Alhamdulilah...

Smpi juge niat & keiginan abg aznil utk pegi ke tnh suci Mekkah...

Ttu tng jer bile berade disne kn...

Smoge kedtgn abg aznil sekluarge(klu abg aznil pegi dgn kluarge)diterime dgn baik olehnye yg maha esa...amin!

Jage diri baik2 ye abg aznil,LOVE & MISSING u here :)

Slm Syg Dari,
Suzylina

Lily.Lulu. said...

paknil ...
selamat pergi dan kembali dengan selamat..
semoga semua amal ibadah paknil disana diberkati dan mendapat restu ..
Insya-Allah ...

Skullsplitter said...

Semoga perjalanan diringi kasihNya, dan semoga kepulangan dikurniai keampunan dan keredhaanNya. Isyaallah. Bile pulak nak bergelar Hj Aznil Hj Nawawi? Insyaallah.

lina said...

Assalamualaikum Pak Nil,

Alhamdulilah sangat teruja...walau apa pun selamat pergi dan selamat pulang dengan selamat.

minna minna said...

as'kum paknil..
selalu jengah blog p.nil..so jaga diri bebaik di sana ek..saya doakan moga p.nil dilindungi dan murah rezeki sokmo

anak saya damia (2thn) panggey p.nil -- tom2 bak..damia kim salam

aniyoseyo said...

wslm..paknil cedeynye xdpt tgk paknil kt tv..anyway kmi doakn smoge paknil slmt berangkat n slmt pulang..smoge tenang di sne...cayunk paknil smpi ble2

NieRadiNa said...

waalaikumsalam.............

bye paknil....smoga mndapat keberkatan disana.............

nanti dh blik jgn lupa ek...upload pic paknil kat sna....nk tgok gak...

Kak Zue said...

Assalamualaikum abang aznil. 1st time singgah sini. Zue harap abang aznil sihat sejahtera dan dapat menyempurnakan ibadah dengan selamat dan selesa.

oren said...

salam..
saya doa ~
seLamat pergi n KembaLi..

eenajulia said...

Aslmkm Pak Nilll..
Kat sana doa ape? mintak "sampai" juduh ker? Kitorg sume doakan "sampai" ler juduh tuh ehhh? ehh....? ehhh...?? AMIN (sambil tadah tangan doa utk Pak Nilll)

monamie said...

w'salam paknil! semoga sihat dan selamat menjalankan ibadah umrah. seronoknya dapat pegi mekah. paknil take care ok! saya dan family sayang paknil! =)

tyka said...

wasalam paknil... alhamdulillah paknil dpt lg menunaikan ibadah.. rindu nye sye nk pergi ke sane lg.. insyaAllah kalo sye ade rezeki , sye ingin menjumpe Allah maha besar itu lg.. doakan sye paknil.. dan sye akan doakan paknil slamat pergi dan selamat pulang... insyaAllah

d7 said...
This comment has been removed by the author.
Adawiyah said...

Waalaikumsalam...Alhamdulilah... syukur.. beruntung Abg Aznil di jemput menjadi tetamu Allah sekali lagi... semoga sihat & di permudahkan segala urusan, semoga ibadah dan doa2 di terima & di makbulkan ALLAH swt (umrah yg mabrur). Saya doakan semoga selamat dlm perjalanan pergi & kembali ya. Ameeen. Take Care. :-)

WanNo said...

Salam Pak Nil... Semoga dapat umrah yg mabrur... amin...
Baru harini terjenguk blog ni. Ramai rupa2nya artis Malaysia yg celik IT berblogging nih :p. Apa2pon... tahniah di atas kejayaan Pak Nil membuat show2 yg mencuit hati :D

WanNo said...

Salam Pak Nil... Semoga dapat umrah yg mabrur... amin...
Baru harini terjenguk blog ni. Ramai rupa2nya artis Malaysia yg celik IT berblogging nih :p. Apa2pon... tahniah di atas kejayaan Pak Nil membuat show2 yg mencuit hati :D

mama adriana said...

waalaikummussalam... tima ksih sbb sudi meninggalkan warkah buat kami semua... jaga diri baik2 ye... semoga dipermudahkan segala urusan paknil disana...

niema-sifiana said...

pak nil..selamat pergi dan selamat kembali..semoga pak nil memperolehi keberkatan dari Nya dan memperolehi ketenangan yang dicari selama ini.. ;)..take care!

insyaAllah!

sayang pak nil

hasANah haLim said...

Paknil,
Semoga selamat pergi dan selamat pulang..dan semoga Pak Nil sentiasa dia bawah lindunganNYA...

sarinawati said...

Selamat menunaikan umrah, semoga paknil selamat, emmm last jumpa paknil 2 tahun lepas kat dinner company Orogenic res. di genting higland, best sgt.. tq buat kiorang terhibur

alifreyes or said...

pak nil.

nak kurmaaaaa

alicei said...

waalaikumsalam..semoga panjang umur dan murah rezeki serta dirahmati,jgn lupa doakan kami disini dan negara malaysia kita ini. agar dapat jodoh bila kembali dan tak menyendiri lagi...

fealize_eleanoer said...

salamz pak nil...

tahniah n alhamdulillah once again pak nil akan ke tanah suci mekah lagi..semoga slmt pergi n slmt pulang yek...

lambaikan kaabah bg pihak sy..semoga slps ni sy akan mengikuti jejak pak nil ke sana...

slmt menjalankn ibadah :)

Janggeltrekker said...

assalamualaikum pak nil!!! Alhamdulillah..skg Pak Nil mungkin dah sampai ke Tanah Suci.Semoga tenang dalam mengerjakan ibadah di sana. Ada rezeki kita jumpa di sana yer. Saya pun akan menunaikan umrah juga tapi minggu depan baru bertolak....Insyaallah doa kita akan didengar oleh-Nya di sana...Amin..

Pear said...

asslmualaikum paknil...jaga dri baik2..semoga slmt pergi dan balik..

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...

Suzy pasti Abg Aznil msti msh berade di tanah suci Mekkah kn pade mase ni?

Tkper,it's ok...

Lgpn mmg blum 2mngu pn,heheheh...

Cume Suzy disni dh terase rdu sgt2 kt Abg Aznil,slalu pkrkn ape yg sdg Abg Aznil lakukn pade mase2 ni...

Anyway hari ni dh pn msuk 7 July 08 kn?

Dgn itu Suzy ign menggucapkn "SLAMAT HARI LAHIR YG KE-86THN" kpd ibu Abg Aznil...

Suzy doakn smoge ibu Abg Aznil dimurahkn rezeki & dipanjangkn umur,agar sihat2 slalu...Amin!

Abg Aznil plk klu dh slamat smpi ke umah,dh rht ade mase nnt jgn lupe bls comment suzy ni?

MISSING U SO MUCH :)

Slm Syg Dari,
Suzylina...

hudd said...

semoga selamat pergi n pulang mgerjakan umrah dgn ketenangan serta mdpat keredhaan NYA..

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Salam En. Aznil,

Didoakan semoga dapat menunaikan Umrah dengan sempurna.
Selamat pergi dan selamat kembali.

CkYnHaShiM said...

waalaikumsalam paknil....
moga selamat pergi dan balik ye paknil.rindu giler kat pak nil dah ni.tgk tom tom bak,terubat sket.tp x samer slagi x dpt dgr suare paknil kat era.

PUTUBAMBU said...

selamat pergi..& selamat kembali..

semoga beroleh ketenangan yg tak terhingga di sana... insyaallah..

-atie- said...

semoga paknil tenang beribadat disana...

tibe2 saya teringat ngn rncgan pertama paknil pop kuiz..dulu xpnah miss tgok...neway skunk paknil dah berjaya..tahniah

ida.. said...

walaikumussalam dan assalamualaikum pak nil.. sy antara peminat setia pak nil.. walopun dah berusia tp mcm2 aznil dan tom tom bak menjadi fav show sy... alhamdulillah rezki pak nil murah dapat lg ke kota mekah...semoga pak nil dapat menjalani ibadah dgn sempurna.... dan selamat kembali ke malaysia ya...kami tetap mendoakan yang terbaik disini.. amin...

Mior Azhar said...

Salam Aznil,
Semoga Kunjungan ke Mekah dan MAdinah mendapat barakah. Alhamdulillah.
And I would like to thank you for entertaining us all these while. Moga murah rezeki dan tetap iman berpanjangan.

cintalaila said...

Doa dan harapan semoga urusan umrah paknil dipermudahkan oleh ALLAH SWT dan segala urusan berjalan dgn lancar..

katak_78 said...

may God bless u..

Ghazali B Abd Aziz said...

Aznil;

Alhamdullilah saya dapat berjumpa ngan Aznil secara live kat depan Hotel Intercontinental ....

Mungkin you dah lupa dah ... tapi saya ler yg jerit panggil nama awak waktu awak nak naik escalator nak kuar dari hotel tuh ... and I did ambil your picture ...

Thanks for being so nice to me ... eventhough you tak kenal saya ....

azah said...

yahooo..arini genap seminggu paknil gi umrah..semoga segala-gala nya selamat..minggu dpn paknil dh mula keja..Yes!! rindu sgt2..
Paknil ada bwk balik tasbih lebih tak?..boleh mintak satu? azah punya terputus mlm td..dh kutip tp bilangan nya xcukup..( mungkin terpelanting bwh katil kut )
Tau..paknil xkan smpai hati hampakn permintaan peminat kan..kan...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

waalaikumusalam paknil, saya doakan pak nil selamat pergi dan kembali dan semoga semuanya berjalan lancar. jangan lupa balik nanti story yang best-best

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...

Nari dh semngu Abg Aznil berade di tanah suci Mekkah...

Suzy doakn agar smuenye berjln dgn lancar...

Smgu lg Abg Aznil alik kn?Suzy doakn smoge Abg Aznil slamt smpi ye...

Apelh agaknye yg Abg Aznil sdg lakukn pade saat2 ni disne ye?

Tkperlh,Suzy juz wondering...

Erm,dh slamt smpi nnt dh rht smue jgn lupe ye update blog...

Critekn ape yg Abg Aznil lalui disne...

Tk sbr Suzy nk bace nnt...

Suzy rdu sgt2 kt Abg Aznil tau...

Dalah blum pnh jumpe Abg Aznil secare live,tk dpt tgk rancangan2 Abg Aznil kt sni sbb S'pore ni mmg tk dpt astro...

Skg tk dpt plk dgr suare Abg Aznil di Era...

Huhuhuhu :(

MISSING U SO MUCH HERE...

SLM SYG DARI,
SUZYLINA...

said...

Paknil aka Aznil Hj Nawawi..

Alhamdulillah Paknil telah selamat pergi menunaikan ibadat umrah!! Saya doakan perjalanan pulang Paknil selamat!! n mendapat ibadat yang sempurna di sisi Allah swt..

Semoga Paknil di murah-kan rezeki di dunia n akhirat!! n tergolong di kalangan orang beriman!! Insya-Allah!!

Memandangkan saya baru jugak la pegi sana end of march ari tue one whole family!! Memang dah banyak sangat perubahan dia berbanding tahun sebelum-nye kan??

Pastu nak tanye sket Paknil ade try tak makan 'chicken mandi' tue?? Hehe.. ((:

Lastly, i really hope that Paknil dapat kongsi pengalaman Paknil selama berada di Tanah Suci yeaaa..
Most important thing i would like 2 see alot of ur picture kat sana tau!!

I noe u have alot of stories to tell ur beloved bloggers rite?? Pape pon thank you so much for being a good example as a public figure!! Mwakssss... Take care!!

NOORHIDAYAH TERIDI said...

la..tak sangka pak nil ada blog..kalau tau dah lama dah singgah..semoga selamat berangkat ye...dan selamat pulang..

echah_syed said...

semoga slmt pergi & kembali.aminn

bazla said...

walaikumsalam pak nil..
alhamdulillah pak nil slamat pergi dan kembali..
mudah-mudahan apa yg pak nil lakukan d dunia ni akan mdpat rahmat daripada allah swt..amin..

mummynor said...

wsalam paknil...salam ceria ! need a favor lah paknil..boleh tak paknil maklumkan tarikh dan waktu tuk shooting tomtombak akan datang...Anak kita dah bising2 nak jumpa paknil..pls yer paknil..it could be the happiest moment for them..tq