Tuesday, August 25, 2009

AIK....!!!! DAH RAYA DULU????

Aha! Sesiapa yang menjadi pelanggan ASTRO akan dikejutkan dengan isu ASTROVIEW Hari Raya dengan wajah Paknil.
Sebenarnya, gambar tu diambil sejak sebelum puasa lagi dan kalau korang perasan baju melayu tu sebenarnya 'recycle'! (Cuba teka kat mana????)
Tak kisahlah kan...Paknil malas nak buang duit beli baju baru sebab Paknil pakai baju tu baru sekali aje.
Lebih-lebih lagi bila diamond2 tu Paknil sendiri yang lekatkan...jadi mestilah Paknil nak eksyen abis-abisan kan!
Buat semua pembaca ASTROVIEW, kat dalam itu ada macam -macam cerita raya dan yang bukan raya. Semoga korang dapat panduan waktu dan tarikh sebenar tayangan rancangan Raya Paknil dan terbitan Astro yang lain.
Terima Kasih kepada pihak pengarang ASTROVIEW kerana memilih Paknil untuk menghiasi muka depan majalah itu musim raya kali ini.
Paknil nak beli banyak-banyak majalah ni n nak jadikan ia sebagai pengganti kad raya tahun ni. Apa kata korang??? Senget tak idea ni?

48 comments:

May Jiuan said...

Ahhh..
so handsome!
:D

Nini said...

waahh!! ganti kad raye eaa..??

nak2!!

jgn lupe distribute seluruh negara!!

yaaa!!

mat said...

siapa nak majalah ni??????

langganlah astro sekarang!!!

wakakakaka....

selamat berpuasa

edzlin007 said...

salam paknil.

hmm, baju melayu yang jadi cover tu saya ingatla, glamor raya tahun lepas. yang lain-lain tu tak ingat la pula.

majalah astro view tu nak jadi kad raya? bukan ke ramai pelanggan astro akan terima nanti. tapi sebab tak semua langgan astro view ni, apa salahnya paknil. berikan aja. rumah saya pun tak langgan, akan order bila ada yang best je.

cahaya malam said...

salam..

kachak!

hee..

salam ramadhan..

;)

lidasyah said...

i want the kad raya.. please...........

cutecida said...

sama r kaler purple i likes hehehe

chempaka said...

nak jugak!!! kad raya tu paknil
jng lupa kita ok... wah sendondonlah kita tahun ne ,, huhuhuhuhu......

budak sekolah menengah said...

waah..
mesti gempak giler kan majalah tu..
nak langgan la..

Fatehah A. said...

nak kad raya dr pak nil!!!

QieFLy si Dolce said...

ehehhe....tu ke baju raya paknil....???

vouge gitew

αєrιn said...

Assalamualaikum Uncle Aznil!

Hmm, firstly. Hehe, baju raya yang kat cover majalah tu, baju Glamor Raya tahun lepas, kalau tak salah.

Hehehe, majalah ASTROVIEW jadi kad raya?

Wahhhhh! Memang senget idea Uncle.

Terfikir juga, datuk saya ada subscribe ke? hehehehe, sebab saya tak pernah nampak majalah ASTROVIEW di rumah datuk saya..

honey bunny said...

agagagagaga..
amatla senget paknil..
silekan lah membeli byk2..
bole la bg kt syer..
hak3...

Cutiesifa said...

pak nil..
nak kad raya..
nak nak..

UcU mAnjA said...
This comment has been removed by the author.
UcU mAnjA said...
This comment has been removed by the author.
My Life My World said...

Amboi Hensem nyer Pak Nil, kalah anak-anak muda yang masuk AF. Saya salute ler dengan Pak Nil yang sentiasa awet muda, Jelezzzzzzzz nyer...

UcU mAnjA said...

Salam Paknil.

Ala baju melayu tu time Glamour Raya tahun lepaskan.

Wah.
Cover ekh.
Cayalah Paknil.

Tentang kad raya dr majalah tu,
ok je. Janji kad tu datangnya dan ditandatangan oleh Paknil.
Lagi pung gambar tu Paknil pakai baju melayu kan. Memang sesuai lah utk kad raya, Macam Kad raya tahun lepas. Gambar Paknil pakai kasual. Mcm tak kena je. Ni ada ada gambar gini. Bole je. Baru lah macam raya gitu.

Hope kad raya tahun ni dr Paknil dapatlah lagi sebab tahun lepas alhamdulilah dapat.Tu pun pulun col Era secara tamat dan sengsara.
KAH KAH KAH.
Janji ado kan.

Nota Kaki:
Hope tahun ni buat game dalam blog Paknil. Then sapa sunguh menang dapat kad raya dengan duit raya sekali dr Paknil.

Ok what.
Kalau ada game mcm tu.Tak sabar nak join.
Wang busat!

anne said...

hi abg aznil,

baju purple tu yg beli kat S'pore kan...ada dlm posting blog tahun lepas, betul?

posmen belum hantarlah astroview September.look forward ni...:-)

mizchocberry said...

kalau camtu, nak 1 boleh?

chemil ila said...

baju raya mahal tu ada diamond2 gitu...hihi

sniffa93_aznil4eva said...
This comment has been removed by the author.
sniffa93_aznil4eva said...

salam!
elo uncle.
awl ek uncle dah raya..
hha nak2!

nnti uncle wat ek..best!

okeyh. epi alwyz!

amallynnss said...

askum uncle..
of course ingat laa uncle..
baju wrne purple tu uncle pakai time Glamor Raya.
baju yg warne ala2 coklat terang dan warna orange tu cantik lah,uncle!!!

nyway,astroview??
tak dapat pon walaupunnn pelanggan astro..
herm,pelik~
uncle beli banyak2 mjalah nie dn jadikan sbgai pengganti kad raya.memang senget sgt idea uncle..hehe..gurau jer.
tapi berbaloi jgk.x pyh ssh2 nk beli kad raya..kan?

Bieaz said...

Hai BgNil,

Hehehe bju wk2 kat Glamour Raya taun lepassss kan BgNil kannn....

Walaupun 'Recycle' npk bru lgi la BgNil bru skli pkai tu!!
Betol la BgNil xyah mbuang duit wat baju baru jimat cermat lgi Baek kan BgNil kannnn hehehe....

HUrmmmmm... Idea Oke gak beli mjalh tu byk2 hehehe...

ErDa-(nieradina) said...

salam paknil..

ahaa...cantik gak idea senget paknil tuh..kalo tmbah ngan gmbar x jadi tu lg senget..ha..ha..

paknil tunggu kdatangan kad hari raya saya tau..blas jgn x blas...

xkisah ar paknil nk wat kulit mjalah tu sbg pengganti kad hari raya paknil ker..kalo nk pakai suratkhabar pun xpe...aiman x kisah pnyer..ha..ha..

paknil nati ckp ar kt pnerbit tlong ar ulang tayang kembali rncangan2 hari raya kelolaan paknil smpai sbulan raya coz adamasa nya 'terkandas' gak xsempat nk tgok coz bjalan gi umah sdara...

ahaa...last skali sya tau bju melayu paknil pkai ,tuh time rncangan glamour raya thn lpas kan..apa lagi dah betul bagi ar duit raya paknil..he..he..

bspotgurl said...

Paknil.. mmg handsome paknil dgn baju raya tue.. Paknil ni kan amatlah sesuai memakai apa saja pakaian tau...

HUMAIRA' said...

eee... beshnyeee... nengok pics uncle yg cantek2 tuh..-errkk..tapikan, ayah sy dh lama tak dpt kiriman astroview tu, walaupun dh reported. makin bengang bila nengok pic uncle yg bnyk tuh, tp tak dpt buak koleksi... grrrrr...

cik eja^_^ said...

hehe.. paknil pakai baju recycle pun hehe orang tak perasan :) mcm paknil pakai baju baru je nampak hehe...

anahraf said...

paknil..nak kad raya la gak..hehehe..jgn lupa send kat kiter..huhu

Mr.Din said...
This comment has been removed by the author.
Mr.Din said...

meriah2...x sbor nk tgk mjlah astroview kli nie...wt koleksi...

SuGaR AuNtY said...

Gantang Bangat!! Aphal encem sgt? Mcm owg muda eik.. Teknik gmbr ke? Make-up tebal ke? Ke mmg awet muda? Tak kisah la. Papepun smua gmbr2 tu hensem gilak!!

SheLa^^ZuL said...

seronoknya... :)

Mia Hinata said...

waaaa
nak nak nak
org nak satu
hehehehehe
sekali dgn duit raya yew

kikin_78 said...

dah dpt astroview....terpampang wajah pak nil...hehehe, idea kreatif tu mmg wajar dilaksanakan...ihiks

ﺇﺭﻣﺎﻳﻨﺘﻲ ﺇﺳﻤﺎﻋﻴﻞ said...

kachak! ;)

Sofiah Sajap said...

heheh
takkan kad raya jer kot dibuat dengan majalah tue??
sampul duit raya pun boleh buat kan??
mana senget lagi??
idea saya ke,idea paknil??

marli_y_ana said...

SALAM...
PAK NIL..SY STUDENT INTERIOR ARCHITECTURE ID01 UiTM SHAH ALAM..
NK JADIKN PAK NIL AS SUBJECT UTK DESIGN PERSONAL SPACE ..
NI PROJECT FINAL UTK SEM NI..
NK TAW MCM MANE NK CONTACT PAK NIL..
NK SEND A FEW QUESTIONS UTK RESEARCH PERSONAL SPACE..
P/S(SURE KITORG NK ...ANYTHING..ASALKN KAD RAYA PAK NIL.^_^ )

eiLda epaL said...

hai paknil...

mestilah ingat kat mana baju tu...glamor raya tahun lepas...yang masa tu paknil beli kat singapore, then balik kl, paknil tampal sendiri manik-manik itu...

dah baca dah keluaran astroview paknil tu...syiok, mcm-mcm cerita tentang paknil dapat tahu...dan yang paling tak sabar sekali nak tunggu adalah rancangan-rancangan paknil untuk raya tahun nie...pasti akan tunggu depan tv jam 6ptg untuk raya pertama hingga ketiga...

selamat berpuasa paknil...
take care...

DaKoSue said...

idea yg bagus tak penah dibuat org jgn lupa campak kat sini 1 owkie...

SyaNA saN said...

syok nye... gempaq per idea tue!! bleh la paknil proceed erk.. plg pntg jgn luper sign dulu b4 antar kat big fan paknil.. huhu.. p/s: sonok nyer kalu saya dpt satu

d_tieah said...

A'kum....
Mlm tadi b4 tido sempat gak baca astroview, artikel pasal Abg Aznil jer yg kiter bc....
Huhuhuhuhu....

Mmg segak la Abg Aznil b'baju melayu....

Duit rayaaaaaaaaaaaaaaaaa................

ABCPlus said...

Raya sakan nampak...tapi Paknil nampak sesuailah pakai baju warna cream tu , photo dengan jubah tak de ke ...?

sajidah said...

sy ske sngt astroview kali ni sbb gmbr paknil... siap hebohkan kt sume kwn2 lagi.. hehe.. lepas tu, saya gak suruh kwn sy lukis gmbr paknil.. nnt bile da siap, sy email kat paknil.. Insya-Allah..

PenulisBebas said...

La...tu ape style doa pandang tepi tu...
Muka dlm gambar tu nampak mcm "minus 15 years"
Jgn kembang pulak :D :D

***********************************
Sumber Alternatif Untuk Maklumat, Tips, Promosi dan Pengiklanan
[KLIK DI SINI]
Ruang alternatif untuk kongsi suara anda di Mini Forum Google Group [KLIK DI SINI]

***********************************

Khaty said...

Paknil...camne sy nak jemput Paknil dtg majlis kawen sy???

Nobita said...

Baru jak dapat AV hari ni. Amboi3x ... encem nye..betul2 mcm remaja umur 17 tahun!!! (TERUTAMA YANG KAT M/S 18 & 19 tu!. Cute 4ever la Pak Nil.