Sunday, June 15, 2008

HEHEHE....NAK BELI TAK????

URUT...URUT...URUT...
Paknil jalan2 kat Pavilion and terjumper mesin mengurut badan yang terbaru di pasaran. Yelah, Paknil ni kan single, jadi takde orang nak urut Paknil kat umah. Lagipun masa takde nak cari rumah urut. Silap2 ter'pergi' pulak pusat urut tak berlesen. Jadi Paknil nak tanya korang punya pendapat, patut tak Paknil beli mesin urut ni?




MESIN 1 : Mesin ni boleh urut satu badan! Tengkok boleh urut, turun ke bahu ke badan ke pinggang, pinggul dan kaki! Alamak besh giler! Masa try mesin urut ni, lampu bilik di malapkan, lepas tu ada muzik dan dalam serkup tu ada lampu yang boleh melelapkan mata! Harga pun boleh tahan gak....tak nak bagi tau la harganya. Kowrang tanya ar kat kedai OSIM!

MESIN 2 : Yang ni lagi istimewa ni sebab murah sket tapi cuma urut kepala n tengkok jew! Mesin itu cengkam kepala dan tengkok sambil bergegar-geagar. Sambil diurut, kena pulak pakai earpiece sebab ada suara pompuwan bercakap dengan muzik background yang boleh melenakan kita. Ini boleh dibawak ke mana-mana!

Boleh tak kowrang bagi pendapat, bagus tak mesin ni n patut tak Paknil beli? K0Men Eh...

40 comments:

PurPle said...
This comment has been removed by the author.
IBU KUMBANG said...

Pak Nil, Saya ingat kena beli dua2 lerr. satu letak kat umah.. ble guna waktu pak nil nak rehat2..
Yang satu lagi pak nil boleh bawak bila outstation hehehe... OK tak cadangan ni.. Tak pe pak nil invest lebih skit demi tak pe asal kan pak nil sihat sentiasa..

edzlin007 said...

yup, saya setuju dgn ibu kumbang. paknil kan slalu sibuk, mesin no 2 tu leh dibawa ke mana2. so, sesuai la dgn paknil ni.

mesin no 2 tu, umah saya ada. mmg best gile. kalo sape2 susah tido, leh pakai mesin tu.heheh, saya lg suka mesin yg urut satu badan, sbb badan jd segar lepas gunakannya...pengaliran darah bertambah baik. paknil kalo jenis yg cepat letih, mesin ni sesuai.

sipuri said...

yang siap boleh baring tu saya tak pasti sebab tak pernah cuba, tapi yang duduk tuh best sangat-sangat. itu jenama apa pak nil? my opinion, between ogawa dan osim, saya prefer osim.

alifreyes or said...

beli la pak nil...
nnt boley pinjam
huhu

yantysamsul said...

my opinion, kalau ade mase..cube pi test lagik..sometimes..first time kiter rase best..after few times..nothing exciting bout it..tp kalo paknil tak de mase..beli jek dua2 tue..case closed..hehehe

Muhamad Firdaus said...

saya rasa...beli la dua2 kalo ada rezki lebih...sebab satu leh guna bila dirumah dan satu boleh dibawak ke mana2...paknil kan banyak berjalan2 satu malaysia ni...ok pak nil...moga sehat selalu...

azah said...

Salam Paknil

Biasanya peralatan canggih ni kita akan teruja pada permulaan kita dpt brg ni je...pastu mula lah jd perhiasan umah atau penyemak umah.. Pe kata Paknil cari 'semula' 'pengurut yg ada perasaan' hahaha yg akan mendamping dn menemani paknil hingga akhir hayat??..

Komen pendapat saya lak..edzlin007.dr love..d_teah fara_dila..Anne..help..sokong saya!!!

anne said...

azah.....hahahaha!naughty la u.

betul tu.
take the hint Mr. Aznil:-D

seri_singgahsana said...

paknil, kalau paknil selalu2 berkunjung ke osim tu, tentu diaorg akan jadikan paknil duta. so, tk yah beli2 lagi..dpt free aje...okey tak cadangan hamba nie..? hik hik hik

oto said...

setuju kt seri_singgahsana. tk yah beli dulu paknil. paknil skodeng je kedai osim tiap2 ari..untung2 ada rezeki bleh jadi duta osim..

bernas la cadangan u seri..huk huk huk..

NieRadiNa said...

okla tuh paknil.....sharian kluar bkerja balik rehatkan badan la plak n minda....nak tgu osim jdkan paknil duta lmbatla....dan la badan paknil reput dlu...ha..ha...gurau je

d_tieah^aznil said...

> Kesihatan adlh yg paling utama.
> Kemewahan x bererti kalau kesihatan x menentu or terjejas. So, mcm mana nk kluar kerja seandainya bdn x sihat?
> Secara holistiknya, anggota badan memerlukan sokongan. Belilah mesin urut untuk badan yg letih bekerja.
> Hehehehehehe...

## Beli dua2 jer mesin urut tue...dua2 ada kelebihannya yg tersendiri.
## Ok Abg Aznil....duit boleh dicari.
kesihatan x dpt nk dibeli...so, kena
jaga baik2...

d_tieah^aznil said...

Hahahahahaha......AZAH.
> Pengurut yg ada perasaan mmg bezzzzzzzz banget!
> Tak terkata nikmatnya....wahhhhhhh
> Cr isteri pandai mengurut je la....sng crita....duit x abis bli mesin urut....sentiasa ada pada saat di perlukan. Chewahhhhhhh

## Kiter ckp b'dsrkan pembacaan ok.
## Bukan berdasarkan pengalaman.....

Hehehehehe....kiter blom kawen lg la... umo pun bru 19 tahun 2 bulan....

Kudut said...

pak nil

sebelum pak nil beli, pak nil tengok n access pak nil memang perlu tak dan kalau beli pak nil ada masa dan akan gunakan secara consistent tak ke ...jgn mula2 je guna, lama2 terbiar....nanti jadi gajah putih...

pak nil rasanya memang mampu, tapi tengok keperluan, plus dgn ekonomi sekrg, semua org lebih berhati2 berbelanja....

nanti bgtau kitaorg eh jadi beli ke tak

Farazila said...

holla..
pak nil beli no 2 la...
senang sikit...
best pe dpt urut2 nieh...

tp paknil klu sy..sy x ske diurut sket lorh...

said...

hey hey hey..

U had worked hard enuf to buy sumthing that u want ryte?? Ape salahnye kan?? *wink* Daripada tahan sakit badan kang melarat lagi susah nak pegi keja!! Anggap lah kerusi tue hadiah untuk diri Pak Nil sndiri 4 Father's Day ke?? Hehe..

Memang puas hati!! Serious!! XD Setelah penat bekerja n badan rasa letih kerusi tue dapat membantu!! Pak Nil sure puas hati!! I guarantee!!~ I had 1 at home pernah sampai terlena sebab terlalu letih!

Saya rasa Pak Nil baek buat pilihan yang tepat untuk beli Mesin 1 or Mesin 2 sebab Pak Nil sndiri yang nak pakai n ikut keselesaan n ikut kepuashatian diri sndiri la yeaaa..

Saya rasa pasal wang ringgit bukan jadi ukuran bagi Pak Nil kan?? so hurry up.. Sementara stok masih ada!! Kwang³... Dapatkan nye di kedai² berhampiran..((:

Nitrogen addict said...

imagine this, in your own private chamber, lite music, dim light and with aromatherapy candles, then the massage machine... sure bole lena nya.. tau jer lah orang kerja macam you ni susah nak tido..... i prefer the first one... nothing less....

EAN said...

salam..
bagus pak nil beli yg besar gedabak tu..kalu functionnyer ok..berbaloi beli satu..alah membeli menang memakai;)

Nafisz Daniel said...

bagus lerz...
Osim punya brand kan bagus, lgpun Abg Aznil bz bekerja seharian kan.. so, sesuai la ada gadjet2 mcm tu..
so, tak payah nak membazir nak suruh tukang urut mengurut.. lgpun satu family bleh guna kan...

Gula dan Mentega said...

Pak Nil, ita pun ada pernah try mesin urut ... tapi kat Ogawa . Mesin urut yang satu badan nih memang sedap ... siap ada muzik menghiburkan sambil berurut ... tapi rega dier pun sedap gak ... dah penat masak kek, dapat duduk kat kerusi urut memang sedap ... tunggu la bisnes kek ita dah maju leh la beli satu ... hik 3 x ... tapi pak nil mampu beli kot !!!

UNITI said...

salm paknil...hehe,sye gase ar,patut pknil beli ar...coz paknil kan selalu outstation,so..tntu penat kan??why not,paknil beli jer dan cadangan saya,,,erm,,,mesin no.1 sbb lngkap urutannyer...pasal ongkos nyer...ala paknil.."alah membeli menang memakai"...tol x?hehehe

~f12a~ said...

yg 1st tu menarik..org kata lg mahal barang..lagi bagus..!..heheh..sbb satu badan buleh. Yg 2nd tu..separuh je..kepala je badan apa cite?..kan kan kan paknil kan..

JM said...

beli je bang..leh wat tempat tido skalik.. bes siottt..

Hatta Dolmat said...

saya rasa abg kene pk masak2,

hahahah,

sbb benda2 macam ni sama jer mcm ogawa ker apa ker, memula memang exited, nanti lama2 terbiar jer..

sama jugak mcm alatan senaman ala gym di rumah,lama2 tak di pandang dan berkarat..huhuhuu

ahli sufi said...

beli jer paknil...best apa...

cik bunga kantan said...

saya pung cadang kan paknil beli je la... satu ke dua ke.. terpulang pd keutamaan mesin urut tu... bg saya satu pun dah mencukupi... sesekali dapat relaks... hui.. nikmatnyer... zzzzz

Hijrah1429 said...

saya ada beli mesin urut ogawa dah 2 tahun lebih dah, masa tu harganya dekat2 4k, masa beli tu bila dia hantar pun dah rasa menyesal dah...buang duit jer rasanya. Tapi sampai sekarang... kalau penat balik kerja memang best kalau dapat rehat atas kerusi urut tu sampai boleh terlenalah..

So baik beli, tak rugi, boleh digunakan utk masa yg panjang...kalau beli perabot atau lain2 boleh pandang jer...

MyRaLiCiOuS_89 said...

huhu..
myra rasakan..
pak nil beli yang num 2 tuh...
coz sng nak bwk g memana...
dlm kereta pon boleh gak...

monie said...

xpyh beli la..
saya boleh tlog urut pak nil..
free of charge...
hehehe...=p
guraw jew...

hah!pak nil beli je dua2..
mcm best je..
pak nil pon excited smcm je..
huhu...
yela..pak nil kan bz ke hulu ke hilir..
mst lengoh2 bdn..
so pkai jela mesin urut tu..
xpyh la col saya dtg umah..
ayak...
TERguraw lagik..
KWANG..
KWANG..
KWANG..

PAK NIL BELI LA EK???

Suzy said...

Mesin urut ehh?
Nk beli tk ye...

Hmm,Suzy rase klu Abg Aznil btl2 memerlukn mesin tersebut why not rite?Lagipn Suzy kesian tgk Abg Aznil,slalu berkejar ke sne ke mari...

Suzy phm sdkt sbyk pn carier Abg Aznil mmg dari minat & juge bakat besar Abg Aznil,tp pade mase yg sme kite juge manusia ada jgk rase penat,letih & sebagainye...

Klu mesin ni dapat mengurangkn kepenatan & keletihan Abg Aznil setlh 1 hari suntuk berkeje...

Suzy rase mesin ni mmg amat bergune...

Tp,klu Abg Aznil rase tk perlu beli atas dasar sbb2 yg tertentu lebih baik Abg Aznil tk pyh beli mesin tu...

Lagipn Suzy percaye mesin tu mesti beribu2...

It's back to u Abg Aznil,to decide whether u should bought it or not...

Cume 1 Suzy nk ingatkn Abg Aznil...

Think before u purchase anything,sbb duit pn bknnye sng nk dicari...

Keshtn plk harus dijage my dear...

Slm Syg Dari,
Suzylina :)

al said...

pak nil:
mesin 1 & 2 : jangan beli...bazir jer....mcm la tak ada kekdah lain yg lebih sesuaiii.... Buat perabih duit pak nil jek. Tau la pak nil mampu beli....dari pak nil beli bende yg tak berapa nak faedah tu baik lah pak nil sedekah kat anak yatim ke surau or masjid ke....mangsa gempa bumi....taufan ke etc.....dapat la jugak saham kita kat akhiratkan... at least dapat la menjadi bekalan bila kita telah tiada pak nil. Bende2 yg pak nil nak beli ni buleh bawa masuk kubor ker???? Very2 the Kejis la pak nilll......nasihat saya jangan beliii.....suatu pembaziran besarrrrr......elok....simpan..utk berjimat k. Minyak naik hargaaaaaa!!!

ms. roger said...

hmm..

den raso kan.. dah alang2 nak perabih duit tu, elok la mesin no 1tu..buleh urut 1 badan.. yang no 2 tu, urut kepalo yo, takut ado plak anggota badan lain yang kocik ati.. apo ingat tubuh badan ni x reti kocik ati ko? nanti satu badan boikot, tinggal kepalo yo dok monguit, haa...tak ka naya...

roger...

leeya^faaznil said...

askum pak nil...sori sy cbuk dgn exam kt skolah..emm ni bru nk online...sy rasa klu elok utk pak nil bli la..klau pak nil x nak bgtau sy hehehe...sy sruh mk beli nnt sy x yah nk urut mk sy dah hehehe...

Azie Blink-blink said...

sy rasa..paknil patot beli yg no 2 dlu..sbb paknil kan bz...mesin kedua tu leh bwk kemana2 shaja..hehe..ps2 mesin tu murah cket..xde la membazir kan...hehe!!!

Pear said...

mhl x pak nil?

Pear said...

pak nil test dl,klu ok bli la...bli byk2 pn xpe...

iNi DunIakU said...

rsnay paknil kn bli.. cian paknil xde sape nk tlg urutkan..

meshin pun jd la...

thegossiplounge said...

paknil kena beli sebab pasni nak jadi senator mesti pening kepala selalu (",)

rumaizah said...

beli je....sbb saya pon bercadang nk beli tapi nk beli pengurut kaki je la..yg refleksologi tu...

apa guna klu ada duit tapi xguna? especially klu benda tu bagus..tu pon tujuan kita keje kan? utk memenuhi keperluan dan kehendak...