Sunday, August 2, 2009

KERJA BARU PAKNIL

Aduh!Penat betul kerja jadi doorman di Hotel Crowne Plaza ni. Ramai betul tetamu yang keluar masuk. Kalau dikira, selama 8 jam bekerja ada jugak lebih kurang 5,000 orang! Yang paling letih kerana Paknil tak boleh duduk langsung dan sentiasa kena senyum. Yelah, perkhidmatan ini adalah mementingkan pelanggan dan tentunya senyuman dan budi bahasa itu memainkan peranan yang amat penting.
Dah lah sejak pukul 4 pagi lagi Paknil dah bersiap sedia untuk ke konti ERA. Selesai kerja kena pulak selesaikan hal ehwal kerja produksi di tv. Selesai sahaja kerja itu, Paknil terpaksa bergegas ke Hotel pula untuk memulakan tugas Doorman. Macam tulah caranya Paknil kerja untuk cari duit dan untuk hidup.
Jadi maaflah kalau blog ini agak terlewat Paknil update. Faham jelah, ekonomi dunia pun belum pulih juga dan kita kena kerja keras untuk meneruskan kehidupan. Kalau ada di antara yang singgah ke Hotel itu, senyum-senyum lah dengan kami yang menyambut anda ok!

93 comments:

Su3y said...

A'skum abg aznil...

It's ok,i understand ur situation :)
Asalkan abg aznil update,oklah tu kan...

Hehehe...
Jadi doorman yer?
So how's the experience being a doorman?
Confirm it's tiring,but i'm sure ianya juga adalah satu pengalaman yang baik...

Apa-apa pun abg aznil lakukan,sentiasalah ingat allah s.w.t...
Asalkan benda tu elok,then go ahead i'll surely support u walaupun berada jauh diseberang tambak...

Take good care of urself & family...
Kesihatan jangan sesekali diabaikan yer abg aznil :)

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

anne said...

heheh, iyelah tu....gimmick apa pulak ni abg aznil?

catz_mafia said...

Paknil,
Keje baru ke ni? Ecece.. gimik untuk program apa ni Paknil.. wah.. tak sabar nak tgok kat tv ni..

ain said...

chaiyok2.
hehehe

HEAVENLY BEAUTY said...

hello abg aznil...my name is lynn...kalau abg aznil ader kelapangan silalah ke laman blog saya...because...i want u to be one of my beautiful person...why? because Being beautiful is the birthright of everyone..

denaihati said...

Pak Nil ni mesti ada cerita power ni...1Malaysia tunggu gimick power ni....

http://denaihati.blogspot.com

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

belakon lagik ke pak nil.. mustahillah kerja doorman...

@cu SaYaNg said...

nie nape lak nie pak nil?
gimik apa lak nie...
x sabar nye nak tau kebenaran nya..hahahaha

amirah said...

As'kum paknil,
Wah apknil dah jd doorman pulak?Takpe..takpe...keje tu mulia what?Tlg org angkut brg but before that,senyum dulu sambil sambut org..byk pahala tu!Hehehe.Jealous you!Paknil,even kalau penat kan,i'm sure paknil still rasa puaskan?Keje mcm tu bkn sumer org sanggup buat![:

Paknil,biarlah lmbt update pun takpe..kami sumer x kisah.Yg penting,paknil sihat dan sentiasa ceria.Itu je yg kami nak tgk.Senyuman paknil la yg buat saya sentiasa ceria walau berduka tau?

Thanks paknil... :D

R LEeN said...

pak nil.....

singgah2 jap tolong vote kan ea?

atau sape2 yg baik hati....

jom r

http://alyn9479.blogspot.com/2009/07/jom-vote-dania.html

ABCPlus said...

Salam Paknil...ini mesti gimik..tunggu sambungan cerita ni ...JLL mlm ni best sporting sungguh peserta tu , pandai berlawak spontan , terhibur.....tak kering gusi dibuatnya...

Az Zahra Halim said...

salam pak nil....
jd la follower sya...
sya dh jd follower pak nil...
sya suka sgt baca blog pak nil...
mmg la ssah nak cari makan skrang ni...
sya pun tgh cari keje ni....

♥ Cik Cimi ♥ said...

siyes nih??
cmne pgalamannyer??
oke x??

liyana said...

chumel nyer paknil~~

u just truly a superstar.. xkisah jd doorman ke spiderman ke..paknil tetap chumel n buat dgn baik sekali..thumbs up :)

miSS wunny said...

btw.
pak nil was soooo smart okeyh!
wearing that red suit.

haha.=D

Badrul Anuar said...

pengalaman tu Pak Nil..bukan senang nak jadi Doorman tanpa interview...nak cari keje susah skrg nie..

emmm..
pas tu boleh buat program tv bersiri..
sehari bersama Doorman..
atau
sehari bersama Tukang Masak.
atau
sehari bersama Pejual Roti
atau
Sehari bersama Cashier.
..dan yang paling penting..Pelakon utama.. paknil. sure ramai tgk.
:)

SiQaH said...

kenapa Pak Nil jadi doorman ni?mesti ada apa2 rancangan ni kan..sy menantikan ur next project pak nil.

nak g hotel tu.nak jumpa pak nil :)

edzlin007 said...

salam paknil.

biar betul dari pengacara ke doorman. hmm, musykil.hehe. tapi kalau hari-hari ada situ kami singgah. :D

terima kasih sebab update. selamat bekerja.

αєrιn said...

Assalamualaikum Uncle Aznil ..

First of all, nice red uniform :D

We all understand Uncle punya keadaan. Ekonomi semakin merosot.

Well, work hard. Harap2 saya boleh visit ke kalau Uncle kerja kat situ lama2.

Take care :D

Wassalam.

SALAM DARi;
Aerinisha

faRah said...

salam PAKNIL...
wah mcm2 bnde baru yg paknil wt yer..agk2 nyer tuk program ape ye ni??kne lah tnggu yerk..
ape2 pun chaiyok2 n SEMANGAT!!!
take care...

rockmetaller said...

assalamualaikum...paknil,semoge success dengan kerja paknil yg terbaru.,...hhehee...

Kartunis Gandum® said...

Aznil

tu hotel aku selalu dudk bila balik kl..nasib baik ko tak adawaktu aku balik hehee

btw aku jumpa apek kat singapore,dia dtg buat promo...

jumpa gak ngan mat tu,lepas 15 tahun tak jumpa....ko pun sama...bila nak minum kopi?

HONEY FARRAH said...

Salam,

Suami saya pun pernah kerja as doorman kat hotel tu.... Penat katanya.

Pak Nil kena banyak rehat. Nanti kejang lak kaki tangan asyik bukak pintu.

faRa @ are-lonG @ anna said...

IYOLAH TU...
aper2 pun take care...

p/s : x penah jumper pak nil live kecian kan ..=(

faRa @ are-lonG @ anna said...

iyolah tu...ape2 pun pak nil take care kk...

p/s : x penah jmper pak nil live...kecian kan..=(

ai said...

Wahhhhhhhhh...Paknil ni bior betoi?? ni kang musti ramai peminat serbu ni. mau ada yg sengaja kuar masuk hotel tu sbb nk jumpa nga paknil! (salah sorang tu aku le! :P)

Jajachentadia said...

pak nil...
betul ke pak nil keje nieyh...
pak nil wat lawak...nih

mama uzma said...

pak nil..
tumpang promot ye...

nak minta kawan2 kat sini VOTE tuk
anakku...UZMA...B06 di link ni...

http://damiaqish.blogspot.com/2009/07/mari-mengundi.html

jasa baik semua amat2 dihargai...
pak nil pun vote sekali ye...

syggg pak nil...
sentiasa mendoakan yg baik2 tuk paknil..

adzulalmy@blogspot.com said...

cayalah....respect

Bieaz said...

Hai2 Bgnil ;)

Wah!! tui kew Bgnil o gimik aja nie hehehe (~^,)

Do da besHhhhHHH Bgnil...
Awesome

miezaniera said...

Uncle aznil mmg pandai wat suspens..
hehe uncle Aznil, tolong vote saya ye..
VOTE G02 di entri ini

http://damiaqish.blogspot.com/2009/07/mari-mengundi.html

tq ye uncle..sy selalu tgk uncle dalam TOM TOM BAK. skrg sy dh pandai sebut BAK. hehe

xoxo, Qasrina

Farazila said...

wahh...biar betul nie..
xkan la snggup jd doorman kot..

sniffa93_aznil4eva said...

salam uncle.
how r u uncle?
hope uncle sntiasa sehat yep.

ehh doorman?
ni real or ape niyh?
anyway kalo real..kat mane tuh??leh r kalo ifa free je ifa nak g sanalah=D(ifa seyes ni..;P)

anyway interesting lah uncle.!

ifa sentiasa doakan uncle tau...sayunk uncle je=D

amallynnss said...

askum uncle..

thx for updating blog..punyalah tunggu lama untuk uncle update blog..at last.uncle update jugak.

wait2..
this is real or not?
or just for television program?
x faham la~

anyway..akan tunggu cerita yg sebenar benarnya..
x pelah..asalkan benda tu elok..go ahead=D
caiyok uncle!!!

uncle jaga kesihatan ye..=D

~feasy~ said...

hye paknil...

easza said...

xkisahlah keja apa pun abg aznil... yg penting HALAL....

cham's said...

letakkan saja benih yg baik tu ke dasar lautan maupun ke bintang kejora...pasti ianya membawa nama yg baik juga.

AFE PRODUCTION!! said...

sy berbangga sbb ade jugak
artis yg berfikiran terbuka
mcm paknil nie..

all the best for you..
enjoy your happy life..
& the most probaly thing
to paknil,
CHEERS ALWAYS!!!
salam..
-afe production!!

Rantong said...

Kenapa jadi doorman... kena denda ke atau saje2?
_______________________
View Profile: Rantong™

NieRadiNa said...

salam paknil..

yo yo or je paknil..bknnya x tahu taktik paknil nih..mula2 wt gimmick pastu sbnarnya lain lak...eleh..

ni paknil 'shoot' adegan filem ke drama ke atau drama sebabak lak nih..ke ada kja sosial yg paknil hadiri nih..

drpd jd doorman bek paknil jd babysitter..paknil kan pndai lyn karenah bdk tecik....he..he..

Mama Shima said...

salam aznil......pandai betul buat lawak yek..

mesti fullhouse punya...

Razali Zain said...

Askm, ada la 2-3 kali terserempak dgn Abg Aznil. 2 kali kot kat Pavillion, you senyum2 kat my son, time dia duduk atas stroller... Now I dah terserempak ngan your blog!

Stay cool bro...

Elynn said...

Akm, PakNiL ! CAiYoKS.....

Hah! Ada doorgirl tak? nak joint ler macam ni :) untung nasib rezeki, janji HALAL ! '

Anyway, Good Lucks my dear..teruskan usaha anda....

Alya Qistina said...

wahh , comel je dengan uniform doorman :D hehe .

All about my Life... said...

erm...gimmik ke ni abg aznil?..xpe lh..apa2 pun sy doakan abg aznil sentiasa success k..

zuneaida.... said...

hai pak nil...itu je lah...tak tahu nak kata apa...

syaifudin duakim said...

gimik la tu.. btw ... can u do me a favor??? tp hrp sgt niee.. actually nk bg gempak blog 'myanak2ku' sudilah kiranya jd VVIP follower? blehlarrr.. plsee...???
TQ in advance.. sokong PakNil!!!

dyana said...

gimik ape plok la pak nil nak buat kali ni..
its ok la pak nil..yg penting tanggung halal...beres..

j@z said...

nie sah tuk macam2 aznil kan3..pastue nak lg special tuk raya nyer..hehehe..konpom2..

jazkye.blogspot.com

PenulisBebas said...

Astaga udang, mati bini tinggal bujang..
What telah happen PakNil?!!
Yelah tu, kalau Paknil keje doorman, saya tukang cuci swimming pool lah. Wakaka...:D

***********************************
Jemput singgah...
Blog:
http://kausar-kreatif.blogspot.com
warong kopi:
http://groups.google.com/group/kausarkreatif/web
***********************************

su said...

Pak nil tgk blog sy, telatah anak buah sy yg umo baru 1 thn cube ckp Tom2 Bak! hehe!


Dia minat ngan pak nil tau!

Rin said...

HENSEM NYA PAK NIL... I LIKE!!!

miss dayana said...

salam paknil... paknil keje as a doorman juz utk filem terbaru paknil ke or memang paknil keje btul2... if paknil mmg keje as doorman utk cari rezeki... tahniah sy ucapkan kerana paknil tak rase malu utk memilih pekerjaan seperti ini...yang penting rezeki halal paknil kan... syabas kerana walaupun paknil bergelar selebriti terkenal tapi paknil x demand utk mencari kerja... sy doakan paknil semoga murah rezeki...

SiMataSepet said...

Salam..

Betul ker Pak Nil keje jadi Doorman..cam x cayer jer...

mRs.aJaQue said...

akum...leh x abg aznil bgtau cmner nk join jgan lupe lirik...tgk kt internet xda..cm ner nih...nk sgatttttttttttt...

fajridil adha said...

salam paknil,

ensem tetap ensem. ^_*
[adhaband mp3]

Noorhodza said...

Kacak nye doorman ni kan... hari2 nak ke sana gi makan2 heheheh... citer apa pulak kali ni?

GreenJade said...

halemak..!kalu doorman segak gini ari2 ku lalu-lalang tesinggah sll hahaha..!!

paknil nih..gimik apekah ini? x sabo nunggu al-kisah bebenornye ;) :p

sha89 said...

fuhh pak Nil jdi doorman? nmpk smart la...hehe :)

myza said...

doorman pun doorman la paknil.daripada saya ni angan2 jd kapten..ai ai KApten.hihihi..

M@L@ said...

yer lah....Mcm tak caya jer!!!! Mesti ada udang disebalik mee ni....TUNGGU!!!!

suzana said...

ini bukan lakonan kan? jarang ada artis nak buat keje cam tu walaupun ianya halal..mcm tak percaya pun ada. Kalau ye saya ucapkan tahniah sbb abg Aznil ni tak rasa malu dan kekok berhadapan dgn orang ramai terutamanya peminat

cahaya malam said...

salam..

jgn ponteng kerja tau..

jgn lupe senyum..

;)

eiLda epaL said...

assalammualaikum paknil...

wah! mcm tak percaya jer paknil jadi doorman...
betullah, nampak sweet dan sopan jer paknil...

kalau ini bukan lakonan atau apa-apa, harap-harapnya dapatlah paknil bertahan yer...paknil kenalah jaga pemakanan, jaga kesihatan baik-baik dan makanlah vitamin untuk tambahkan tenaga paknil dalam menjalankan aktiviti seharian yer...

take care...

ADLIN ALAWI said...

salam..kagum laa tengok abg aznil ni...
good luck ya...

kakdacookies said...

pak nil.. doorman yg paling handsome setakat ni

NuE said...

PAk Nil bizi ye skrg..dah jarang2 up date blog..

yann sulaiman said...

jaz wanna say good luck..

faralazyarts ♥ said...

untuk kantoi macam-macam aznil ek :p~

da kantoi........

azila said...

doorman? susah nak carik kerja sekarang ni.. boleh rekemenkan i tak? tgh cari kerja part time jugak ni.

SiMpleSmArtErMe said...

confirm hotel tuh ramai customer..haha.. GULA ada kat situu.!!..

ramaila yang serbu Pak Nil..

geniousboy said...

yeye O je paknil ni jd doorman..
ntah gimik ape la tu die tgh wat.. hehehe

princess ayu said...

pak nil mcm muda sgt...like 20-an hehehe ;P

rizputra7 said...
This comment has been removed by the author.
rizputra7 said...

ehhh..pak nil kerja doorman?..biar betul???ker gimmick untuk hari raya????....pak nil...saya sokong pak nil buat selama-lamanya........

stonemasterfadli said...

hehe..betul gimmick menjadi ker nii

narumi muraguchi said...

whoaa, saspek la paknil!
pa pe pon, chaiyok!ngeee

BISKUTMARIE(",) said...

ni filem ke drama...??
siapa pengarah nye...??

aety teja said...

konon.. gimik rasanya nih.. (*v*)

Rosmawati Idris said...

orang terengganu kata "saboh! saboh!..hehehe..

Mummy Zuan said...

pak nil is so humble....sanggup keja jadi doorman..? penat tu pak nil....apa pun..selamat berkerja..salute pak nil. dn't worry..kami tetap setia menunggu post pak nil yang baru

S said...

Wa caya suma ni... hehe
http://celiksaham.blogspot.com

ethree@e_3 said...

hye uncle aznil..askum..

i'm ethree..this my 1st time tgk uncle nyer blog..very excited tau..huhu..

uncle..i proud with u..n i hope allah always with you in what ever u gonna do..chayok2 my lovely uncle:)

anie said...

salam..

ntah2 ni untuk rancangan Macam-Macam Aznil yang terbaru tak?? Agaknya la..1st time follow blog Paknil..excited gak ..all the best to u..

shayunkamoo said...

salam pak nil...

btol ke pak nil jadi doorman 2...
mcm x percaye je...
tapi kalo btol pn ape slh nye kn...
rezki halal...

apa2 pun nk ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan...
semoga pak nil dpt menjalankan ibadah puasa ini dgn sempurna...

ikhlas dari,
MIZ FIRZA :P

ann cute said...
This comment has been removed by the author.
ann cute said...

gimik la kot eh paknil???
last week sy ade conference there xda plak nampak paknil hehe tp crown plaza crews are nice..oways ready to help ;)

sue_niz85 said...

ni mesti gimik kan hj nil

Balqish said...

Salam Pak Nil...Selamat menyambut bulan puasa :)...sungguh gigih Pak Nil...gudluck :)

Fara Iskandar said...

ni confirm ade hidden agenda ni. imposible paknil yang famous ni nk keje doorman.

Ferrari said...

as'kumn Uncle Aznil...
uncle apa khabar??
harap uncel sihat selalu...

uncle sy peminat setia uncle...
tp sy tgk uncle berpakaian begitu nampak lg muda dr yg biasa sy lihat... apa2 pun uncle tetap muda di mata sy...


yg benar
Ferrari...

AMMAR DARWISY said...

Salam... Abg Aznil..
wah.. jd doorman ke?...
boleh belajar ni cam ne nk senyum sepanjang mase.. hehe..
Kuat kaki ye diri lame2....

www.sas_62 said...

salam abg aznil. kami sekuaga minat apa2 jua rancangan yang ada muka abg aznil. setiap buahtangan abg aznil kami nantikan. abg aznil mampu mengubah apa juga situasi ketika itu. syabas abg aznil anda memang selayaknya no.1