Wednesday, April 29, 2009

JOM BASUH KERETA!

Aduhai! Berlaku lagi satu benda yang dah lama Paknil tajk lakukan. BASUH KERETA!
Bayangkan selama ini Paknil cuma menghantar kereta Paknil ke tempat cucian kereta. Bukan Paknil tak pernah basuh kereta, Pernah. Itu pun dalam 20 tahun yang dulu.
Hari sabtu lepas kenangan basuh kereta jadi kenyataan semula apabila Paknil bersama Din Beramboi dan geng penyampai Era yang lain seperti Adi, Ray, Burn dan Rizal ditugaskan membasuh kereta pendengar Era.
Ini semua gara-gara Riuh Pagi vs Petang Era tajaan Shell Helix. Di bawah panas terik di tempat letak kereta AEON Bukit Tinggi kami berkumpul bersama penyampai dari stesen radio Mix FM dan MY FM.
Ramai gak pendengar Era yang muncul bawa kereta. Tapi yang beshnyer bila ada pendengar Era nama Lela siap bawakan Mee Jawa dan kuih Seri Muka untuk kitorang.
Mulanya Paknil rasa janggal gak membasuh kereta sebab tak tau nak mula kat mana tapi lepas satu kereta skill lama datang balik.
Bermula pukul 10 pagi sampai 1 petang (3 jam) kami berjaya mencuci 31 buah kereta! Pukul rata kami mencuci 10 kereta sejam!
Kelakar jugak lah sebab ada bermacam jenis kereta yang muncul dan bila Paknil berkesempatan memandu kereta mereka keluar dari tempat cuci, macam-macam barang Paknil jumpa dalam kereta.
Ada yang buat kereta mereka macam rumah! Paknil rasa, kalau dikorek-korek bawah kerusi, dapur pun ada! Ada jugak yang tukar kereta mereka sehingga menjadi kereta lumba. Macam nak ‘drift’ aje.
Walaubagaimana pun, Paknil tetap happy sebab bukan sahaja dapat berjumpa dengan pendengar Era tetapi dapat juga mengasah skill membasuh kereta yang dah lama Paknil tinggalkan. Hehehe….

46 comments:

May Jiuan said...

Im so sad cz i missed it!!!
:'(

btw...aznil looked very very handsome!
:D

One, That's Me!! said...

paknil.. saye pon nak tolong basuh kete gak.. hehe :P

fazilzura said...

okler tu pak nil .. basuh kete kan senaman

AFIQ zainal said...

wah..paknil....motor cuci tak?eheheh

Saichou said...

untungnyer diorg dpt beramah mesra ngn paknil...paknil, moto xleh ker? moto saye dh lame x berbasuh ni...hehe

@tune® said...

pak nil..tu ade budak kecik yg tulun..

F A R H A said...

uncle aznil..
lame x bace blog uncle..
sy peminat no 1 uncle..
uncle tetap maintain populariti uncle sampai skrg. x de gosip panas atau sejuk. haha
goooooooooooood uncle.

one more thing,
be happy always k sebab setiap masalah yang datang adalah ujian Allah untuk hambanya yang beriman..

n_n

p/s; lawat la blog saya
http://missrxz.blogspot.com

PenulisBebas said...

sian... paknil.
takpelah, janji pendengar era happy :-)

a t h e n said...

salam pak nil

mst bes skil lame yg da agk bekarat tu besinar kmbali

hehe

nmpk mcm meriah sahaje!
mst hepening!

rOzzana said...

wahh nie dah macam dalam movie cerita cuci... hmmmm CUCI 2 boleh consider pak nil act lah...

hahaha pak nil ... can take this as training tau... boleh consider jadi hobby baru pak nil heheh sambil bersenam dapat duitnyer...sambil menyelam minum air katakan.... hehehhe

biler nak turun johor atau sg pulak??? cuci kereta amal ker kat sini... why not get teenagers join the fun... daripada mereka membazir waktu lepak2 baik appproach them to join ERA buat kerja faeedah nie...

joegrimjow said...

kene iklas
baru ok
hehe

anne said...

hehehe, meriah betul. 20 tahun dah tak cuci kereta sendiri....lama dah tu;-)

Abg Aznil, you sedar tak blog you turned one yr old baru ni? You started blog ni mid April 2008....so, HAPPY 1st ANNIVERSARY aznilnawawi.blogspot!!!!!

:-D

αєrιn said...

Assalamualaikum xD

Cuci kereta nampak ! eheh..
20 tahun tak cuci kereta, WOW!
Lama tu. Happynya Uncle Aznil cuci kereta. Hehe.

Hmm,
Sampai disini sahaja :D

SALAM SAYANG;
Aerinisha :D

edzlin007 said...

salam paknil.

haha kelakar pula saya baca. merasalah paknil bawa pelbagai kereta ya. lepas ni, adakan lagi event macam ini. sangat menarik.

DEQWANI said...

alahai cutenye..
hihihi..

tuchin said...

penat pun berbaloi dapt bersama peminat kan ... kan ..

aRe_uDear said...

Wakakaaa paknil basuh kete.. cayalah paknil.. rugi x g antar kete ari tue ahakss...

M@L@ said...

paknil..kete saya blom cuci lgggi...tlg cuci paknil...

BabyLD said...

Wah...bestnye i wish i can join hehehe but i guess i missed it. BTW you still look gorgeous and cool. Stay Young ah!!!!!

Liliyuli said...

nampak seronok je paknil..=)

@cu SaYaNg said...

sempat lagi tu curik posing dlm sibuk2 cuci keta...apa2 pun pak nil tetap menten ensem..hehehehe

Bieaz said...

Hai Bg Nil..

wah! lama tu Bg Nil tak cuci keta hehehe... sama lah dengan Bie tahu antar je ke tempat cucian kereta hehe.

catz_mafia said...

Paknil,
Cuci.. jangan tak cuci.. hehe

greenieycactus said...

gosok pak nil!jgn x gosok!miahahaha

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Hehehe...

Kene cuci kereta yer?best juga cuci kereta ni sebenarnya...

Suzy walaupun belum lagi mempunyai kereta sendiri,namun pernah juga tolong papa cuci kereta sekali kala...

Yang tak tahan bila matahari memancar,huh berpeluhlah jawapnya...

Yang pasti at the end of the day,basah kuyuplah jawapnya...

Hehehe...

Abg aznil pulak dah lama tak cuci kereta sendiri yer?

Pasti terasa letih pabila cuci kereta that day...

Cian abg aznil,berpeluhlah jawapnya cuci kereta dibawah pancaran matahari...

Tapi walau bagaimana pun suzy dapat bayangkan betapa bestnya abg aznil pada hari tu sebab dapat cuci kereta beramai-ramai...

Sekali kala dapat berkumpul beramai-ramai pasti meriah :)

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

lollipop said...

dah lama x lakukan??huh...
maybe uncle busy and x der masa nak basuh kereta..iyelah..hari sabtu ngn ahad pon uncle aznil kerja..

hurm..uncle comellah time cuci kereta!!hehe..^^

*btul jugak cakap akk anne...happy 1st anniversary for aznilnawawi.blogspot.com!!!!

~fiNdinG a VoiCe~ said...

so cute....adorable...

ala....x dapat datang...jauh..anyway, all the best uncle aznil!!!

I'm sure u'll have so much fun afterwards!

;p

dEeWaN said...

Askum abg. aznil. Wau.... untg sape dpt bsh keta dgn abg yer. Sy pun nk cuci keta sama2 tp syg nyer jauh la. Sng2 wat lah kt negeri sy yer. Blh sy jmpa abg. Syik toton mcm2 aznil jer tak puas lah. Sy cuci keta 1 bln se x. Pnt jugak lah, siap vakum lagi. Yg vakum 2 ank sy.

NieRadiNa said...

salam paknil..

wah..kalo saya free time tuh sya bawak smua keta jiran2,kwn2 ,sdara mara sya tuk paknil cuci..ha..ha..baru mandi peluh paknil n the geng...

paknil..bdk kcik tuh anak sapa....

<< s| teD| yanG GOmuK >> said...

wah wah wah!! leh bukak carwash ni!! hik hik hik..

Hafiz-u-ddin said...

keep on doing your good work...

basuh sampai kilat ye...

Ziela said...

kelas gitu!

Naishim said...

salam ziarah pak nil. satu pengalaman yang menghiburkan ye pak nil..

Mummy Zuan said...

wah..lama juga paknil x cuci keta..tapi dapt excercise kan?hehehe..bila lagi nak datang kk or kuching..?

sniffa93_aznil4eva said...

wah.. nmpak happening n best jek cuci kete.. smbil tuh bleh men air. hehe..*xde lah men2 je*.

len kali kalo ade wat keje2 camni..ajk ifa skali..nak join sekaki gak..=DD

hehe. nmpak happy je uncle kan. ifa pon nak tumpang happy jugak keyh!

=DD

eiLda epaL said...

hai paknil...

haa...saya antara orang yang berada di sana waktu paknil membasuh kereta...dahlah time tu keje, sempat lagie menyinggah ke sana...nak tengok paknil dan krew pagi era basuh kereta lah...

memang ada pelbagai jenis kereta yang dibasuh oleh era...
keta yang paknil kata modified tu pun, betullah seperti paknil kata...rim tayar belakang dengan belakang lain-lain kan...hehehe...

ape pon paknil, bagus juga jika event2 seperti ini dilakukan lagie...selain dapat mengeluarkan peluh, dapat juga asah skill yang dah lama tumpul yer paknil...hehehe...

ABCPlus said...

Car Wash Paknil and the Geng ....1jam 10 kereta wow boleh cari makan ....heheheh

Rantong said...

Ala pak nil... basuh nye sikit je... sign autograph nya yang lama.. ikh..ikh..

View Profile: Rantong™

nur said...

cayalah.. two tumbs up pak nil

Y u Z z 9071 said...

aiseh rugi tak g jusco laaa ari tu

carwashku said...

Salam pak Nil.
Best kan basuh keta...saya dah tak heran dah bab basuh2 keta nih...dah memang keja saya...rasanya kalau kita lawan dua orng gerenti Pak Nil kalahnyer...satu keta berapa jam? kalau setengah jam...jwabnyer marah le sumua customer tu...apa2 hal congrates sbb lepas ni Pak Nil mesti kesian tengok kita orng yg cuci keta ari2 nih...tak lama lagi bulan pose...fuhh bulan cubaan tuh...

ratna said...

cuci pak nil jgn tak cuci..

haikal said...

mak aih paknil, lepas 20 tahun baru basuh kereta balik?

Dasat jugak tu.. :)

Faridhil Athrash Bin Sallehan said...

Salam.. pak nil.. sy athrash.. nama pnuh faridhil athrash bin sallehan.. sy stdy kt indonesia.. uni. padjadjaran, bandung.. under JPA's scholar.. nk tnye.. kmi ade nk buat majlis bulan januari tahun depan.. acara kt bandung la.. acara ni acara kemuncak.. nama die malam seribu impian.. malam ni malam charity dimana kami akn sumbangkan smua duit tiket ke badan yg tertentu kt mlysia (xkonfom lg).. n nk jemput pak nil dtg if possible jd MC.. but kami bukanlah ade duit nak bayar.. juz nk mintak jasa baik pak nil if sudi nak dtg.. kami benar2 berbesar hati nk jemput pak nil sbb mmg smua student minat pak nil.. n sy tau kisah pak nil pegi Uni. Malaysia Sabah eh?? yg psal kanak2 tu.. sy cukup tharu.. jadi, sy dgn serendah2 diri nk jemput pak nil dtg bandung utk mmeriahkan majlis kami januari 2010 insyaALLAH.. ape2 harap kontek sy.. +6281809247857/ atrash_88@yahoo.com..
p/s: sy ketua biro acara utk program ni..

syeera said...

paknil ape khabar??shat ke??

hangeng said...

These bracelets have been designed to provide thomas sabo onlineshop
you with the largest possible quantity of ohrringe creolen benefits in a variety of different areas. They have been designed in a variety of different styles, thomas sabo online shop deutschland using different metals so that your personal thomas sabo uhr
tastes and budgets can be accommodated. angebote thomas sabo armketten The bracelets are available in different schmuck thomas sabo
sizes and are adjustable so that no matter thomas sabo shop what size your wrist is there will be a bracelet that will sabo charms
fit you and provide your body with all the benefits that are offered to you. thomas sabo schmuck
The core of the bracelets is constructed from thomas sabo glaube liebe hoffnung
flexible steel that is reported to have under gone a secret process that leads to its ionization.