Friday, June 13, 2008

SORI DAH LAMA TAK UPDATE!!!!



MESTI TONTON!!!
BEST GILLER!!!! Itu yang boleh Paknil komen pasal cerita Kung Fu Panda ni. Sempat jugak Paknil cari masa nak tonton cerita ni. Adoi...lawak tak hengat. Dari mula sampai selesai cerita ni tak abis2 buat orang ketawa. Dah lama Paknil tak gi menonton cerita yang buat orang ketawa sampai kuar airmata!
Cerita dia simple aje. Tak payah pening-pening buat orang pikir. Pasal beruang Panda nama Po yang bercita-cita nak jadi pendekar Kung Fu! Dengan badan yang montel dan kuat gelabah, Po diuji sehingga jadi bahan ketawa pendekar Kung Fu yang hebat. Oleh kerana yakin pada diri sendiri, akhirnya Po lah yang menyelamatkan kampungnya daripada diserang pengkhianat Tai Lung!
Paknil suka falsafah yang diberi dalam cerita ni:
"Yesterday is History. Tomorrow is Mistery. Today is a GIFT. Thats why it is called PRESENT!"
Yang pasti pengajaran yang paling besar dalam cerita ni ialah "Jangan pandang rendah pada diri sendiri. Kita harus percaya dan menghargai diri sendiri. Tiada siapa yang boleh mengatakan kita bagus kecuali diri kita sendiri. Secret recipe to success is NOTHING! If we believe that we r good, than WE R GOOD!!!"
Tahniah kepada pengarah dan penerbit filem ini sebab berjaya menerbitkan filem yang melampaui sempadan nilai budaya semua bangsa di dunia. Mesej yang Universal!
Siapa yang dah tonton....JOM KOMEN!

32 comments:

d_tieah^aznil said...

Yahooooooooo..ahernya..dpt gak jd the 1 kritikus....=)

azah said...

Hi Paknil

Azah xleh komen sbb azah fobia nonton wayang nih..tp azah suka falsafah tu..hanya hari ini milik kita..smlm kepunyaan sejarah,esok kepunyaan Allah..
HAPPY FATHER'S DAY..All de best..jaga kesihatan selalu..kami rakyat M'sia syg paknil banyak2..

d_tieah^aznil said...

Wawawawawawawawa......
samala dgn kiter....lama dh x updatekn diri ke blog yg indah lg menawan nie...
lom sempat lg tgk filem nie....
esok la kot....
result exam x bgus sgt, so kena kuarantinla kt umah.....wawawawawawa

azimahas said...

agak-agak budak umo 4 tahun okey tak nak nengok citer nieh..kang takut dia boring jekkkkk....

d7 said...

i've watched it!! ngeee
sangat2 best cite ni dr start sampaila habis..
x bosan and tak rase rugi pon tgk coz at first nak tgk indiana jones but in the end tgk cite nie..
sgt sesuai utk kanak2 utk sesape yg tgh wondering tu ;)

abg aznil,
lame x jenguk sini..
me pegi umrah bout 2 weeks..
i've watch jangan lupa lirik..
hehee sgt suka tapi kesian gak kat abg aznil dok backup diaorg..
mane nak menari mane nak menyanyi..
but i know u enjoy that very much too rite? ;)
ok, take care & happy father's day 2 u!!

salaam

Eila Agogo said...

paknil...eila pun dh tgk cite nie..best gler2!!suke part bila Po nk naik ke istana tu..lotih Po,tp still kiut miut!!

edzlin007 said...

yup, setuju dgn paknil. mmg best giler bangat citer ni. (ape punya bahasa ku guna ni). saya suka part yg tigress tu tgh citer sej tai lung, tiba2 buat muka pelik. why? sbb dr mood saya tgh sedih, terus ketawa terbahak2. so, itu yg buat thrilled.

philosophy nya pun sgt bagus. kata2 semangat yg sesuai tuk semua org.

p/s: paknil tgk citer ni dgn anak paknil ke? cause saya rasa npk anak perempuan paknil d pawagam mid valley lepas citer ni

Nad Eusoff said...

alah sy tk tgk lagi tak buleh kumen ke?

ah nak kumen jugak...

sy takder masa lah nak tgk muvie skang..
nnti cari dvd ori yer..
thnks paknil 4 ya reviews..

eleza737 said...

dah tgk..!!
syiokkkkkkkkkkkkk..
hahaha lawakk x hengatt..!

katak_78 said...

my sista tgk kat you tube. she has been laughing from d beginning till d end while im ding my assignment. beh ke?aku tanya..apa lagi dia "beh giler" crita nie..she watched at 2 a.m till 4 something....dia promote kan kat satu famili yg beh giler crita nie...kalo malas tgk wayang ble download o tgk kat u tube je..tapi x la sehebat sound system kat wayang kannnnn...cerita ayat2 cinta pun we al dah tgk kat u tube..apa pasat cerita org lain beh dari cerita yg org kita buat ekkk..kekadang tgk prof. buat cerita cam tangkap muat je..macam nak masuk malaysia book of record aje..xde kualiti..sape ble ble bagitau cerita dia yg mana berkualiti????pedasss...pedasss....

Atikah HM said...

oh yes!! i agree wif u abg aznil! memang best lerr ceta nya.

Atikah HM said...

&& i almost cried towards the end of the story. it was a great storyline! :)

atty's said...

hai paknil..
saya ngn family..ari2 tgk ulangan jangan lupa lirik.
sabtu/ahad pun tgk..
ulangan pun tgk.tak jemu2..

aritu dah nak g tgk kungfu panda..
sekalo kena duk asing2 lak..sbb panggung penuh..tak dpt le ..

happy father day .paknil..

PurPle said...

this is one of the movie i'm looking forward to watch... hopefully bleh gelak guling2 lah tgk citer ni. paknil kata best... makin tinggi lah expectation. mlm ni nak pegi tgk!

p/s: hi kty! (tegur peng'komen' kat atas)

Fireroll said...

paknil, saya pun dah tengok cerita semalam,
tapi kat internet aje, bukan kat panggung, kat www.movie-online.com.

best gile cerita ni mcm apa yg paknil katakan sebelum ni...
ketawa aje bile tengok gelagat Po..

said...

Saya masih tak sempat lagi tgk cter ni la Pak Nil... Ape kata one sweet day Pak Nil bawak kiteorg tgk wayang ramai² so that kita bleh happy bersama².. Mesti seronok kan?? kan?? But, I understand ur tyme is very limited.. No worries k!!

Ternayata rahsia Pak Nil nampak muda terbukti dengan meonoton cter² kartun n berunsurkan hiburan comedy.. Keep it real ya!! XP

Nway, dropping by to wish u HAPPY FATHER'S DAY.. Semoga Pak Nil akan berjaya di dunia & akhirat.. Insya-Allah.. Ur children should b pround to have a father like u.. Saya doakan yang terbaik untuk-mu Aznil Hj Nawawi..

Ur such a good man!! :)) People wont called u "AZNIL HJ NAWAWI" for nothing aites!!

peace peace kacang soya!! *wink*
take care!! May ur journey of life have happy ending & may ur troubles makes u stronger yeah! XD

Luckylia said...

whoaaa!!! ptg td q kat gsc times square punye panjang... kat tgv klcc pon panjang... aleh2 bile sampai turn kite kungfu panda dah full.. nyesal lak tak booked awal2. nnt la mggu depan baru g tgk.. nnt pastu kite komen eh..

mama adriana said...

klu best citer ni, apa mau pikir lg kan so mesti tonton je la...

Eija said...

syok giler citer ni. 5 bintang untuk kungfu panda!

cindataman said...

Salam PakNil!!!

[finally ada topic yang ima boleh komen ;p]

ima memang minat ngan animation. bila keluar kunfu panda nih, memang ajak my lil sister and the whole family (macam lah ramai sangat pon) pergi sekali. best lah cerita nih. kegigihan Po boleh dijadikan tauladan.

my favourite scene is when Po and Tai Lung jatuh terguling2 dari temple yang tingiiiiiii tu. Po terdudukkan kepala Tai Lung, penuh satu screen ngan punggung Po! takleh terima kecomelan Po itu. comel sangat! ;)

PakNil!! Love U!!!

-ima-

NieRadiNa said...

yea paknil..citer ni best n sarat dgn mesej untuk kta jdkan panduan dlm hidup....hollywood buat flm animasi mmg best...

Pink Cupcake said...

hi abg aznil. i agree kungfu panda ni is one of the best movies ever. from beginning to the end, there was always some sort of pengajaran and always something to laugh about.

my fav part was when diorang had to evacuate the valley sal Tai Lung nak dtg. and Po was helping his dad push the noodle cart, and Po sedih sal dia disappointed his dad and said "sometimes i feel like i am not your son..."

pecah perut i gelak! napa la dia tak notice bapak dia goose and dia panda!!!

6 stars out of 5, definitely!

btw, abg aznil, you rock too!! happy belated father's day!

eYaNacOMeY said...

btol2..kungfu panda mmg beshh.. puas ati laa jugak tgk!!muhaha.. 1st time tgk cite kartun kt Panggung.. 4 bintang utk kungfu panda..(*_^)

diya said...

diya
tak
tengok
lagi
cite
kungfu
pandat
neh

:(

SyuQ d Juliet said...

yeah..i really2 setuju ngan ur opinion..me myself pun baru wat post psl kung fu panda..n we r agreed on same quote then..
time tgk tu..leh ter'inspired' sensorg..sejak 2 menjak ni..me go tru a lot of pain..down in life..
tetiba semangat lak..

jez like what my arwah sister said..
she be gone..dah xleh wat pape..life must go on..
simple je..tp dats tru..never2 give up..
i think..klu u still remember her..
my arwah sister is one of @15 nye chatters. MAMACHIK.

i kno she will like dis movie a lot..

sickchild said...

hahaha. best gile meh.
satu panggung tensen dga org gelak, paknil.

msApple said...

sy pn dah tgk kungu panda tuu.. aa sama laa kite. siap tuleh kt blog. nk ingat ayat tuu smp bile2.. mmg best cite tuu. lg pun sy ni cam PO tu laa berbadan besar... tp alhamdullilah.. berkat keyakinan dan doa mak ayah dan restu yg Maha Esa dah jadi wanita berkerjaya dah skang. =)

kite mmg perlu yakin pada diri sendiri... kadang2 kite tak tau ape yg mampu kite buat bile kite tak cube...

semua org kene tgk kungfu panda ni.. bestt sgt.

lastly.. sy skeeeeee dan kagum sgt ngan Pak Nil... take care and keep on going!

Pak Nil mmg rocks!

ahli sufi said...

klakar giler...cte dia...dh abis tgk pun tbayang2 lagik...

// e m e r a l d // said...

da tgk gak!
sgt besh ok! n rase cm nk tgk for 2nd, 3rd,4th times lak. heeee ;)
lgpun comei je po tu kan pak nil??

normala.sahari said...

Kungfu Panda... plan to watch for the 2nd time. Best gileeee... I've started called gim Mr Po, already

tootsie said...

alamak pak nil...jealous nyer saya dgr!!!!!!!!

I’ve been waiting for this movie to come out since early this year and when the day comes, I cant even find time to go and see it…..nampak nyer kena beli DVD la gini *sigh

http://tootsiemootsies.blogspot.com/

Wan Alysah said...

Hai paknil...hehehe...best giler citer panda yang pandai kungfu...
dari awal citernye memang best sekejap lawak pastu sedih pastu lak menaikkan semangat diri fuhhh...
time tok guru suruh po tumbuk patung tu yang sangat-sangat kelakau abis...tumbuk patung tp tau-tau po sendiri yang kena balik
hahahhahahahahahah...