Friday, August 7, 2009

RAYA! RAYA! RAYA!

Setiap kali tiba perayaan Hari Raya, stesen TV adalah antara yang paling sibuk untuk menarik minat penonton. Pelbagai rancangan raya yang dijanjikan untuk penonton setianya.
ASTRO juga tidak ketinggalan. Paknil pun turut terbabit sama! Itulah keseronokan bekerja di stesen tv sebab kami awal2 lagi dah merasakan kemeriahan Aidil Fitri.
Kitoranglah antara rakyat Malaysia yang terlebih awal mendendangkan lagu raya dan berpakaian raya. Yelah, kitorang kena siapkan rakaman sebelum bulan puasa. Tiba bulan puasa, Paknil akan sibuk untuk kerja-kerja suntingan pulak!
Tapi elok gak rancangan ini dibuat sebelum bulan Ramadhan. Taklah terganggu puasa dan terawih. Ok lah Paknil cerita serba ringkas mengenai rancangan Raya kelolaan Paknil.

JANGAN LUPA LIRIK- RAYA RAYA RAYA!
Rancangan ini meriah gak sebab yang ambik bahagian semua artis yang sporting tak hengat. Ada Datuk Siti Nurhaliza, Saiful Apek, Adibah Nor dan Amy Mastura!

Mereka berusaha mendapatkan seberapa banyak wang dengan menyanyikan lagu-lagu raya popular. Wang yang berjaya dikutip didermakan ke rumah kebajikan.

Kira hebat jugak mereka ni nyanyi lagu yang hanya mereka dengar setahun sekali tapi yang pasti, gamat jugaklah pentas. Penonton yang hadir pun siap join skali!

MACAM MACAM AZNIL RAYA

Rancangan ini juga merupakan episod khas Macam Macam Aznil edisi Hari Raya yang bakal bersiaran selama 1 jam setengah. Artis undangan episode ini adalah Sarimah Ibrahim dan Edry KRU.
Seronok jugak rakaman episode khas ni sebab konsep MMA Raya tak serupa dengan MMA mingguan. MMA Raya banyak membawa artis dan penonton bersaing dalam beberapa permainan seperti Balik Kampung (Segmen Packing Baju), Segmen Drama Sebabak (Bersama Din Beramboi) dan Segmen Lawan Makan.
Bila Din Beramboi dah masuk campur, keadaan memang jadi kucar kacir!


GLAMOR RAYA!

Masih lagi mengekalkan konsep nyanyian lagu-lagu raya secara spontan, Glamour Raya tahun ini masih lagi meriah seperti tahun lepas.
Kalau tahun lepas pemenangnya adalah OPAH GLAMOR, tahun ini siapa pulak eh? Kena lah tunggu.
Yang penting peserta dan penonton yang datang bersiap sakan sebab diorang juga bakal memenangi hadiah duit raya!
Pecah perut juga bila ada peserta yang baru nyanyi tapi siren dah berbunyi gara gara sumbang atau terlupa lirik!

Cukuplah Paknil bagi hint sikit-sikit. Nanti Paknil update tarikh siarannya di Hari Raya nanti ok….tatatititutu!!

47 comments:

NieRadiNa said...

salam paknil..

wah..wah..dh raya dh paknil nih..owg puasa pn belum..he..he..

wah xsbar2 sya nk tgk semua rncangan tuh cam best n msti gmpaknya..especially tang jgn lupa lrik raya tuh..tp tu la..bising la mak saya raya2 duk dpn tb bknnya nk lyn tetamu..ha..ha..

patut ar paknil bz gler n lmbat update blog..bnyak sgt rkaman tb nk wat..raya ni paknil bleh ar cti lma skit..raya ngan family..kja2 gak ksihatan n family jgn lupa tau paknil..

hah..per cter kja 'doorman' gimik paknil tuh...eleh..

Mulan said...

Glamour Raya memang best...:)
MMA season baru tak sabar...

HASNAH said...

Best la Pak Nil...tak sabar nak tunggu siarannya nanti....selamat menyambur ramadhan almubaraq...

ain said...

wah.wah.wah

joegrimjow said...

jangan lupe terawih
hehe

xsabo nak tengok

SiMpleSmArtErMe said...

haaa.. citer door man tuh confirm utk raya gak kan??

amallynnss said...

askum uncle aznil..=D
wah!!
rancangan utk hari raya semua dah siap..
rasaya,semua rancangan uncle untuk hari raya..semua best!!
tp puasa pon belum lagi..
lagi 3 minggu nak puasa..
thun lepas MMA raya x de..
tp tahun nie ADE!
yea..yea..yea

p/s:baju uncle yg utk glamor raya tu mcm penah nmpak jer..itu ukan ker baju uncle pakai time ABPBH?
anyway sesuai sebab naju tu pon cantik..plus kreatif..=D
i like~

miSs siv said...

uish pak nil!
best nye~
x sab0 nak tggu raye~
=p

n@m@n said...

dah raya dah ek???hehe

UcU mAnjA said...

salam.

Wah meriahnya sambutan raya diriku tahun ini. Dapat dibayangkan.
Semua rancangan Pak Nil seakan meyemarakan raya tahun ini.

Jangan Lupa Lirik?
best sebab ada Dato' CT.
I Luv U Dato'

Glamor Raya?
memang glamor baju Pak Nil.

Tapi,
Sebelum Raya ingat puasa ok.
Selamat Hari Raya dan Salam Menyambut Rahmadan Pak Nil dan Family.

Minta Diri.

risz said...

salam uncle aznil..

wah bestnya rncngan raya dh siap..
xsbr nk raya nie..
hehe...
pepn slmt berpusa nnti..
xde plan nk mai kelantan ker..
nnti leh sy bw uncle aznil jln2 kat sni..
hehe

All about my Life... said...

slm pak nil..mmg best drama sebabak kt era..mcmn nk dptkn cd drama sebabak?

edzlin007 said...

salam paknil.

wah...terima kasih paknil. akan saya setkan dalam kalendar tuk tengok semua rancangan ini. banyak pula rancangan paknil kali ini. kalau ada tom tom bak raya, dah cukup korum tu.

Yatie said...

best...best.... mesti tgk ni...

sue @ ela said...

salam paknil

MMA season bru dok tgu ni..dah xsabar...sama mcm rncgn raya paknil ni =)

geniousboy said...

bile nk bgtau date utk program tu paknil??
takot nnt tlepas lak nak tgk..

sayang said...

bestnye.. (^_^)

srikandiFIRDAUS said...

wah..
cam besh ja,xsabar rasanya nk nonton..
ska tgk telatah paknil..

princess ayu said...

rancangan pak nil palg happening!!!!!
smoga sukses slalu ya..^^

J.E.F.R.I said...

pling suke program glam raye..best sgt coz org biase bley jd pghbur time hr ry..jgn lpe lirik pun best..arts yg dplih pun best2...xsabonyer nk puase n raye..!!!

Bieaz said...

Elow Bgnil..

Wah!! beshnyer dah da mood raye ni.. nengok pic nie pn dah npk happening,, ape lgi wak2 siarannya..dah agak msti gempak (^~,)pecah perut jgk ni he..he..

btol tue Bgnil wat awal xla menggangu wak2 terawih nnti.. Owez support u bgnil clap2 4u Bgnil.

Tatatititutu jgk heheh..

sniffa93_aznil4eva said...

salam uncle!
waahaa bestnye lah kalo ifa dpt join seme rakaman2 niyh=D

xsaba2 dah nak tgk MMA msm br n seme rancangan raya yg uncle kendalikan=DD

nmpak meriah n hapenink!
all the best uncle!
epi n smile alwyz yep^_^

SiQaH said...

tak sabarnya nak tengok semua rancangan tu..
mesti best!!

αєrιn said...

Assalamualaikum Uncle Aznil (:

cheywahhh, raya tahun ni banyak tv show uncle ye. bestnya. tapi sedih lah, exams saya pada hari raya. tak lah saya balik kampung pada hari raya. selepas exams baru boleh enjoy kat kampung :D

Insya'Allah, dapat tonton nanti (:

Syiok raya tahun ini x)

Wassalam.

SALAM DARI;
Aerinisha :D

noor afzan said...

waahhh..
bestnyer..
nanti pasti saay tonton..

~claizani~ said...

paknil..
comeynyer..
bju melayu warna pink lagi..hehe
macho la pknil nih..
kuikui

Shairazi Saidin said...

WOW....i can't wait anymore!!! This is just awesome ...

anahraf said...

pak nil excited plak tgk pak nil buat rancngn2 utk raya..rasa semanagat plak nak pose nih..

neezareef said...

x sabonye nk tgk semua2 rancangan yg bakal2 nk ditayang nih..

faRa @ are-lonG @ anna said...

suker kamu..take care yeah..

amirah said...

salam paknil...

wah.wah.wah...happening betul program raya tu ye?hehehe.Tak sabar rasanya nak tgk...sure gempak la! :D Btw paknil,patut la lambat update blog,busy sesangat rupanya.

Good luck eh paknil!Nanti jgn lupa bg duit raya byk2 eh?hehehe.
Jokejokejoke.Jgn mrh aww? ;)

bspotgurl said...

Salam Paknil
Sangat meriahnye dan semestinya I akan menonton rancangan paknil nih wokey

Nini - Mrs teDDy said...

waaahhh!! nafas ramadhan dan syawal da bermula ni..

uishh!! tak saba nak tgk!!

akak_bieza said...

Best nyer...suker tgk...nampak cam happening sgt..

exclusive dari paknil untuk peminat..blum kuar tv kita dah dpt tgk skit-skit..

thanks paknil dan selamat berpuasa =)

Alya Qistina said...

nampak mcm gempak gila , excited . tak sabar tunggu hari raya ;D haha .

sis_nita said...

apa2pun..
pak nil tetap yang memeriahkan suasana.. :)

ABCPlus said...

Salam sejahtera Paknil...
Bagus juga dipercepatkan rakaman untuk program Raya...nampak mcm happy sangat semua yang terlibat...tapi baju melayu oren Paknil tu dah guna utk H/Raya 2008 sesi bergambar dengan penyampai Era...tak kisah lah, tu mesti kes Paknil tak sempat nak pergi shopping ,yg penting hasil kerja kita kan ,apapun selamat menyambut Ramadhan bulan penuh kemuliaan......

izan said...

Assalamualaikum Pak Nil,

aduyai suami saya minat sangat "Jangan Lupa Lirik" walaupun sebenarnya dia suka tukar lirik.... Sabtu lepas tak ada rancangan dahlar makcik saya bgtu dah tukar siaran hari Ahad saja....
betul ke.

kimura chan said...

salam pak nil...

walaupun infomasi yang paknil display nh hanya sikit,tapi sy dapat rasakan rancangan yang paknil kelolakan mesti GEMPAK PUNYE!!..x sabar rasenye..huuhu...

bestnye paknil jmput dato siti dlm program jagn lupe lirik..best2!!!...hehe

wlaucmne pun i wanna wish u all the best and ceria slalu...selamat meyambut bulan ramadahn yang akn tibe..k..semoga diberkati allah s.w.t..
bye paknil!!

ReD said...

tgk pix pun nmpak meriah!! hihi

nasha_nadz said...

best!! best!!!! baju raye paknil arr yg glamour tau!! smart gile baju raye kali neyh..hehe...wish u all the best pak nil!! ;)

Ahmad Firdaus Haikal Arham said...

semoga paknil terus sukses!!!

Nuha MIH said...

dah nak raya, puasa pun wknd nxt week, do browse my kuihraya for your upcoming hari raya. TQ.
www.nuhadelights.blogspot.com

cutecida said...

salam to Pak Nil...mgu dpn dh posa so selamat menjalani ibadat punya ye..

faralazyarts ♥ said...

paknil takleh raya ngan kiterang a, sbb dia dah raya dulu

chemil ila said...

eh....mcm baju pengantin pulak....hahaha

Ein said...

Pak Nil...
PAK BAKAR dalam GLAMOR RAYA tu jiran sy...wAh!!!
Satu Flat Dah tau Pak Bakar Glamor!!die sebenarnye penyanyi mase orang kawin...Kak Nor pon same...HEHEE...Asalkan GLAMOR!!!!!!!!!