Friday, June 27, 2008

TOLONG PAKNIL SKET.....!!!

Inilah satu2nya kedai yang Paknil rasa serba salah nak singgah atau lalu. Betul! Zaman Paknil dulu2 takde kedai camni. MENDE tu pun takde sebenarnya. Yelah, kita orang Islam tahu yang kita tak perlu mende ni. Buat aper guna mende ni sebab dah sah jadi suami steri untuk BERSATU.
Kini, bila dah diperkenalkan mende ni, nampak gayanya dah ada cara lain untuk pasangan yang bukan suami isteri untuk bersatu dan elakkan diri dari terKANTOI. Kalau dulu, ada jugak yang curi2 beli dan curi2 jual mende ni, tapi nampak gaya bila dah maju ni, tak payah sorok2 lagi dah! Siap buat sign board besar2 cam nih!
Walau pun kedai camni ada kat negara orang, tapi seswai ke kat negara kita. Dengan lukisan kartunnya tu, mesti menarik perhatian kanak2. Bila kanak2 nak masuk, makbapak pulak yang merah muka n tak tau nak explain camne!
Sebenarnya dah jadi dah kat Paknil, biler anak Paknil RIKI tanya kat Paknil "Papa, tu kedai apa?", Paknil buat2 tak dengar n buat2 tak nampak kedai tu. Abes tu, Paknil nak cakap aper? Tolong Paknil sket....!

29 comments:

faRah said...

hy paknil...hope u fine..
tgh sdh lah paknil dgr jimmy lastday kt era mlm nie..sdh..
alamak kdai ape ni ye??farah pun bdk2 lg tak taw nk komen ape bout this isu..kat mane paknil jmpa kdai mcm ni?tak ptot btol..a'ah mmg pyh nk explain kt ank2 kcik ble dieorg tnyer..yelah gmbr cm tu bdk2 ingt kdai toys ke kan..tak ke haru jdnyer..take k paknil..luv u..
kmslm azlan ya paknil..

Mohd Edeazry Hamzah said...

paknil..macam maner nak wat statistik pelawat macam paknil wat tuh..catik dan menarik..tolongg.....

edzlin007 said...

erk! dulu masa saya di melaka pun dah terkena kedai mcm tu. tak tau la mcm mana pihak berkuasa boleh luluskan tuk buka kedai2 sebegini. adik saya bersungguh2 nak masuk kedai tu sbb tertarik dgn hiasan dlm tu yg sbnr nya tuk tujuan lain.

saya pun ada adik yg baya2 anak paknil riki tu. saya mulanya ckp jgn, tp sbb dia tertarik sgt, saya akhirnya ckp aje kedai tu jual alat hubungan org dewasa. dan saya katakan haram tuk org tak kahwin lg nak pegi kedai mcm tu. dan lps tu dia tak penah tanya lg dah. lalu dpn kedai tu pun laju je lepas2 tu.

kedai2 tu penah masuk paper dan jd isu dulu, tp sampai skrg masih ada lg je...galakkan budak2 remaja ke arah tak elok je

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...
Haizzz...
Suzy rase mmg tk ptutlh ader kdi mcm ni...
Suzy ni dari S'pura...
Kt S'pura ni mmg byk kdi2 yg mcm ni & Suzy pnh TK sengaje terlalu kdi mcm ni...
Eee,Suzy pn tk selesa adernye kdi2 mcm tu...
Tp yg peliknye org2 yg lalu atau lbh dasyat lg msuk kdi ni,langsung TK punye segan silu...
Muke selambe jer...
Ia seolah2 menggundang maksiat...
Kt negare mne2 skalipn mmg TK ptutlh ader kdi2 mcm ni...
Tmbh2 lg kdi2 mcm ni dilukis gmbr kartun(Mcm abg aznil katekn) diluarnye menarik perhatian knk2...
Jd bile knk2 bertanye pade ibu/bapa,ibu/bapa yg TK tau nk jwp aper...
Sekire Suzy berade ditmpt abg aznil pn Suzy tk tau nk jwp aper...
Suzy pn diamkn diri jer,buat TK dgr pertanyaan anak tau...
Blh TK klu kdi2 seperti ni ditutup?
Buat malu jer...
Dasyat btl...
Haizzz...

Sekian Slm Syg Dari,
Suzy :)

hello kitty said...

wakakakaaaa.....
ntah la pak nil..
malu la kalo terkena mcm tu..
huhuu.. budak2 ni lain sket, suma bnda xtahu n nak tnya...
tp awin xtau...awin xde anak lagi.. hehe

Carrotsusu said...

cakap jerr.. tu kedai getah sekerap...huh!!.. busuk....

anne said...

Hi Abang Aznil,

hmmmm, akward kan.

maybe boleh cakap kat Riki kedai tu jual naughty adult stuff, orang Islam tak leh masuk. (cuma takut nanti dia lagi banyak tanya lagi susah nak explain....)

tough one la;-)U jangan bawak dia lalu situ lagi la.

azah said...

comAssalamualaikum Paknil...

Hmmm... apa nk ckp eh..dgn kanak2 mana bleh buat xtau jer paknil..kanak2 ni makin dia tanya xde jwpn makin dia nak tau dn cuba..bab ni sy setuju dgn jwpn edzlin pd adik dia..

Sy pun pernah ditanya soalan ni oleh anah buah sy :-

Makngah, nape pewut ibu buncit?
( xkan nak jwb ada cacing kut,) sy jwb sbb ada baby dlm pewut ibu..
haa? baby yg besa tu? cam haiqal?
sy jwb..ye..
Mcmana baby besa tu bleh 'temasuk' dlm pewut ibu plak??..
Sy jwb bila ibu dan ayah kawin,diorang tido sama..pastu Allah masuk kan baby dlm pewut ibu..( dia sudah di terang kn yg sume benda dlm dunia ni ciptaan Allah..so senang sket nak explain..)
Camana baby kuar? ikut mana plak??
hmm..bila tiba masa, baby kuar ikut tempat 'kencing' ibu...
tempat kencing ibu dn kakak kecik mana muat baby tu...
haa..itu lah kuasa Allah,baby buleh kuar ikut tempat kecik dn ibu dgn susah payah dn sakit kuar kan kakak dulu tau...jadi kakak jgn degil dn xdgr ckp ibu ye...
( dia masih xpuas ati dn ada soalan lg tu...)..hahaha abes tu???

zainab said...

Kahh..kahh..lawak tul kan Paknil citer..eemm camno la nak jawab kat budak2 yg tak faham g tu...mau pening gak kapla dan merah gak telinga nak jawab ha...
Kedai tu kat ner Paknil??

d_tieah^aznil said...

B4 baca artikel nie, sekadar tgk gmbr je pun........kiter dh tau kedai nie jual......."tuttttttt".......kena banned plak dah........!
Kahkahkahkahkahkahkah.......

> Lawak bebeno la Abg Aznil nie.......
> Ckp kt RIKI, tue kedai jual "Getah Pemadam Berwarna" tp mahal sikit. Untuk para pekerja yg b'gelar arkitek jer. Nak padam2 kalau ada plan bangunan or rumah yg salah buat.......wahhhhhhhhh
> Gitula nak tipu budak2 Abg Aznil....
wawawawawawwawawa........
> Rasanya Riki tau kedai apa tue, juz dia nak kepastian dr mulut papa dia kot........hehehehehehe

####### Jgn marah Abg Aznil, gurau2 jer

d_tieah^aznil said...

Dalam era globalisasi nie, memang mcm2 la p'kara yg haram pun jd halal....
> Kat tmpat kiter pun ada gak kedai mcm tue......kt dalam shopping complex plak tue........adoh2.....
> Ada 2 buah shopping complex kt tmpt kiter ada kedai macam tue.....dhla nmpk menarik dr luar.....apatah lg d dlm nyer kn??????? oppppppsssssss.....
> Ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..
ntahla......maybe maju kot bukak business tue.
> Hehehehehehehe......

NieRadiNa said...

aah la paknil....tak snonohla tuan pnya kdai ni...siap wat dlm bntuk kartun lak...nati budak2 ingat gula2 ker...kdai mainan ker...
tp sy rasa tuan pnya kdai ni bkn islam...n dia rsa dia kat luar negara kot...tak sdar sini malaysia..yg mana rakyatnya prihatin tntang bnda2 camni...

adha said...

hye pak nil...

kat jb ni ada 1 shoping complex, ada 2 kedai tak silap kedai mcm ni... selambe jek sign bod dia mcm tu... tak senonoh.... negara kita memang open, tp kalau da mcm tu, open mende nyer? hehehhe

Che Dzilah Pak Lah said...

Nil. u tau tak umur MEJAR KALAM PIE, UPNM dalam program u "macam-macam Aznil" yang ada group UPNM tu brape..? setau i umur dia tahun 2008 ni baru masuk 40 tau. I tanya sebab i dengar u panggil dia abang.. confuse tau.. kueng3.. kalau betul tak pe la.. just confused jee...

Natrah Norlin said...

abg...

cakap je kedai belon untuk org dewasa...ingat kedai mende tadi...bila teliti betol2 gambo board tuhhe he...sarung rupanya...kire kedai belon bole lah...

[e.i.y.k.a.a] said...

dekat ipoh ade kedai nie.. kat ipoh parade kalau x silap. siyes disgusting. ngee~

Juana Intan said...

Salam..,

Betul la Pak Nil..x tau nak ckap apa. Apa la nak jadik. Tak senonoh bukak kedai cam tu kan, kan.

d_tieah^aznil said...

Ahhhhhhhhhhhh...kan kiter ada ckp yg kt tmpat kiter ada kedai mcm nie gak kn????
dahla dlm shopping complex plak tue...
kn cari nahas nm nyer tue.......wahhhhhh
So, smlm aku jln la, nk tgk apa nm kdai tue.....rupa2 nya..."House Of Kondom".
Wahhhhhhhh...gitula kn?????? Direct jer.
Tue bru dia main redahhhhh jerrrrrrr...
Kdai yg 1 lgi tu, kiter lom b'ksmptn tgk. Nantila....tp kdai tu mmg menarik p'hatian org dr luar....btul wa ckp sm lu org........=)

Ladycreep said...

eh-oh!
Nvr too earli to start toking abt the birds n the bees.
Least, if they noe abt it, they wunt be so curious abt it. U noe lah, the more curious they are, the more exploring they get.
Peace.

said...

For my opinion la kan!!~

Saya rasa kalu zaman skunk ni terlalu moden sangat pon susah jugak sebab budak² zaman skunk semakin bijak!! So dgn itu sikap ingin lebih tahu diaorg makin membuak²..

Plus, kedai cam tue plak di buka di tmpt2 yang slalu-nye keluarga slalu pegi! n dengan signboard yang menarik@colourful itu dapat menarik perhatian budak2 yang sedang membesar pada zaman skunk nie kan!!

Sape yang patut kita salahkan??

Mayb negara kita dah terikut-kan sangat budaya Barat yang konon-nye hebat n modern!! Actually kita tak patut bagi kedai2 macam tue dibuka di tmpt2 awam seperti shopping complex or etc!!

And mane tak-nya maksiat semakin berlelusa!! Sedar la wahai umat!! Nampak-nye pengakhir zaman semakin hampir!! (:

P/S: I rase Paknil sure terkedu bile anak Paknil, Riki asked that kind of question!! Right huh?? So dengan cara buat² tak dengar or tatau mayb dapat selamat-kan Paknil jawab soalan cepu berlian Riki tue kan?? Hehe.. ;D

Takpe la satu hari nanty dia akan faham@mengerti nape Paknil taknak explain kat Riki btol² kan??

Or Paknil bleh ckp kat Riki yang bile dia dah besar dia akan faham & its too young for him to understand that kind of stuff!!

So izzit wokeyh??! Hopefully it will make u feel better 4 u 2 expalain it to ur son aites!!~ *wink*

fairuzmokti said...

jawab la "kedai untuk orang dewasa je"...hehe :D

aniyoseyo said...

slm paknil..mmg xsesuweila kalo kt msia..

Mas Rahim said...

haha pernah lah terbwk anak buah masuk kedai tu..ingat kedai gift shop...tup2 promoter tu dtg bgtau xleh bwk budak masuk...hahha ruper2nye kedai tutttt..sabo jelah

Jun :) said...

keh3..selalu terkantoi ngan anak2 gak..wahhahaa. tp budak2 skang ni advance giler...takutttt!

Faisal Admar said...

Haha di Penang pun ada satu. Ya, susah nak explain kat budak bawah umur. Rasanya tak salah kedai tu ada tapi iklan tak perlu le berleluasa atau takyah le letak signboard besar2... :)

YuS~N3 said...

cakap ler.."kedai ni kita orang islam tak boleh masuk..Allah marah.." :)..kalau dia nampak ada org Islam yg masuk and tanya kita "kenapa orang tu dia Islam tapi dia masuk jugak?"..jawablaa.."biarlah dia..nanti Allah marah dia,biar dia kena rotan dgn Allah"..hehehe

agzamry said...

haha...memang keji org yang buka kedai macam ni secara terbuka..
adoyai..nak masuk pon malu weh..
org kita belum lagi terbuka rasa nye dengan benda2 nih.so jangan nak rosakkan minda anak bangsa semata nak kaut untung.tapi masalahnye.mall2 beso ni pun dah banyak yg buka kedai macam ni...so macam mana tuh??memang x dak hotak...unta punya orang.lonta

rumaizah said...

saya pernah jumpa kedai gitu kat ipoh...serius x pajam..gi la tanya kwn. dia ingat saya gatal la pulak....iskk...

mmg xphm cane kedai gitu leh dibuka dgn jayanya..malu seh...xyah ada budak..kita yg besar yg x baper paham mula2 ni pon excited nk masuk..hehehe

pe yg buat kedai tu nampak best? of course lighting kat luar tu yg ceria giler..hampeh tul

αєяιηιѕнα said...

kwang! kwang! kwang!