Friday, April 24, 2009

AKHIRNYA!

Akhirnya Paknil dapat juga cari masa untuk update blog Paknil ni. Sebenarnya dalam kesibukan Paknil berkejar untuk melunaskan Riuh Pagi Era, Paknil ada juga kerja lain yang Paknil lakukan. Paknil kena hadiri meeting produksi, buat sesi ‘brain storming’ untuk rancangan-rancangan Astro, kerja suntingan rancangan Jangan Lupa Lirik yang telah selesai dirakamkan.
Minta maaf pada mereka yang terpaksa meneka-neka akan gambar yang Paknil paparkan sejak hari rabu lalu.

Sebenarnya gambar ini adalah ketika Paknil menjadi penceramah undangan di sekolah SMK Victoria (Victoria Institution) Kuala Lumpur.
Dan yang memeluk Paknil itu adalah anak buah Paknil sendiri, Izzul Azrai B. Nokman yang merupakan Presiden kepada Victoria Institution Committee Board 2009.
Melalui anak buah Paknil inilah undangan itu dilakukan oleh pihak sekolah dan menjadi realiti pada hari Selasa 21 April yang lalu.
Izzul dijemput naik ke pentas oleh Guru Kanan Bahasa Datin Maimun Hussin untuk bersama dengan Paknil dan tetamu yang lain. Tahniah Izzul atas penghargaan itu.
Sekarang dah terjawab teka-teki itu dan Paknil akan ceritakan mengenai pengalaman Paknil menjayakan ceramah motivasi itu selepas ini.

Ini pula Paknil bersama Izzul dan famili ketika Hari Raya yang lalu. Ibu Izzul itu adalah kakak Paknil. Eh, bukan selalu Paknil kongsi cerita famili Paknil dengan orang ramai tau. Sebab korang sabar menunggu, jadi ini eksklusif untuk korang aje.... :)

32 comments:

fahmi said...

assalamualaikum paknil... igtkan peminat bertuah ke.. pemenang contest era ke.. rupenye anak buah.. hehehe bagus2.. bukan selalu artis cerita pasal keluarga.. harap2 ramai la lagi yg sporting mcm paknil nnt ye..

awien said...

hehe
akhirnye
terjawab pown teka teki yg bermain di fikiran
kenape ye pak nil peluk budak itu
:))

Kay Faizal said...

:D suke lah! ceritalah lagi! (erm macam tajuk buku cerita la pulak) :)

Mama Hakimi said...

waaa best.. best.. dpt tgk gambar famili terdekat pak Nil..

ooo itu rupanye.. anak sedara... hihi.. ingatkan sape laa budak bertuah yang kena peluk dengan Uncle Aznil nih...

Good Job Aznil... semoga sentiasa bahagia dan ceria

-aTie- said...

patut la ade rupe pak nil...siyes tau....

- iNtaN @ kEcHik - said...

owh, anak buah paknil siap jadi presiden lg. bagus2 :)

Mr Sept said...

gambar anak paknil bila nak inteprem hehehe

fakhruddin said...

terbaik lah paknil =]

anne said...

Salam. Abg Aznil apa khabar?

Thanks for sharing the pic n story.

p/s: Have fun cuci kereta esok. Nanti letak posting ok..i have to work, if not nak jugak free car wash;-)

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Hehehe...

Nampaknya tekaan suzy salah ler...

Ohh,Izzul ni anak sedara abg aznil rupanya...

Kena pulak kebetulan abg aznil ada buat ceremah kat sekolah dier kan...

Telahpun suzy ketahui yang abg aznil memang ada buat ceramah di sekolah-sekolah...

Bestnya,dapat jumpa abg aznil...

Suzy ni bukannya senang nak bersemuka abg aznil...

Huhuhu...

Apa-apa pun thankz so much sebab sudi kongsi bersama cerita abg aznil bersama kite semua...

I really appreciate it lots...

Tak kesahlah berlama u take to update ur blog,asalkan last-last abg aznil update juga...

At least i know that u r well & perkembangan abg aznil secara tak langsung...

Thankz once again,abg aznil :)

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

kak ina kl said...

salam aznil...seronok baca blog kamu..nak tanya skrg anak dara kamu study kat mana?

unwritten said...

harap drama sebabak disiarkan banyak kali di era :P

<< s| teD| yanG GOmuK >> said...

hik hik hik.. akhirnya... sampai x tdo semalaman dok pk sape lah lelaki ituuu.. hik hik hik...

tHEoNeANDoNLy said...

Tima kasih paknil.. sbb pak nil sudi kongsi cerita pameli pak nil bersama2 kami.. :) Saya tpikir juga paknil sbenarnyer ada bahayanyer juga masukkan pic pameli paknil ni.. Saya mintak maaf sbb saya ckp mcm ni.. Mungkin silap saya juga.. Yelah zaman sekarangkan.. Apapun boleh terjadi.. Harap paknil paham maksud saya.. Apapun saya "amat hargai" sbb paknil sudi kongsi pic tsebut.. Sbb saya "sayang dan kagum" akan bakat anugerah allah pd pak nil. Saya doakan paknil semoga dimurahkan rezeki & maju jaya.. amin..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

oo...anak buah rpeneyrr..

NieRadiNa said...

salam paknil..

oo..baru sya tau..kan btul sya agak paknil msti gi skolah2 lg nih..thanks paknil siarkan gmbar paknil n family..paknil mmg jrang sgt nk siarkan pic ngan family..sya tringin nk tgk pic paknil n anak2 lak lpas ni..bleh yer paknil..plezzzzzzzzz.....

paknil sya tgk mcm2 aznil td..n sya bgitu truja ..dr dulu lg nk tnya..camna paknil putar roda anak panah tu kdang2 tepat mngenai sasarannya...sya kta dlm ati..'pandainya paknil putar , roda tu cm tau2 jew tuan dia putar...he..he..

pape pun sya trtunggu2 mcm mcm aznil musim baru , tom tom bak serta jgn lupa lirik..x sbar nk tgk kletah paknil..

rizz said...

wahh so lovely fmly laa pak nil

olin said...

comel~

rOzzana said...

BUSYNYER PAK NIL kiter nier... DUN FORGET THE LYRICs malaysian version wahhh bestnyer... kat tv ASTRO ajer ker????.... kiter selalu juga turun MALAYSIA especially KL... kalau nak tengok live show kat stesen TV untuk MALAYSIAN ajer ker??? Kalau kita foreigner boleh ambil ticket tak????... kalau nak ambil... nak gi mana... saya tahu TV3 dekat ngan IKEA, ANGKASAPURI dekat dengan University MALAYA... astro pulak di mana???? Hmmm i really hope that stesen TV ini will show your TV PROGRAM.... especially de MACAM- MACAM AZNIL, TOM TOM BAK & Banyak lagi..... I only see u once aja kat AKADEMI FANTASIA semasa melawat datuk kat Batu Pahat... okay PAK NIL i waiting for more shows from you i miss watching ur programs show... de best about you pak nil... u are very HUMBLE... stay that way and all of us will always love you and support you...
i am trying to wake up to listen to ur morning show at era through online....all the best wishes to our KING OF MALAYSIAN HOST semoga maju jaya... insyallah.....

sara said...

huhu my answer almost correct.. 'ter'lupa type buah tu just anak :d

αєrιn said...

Assalamualaikum Uncle Aznil xD

Sihat? hehe, malam2 gini boleh tanya plak ehk?

Wokays.

Anak buah Uncle Aznil rupa2nya.

Hehe, hensem xD haha lols.

tak de makna xD

Well; now we know. So suspence is over. hehe

Well, at least Uncle Aznil sihat lagi xD

Walaupun banyak kerja, jangan lupa kesiahatan :D

Okayss.. Bubye. Assalamualaikum :)

SALAM SAYANG;
Aerinisha (:

sis_nita said...

salam pak nil,

oooo.. anak buah pak nil ropernyerr.. tekaan merapu saya tu salah bangett laaa.. huhu!

tak sabar nak tunggu rancangan jangan luperr lirik mula.. laa ni layan AF.. tapi mmg rindu kat pak nil kat AF tu..

teringatttt.. dulu masa pak nil jadik pengacara, kalo sebut undian tuk para peserta.. pak nil akan cakap sampai abissss..

hmmm.. pak nil mmg pengacara yg hebat.. dan IKHLAS dalam kerja pak nil..

edzlin007 said...

salam paknil.

terima kasih kongsi gambar peribadi. anak buah paknil rupanya.

M@nje LuV@a said...

slm paknil...
tekaanku jauh meleset...haha...
anak buah rupenye...
at last, tau jugak...

Hafiz-u-ddin said...

bila nak datng kedah?

boleh datang ke ipgm kampus sultan halim sungai petani

mesti ramai nak jumpa...

lollipop said...
This comment has been removed by the author.
lollipop said...

izzul??

haa!...patutlah macam kenal..haha^^
die sekolah VI..baru tau skang..bagos3..
rupenye..die anak buah uncle!!
now i know..hehe..


thx uncle for sharing with us about your family..

cekkeya said...

eheheheh ingatkan sape???

nacha said...

ooo.. terjawab sudah persoalan.

khaira said...

sporting la paknil nie...tu yang lagi minat tu...nanti, kalu kami wat prog ape2 ke kat U, bley la jemput paknil datang jadi tetamu jmputan eh...

jie said...

salam pak nil....klau saya nak jemput pak nil bg motivasi kat student saya boleh tak?
....boleh la.

hangeng said...

This season is all about lace. thomas sabo schmuck günstig I am talking about crocheted cotton lace, sabo charms the kind your great grandmother thomas sabo engelsflügel wore. Think of the old doilies she used to angebote thomas sabo make. Lace is on everything these days from clothing, handbags and the rest of the accessories. You will see handbags made out of it or adorned with it. It is made into lightweight thomas sabo
flowy scarves. Bangles are big and anhänger thomas sabo covered in lace with matching necklaces and earrings. The thomas sabo kette
necklaces have lace beaded into it, thomas sabo 2010 beaded with lacey disk beads thomas sabo online shop
or lacey beads themselves. It will not be hard to find a great shirt with lace on the top and accessorize it with matching earrings, thomas sabo halsschmuck
necklaces, scarves or handbags. thomas sabo ohrringe Use them tastefully together but don't go overboard. A little of each goes a long way. Handmade is big in this category so don't go looking only at stores; keep those art shows in mind for that unique great find.