Friday, June 27, 2008

TOYOL - AZNIL HJ NAWAWI

TOYOL, dia datang padaku berlari-lari
TOLONG, kemanaku kan pergi
TOYOL, kenapa pula aku yang kau cari
TOLONG, rupanya hodoh wow.. wow.. wow.. wow
Kepala botak,matanya terbeliak
Giginya bertaring,merata-rata
Ee...seramnya,ku melihat rupanya
Melambai-melambai,ketawa pula
Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu
Wahai toyol jangan ganggu
Badannya montel, comel perutnya buncit
Terkedek-terkedek, tertonggek-tertonggek
Ee tajamnya, taring dan juga kuku
Mencari-mencari, jari kakiku
Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu
Wahai toyol jangan ganggu
Padamu toyol sebenarnya, ku tak rasa takut
Sengaja aku bersembunyi, menggeletarkan lutut
Pergilah toyol jangan ganggu
Manalah ada duit disaku
Mana, mana, mana ada
TOYOL, dia datang padaku berlari-lari
TOLONG, kemanaku kan pergi
TOYOL, kenapa pula aku yang kau cari
TOLONG, rupanya hodoh woooow
Kakinya kontot tapi larinya kencang
Menghambat-menghambat, dari belakang
Ee kuat pukulan buku limanya
Menghentak-menghentak, sakit kepala
Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu
Wahai toyol jangan ganggu
Tiba-tiba aku, rasa sakit di kepala
Ku terjatuh dari katilku
Sungguh besar benjolnya
Rupa-rupanyaku bermimpi
Tidur tadi aku tak basuh kaki
Mimpi, mimpi, cuma mimpi
TOYOL, jika kau datang lagi ke dalam mimpi
AKU, ajak engkau menari
TOYOL, jika kau ada lagi di zaman ini
AKU, ajar engkau menyanyi

14 comments:

harizshah said...

paknil x tido lg ker?heheh...btw, paknil x sram ker nyanyi lg nih???

Suzy said...
This comment has been removed by the author.
Suzy said...

A'skum Abg Aznil...
Thankz 4 e lyric ya?
Sudi jgk Abg Aznil post kt kite wlupn dh pagi mcm ni...
Abg Aznil tk tdo lg ke?
Esok 10-1 @ Era tk ngntok ke?
Cian Abg Aznil...
Wateva it is i'll continue praying for ur wellness & tat u'll always be as sucessful as u were now...
Anyway Abg Aznil dh bace blum comment Suzy kt segment ttg gmbr 1,2 & 3?Hmm,Suzy tgu email dari Abg Aznil tau...
Hope Abg Aznil email Suzy soon ye?

Slm Syg Dari Suzy ;)

aniyoseyo said...

slm..
awat post lagu cm2..pg2 buta lak...hehehe
anyway tankayu sbb share ngn ktowank..
syg paknil until the end

edzlin007 said...

thanks a lot abg aznil for this lyrics. bilala nak kuar albumnya ya...

faRah said...

wah paknil....
thanks a lot 4 e lyric...
i luv u paknil....

ahli sufi said...

lagu ni kalo tak silap...lagu allahyarham sudirman punya kan...

tp paknil nyanyi pun best jgak....

sesuai la lagu ni kat kampung2 yg bnyak brlaku kcurian......

toyolllllllllllllllllllllllll

JM said...

hohh... tak acii
kopipesss lirik
mesti baru lps jmpe toyol kan pak nil..

kehkehkeh

said...

Dear Paknil,

Thanx alot sebab post lirik 'toyol'.. Waaaa caya la gud job!! i likeeeee~ Ahaks!!~ Sayang jugak Paknil kat bloggers ter-chenta dia ekk?? XD

And tima kasih skali lagi sebab luangkan masa even thou time pagi² buta time ney sume orang dah sibok berdengkur n berehat!! *wink*

We loves you Aznil Hj Nawawi.. i'll always support u in ur career!! Semoga Paknil akan terus maju kehapadan n menjadi insan yang dihormati dan disegani oleh orang ramai tak kira tua dan muda!! yeay!!~

XoXo

*Smiling often can make you look and feel younger* ((:

d_tieah^aznil said...

Syabas..........Abg Aznil dpt bwk kembali lgu nie.

Lily.Lulu. said...

paknil .. i loike this song
besssssss
;)

NieRadiNa said...

toyol......paknil mmg minat allahyarham sudirman ek....

sama ngan dato siti tu...

toyolllll.....lagu ni sesuai untuk pencuri2 n perompak2 kat luar sana....

sipuri said...

ini muzik yang paling sesuai dengan pak nil..sangat suka dengan cara pak nil bawak lagu ni.

eiLda epaL said...

pakNil...

laGu nie best sangat...kelakar pon ada...
suka dengar bila ERA putarkan lagu nie...
teruskaN perjuangan pakniL dalam dunia nyanyian tau...pedulikan aper org nak kata...yang penting, tak suMbanG dan TaK lUPA LIRIK...hehehe...