Sunday, April 5, 2009

BORAK PAKNIL (5 APRIL 2009)

Assalamualaikum. Untuk memudahkan Paknil baca reaksi korang semua pada tulisan Paknil di kolum BORAK PAKNIL di Metro Ahad, klik disini ok. Sayang korang semua!

41 comments:

p i a said...

eeee.jahat gila org yg mulut cabok tuhhhh..dye tuh dpt awrd ke?ee,nak mgate org x tgk dri sndiri kann...
gudluck!konpem paknil menang punyep kali niyyy..woah!mcm mcm aznil!!!oyeh!

gurlz said...

no comment...
tak tau nak comment apa lar...
love u too uncle...

Mummy Zuan said...

biarkan mereka paknil..yang penting kami sayang paknil.tak kisahla paknil menang or kalah

edzlin007 said...

salam paknil.

sedih juga baca catatan paknil kali ini. tapi paknil adalah orang yang sangat berjaya kini, harapnya jangan ambil peduli sangat dengan orang macam itu. saya percaya masyarakat sekarang mampu nilai artis mana yang bagus peribadinya.

saya mula undi nama paknil sejak jadi pengacara AF, memang patut paknil tak undur diri dari ABP, sebab yang memilihnya adalah kami.

p/s: harap tahun ni menang lagi, dua kategori lagi bagus. :D amin.

idasm said...

pak nil...mmg lumrah dunia.. ada yg dengki dan iri.. tp jgn susah hati, bak kata DCT, tak hidup dek puji dan tak mati dek keji...org yg buta hati... mmg selalu iri.. tp org yg menilai dari mata hati... pak nil pasti dihargai.....

NieRadiNa said...

salam paknil...

he..he..smpat lagik saya bukak laptop dlm xmnang tgn mlayan tetamu dtg umah...

paknil dtg umah sya ptg nih ..sila-sila...abg kawin..ni alamatnya..jalan indah 17 selayang indah...batu caves,sgor..hu..hu..bkn promote ..jmput jew....

paknil..

saya rasa sya cam tau jew org tuh..ala yg kutuk paknil tula..agak2 jela...

paknil nape x sound jew kt situ gak..sya lak yg geram..kalo sya nak jew sya sound cam nih..'suka atila menang ke tak..yg ko sibuk pesal..'ko cam bagus sgt'....he..he..

lpas tuh ada ke plak dia ckp ksian ko asyik xmnang je..kurang ajar btul dia ckp mcm tuh..rezeki kan di tgn tuhan bukan ditgn sesiapa..kalo Allah nk bg rezeki dia xkira waktu snang atau susah ..kalo dia nk bg ..dia bagila..

tp nasib baik paknil xlayan ckp2 dia tu...buang masa,buang tenaga n sakit ati jew kalo nk layan pun...

pape pun tabik buat paknil..dulu n kini tetap sama jew...harap personaliti paknil tetap maintain slamanya..

VOTE Paknil utk ABP.............

αznιℓαnιℓαρℓє said...

Assalamualaikum Uncle Aznil (:

Jangan ambil peduli apa yang dikatakan oleh owrang macam tuu. Masuk telinga sebelah keluar telinga sebelah (:

Well, harap Uncle Aznil menang dua anugerah tuu (:

Salam Sayang;
Aerinisha :D

catz_mafia said...

Paknil,
Sabar jela Paknil.. Manusia ni begitulah.. Hukum karma dari tuhan tu adil kan? InsyaAllah..niat yang baik tu, akan di balas baik dan begitulah sebaliknya..

Penawar_Rindu said...

Dah tabiat semulajadi manusia ada P.H.D nie kan...
Tabuut tabik spring kat Pak Nil tak mudah 'give up'...semangat kental...wat saya yang membacanya leh jadikan iktibar...

Di muka bumi ini, kita bukan hidup sendiri..so ada masa kita di atas and kemungkinan suatu masa kita akan tersungkur kebawah....berbuat baiklah sesama kita..

congrate Pak Nil...u the best.

- iNtaN @ kEcHik - said...
This comment has been removed by the author.
- iNtaN @ kEcHik - said...

salam pak nil..

memang ramai manusia yang penuh hasad dengki, tak boleh tgk kejayaan org lain. tapi dengan ketabahan, usaha dan pertolongan dari-Nya, insyaAllah kita akan berjaya. lihat saja pak nil skarang ini. kejayaan hasil titik peluh dan semangat dari pengalaman perit yang pernah dilalui.

tahniah, dan selamat berjaya :)

Adiwarnatasya said...

Salam Pak Nil...
Selalunya orang yang berkata-kata nie tak selamat...
Gud Luck Pak Nil...

....dayapp...... said...

hidup ni ada pasang surut nye..
hari ni kita di atas esok mungkin di bawah..

tatkala orang berkata buruk tentang kita, ingatlah gaji(pahala) kita akan bertambah..
sedangkan yang mengata itu, cukai nya(dosa) pula akan bertambah..

sudah semestinya kita ingin gaji bertambah...kan..?

hehehe...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Biar je PakNil anjing nak nyalak bukit.. x runtuh punyer..kecuali ada gempa bumi!! Syukur Alhamdulilah sbb rezeki PakNil makin MURAH.. Amin!!

gurlz said...

Paknil sy nak mintak maaf sgt pasal td..
Td sy memang tak sempat nak comment coz guna komputer sekolah..
Sedih juga baca catatan pak nil kali nie..
harap pak nil sabar ek..
yg penting kami sayang pak nil..
biarkan apa yg mereka kata paknil..
usah dgr..
Sy jamin nanti dia berasa letih dia akn berhenti jugak mengutuk paknil tuh..
huhuhu...
klah paknil...
luv u too..

ur fan from kelantan,
Siti Nor Azah or zaza..

anne said...

hi abang aznil,

i respect abg aznil untuk apa yg dah abg dah lalui, & macam mana you boleh atasi semua cabaran tu dan berada di tahap sekarang.

memang sedih la kan masa kena "hina" macam tu - tapi kadang-kadang itulah injection yg paling effective untuk orang yg berfikir. Jadikan itu semangat untuk bangun dan terus kerja keras.

i'm proud of you!

masa i mula2 nak kerja sendiri dulu, dapat tau yg seseorang yg i hormat n anggap mcm mentor cakap dgn orang "she'll never make it". Ada ramai lagi la yg i sangka akan jadi my cheerleader, merekalah yg paling skeptical....sedih ada, marah ada. Tapi i so want to prove them wrong...itulah yg kasi semangat when the going gets tough.

(sori terlebih suda cerita pasal diri sendiri...;-))

Harap Abg Aznil menang lagi ABP minggu depan, InsyaAllah

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Suzy baru saja lepas baca "borak abg aznil" hari ni dari link yang abg aznil berikan tu...

Ish...

Ciannya abg aznil,suzy pun turut terasa pilu & kecewa atas kritikan yang telah dilemparkan kepada abg aznil suatu ketika dulu...

Sehingga kini pun,masih ada lagi pihak-pihak yang berasa kurang senang dengan kejayaan abg aznil...

Macam-macam yang suzy dengar,desas desus tentang abg aznil...

Namun,abg aznil tak perlu kuatir kerna semua itu telahpun suzy tepis & akan terus menyokong abg aznil hingga ke akhir nanti...

Secara peribadi,banyak tentang abg aznil yang suzy jadikan contoh terbaik untuk teruskan kehidupan...

Suzy harap abg aznil akan terus bersabar & tabah dalam merempuhi dunia seni ni...

*Insyallah ABPBH abg aznil akan naik ke atas pentas & sekali lagi menerima kejayaan demi kejayaan...amin!

U're still my inspiration no matter what people gonna say...

Sayang abg aznil juga,
no matter what people gonna say u're still in my heart...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

afiq...ludin...ferdi... said...

to pak nil...
nak buat camne paknil..sememangnya da lumrah kehidupan ni...sentiasa dengki dengan kejayaan org lain..pd saya satu je...diorang tu dengki tak dapat nak jadi macam paknil tu yang duk ngutuk je kejenya..diorang pun nak jadi pengacara tu tapi takde peluang..to all this people kan...pigi raa....ada hati ka...
macam besala..mulu ttempayan dpt nak kita tutup tapi mulut org ni..mmm...bior dan doakan je la depa tu kan paknil..apa2 pun..terus kekalkan graf paknil yang semakin meingkat...ramai lagi yang menyokong paknil...pasti dan pasti...chaiyokk..!!!

manje luv@a said...

SLM...xpe Pak Nil...sekarang dh terbukti u r the best!!!
syg p.nil gak...

eKiNisMe said...

assalamualaikum..
hye paknil..
tadi baru go thru borak paknil..
ape yg ekin leh katekn kat sini..

*juz keep it up ur FUN,FEARLESS,FABULOUS good work..

*ignore what peOple say bout u..make peace with your past so it wont spoil the present..

*smile and laugh more..

*we all lurve u..

*take a good care of urself yek~

ape2 pn..bagi ekin, paknil tetap yg terbaik di hati kami, peminat paknil...

Yaniez said...

saya dah baca borak pak nil tu...
teruk tul artis tu..
nape la tak senang ngan kesenangan orang lain...
macam la dia tu dpt award...
tak keje lain apa.. dok nak mengutuk orang je...

apa pun mesti dia terbeliak tgk paknil dah berjaya sekarang...
pak nil lebih byk peminat.. peminat pak nil adalah dari semua peringkat usia, lebih2 lagi peminat kecil... lagi dahsyat.. kan...

apa pun good luck pak nil...
pak nil tetap mantopppp....ehehe

oto said...

khas utk paknil...

bila pernah merasai duka, ada tabah pasti akan gembira..

bila pernah merasai dihina, ada keinsafan pasti dipandang mulia..

bila pernah merasai kecewa, ada kekuatan pasti akan berjaya..

bila pernah merasai kalah, ada rezeki Alhamdulillah pasti akan menang jua..

bila pernah merasai hebat, tiada keangkuhan, pasti kejayaan & doa sentiasa seiring bersama...

moga paknil terus berjaya & berjaya..

eiLda epaL said...

assalammualaikum paknil...

sedih saya rasa bile ada insan-insan seni jugak, yang sama-sama cari makan dlm dunia hiburan nie, tapi sering tak puashati dengan kejayaan orang lain...

biarlah mereka nak mengata apa pon terhadap diri paknil...tak semua orang sukakan kita kan...tapi, biarlah sekurang-kurangnya kita tahu apa yang kita buat tu betul dan ikhlas dalam setiap perbuatan dan pekerjaan yang kita lakukan...

mereka-mereka yang sering irihati dengan kejayaan orang lain tu. sebenarnya takut dengan bayang-bayang sendiri...takut diri sendiri gagal, tu yang sengaja nak sakitkan hati orang lain...

sabar yer paknil...pada saya, paknil dah pun buktikan yang paknil bukan pengacara yang sebarangan....pada saya, kejayaan paknil dah boleh dibanggakan sebab semuanya atas usaha dan penat lelah paknil sendiri...

all the best paknil...saya pasti kejayaan akan berpihak pada paknil...

kami juga semua sayang sangat pada paknil dan tak pernah jemu berdoa untuk kejayaan paknil serta berdoa agar paknil sekeluarga dilindungi oleh Allah SWT...amin...

Bieaz said...

Waalaikumsalam Bg Nil..

Sedih sangat Bie baca liku2 perjalanan Bg Nil.Rasa nak nangis ada juga, hiba sesangat.Betul apa yang dimaksudkan Bg Nil,kata2 ejekan toh lah selalu terpingga2 terdengar di telinga.. Walaupun hal toh dah lama masih juga terasa calarnya tak mudah hilang.

Kecian Bg Nil diperlakukan macam toh sekali.. Bie tengok Bg Nil tak juga jahat apalagi nak bermusuh. Elok aje.., tak tahu ler orang toh keji sangat.. suka sangat tengok kegagalan orang lain.. busuk hati betol.

Dah adat pertandingan ada menang kalahnya, hidup pun ibarat roda.. tapi tak ler sampai memperkecik2kan,tak apa Bg Nil.. orang toh tak sampai kemana pun tersungkur juga nanti.

Tak lama lagi 12hb, Bie doakan Bg Nil dapat award toh nanti.. AMIN.... Bie dah anggap Bg Nil nie macam my bestfriend yang lainnya. Bie kenal sebagai Hj Aznil Hj Nawawi.. bukan dari segi popularity.Sebab tuh ler Bie senang hati Keep In touch dengan Bg Nil.

Bg Nil maju jaya selalu.

Assalammualaikum.

AYU said...

salam abg aznil
saya memang meminati abg aznil yg saya nampak sangat berkebolehan dalam banyak aspek... dan apa yang saya perhatikan pada umur 40 +++ abg aznil masih nampak muda dan sihat.... saya ingin berkongsi produk kesihatan ALPHA LIPID LIFELINE... yang sangat baik... ada semua VITAMIN yang kita perlukan. minum sehari satu scoop sebelum breakfast dapat cover semua jenis vitamin lain.. di samping memberi kecerdasan....
http://alphalipidbusiness.blogspot
atau hubungi ayu 0134496566/0194161185 awie

sis_nita said...

salam pak nil..

very d jahatszzz mulut orang iteww kanss.. apa2pon REALITInyerr.. pak nil tetap MANTOPPP sampai sekarang..

ABCPlus said...

Salam Ziarah Paknil ,
Bak pepatah orang tua 'andai takut dilambung ombak jangan berumah ditepian pantai''alang-alang menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan' fokus saja pada pekerjaan , jadi diri kita sendiri tanpa perlu cepat melatah dek angkara orang lain ,sabar dan berdoa agar setiap perkara yg dilakukan mendapat petunjuk

Naz said...

Salam ziarah abg Aznil...

bungeCENGKEH said...

sebagai manusia yang beriman kepadaNYA kita harus percaya kepada rezeki yang Di Kurniakan olehNya. Setiap kegagalan pasti akan ada kejayaan yang menanti kita.Rasillulah sendiri pun kekasih Allah tetap menerima kata nista sehinggalah baginda wafat. Itu kekasih Allah tetap diuji seberat2 ujian dan apalah kalau nak dibandingkan dengan kita manusia biasa ini Paknil.

Kejayaan yang dikecapi pasti akan ada yang iri hati, iri hati kerana hati dan perut mereka kotor penuh dengan hasad dengki lagi kianat. Jadikan mereka yang berhati kotor sebagai pembakar semangat untuk Paknil mengejar cita2 Paknil dan teruskan berkarya....Biarlah mereka dengan cara mereka dan Paknil dengan cara Paknil, janji Paknil iklas berkarya dan jangan ada sifat dengki lagi kianat seperti mereka.

Mereka yang pernah berkata nista dan menguris hati PAKNIL adalah mereka yang tidak percaya kepada rezeki dariNYA, dan sekarang semua orang tahu dan Paknil sendiri lebih tahu hikmah daripada caci maki dan sindiran yang pernah Paknil Terima.....

Janji Paknil iklas dan ingat zaman susah Paknil merangkak sehingga kini berjaya dan jangan sesekali riak dengan pemberianNya insyaallah kejayaan akan tetap bersama Paknil

Deewan said...

Askum abg.Sy dh baru baca borak 2. Jdkan ia sbg cabaran. Bumi mana yg x ditimpa hujan. Kita sbg insn hnya blh bserah kpd Allah. Rezeki ada dimana. Moga abg. aznil kan bjaya lagi x ini,biar meka tau kata2 tu sbg cabaran buat abg.

maria amit said...

akum , paknil .
kisah paknil ni lebih kurang ngan kisah saya sendiri cuma saya bukan selebriti :-) dulu masa saya masuk pelancungan org kat tempat saya panggil saya anjing pelancung coz mana jer pelancung pegi saya pasti ikut .nak buat camno , dah tugas :-) tapi hari ni , dgn berkat usaha dan airmata yg tumpah ( ntah dah berapa tong ) saya dah ada homestay sendiri dan insyaallah syarikat pelancungan saya akan menyusul . semua ni , hanya akan jadi kenyataan bila kita kuat coz Allah hanya menguji hambanya yg kuat . mcm Paknil dan saya . keep fighting !!!

nash said...

Askum Paknil, jgn risau Paknil,xkira pknil menang atau kalah sy tetap peminat setia dan penyokong paknil dan sy yakin ramai lg peminat lain sprti sy. Biasalah mulut org paknil. Mmg dalam dunia ni mmg ada jenis manusia yg mulut kejam camtu...sy pun prnh kena ngn mulut2 camtu. Tapikan paknil, kekadang pelikkan kalau sy lah kan tak sampai ati la nak ckp kat org camtuh..tp bole ada org yg mulut busuk camtu ye.Biasanya adalah balasan kt org camtu.Apa apapun paknil skrng dah berjaya dan dah prnh menang bnyk anugerah. Sy doakan paknil menang dan terus menerus memperoleh kejayaan dalam apa bidang yang paknil ceburi...

manje luv@a said...

BRPE HARI SAJE LG......
X SABAR NAK TGK ABP....
HEHE....
CHAIYOK2....
MOI?J'ADORE P.NIL....

IdzaRis79 said...

paknil,perpustakaan negara msia (PNM) nak buat family day pada 2hb mei 2009 nanti (sabtu) di tmn lipur kanching,rawang.kalau kami nak jemput pak nil macam mana?

dengan siapa nak kontek?

PUSAT RAWATAN IMANTHERAPY said...

SALAM...MAAF JIKA TERSALAH RUANG!Adakah anda mempunyai masalah penyakit akibat sihir?gangguan jin atau saka?penyakit misteri?masalah kesuburan?jodoh?penyakit moden yang perlu dirawatan secara tradisional? InsyaAllah kami sedia membantu. Kaedah Al-Quran, zikir dan doa serta alirah gelombang.Penyakit akan dikesan dalam masa 5 minit dengan izin Allah. Pengalaman selama lebih 11 tahun.Cawangan Sabah dan Kuala Lumpur. Layari www.pusatrawatanimantherapy.blogspot.com

dzuera said...

assalamualaikum pak nil...
saya dh baca ruangan paknil... kesian paknil.. tp, apa yg mmpu sy katakan..biarlah mereka hendak kata atau caci paknil macam2.. mulut org bukan senang kita nk tutup kan? dekat dunia kita semua sama je.. org yg mengata n "sound" pak nil tue pun belum tntu bjaya dlm kehidupan dia.. betul x? ntah² apa yg dia cerca paknil tue, Allah balik kan semula pd dia.. so ape perasaan dia? so disebabkan itu sy rs dia cemburu dengan kejayaan atau iri hati melihat kebahagiaan dan kgembiraan paknil.. setiap ape yg blaku pasti ader hikmahnya... didunia kita semua sama je disisi Allah...biarlah org nk buat jahat pd kita, kita sentiasa berbuat baik pd semua org kan.. klu kita balas balik, kita pun sama je dengan diorg semua tue kan...? betul..btul..btull... (sy tny sy jwb..hehehe)biarlah Allah yg mbalas setiap ape org buat pd kita..yang penting... pd saya PAKNIL THE BEST FOR MALAYSIAN.. (suka sgt dgr paknil kt era... jd peneman didlm kereta.. thnks coz make me happy) mmmuuaaahhh!!!

dzuera said...

assalamualaikum pak nil...
saya dh baca ruangan paknil... kesian paknil.. tp, apa yg mmpu sy katakan..biarlah mereka hendak kata atau caci paknil macam2.. mulut org bukan senang kita nk tutup kan? dekat dunia kita semua sama je.. org yg mengata n "sound" pak nil tue pun belum tntu bjaya dlm kehidupan dia.. betul x? ntah² apa yg dia cerca paknil tue, Allah balik kan semula pd dia.. so ape perasaan dia? so disebabkan itu sy rs dia cemburu dengan kejayaan atau iri hati melihat kebahagiaan dan kgembiraan paknil.. setiap ape yg blaku pasti ader hikmahnya... didunia kita semua sama je disisi Allah...biarlah org nk buat jahat pd kita, kita sentiasa berbuat baik pd semua org kan.. klu kita balas balik, kita pun sama je dengan diorg semua tue kan...? betul..btul..btull... (sy tny sy jwb..hehehe)biarlah Allah yg mbalas setiap ape org buat pd kita..yang penting... pd saya PAKNIL THE BEST FOR MALAYSIAN.. (suka sgt dgr paknil kt era... jd peneman didlm kereta.. thnks coz make me happy) mmmuuaaahhh!!!

cik_ah82 said...

pak nil, napa lama sangat x on air?
sampai 20 april?
sangap la kite pepagi dalam keta xdgr celoteh pak nil n abg din..
dua2 org lak xde tu..
tensen+boring ar..
yg ganti skang xbesh..huhu

Cleverclasp said...

All the the very best kepada Aznil titik permulaan yang positif dalam kerjayan tuan dah nampak semoga akan berkembang dan terus berjaya lagi.

~ieDa~ said...

Assalamu'alaikum..Hi..P.Nil..Sy Ieda..P.Nil ape khabar..?P.Nil Mcm2 Aznil best sngt lg best klo P.Nil yg jd Hos AF7..tp knp AC.. :( Neway,P.Nil Gd Luck ye on ABPBH!Amin..Semoga P.Nil menang..!

roza said...

salam paknil...sorry sb sy baru je berkesempatan utk membaca borak paknil ni...

sy pasti malam ini tentu debaran yg paknil rasakan semakin hebat kan..apapun berdoa lah pada Allah semoga terus dimurahkan rezeki dan kemenangan akan berpihak pada paknil lg....

sy faham apa yg paknil lalui kerana sy pun pernah melaluinya.dan lebih memedihkan kerana ianya dtg dari org yg kita sayang...

tp alhamdulillah, berkat penghinaan itu, sy telah bekerja keras utk memperbaiki kehidupan saya hari ini....

dan mereka ini lah yang sebenarnya telah kalah dalam hidup masing2.

selamat majujaya dalam apa jua yg paknil lakukan...amin