Sunday, June 15, 2008

CERITA ARTIS MALAYSIA

Jangan lupa untuk menonton CERITA ARTIS MALAYSIA featuring PAKNIL besok 16 Jun pukul 5ptg n ulangan 10.30mlm di Astro Ria. Cerita mengenai perjalanan kerja seni Paknil dan harap akan dapat jadi inspirasi kepada yang menonton. Doa dari kalian mmg jadi tunggak kejayaan Paknil. Jadi Paknil ingin berkongsi dengan semua penyokong Paknil supaya tahu susah senang Paknil sebelum terlibat dgn dunia seni sehingga ke hari ini. Senang tak datang bergolek dan kejayaan tak datang melayang. Paknil anggap rancangan ini sbg satu penghargaan pada Paknil dan penyokong2 Paknil. Dah tonton komen gak eh...

40 comments:

edzlin007 said...

paknil kita org selalu doakan paknil. ok, esk saya kan tonton CAM ni...dah lama tak tgk rupa paknil masa muda2 dulu.hehehe. nanti komen lak pasal tu

mama adriana said...

kitaorg mendoakan paknil. hahaha CAM tu apsal la buat kol 5 yer, baru nk kuar ofis... mlm ni ku gagahkan diri gak tuk tgk CAM tu...

d_tieah^aznil said...

Baiklah....sy yg menurut perintah.
Memang dh x sbr pun nk tgk CAM tue...
Stkt nie, blom lg penah tgk CAM tue coz x artis yg sy minat....But, bla CAM AZNIL HJ NAWAWI....x sbr2 nk tgk....
Hehehehehe........=)

NieRadiNa said...

paknil...grenti tgok nyer...smua artis pun saya tgok....sapa lagi nak skong artis malaysia kalo bkn rakyat malaysia sendiri....

gud luck paknil................

atie said...

wah dapat la atie tgk sejarah pak nil sebagai ank seni

FINAL SOLUTION said...

Yup baru lepas tgk...

komen nyer.. ialah PAK NIL! u've miss sumthinng!..

kalo kategeri dak2 kecik dah ada TTB ngan Anak2Ku

Kalo golongan dewasa dah ada MMA
kalo belia lak.. dlu Pak NIl dah buat utk AF

tapi.. SERIOUSLY.. PakNil x sentuh TeenAgers secara langsung... mereka nih golongan penting.. dan turningpoint mereka nak jadi manusia jenis apa pon byk kat sini.. time nih laa golongon begini mula nak Xplore... seriously... nak tgk Pak Nil buat rancangan khas utk golongan ini.. why not right... caya jek PakNil adalah org paling tepat utk jd pembimbing mereka di media..

Ok PakNil.. semoga hari2 terus ceria dan berjaya dengan usaha yg dilakukan..

mizzninie said...

aznil, you have gone thru a lot and u deserve what u have now. Congarulations and i want to see more of u. selamat menghasilkan lebih byk karya yang bermutu..

edzlin007 said...

sungguh teruja saya apabila menonton CAM hari ini. terima kasih pd CAM yg buat episod aznil minggu ini. dptla saya tau dan kenali aznil lebih lanjut. sbb sebelum ni mengenai aznil zmn 90an dulu, saya hanya tau drp ibu saya saja, sbb masa tu masih kecil, yg tau satu je. PPOOOPPP KUUUIZZZ!!!hehehe.

skrg baru tau psl aznil masa zmn belajar nya dulu.

tgk CAM aznil ni, rasa terharu ada, sedih ada, bangga pun ada dgn paknil ni.

to aznil, moga sukses selalu. nak tgk program aznil seterus nya....dan juga watak prof klon tuk film cicakman 2.

Mizz Atie said...

atie dh tgk td C.A.M
part uncle nanges..
atie mesti nanges..
mcm2 dugaan uncle lalui kan
uncle mmg tabah..
hik2
nk bg uncle telur separuh masak
wkakakakakakaka

said...

Pak Nil upload la CAM bout u kat blog Pak Nil ni!! Tue pon kalu Pak Nil tak keberatan!! Bleh eh?? Mesti sume pengunjung blogger Pak Nil happy turut setuju ngan pendapat saya!! *wink*

Atleast warga Malaysia, Brunei & negara² jiran dapat tau lebey lanjut tentang naik turun Pak Nil dalam bidang seni n sebagai seorang anak seni yang dikagumi ramai orang..

worayyyyyyyy!! thanx alot yaa.. Mwaksss!! i adore u!! ((:

sang kelana said...

waaahhhh...manyaknya fesyen rambut pak nil...hahah..ada kelas gitu!!

btw pak anil nangis2 and sedih2 plak.xmola camtu,nanti sumer org sedih gak.don be sad.everything ada hikmah.tabahkan hati,berusaha,berdoa dan bertawakal.ur fans not stand behind you,but beside you so that u know we already there for u.

p/s:i love kucing so much.ahaks~

anne said...

C.A.M Aznil Nawawi

Semangat, ketabahan, passion, humility dan keikhlasan you are all very inspiring.

Thank you for sharing your story Abg Aznil. I respect you sangat2 for all u've been thru and what u've become.

Adisha said...

Dear Pak Nil,

Sha dah pun menonton Cerita Artis Malaysia dan Sha amat mengagumi usaha Pak Nil dlm merealisasikan cecita Pak Nil untk jd penghibur yg hanya bermula dr minat kecil untk mengisi ruang kaca tv. Sha mula tertanya pd diri sendiri yg mampukah Sha jd seperti Pak Nil kerana kita berkongsi minat yg sama seperti Pak Nil. Anyway Sha teringin benar untk jd rakan. Sudilah kiranya Pak Nil berbalas email dgn Sha ~ norsha82@yahoo.com. Sha juga punya blog ~ adishaavenue@blogspot.com. Sudikanlah sampaikan hajat Sha ni yer...

rizal said...

Semekom Pak Nil,


Mlm tadi saya tgk gambar pak nil masa muda kat CAM teringat masa zaman dulu,slalu jumpa pak nil anta fifi kat umah kawan saya di kramat..Comel fifi masa tuh!

niema-sifiana said...

assalammualaikum pak nil!i missed to watch CAM at 5pm because baru hbs attend interview..but luckily i managed to watch the repeat show of CAM!and yes!!i really adore u..u are the number 1..no one else could beat u..i cried terkenangkan all the sweet and bad memories that u had gone through!!u are so tough to face all of it..and now u are so successful..

semoga Allah panjangkan umur pak nil..dan dimurahkan rezeki!amin..

being yourself,u have all the malaysians' respect and u have mine!

good luck pak nil and smile always because we love to see ur smiles!

take a good care of urself and ur kids!they are so lovely!!it's not too late to wish you happy father's day..i'm sure u are a great father to your kids!!

p/s:suka kucing..

*xoxo*

zazy2182 said...

dah tengok lz nite..
sedih bila tengok Pak Nil sedih,
menangis bila tengok Pak Nil menangis,
memang hidup tak selalu indah,
bukan Kehidupan namanya, kalau jalannya lurus sahaja tanpa halangan..
tapi, apabila semua halangan dpt dilalui dgn tabah, kehidupan itu akan lebih bermakna...
so, Pak Nil, be happy owez..walaupun dlm hati Allah shj yg tahu..
*p/s: TAPI, knp Pak Nil takut kucing? comel apa?hehe =)

lina said...

Paknil,
This is my first time comment about your blogger Pak nil

Pak Nil,
You have proved,
Your worth with hard work,
May you report success?
And VICTORY every time.
Congratulations!

Keep up good work.

oto said...

salam paknil..

saya tgk CAM mlm tadi..
yg pasti kehebatan paknil bkn ketika paknil di atas tetapi ketika paknil terjatuh dan bangkit semula..itulah kehebatan paknil sebenarnya..

tahniah paknil!! may success will always be on your side..

YuS~N3 said...

Assalamalaikum paknil..saya dah tengok CAM paknil semalam..tersentuh hati saya bila paknil keluarkan ayat last yg dah dekat nk habis tu..saya memang bangga dgn paknil dan kagum dgn kelincahan dan kespontanan paknil dlm melayan karenah anak2 kecik. Keep up your good work and kami sentiasa menyokong paknil.

Firman Nurmie said...

paknil

dah nonton semalam CAM pasal pak nil. cuma x teringat pasal kes yg nama paknil kuar dalam khutbah jumaat tu. tp x per pas is past kan.

per pun..gud luck...

ps: my kids,kirim salam ngan paknil..dia org fans no 1 tom-tom bak, macam2 aznil, prof klon dan apa jua program yg ada paknil...one day nak bwak dia org jumpa paknil InsyaAllah....

Hertina said...

Hai Abg Nil,

Wah tak ingat awek UM kat sebelah abg Nil tu cun giler beb.....nasib baik dah jadi isteri orang kan. Anyway one thing I realised Abg Nil nih memang hardworking person.Teruskan perjuangan sebagai anak seni....kurangkan kontroversi dan kami di sini sebagai peminat senantiasa mendoakan yang baik2 untuk abg Nil.FYI information i pun ex UM tapi masa intake I paknil dah involed dlm dunia seni.

All the best to you abg Nil. Jangan lupa jaga kesihatan yer..

Adios Amigos

d_tieah^aznil said...

CAM Aznil Hj Nawawi bezzzzzzzz ah....
> Gitu rupanya perjalanan kehidupan insan yg b'nm Aznil Hj Nawawi..=)
> Pahit manis Abg Aznil lalui dgn penuh kekuatan & ketabahan.
> Itulah berkat kesabaran Abg Aznil, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian....
> Skang nie....kehidupan Abg Aznil pasti lebih baik & elok kn? Hati pun senang dh........duit pun slalu masuk. Murah rezeki ek.......? ok la tue.
> Okla.....semoga kehidupan Abg Aznil diberkati-Nya.......AMIN

Adawiyah said...

Assalam... CAM best sangat.. u r the best as always...Congrats all the best ok ;-)

For U:

RAHMAT UJIAN

Dalam derita ada bahagia
Dalam gembira mungkin terselit duka
Tak siapa tahu
Tak siapa pinta ujian bertamu

Bibir mudah mengucap sabar
Tapi hatilah yang remuk menderita
Insan memandang
Mempunyai berbagai tafsiran

Segala takdir
Terimalah dengan hati yang terbuka
Walau terseksa ada hikmahnya

Harus ada rasa bersyukur
Di setiap kali ujian menjelma
Itu jelasnya membuktikan
Allah mengasihimu setiap masa
Diuji tahap keimanan
Sedangkan ramai terbiar dilalaikan
Hanya yang terpilih sahaja
Antara berjuta mendapat rahmatNya

Allah rindu mendengarkan
Rintihanmu berpanjangan
Bersyukurlah dan tabahlah menghadapi
Segala ujian diberi
Maka bersyukurlah selalu

-Mestica-

Dearest bro Aznil... wat ever ur facing..Only Allah knows the hikmah and the beautiful path that is set for u upfront.. ALLAH Bless U. Ceria selalu & Take care. :-)

katak_78 said...

katak_ayu dah tengok....ermm...bila kak OGY cakap..i love u aznil..i really2 love you...wow! Cam dia really adore u la abg aznil...ur story really caught me with tears...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

serius tersentuh tgk CAM .. mmg penuh liku dan cabaran yg dhadapi pak nil utk berjaya ke saat ini .. saya sentiasa mendoakan kesejahteraan pak nil dan kejayaan pak nil .. YOU GOOOO ... GO FOR ITTTTTTT ;-)

a^T04 said...

salam pak nil...kta slalu doakan pak nil..best sgt tgok segmen anak2 ku..

a^T04 said...

ktapun slalu doakan pak nil...

Mama_Ejatt said...

Anak sy suka nor ngan pnil neh.. Kalo pnil enterprem kat tb je- "Mama, anil bak, bak, bak.." (dia xtaw sbut aznil tom2bak). Sy br berkesmptn nengok CAM pg td.. Tersentuh tang part yang last tuh (ayat dia lebih kurg cam ni) "Saya doakan anak2 itu sedekahkan sy alfatihah pada saya nanti.." Yang pasti, pnil still the best.. Saya doa moga tuhan pjgkan usia pnil..

chopstick said...

hye abg aznil..=) saya ialah antara ribuan peminat setia abg aznil..dan saya pun ada tengok CAM,berulang kali tak jemu2..dari mula saya kenal siapa itu aznil haji nawawi belasan tahun yang lepas,saya dah tahu yang abg aznil memang die hard fan arwah sudirman haji arshad.tapi bila tengok CAM,saya memang impress sebab sampai lokasi amik gambar untuk konvo pun tiru arwah sudirman hehehe..u're just so adorable laa bro..;) kalau abg aznil jadikan sudirman idola abg,saya pulak tak teragak2 jadikan abg aznil sebagai idola saya untuk terus usaha,usaha,usaha dan usaha..to grab and achive my dreams..sejak pertama kali saya jumpa abg aznil di malam anugerah FFM 20 kat USM,saya sentiasa harap itu bukan kali pertama dan terakhir.mana tahu,lima enam tahun lagi saya ada rezeki interview abg aznil pulak hehe coz i'm a journalist wannabe!saya doakan abg aznil dan keluarga sihat,berjaya dan bahagia selalu dunia akhirat,amin...

ahli sufi said...

tgok dah.....paknil the best...

nazzman ibrahim said...

tak sempat nak tengok hari tu wawawa sedihnya tak tahu bila depa nak ulang lagi


apa pun paknil pengacara yang paling best kat malaysia setakat ni

Megat Eusofe said...

yeah
dah nonton
teringat plak zaman2 masa muda2 dulu

popppppppppppppp kuizzzzzzzzzzzzzzz !!


:)

hudhud78 said...

hai..paknil....
saya suka dengar suara paknil & suka CAM pasal paknil...

Anggerek said...

view this

http://www.youtube.com/watch?v=8lRfkhKFLA8&feature=related

monie said...

Dah tgk byk kali CAM..
tringat mse kcik2 minat tgk
POP KUIZ....

*kite ade psamaan la..
-TAKOT KUCING-
-TAK SUKE TELOR-
geli la...hehehe...=p

tetap minat AZNIL HAJI NAWAWI smp bile2...
FOREVER & EVER...

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...
Hehehehz...
-CERITA ARTIS M'SIA-
Suzy ada juge menyaksikn episod Abg Aznil mase kt kmpg umah nenek...
Prasaan Suzy,Allah saje yg tau...
Hpy,excited & touched...

Prasaan tu smue bercampur...
Yelah sdkt sbyk Suzy dpt jgk mengenali Abg Aznil dgn lebih dkt lg...
Btl2 mase episod Abg Aznil,Suzy kebtln pn berada di M'sia...
Klu kt S'pura ni tk dpt astro...
Tk dptlh Suzy nk menyaksikn rancangan2 Abg Aznil...
Rdulh...
Tp pade mase yg sme,Suzy pn turut sedih & terharu jgk bile crite2 yg tk elok diperkatekn oleh sesetgh phk terhadap Abg Aznil...
Suzy tk phm,knp diorg sanggup buat sedemikian...
Sdgkn setau Suzy,Abg Aznil baik orgnye...
Suzy cume hrp Abg Aznil bersbrlh ye?Suzy tk putus2 doakn kebahagiaan & kesejahteraan Abg Aznil sekluarge,wlupn berada jauh...
I'm very proud of u Abg Aznil,sbb tk pernah putus asa...
Maybe if i'm in ur shoe,i'll never get to stay calm juz like u...
Smoga Abg Aznil terus tabah & berjaya di dlm industri seni ni,Amin...
Erm,anyway kedua2 anak abg aznil cute...
Dh besar pn skg kn?they're juz as adoroble as their dad...
I wish i could knw all of u better :)

Slm Syg Dari,
Suzylina...

Natrah Norlin said...

Assalamualaikum abg aznil.

Saya juga merupakan salah seorang jutaan peminat abg.Anak2 saya dan suami beserta seluruh ahli keluarga amat meminati abg dan apa saja rancangan yang dikelolakan oleh abang sejak dari zaman Pop Kuiz lagi.Bak kata abg suhaimi sulaiman,abg ada aura dan every task given to you was perfectly done.Bak kata kak ogy,abg memang ada roh bagi setiap event yang abg buat.Most of all,abg seorang pengacara berbakat dan versatile.Abg juga boleh berlakon dan menyanyi walaupon tak sehebat Mawi. Hu hu...Abang amat serasi walau siapa pun gandingan abang.Allah SWT telah mengurniakan bakat yang begitu bernilai kepada abang.Doa saya semoga abang berjaya di dunia dan akhirat.Kami semua peminat abang khususnya saya akan sentiasa mendoakan kesejahteraan untuk abang.Pedulikan kata-kata nista pesaing abang eh..Ganbate kudasai.

Salam sayang
Natrah,Hijjaz,Aisyah N Marzuki

aniyoseyo said...

seb bek xmiss CAM edisi paknil..tp rs cm xpueh je...gegege

Juana Intan said...

Salam..

Pak Nil, semuga paknil akan terus suksess di dalam kerjaya dan kehidupan. Seronok tengok CAM Pak Nil. U r the best Pak Nil..rasanye belum ada yang setanding ngan pak nil..

Gud Luck & take care.

Gurindam Jiwa said...

Assalaamu'alaikum Saudara Aznil,

Do you still remember your good 'ol secondary school?

Does this link bring back any memories at all? 27 years is a long time.

To those who wonder what you look like when you were 19, wonder no more.

No, we have never met, but the school is proud of your success, nonetheless, I'm sure.

Now, about Azwan, the other ex-schoolmate, don't mind him. He is just doing his thing. Elvis Presley once said that there's a place for everybody at the top.

Your destiny is in your own hands.

All the best.