Monday, May 4, 2009

TINGGALKAN KOMEN ANDA!

Harap ada yang sudi beri komen mengenai artikel Paknil yang disiarkan di Metro Ahad yang lalu dalam ruangan Borak Paknil. Sila klik sini untuk membacanya. Terima kasih semua!

51 comments:

joegrimjow said...

link tu cam rosak je
da refresh tapi xbley...

joegrimjow said...

yeee haaa
da dapat

satu tengok apa yang dieorg buat (pengacara eropah) cam oprah, kita boleh tengok keIKHSLASan dieorg dalam mewancara. penonton boleh rasa. cam kebnyakan yang kat malaysia, mungkin duit dulu yang dikejar. entah, tak tahu

smoga trus berjaya ye
my niece klu pergi umah die mesti berebut astro, duk layan tom tom bak je. papa joe die nak tangok HBO pon xley, last2, layan jugak tom tom bak.haha

gud luck!!

mama uzma said...

sentiasa menyokong paknil...
semoga trus2 berjaya...

sayangggg paknil...

farhazoeLa said...

berkaitan sekolah penyiaran tersebut, ianya sangat bagus untuk diutarakan dalam kementerian kebudayaan. bagi saya, sememangnya golongan pelapis muda yang ada pada masa kini perlu diterapkan dengan bidang penyiaran. bukan apa, mentaliti masyarakat kita lebih terjerumus ke arah bidang pendidikan yang ada sekarang. sebagai contoh, ibu bapa lebih cenderung untuk menerapkan fahaman menjadi doktor, jurutera dan sebagainya. dan dalam erti kata yang lain, bidang pekerjaan yang menjadi teras sejak dahulu lagi. jadi, dengan adanya pak nil ini, saya rasa mampu membuka mata dan minda masyarakat luar bahawa bidang pekerjaan lain juga amat penting untuk generasi masa sekarang. tambahan pula, penyiaran amat penting kerana media ini merupakan satu platform dalam komunikasi yang berkesan lebih-lebih lagi dalam dunia teknologi yang serba canggih masa kini.

initrahartini said...

bukan mendabik dada..sememangnya paknil boleh berbangga dengan pencapaian diri..bila membaca artikel tadi paknil seperti berikan saya suatu kekuatan..thanks :)sy juga sedang berkira-kira samada untuk terus hidup ditahap sebegini atau pun mencuba sesuatu diluar bidang dan kemahiran sy..doakan sy juga mengikuti jejak langkah paknil :)

JASA said...

link tu siap ada serangan virus lg...saya terus pangkah...tak sempat baca abis...xleh nak komen la

zul's said...

Keberanian Paknil untuk memilih kerjaya yang berbeza daripada bidang asal memang bagus. Ramai yang tidak dapat mencapai kerjaya Impian sekarang ini. Idea Paknil untuk melahirkan lagi ramai TERBAIK memang sebenarnya patut dimulakan dari dulu lagi. Harapnya selepas ini apa yang paknil cadangkan akan ada dimplementasikan pula.

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Terima kasih sebab abg aznil sudi linkkan "borak abg aznil" setiap minggu tanpa putus-putus,dapat juga suzy baca apa yang abg aznil sampaikan setiap minggu diartikel tersebut.Maklumlah,metro tiada dijual disini :(

Kali ni tentang bermulanya karier abg aznil sebagai pengacara...

Beralih arah dari sesuatu bidang ke bidang yang lain bukanlah sesuatu yang mudah seperti yang dijangkakan,kerna suzy sendiri pernah mengalaminya suatu ketika dahulu...

Dari bidang "product design" & insyallah ke arah "mass communication".Impian suzy untuk menjadi orang kuat dibelakang tabir suatu hari nanti,insyallah...

Pada mulanya memang papa suzy sendiri tidak setuju dengan keputusan yang diambil oleh suzy.Namun setelah melihat minat yang terpendam didalam diri & kesungguhan suzy,papa akhirnya akur dengan keputusan suzy...

Alhamdulilah,suzy dapat juga kerestuan dari papa...

Dalam apa-apa jua jenis bidang yang ingin diceburi,minat menjadi peranan yang terpenting...

& sehingga ke hari ini,alhamdulilah abg aznil telahpun membuktikan kepada keluarga terutama arwah ayah abg aznil yang abg aznil telah berjaya didalam bidang pengacaraan yang tidak abg aznil pelajari pun ketika di UM suatu ketika dulu...

Mungkin inilah hikmah yang allah s.w.t berikan kepada abg aznil...

Hehehe...

Abg aznil telahpun membuat keputusan yang bijak & berani didalam hidup,TAHNIAH! :)

Cuma suzy berharap sangat supaya,sampai bila-bila sekalipun abg aznil sentiasalah berpijak dibumi yang nyata kerna ramai yang berkelakuan sebaliknya setelah berjaya...

Tapi suzy percaya,abg aznil tidak akan berkelakuan sebegitu malah abg aznil telahpun menjadi inspirasi buat suzy selama ni & buat selama-lamanya,insyallah...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

rizz said...

gud luck pak nil moga mnjadi pengacara yg disegani rmai:)

edzlin007 said...

salam paknil.

saya harap impian paknil tercapai. sekarang ni masih ramai pengacara yang nampak tak cekap, mungkin kerana ada antaranya pelakon dan penyanyi.

sejak paknil terima beberapa anugerah, kanak-kanak pun dah ada yg bercita-cita menjadi pengacara.

precious innocent said...

off topic.. maaf

sudila kiranya paknik click kat sini /pengganti-ahmad-kassan.html utk tgk peminat setia paknil..tq

-mama emma-

nanaku said...

Semoga pak nil berjaya.... kitaorang peminat pak nil dr dulu smpi skrg tau... all the best pak nil... pak nil tetap di hati kami....

nanaku said...

Salam pak nil.. semoga berjaya selalu... kami doakan pak nil dpt yg terbaik... semoga jumpa jodoh yg baik2 ya pak nil... pak ni in the best....

SyahNur said...

gud luck for u Pak nil..
mmg bukan senang nak jadi seorg pengacara yg berjaya mcm yg pak nil lalui skrg... menuju puncak dgn mendaki anak tangga lebih bermakna drp menuju puncak dgn tekan lif.. setiap titik peluh yg menitis tiap kali kita mendaki anak tgga, membuatkn kita lebih menghargai apa yg kita perolehi skrg...

semoga pak nil terus berjaya & tak lokek utk menurun kan ilmu kepada bakat2 muda skrg..

p/s: sy ni sbnrnye berminat sgt2 nk jadik pengacara.. kerap kali berhajat nk pegi audition, tp tiap kali itu la, ade je halangan.. haha.. mcm da ditakdirkan bukan rezeki je... skrg ni bile da ade anak, mmg lagi terbantut la impian sy itu.. hehe...

Saichou said...

apa ilmu yg kita ade sekalipun, kita harus turunkn ilmu tu, supaya org lain akan mdapat manfaat dan lbh ramai pgacara yg berbakat lahir di malaysia. malah pak nil pun dapat pahala yg melimpah ruah kann.. semoga paknil sentiasa maju jaya apa shaja yg paknil lakukan. insyaallah :)

faRah said...

salam Paknil...
komen paknil dlm metro sgt bgs sekali bknlah paknil mendabik dada tpi tu lah hakitatnyer paknil mmg yang terbaik dikalangan yg terbaik.
Utk komen psl jump kos tu mmg selalu berlaku dah paknil.blaja lain kerjaya lain n plg teruk klu lari jauh dri bdg yg kite blaja.tapi tu sume bkn pnghalang utk berjaya,yg penting USAHA dan SEMANGAT kite.
Bagi pembukaan sekolah pengacara tu amatlah bgs sekali.Skg penuh ngn rncgan cari bakat menyanyi malah ank wayang pon ade jugak..why not paknil pulak bukak 1akademi khusus tuk stdnt yg minat ngn kos pngcra nie..
wasalam PAknil...

sniffa93_aznil4eva said...

bgn pepagi lg dah belek srtkhabar metro..

=Dhee.
nsblah uncle brani utk tuka bdg..n sggp amek risiko..dan shggalah skarang uncle dpt capai n bole jd contoh pengacara terbaek! seme yg uncle wat slame ni pon xsia2 je..

kteorg seme kat cni alwyz sokong uncle keyh!

anyway yg uncle ckp bout klas pengacaraan tuh en.. menrik sgt! dulu penah jgk ifa teringin nak jd pengacara..tp kalo xjd pon.. mmg nak sgt blaja ckp(confident) kat depan org..n mayb kalo 1 ari nnti uncle wat klas.. kalo xdek halangan insyaAllah ifa nak join=D

keyh sayunk uncle!=D

epi n smile alwyz eh!

~fiNdinG a VoiCe~ said...

all d best to uncle aznil! u've brought smiles in my family! awesome..love ya..

keep on rockin dear..;p

mizzelle said...

salam paknil..sy ade jmpe paknil di sayam jb..hikhik..

Linda Amri said...

Salam Paknil,
Hmmm... Paknil nak buka sekolah penyiaran ye, saya nak join boleh?

eiLda epaL said...

salam paknil...

pertama sekali, tahniah buat diri paknil kerana telah berjaya dlm bidang pengacaraan walaupun ia adalah satu bidang yang asing buat paknil 19 tahun yang lepas...
dengan usaha yang gigih, insyaAllah apa yang diusahakan akan berjaya...

apa yang saya nampak, nama AZNIL HAJI NAWAWI boleh dibanggakan di persada dunia pengacaraan kerana paknil telah memberikan contoh dan juga teladan yang baik...di antara mengacara rancangn yang formal, yang untuk santai dan juga untuk hiburan...semuanya telah berjaya paknil lakukan dengan baik...

niat murni paknil nak buka sekolah pengacaraan tu sangat baik sekali...
mcm sekarang nie, rancangan realiti untuk bidang pengacaraan sangatlah terhad, sedikit sahaja bilangannya...berbanding dgn rancangan menyanyi, sampai dah tak tahu nak tengok yg mana satu...patutnya boleh adakan satu rncgn realiti untuk bidang pengacaraan nie yg seperti akademi fantasia...

tapi, org sekarang kurang memberikan mutu yang baik dlm pengacaraan...kdg-kdg tu ntah merapu yang bukan-bukan...maksud saya, jika majlis yang diacarakan itu adalah majlis rasmi atau formal, bahasa yang digunakan haruslah sopan...nie tak, semua hentam semacam ajer...

walaupun saya bukanlah tergolong dlm kategori org-org di dunia penyiaran, tapi saya tetap berharap negara kita Malaysia dapat melahirkan pengacara-pengacara yang berbakat dan juga bijak...bosan juga kdg-kdg tengok pengacara yang setakat tangkap muat jer...harap muka jer glamour, tapi bahasa mengacara hancur...

apa pon, syabas paknil...
biar pon ramai yang nak menjatuhkan kita kan, yang penting kita yakin dan ikhlas dengan apa yang kita buat, insyaAllah Allah SWT melindungi kita...amin...

pakNil tetaP terbaIk wok!!
(hehhe...ala-ala tagline ariL gitu...)

Bieaz said...

Hai Bg Nil

Agak kerap juga di dengar tak ada persetujuan pada mulanya apabila kita menceburi bidang yang bertentangan dengan jurusan yang kita ambil ketika sekolah dulu..

Bie pun melalui hal sebegini.. Mama Bapa alhamdulilah amat memahami tak ada bantahan cuma sebelah nenek dan atok.Mereka kurang setuju akan pilihan kerjaya Bie, ketika sekolah ambil jurusan Syariah last2 ambil kerjaya muzik. Bagi mereka amat2 tak berbaloi. Tapi Bie gagahi juga demi kerjaya Bie minati.

Tapi sekarang alhamdulilah.. mereka dah memahamiNYA :) kini penghijrahan terbaru Bie masuk ke bidang pramugari RBA, bagi Bie sendiri perlu berkerja dua kali ganda untuk mendapat kepuasan dalam kerjaya.Bidang Musik dan Pramugari sentiasa seiring dalam hidup Bie.

Bg Nil sentiasa maju jaya.. bie doakan hasrat Bg Nil menginginkan sekolah penyiaran akan tercapai insyaALLAH disitu ada kemampuan situ ada jalanNya..

Ainur68 said...

Salam,
Begitulah nasib kita dolu2...tak tahu nak jadi apa. Bila habis belajar janji dapat offer masuk U belasah jer course apa2 pun. Dah grad baru cari kerja yang sesuai ngan degree. Tapi bila dah makin matang baru kita mula sedari apa yang kita minati. Mula2 memang family tak setuju esp kalau nak tukar "course" hidup kita. Begitulah dilema kita dulu2 kan. Tapi sekarang dah tak camtu lagi. Dunia tanpa sempadan...hidup ini adalah pilihan kita cuma jangan lupa yang Allah lebih berhak mentadbirkan nya. Apa2 pun...wish u all da best!

haapiness said...

setuju ngan pak nil...
memang ditunggu2 pengacara kite juga boleh jadi macam oprah winfrey and karan...
x dilupe juga artis kite untuk ke peringkat antarabangsa...

yus said...

hai uncle aznil,uncle ape khabar???citer tom2 bak ada yg terbaru x???

Zawir Al-Hamidi said...

Alamak Pak Nil, tak sempat bacalah. Kenapa tulis dalam Harian Metro? Saya baca Pancaindera je.

hans said...

artikel tu beri semangat pada saya untuk mengikut jejak langkah Pak Nil...
doakan saya berjaya seperti Pak Nil juga...
amin...

chienta said...

company dah block nak baca link tue.. sob2.. nnt2 baca baru komen balik.. sob2

kamal said...

salam ....maaf kerana keluar tajuk....selamat menyambut hari IBU...sayangi lah ibu ...hayati sedikit untuk tatapan dan renungan kita semua....dari kamalfarsya.blogspot.com/




Orang kata aku lahir dari perut mak..
(bukan org kata...memang betul)

Bila dahaga, yang susukan aku.... mak
Bila lapar, yang suapkan aku.... mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut.... Mak
Bila bangun tidur, aku cari.... mak
Bila nangis, orang pertama yang datang .... mak
Bila nak bermanja, aku dekati.... mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.... mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.... mak
Bila nakal, yang memarahi aku.... mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma.... mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.... mak
Bila takut, yang tenangkan aku.... mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk.... mak
Aku selalu teringatkan .... mak
Bila sedih, aku mesti talipon.... mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu..... mak
Bila bengang.. aku suka luah pada.. mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah.... mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga.... mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu.... mak
Bila ada masalah, yang paling risau.... mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku.... mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk..... mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku.... mak
Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku.... mak
Yang selalu nasihat aku.... mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk..... mak

Aku ada pasangan hidup sendiri....

Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari.... mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada.... mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat..... emakku

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah.... mak

Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”

Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak ingat kat aku

Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... limapuluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya........

Tapi kalau mak sudah tiada..... .....
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....



Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....



dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.

NieRadiNa said...

salam paknil..

agak trlambat sya mmbaca borak paknil kali ni..sibuk dgn aktiviti harian..

namun wlau sesibuk mnapun sya pasti akan mmbacanya juga krn tulisan paknil seakan2 drama bersiri di tv yg harus diikuti setiap minggu..

paknil..pada pandangan saya ..sya bersetuju skiranya ada sebuah institusi seakan2 skolah yg bleh mmbantu mngajar mereka yg bminat dlm bidang pngacaraan..malah bkn bdang pngacaraan saja , pngarahan drama atau filem n pnciptaan lagu juga boleh dilakukan..dan sya rasa juga jika bnyak skali rncangan realiti utk mncari bakat dlm bidang nyanyian knapa tidak mncubanya dlm bidang pngacaraan pula..

knapa tdak cuba mncipta sbuah rncangan realiti seperti di hollywood yg bkn hanya utk nyanyian sahaja..

sya amat kagum dgn kesungguhan rosyam nor dlm mlakukan pmbaharuan utk mncari plakon yg bbakat dlm rncangan realitinya di RTM iaitu pilih kasih... jika rosyam mlakukan pmbaharuan bgitu knpa tidak paknil juga...harap akan ada stesyen televisyen yg akan merealisasikan knyataan ini...tringin skali mlihat paknil mngajar junior paknil dlm rncangan realiti televisyen..

norandrew said...

Akum! Nor amat berbangga dengan pencapaian PakNil, walaupun PakNil bertukar kerjaya tapi PakNil buktikan yang PakNil lakukan yang terbaik.PakNil adalah sumber inspirasi Nor. Nor nak berkongsi sedikit pengalaman dengan PakNil dan pembaca, Nor amat berminat dalam bidang pengacaraan, sehinggalah Nor ada pergi ujibakat untuk pengacara jemputan nona kalau tak salah sama-sama dengan Norjuma (kini Datin).Nor boleh bertutur dalam bahasa Ingerris dengan baik, cuma satu aje, Nor tak berapa pandai bergaya dan pada waktu itu sedikit gembal dan rupa tidak menarik. Walaupun berbakat Nor tidak diterima. Pada waktu itu Nor rasa amat kecewa dan dunia ini tidak adil. Masa terus berlalu, suatu hari Nor menemani adik Nor untuk satu program lain, disebabkan kali ini Nor sudah kelihatan menarik dan pandai bergaya mereka pihak TV turut menawarkan pada Nor sedangkan Nor tahu Nor tidak berbakat dalam ujibakat itu. Apa yang Nor nak kongsikan disini, janganlah hanya memandang pada rupa paras, cuba selidik latar belakang dan pengetahuan dan bakat semula jadi. Dont judge the book from the cover!!!!
Anyway PakNil, Nor harap PakNil akan terus suksess dan Nor tahu PakNil ikhlas dalam perkerjaan PakNil. Jumpa lagi.....

vee zattie said...

semua orang boleh mencuba ...antara berani atau tidak tapi peluang juga amat penting. Macam susan boyle..siapa sangka org yang diketawakan pada awal kemunculan dan diumpamakan seperti kodok akhirnya menjadi pujaan rakyat Britian...sebab peluang yang diberikan dan keberaniannya mencuba sesuatu. Tapi sedihnya hari ini terutama di negara kita, bentuk fizikal masih menjadi keutamaan dalam bidang penyiaran...ramai yang benar-benar berbakat tetapi tidak berpeluang kerana tidak popular semata-mata kerana penampilan fizikal yang tidak menyerlah tetapi yang bakat ala-ala kadar, dengan rupa fizikal yang menawan lebih menjadi keutamaan. Bukan itu saja, malah syarikat2 tertentu di negara sendiri masih memandang kebolehan artis-artis kita sebelah mata kalau dibandingkan dengan artis Barat atau negara luar. sudahlah bayaran ciput macamanalah artis nak hidup. Kadang-kadang berat sebalah dalam industri juga memainkan peranan. Hanya orang tertentu sahaja mendapat peluang...walaupun saya bukan dalam bidang penyiaran tapi saya memerhati keadaan ini. Kadang-kadang bosan, letih dan tak terkata. Apa-apapun semoga terus berjaya kepada Pak NIl...sokonglah artis-artis muda yang berbakat macam stacy tu dan berikan peluang lebih banyak kepada dia..selamat maju jaya

Intelligent Slacker said...

Abg Aznil, u got a mention in S'pore Berita Harian today...article about AC Mizal...

si Comot (VIP boy) said...

Paknil?!! elehai, tuanye...

aiman farhan said...

sentiasa menyokong paknil...
semoga trus2 berjaya...

sayangggg paknil...

yus said...

hai paknil...bls la comment saye..he3..

流浪汉 瑜伽 Yoga Tramp said...

nice blog thk for sharing

小猪♥įςђã ŦєєฬīT เค ŜєYy♥猪小 said...

gambar pak aznil handsome handsome(:

Irsya said...

Salam.
Paknil saya bukannyer nak komen apa2 pasal paknil sbb kini ibu saya asyik buka rancangan tom2 bak jer...tak kisah ler ulangan atau tak..sbb tuh saya suka paknil...sebenarnya saya nak promote comforter kartun yg ibu saya jual...tentu peminat2 cilik paknil cam saya suka klau dpt memiliki pelbagai comforter kartun ni tau...klau nak tengok cth layari ler http://irsyacollection.blogspot.com/. tq paknil. i love u.

irsyacollection said...

Salam.

Paknil saya bukannyer nak komen apa2 pasal paknil sbb dari saya masih baby sampai kini ibu saya asyik buka rancangan tom2 bak jer...tak kisah ler ulangan atau tak..sbb tuh saya suka paknil...sebenakan paknil saya nak tolong promote comforter kartun yg ibu saya jual...tentu peminat2 cilik paknil cam saya suka klau dpt memiliki pelbagai comforter kartun ni tau.....paknil pun blh jugak klau nak beli....ibu saya cakap penghantaran melalui pos kat seluruh malaysia free jer...klau nak tengok cth jemput ler layari http://irsyacollection.blogspot.com/. tq paknil.
i love u.

syahmi & irfan

Dosz said...

Salam.

Paknil saya bukannyer nak komen apa2 pasal paknil or nak promote apa just nak bagitau gud luck on ur career...

anything else? ntah. haha cant wait for the latest season of jgn lupa lirik. anyways the promos r quite funny :)

ps: link broken ke?

KELAB PENYAYANG UKM said...

off topic,,
salam Paknil..sihat ke..
saya dari kelab penyayang UKM nak jemput Paknil wat show di sana utk majlis sambutan hari raya dan deepavali utk ank2 yatim,warga tua,dan OKU.paknil berminat tak?

farahainnura said...

tiap kali anugerah i owes hope u yg bdiri d ats pentas itu....
love to watched ur smile.....
ur the best...

Ab.Rahim said...

Assalamualaikom Pak Nil
Anak saya sangat suka rancangan pak nil. Kemudian dia katadekat saya..ayah kalau pak nil buat rancangan "bijak sifir aliff" kan ke bagus.Bukan saja ibu bapa akan suka malahkanak-kanak bijak umur 4 tahun bleh nyanyi sifir aliff... best kan ayah...

Itu anak saya kata 2 tahun lepas. Sekarang alif dah darjah 2. Telah boleh buat sifir8 dalama sa 6 saat .kalahkan murid darja 6.

saya baercadang untuk jadikan program "bijak sifir aliff seperti "tom-tom bak".lihat web saya Adakah bijak sifir alif ini dapat membantu anak-anak melayu menguasasi sifir
http://sopiramaju.blogspot.com/
apakah Pak nil da[at membantu??

lovely cupcakes said...

Good Luck Haji Pak Nil semoga segala niat baik kamu diberkati Allah.

Faridhil Athrash Bin Sallehan said...

Salam.. pak nil.. sy athrash.. nama pnuh faridhil athrash bin sallehan.. sy stdy kt indonesia.. uni. padjadjaran, bandung.. under JPA's scholar.. nk tnye.. kmi ade nk buat majlis bulan januari tahun depan.. acara kt bandung la.. acara ni acara kemuncak.. nama die malam seribu impian.. malam ni malam charity dimana kami akn sumbangkan smua duit tiket ke badan yg tertentu kt mlysia (xkonfom lg).. n nk jemput pak nil dtg if possible jd MC.. but kami bukanlah ade duit nak bayar.. juz nk mintak jasa baik pak nil if sudi nak dtg.. kami benar2 berbesar hati nk jemput pak nil sbb mmg smua student minat pak nil.. n sy tau kisah pak nil pegi Uni. Malaysia Sabah eh?? yg psal kanak2 tu.. sy cukup tharu.. jadi, sy dgn serendah2 diri nk jemput pak nil dtg bandung utk mmeriahkan majlis kami januari 2010 insyaALLAH.. ape2 harap kontek sy.. +6281809247857/ atrash_88@yahoo.com..
p/s: sy ketua biro acara utk program ni..

watieabadi said...

Assalamualaikum...
Abang Aznil, saya sungguh mengagumi bakat yang ada pada abang aznil. Saya selalu dilantik untuk menjadi MC di majlis-majlis tertentu. Saya cuba buat yang terbaik untuk semua. Saya juga merupakan seorang guru tuisyen bagi subjek akaun untuk SPM yang saya buat hujung minggu sebagai part time work. Dalam masa yang sama saya juga menceburi bidang trainer. Saya suka dengan cara abang aznil mengacarakan sesuatu majlis dan saya harap akan dapat menjadi seperti abang aznil suatu masa nanti. Harap jika saya perlukan pertolongan dapat abang aznil bantu. Email saya watieabadi@yahoo.com. Doa saya semoga abang aznil akan success selalu dalam apa jua bidang yang diceburi.

linda said...

as'kum..pandangan saya, kanak2 tidak sepatutnya pakai pakaian seksi dan menjolok mata seperti dlm segmen "ada bakat ke".menari tarian yg boleh menarik perhatian si gila seks terliur pada kanak-kanak.kita nak elak kes rogol mcm nurin atau syazwani.so, klau boleh ajarlah dan tunjukkan yg baik2 dan elok2 pada anak-anak coz nt jadi ikutan..

Meor Nasrul Ikram said...

Amboi amboi Abg Nil. Rancaknya buat blogspot. Seronok sakan ye. Tak invite Azrul pun. Bila nak on9 YM lagi?

Meor Nasrul Ikram said...

Amboi amboi Abg Nil. Rancaknya berbicara. Sejak dah ada blogspot, makin ramai peminat ye. Bila lagi nak on9 YM pula ya?

cabinuser said...

a..ahlah http://tinyurl.com/2c94kb2