Monday, July 14, 2008

KEBESARAN TUHAN!!!


SUNGGUH AGUNG KEBESARAN TUHAN. KADANG-KADANG KITA TERLUPA AKAN DIA. MAKA DI WUJUDKAN PELBAGAI CARA AGAR MENGINGATKAN KITA KEPADA NYA. SEHARUSNYA KITA MENGINSAFI KEBESARAN TUHAN. DARI GAMBAR2 YANG DIPAPARKAN INI KITA TIDAK MEMPUNYAI ALASAN LAGI UNTUK 'TERLUPA' PADA NYA.
ADA YANG MULANYA BUKAN ISLAM KAGUM DENGAN KEHEBATAN TUHAN YANG KITA SEMBAH TERUS SUJUD PADANYA DENGAN MEMELUK AGAMA ISLAM GARA2 PETUNJUK KEAGUNGANNYA DI MUKABUMI.
HERAN BILA KITA YANG DILAHIRKAN DI DALAM KELUARGA ISLAM BOLEH LALAI AKAN YANG MAHA ESA.
SAYA BUKAN SEORANG PENDAKWAH, TETAPI KALAU BLOG INI DIKUNJUNGI LEBIH 18,000 PENGUNJUNG, APA SALAHNYA KITA HAYATI KEHEBATAN ALLAH YANG BOLEH MENGINSAFKAN KITA.


27 comments:

edzlin007 said...

rupanya ramai jg pengunjung blog ini. boleh tahan juga. terima kasih kerana kongsikan gambar2 tersebut. ada juga beberapa darinya saya tak pernah tgk lg.

terima kasih kerna mengingatkan saya kepada Allah SWT, Tuhan Yang Maha Esa.

Semoga kehidupan kita dirahmatiNya. amin.

anne said...

Subhanallah...

thank you for sharing abg aznil.

elok sangat sesama kita sama2 memperingati kebesaran Allah...

:-)

iNi DunIakU said...

ya allh maha kuasa....

besar sggh ciptaan allh...

Diah nk 2njuk kt kta yg kebesarannya melampaui segalanya...

faRah said...

alhamdulillah..terima kasih paknil.
seKurang-kurangnyer paknil telah mengingatkan sesame umat islam akan kebsaran yang maha esa...

a^T04 said...

thanks for sharing gmbr2 tu pak nil...

eiLda epaL said...

aLhamdulillaH...

KebesaraN Allah semesTinya adalaH saTu perkara yang tak boleh laGi dipertikaikan...

ia boleh wuJud dlm pelbagai benda...

thaNks pakniL sebab sudi shaRe dgn kami gambar-gambar tersebut...kita pon sebenaRnya dah ramai yang muLa lalai dgn kewajipaN kita sebagaI seoraNg hamba-Nya di muka bumi ini...

Mudah-mudahaN hidup paKnil, saya dan semUa rakan-rakan blog ini akan diraHmati oleH Allah SWT...amin...

CkYnHaShiM said...

salam Pak Nil...

Thank coz sudi share gambo tu kat sini.Elok la kita saling ingat mengingati.Sungguh besar dan indah ciptaanNya.Amin.....

d_tieah^aznil said...

Ya ALLAH, Ya Tuhan kami,
Kami memohon kpdmu akan nikmat secukup-cukupnya.....
memohon kesihatan semulia-mulianya......
memohon rezeki semewah-mewahnya......
memohon umur setua-tuanya.......
memohon rahmat & nikmat sebanyak-banyaknya......
memohon anugerah sebaik-baiknya.......
memohon sifat lemah-lembut yg sehalus-halusnya......
Hikmahnya........memohon amal yg sebenar-benar faedahnya.

AMIN....

Suzy said...

A'skum abg aznil...

Thankz sebab mengingatkn suzy tentang kebesaran Allah s.w.t...

Sebagai manusia biase,suzy akui kadang kala ade jgk terlupe dengan kebesarnnye...

Sdgkn dialah maha segalenye...

Sesungguhnye kite terutamanye umat islam harus sentiase sedar akan kehadiran & kebesaran Allah s.w.t...

Dengan kesedaran yang hadir di dalam diri kite,insyallah kite akan lebih berhati2 dalam melakukan sesuatu...

Lagi2 sesuatu yang boleh menimbulkan dosa...

Dikesempatan ini suzy doakan supaye abg aznil sentiase dirahmati & dilindingi dari segale bencana,amin!

Erm,abg aznil...

Suzy nak tanye,abg aznil kalau tak silap suzy 18hb julai ni penyampai2 Era nak turun BATU PAHAT MALL abg aznil ikut skali tak?

Harap2 macam tulah,sebab kalau abg aznil turun sekali suzy ingatkan nak turun skali...

Suzy blum penah jumpe abg aznil,teringin pulak...

Abg aznil plz reply ye,nak tau abg aznil ikut turun skali tak 18hb julai ni kt BATU PAHAT MALL?

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA :)

Kak Lady said...

Salam aznil...

Akak baru terjumpa blog ni...baru nak tengok dan membaca isi kandungannya...

Terima kasih kerana berkongsi gambar2 yang terpapar diblog ini...dan terima kasih juga kerana saling mengingati ttg kebesaran ALLAH....

mypolariS said...

assalamualaikum pak ni... ni sy_lia dari ganu... hehe

ni baru jejak umah pak nil, xtau pun selama ni... huhu... ms pak nil gi umrah ritu, rs sgt kehilangan, xde dah sore pak nil kat radio... arap tgk MMA nge JLL je la... tp, alhamdulillah sbb pak nil da balik nge selamat...

mmm lia doakan pak nil terus berjaya, di dunia mahupun akhirat... amin...

cyg pak nil ****mmg minat sgt pak nil, hope satu hari dapat jumpa pak nil depan2... insyaALLAH...

eryan_emily said...

kebesaran tuhan, paknil

leeya^faaznil said...

assalammualaikum...hai pak nil sihat tak ble kt mekah tu??mk sy dduk sane kne demam lpas tu hidung berdarah...mk sy kate maybe sbb panas..yela sbb mk first time kt sane..ttapi alhamdulilah mk sy da sihat skarg...emm mmg first time sy tgk gmbr2 mcm ni..terima kasih krane sudi berkongsi..pape pun sy akan berdoa untuk pak nil agar sihat selalu..moga pak nil tergolong dari org yg mulia...aamminn..

JR said...

SUBHANALLAH.... SUBHANALLAH....

sakurasa 2 said...

salam kenal dari sakura

aniyoseyo said...

slm paknil

alhamdullilah
paknil tlh slmt kembali...
ske tatap gmbr paknil
n trime ksh byk2 sbb sudi share ngn kami sume

cayunk paknil smpai bl2

fealize_eleanoer said...

allah maha esa..lagi maha perkasa!

Suzy said...

A'skum abg aznil...

Suzy baru saje selesai mendengar 10-1 @ Era tadi bersme dengan abang aznil...

Alhamdulilah...

Abg aznil jadi jugak turun ke sne lusa(18hb julai)...

Insyallah,klu ade kesmptn kite jumpe disne ye...

Tak sabar2lah rasenye nak tengok abg aznil live nanti,maklumlah this is the 1st time dapat tengok abg aznil secara dekat insyallah...

Lme dah suzy tunggu untuk berjumpe dengan abg aznil sebenarnye...

C u there :)

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA...

NieRadiNa said...

ye..paknil...gmbar2 ni smuanya sya dh tgok...dan gambar ni smemangnya mnginsafkan....insaf saja tp masih tdk mngubah prangai bruk tak guna juga....jadi marila kita sama2 mngubah kburukan kita mnjadi kbaikan bkan untuk org lain shj tetapi utk dri kita sndri saja....

gmbar itu hnyala sbhagian kbesaran tuhan shj bnyak lagi kbesaran allah s.w.t jika mahu dprtontonkan....

skian...

oto said...

salam paknil..

moga paknil sihat..thanks coz sudi share gambar2 tu..

luv u paknil

said...

Gambar2 tue memang membukti-kan kebesaran-Nya... Buat saya terpegun n terasa diri ni sangat kecik..

No words can describe the miracle of Allah swt.. Terima Kasih banyak² pada Paknil kerna mengingat-kan n menyedarkan kita suma tentang kebesaran yang Maha Esa..

Walaupon manusia sering lupa akan tanggungjawab mereka. Paknil telah membuka minda bloggers supaya sentiasa bersyukur dan mengamalkan suruhan-Nya..

Tima kasih tak terhingga kerana dapat berkongsi gambar2 tue ngan kita orang sume yaaa.. Semoga Paknil akan sentiasa mendapat kesenangan n keberkatan di dunia n akhirat kelak!! Insya-Allah..

XD *wink*

wawa said...

Assalammualaikum,paknil...
baru jumpa la blog ni...alhamdulillah...paknil dah selamat kembali ke tanahair...
rase2 bile dapat jadi tetamu Allah yer?

Hatta Dolmat said...

Subhanallah...


sesunggunya yang baik dari allah swt, yg jahat dari diri kita sendiri.,."

syukur dengan segala nikmat yang di beri...

kadang-kandang kita lupa pada kebesaran maha esa...

thanks a.aznil sharing this with us.

.::Wanie::. said...

Alhamdulillah paknil selamat pulang..take care & luv u ;)

adie-ishmael said...

Alhamdulillah...Pak Nil dah jalankan tanggungjawab berdakwah mengikut kemampuannya...

srikandi_arin said...

salam alaik..

blog ini diperolehi setelah dimaklumkan di dalam SINAR HARIAN 25/07/2008.

ALHAMDULILLAH..Allah beri kesempatan kepada kita untuk melihat kebesaran Allah itu dalam setiap bentuk ciptaanya.

ketahuilah..iman itu bukan sekadar berkata aku beriman kepada Allah.Pengisisan kepada setiap apa yang diperlihatkan itulah yang perlu difokuskan. Pengisisan kepada memahami betapa agungnya Allah yang perlu kita taat dalam setiap tindakan dalam kehidupan kita serta memahami bahawa Islam itu sejagat namun ada hukum hakam yang perlu diaplikasi secara keseluruhan.

Semoga Allah memilih kita untuk bersama dengan orang-orang yang dirahmati kehidupan dunianya dan akhiratnya.

wallahu'alam..

hangeng said...

This season is all about lace. thomas sabo schmuck günstig I am talking about crocheted cotton lace, sabo charms the kind your great grandmother thomas sabo engelsflügel wore. Think of the old doilies she used to angebote thomas sabo make. Lace is on everything these days from clothing, handbags and the rest of the accessories. You will see handbags made out of it or adorned with it. It is made into lightweight thomas sabo
flowy scarves. Bangles are big and anhänger thomas sabo covered in lace with matching necklaces and earrings. The thomas sabo kette
necklaces have lace beaded into it, thomas sabo 2010 beaded with lacey disk beads thomas sabo online shop
or lacey beads themselves. It will not be hard to find a great shirt with lace on the top and accessorize it with matching earrings, thomas sabo halsschmuck
necklaces, scarves or handbags. thomas sabo ohrringe Use them tastefully together but don't go overboard. A little of each goes a long way. Handmade is big in this category so don't go looking only at stores; keep those art shows in mind for that unique great find.