Saturday, August 22, 2009

SALAM RAMADHAN

Assalamualaikum
Sempena dengan Ramadhan tahun ini yang bermula hari ini, Paknil ingin mengambil kesempatan ini mendoakan agar kita semua mendapat kesempurnaan dalam melakukan ibadah puasa.
Marilah kita menuju kejayaan dengan menghayati fadhilat yang dijanjikan dibulan yang mulia ini dengan melakukan ibadah-ibadah dan amalan-amalan yang dituntut.
Semoga kita beroleh kerahmatan daripada Nya dan tergolong di dalam golongan orang-orang yang tidak leka. AMIN

52 comments:

αєrιn said...

AMIN.

Selamat berpuasa.

azlan ahmad said...

selamat ramadhan al-mubarak.
Moga-moga ia memberi barokah kepada kita umat Islam.
AMIN..

Monalea said...

Selamat berpuasa jugak buat Pak Nil dan keluarga.

anne said...

Amin...

Ramadhan Kareem untuk Abg Aznil & family. Selamat menjalani ibadat di bulan penuh kemuliaan ini, dah semoga semua amalan diberkati dan diberi ganjaran olehNya, InsyaAllah.

Nadine Zuharra said...

selamat berpuasa Paknil.. moga semua amalan dan ibadah kita diberkati dan memperoleh rahmat dariNya..

Amir Izz said...

AMIN....

assalamualaikum pak nil
selamat menyambut bulan ramadhan
moga2 kite akan mendapat fadilat di bulan yg mulia ini

seroja jingga said...

selamat berpuasa pak nil..semoga kita mendapat keberkatan di bulan mulia ni..salam

Along25 said...

Selamat berpuasa paknil!

nsst@bingo said...

salam ramadhan pak nil..
suka sgt tgk semua rancangan kelolaan pak nil..
keep up the good work :)
p/s: saya link blog paknil dlm blog saya..
mamayiyen.blogspot.com

Bapak said...

Selamat menjalani ibadah sepanjang Ramadan ini Pak Nil!

joegrimjow said...

slamat pose

edzlin007 said...

salam paknil.

Amin. Selamat berpuasa kepada Paknil sekeluarga.

fathiah raihana said...

pak nil , selamat bpuasa !
:)

sniffa93_aznil4eva said...

amin.

slmat bepuasa jgk uncle!!=DD

moga puasa kali ni lebih bermakna dr sebelumnya.

happy n smile alwyz uncle!^_^

.Anna. said...

selamat berpuasa, paknil!;)

CikNi said...

Salam Ramadhan.. selamat berpuasa Pak Nil

rieha said...

Salam Ramadhan..

aini said...

Salam Ramadan kepada Pak Nil dan keluarga. Semoga kita dapat merebut segala ganjaran di bulan puasa ini.

akumanusiabiasa said...

saya ucapkan selamat berpuasa kat pak nil puasa tau jgn x puasa......hahha.....gurau jew

May Jiuan said...

Selamat Berpuasa :)

mimie said...

selamat berpuasa abg Aznil..

Bieaz said...

AMIN

SALAM MARHABAN YA RAMADHAN..YANG PENUH BERKAH INI.

~Faniza~ said...

salam ramadhan paknil...
moga2 puasa penuh yea...

ErDa-(nieradina) said...

salam ramadhan daku ucapkan..
smoga lalui dengan penuh keimanan..
Perbanyakkan amalan ,lantaran pahala dilipat gandakan..
semoga pengakhiran bulan, penuh kegembiraan...amin...

SeLaMaT MeNyAmBuT RaMaDhAn AL MuBaRaK kepada semua umat islam..

Orang Utan Savers said...

Visit- http://orangutanchatters.blogspot.com/

We are begging you for the sakes of orang utan. To ignore this is to deny the rights of another living creature. Human started all this and we are determined to put an end to it. Are you with us?

chemil ila said...

selamat berpuasa...

Orange said...

Amiiiiin Ya Rabbal Alamiin..Selamat Berpuasa Paknil..Selamat juga untuk Semua:)

SuGaR AuNtY said...

“Jika doamu dimakbulkan, tanda Allah menyayangimu.. Jika doamu lambat dimakbulkan, tanda Allah ingin mengujimu.. Jika doamu tidak dimakbulkan tanda Allah merancang yang terbaik untukmu..” Salam Ramadan untuk Abg Aznil tersyg.. Sy doakn sgala yg terbaik utk abg di dunia & akhirat.. Selamat menjalankan ibadah puasa & terawih..

smartkidshop said...

Selamat Berpuasa Pak Nil....

ReD said...

salam ramadhan n selamat berpuasa utk pak nil.. (^_^)v

nasha_nadz said...

wa'alaikumussalam Pak Nil...selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak n ceria selalu.. ;)

dinila said...

Salam Aznil,

Apa kabar? I tak tau u punya hp no. I tak tau mcm mana nak contact u. Hari ni baru saya terpikir nak bukak blog u itu pun bila anak i yang suruh. I tak reti amenda. Aznil..kita sebenarnya kawan lama..mungkin u dah lupa agaknya..kita selalu makan tengahari bersama di warung karyaneka..masa tu kita sama-sama kije di jalan raja chulan..u kijer di MISC dan i di LTAT..tahun 1985 hingga 1989 rasanya lah..i pun dah lupa..Aznil..boleh tak u datang rumah i..kita buka puasa sama-sama..kita berbuka dengan my family..i ada anak 5..semuanya minat giler dengan u termasuk my wife..dah lama dah mereka ni suruh u datang rumah i..tapi i malu..ye lah..walaupun dulu kita ha ho ha ho sama2 bujang..tapi bila u dah terkenal ni i malu lah nak jumpa u lagi..Aznil..please..demi anak-anak i dan my wife..datang lah Nil rumah i..datang lah..walaupun sekejap..i tau u busy..dan memang tak nak kacau u..tapi please..carilah masa walau seminit dua..hanya untuk anak-anak i..tu jer..i cuma nak mereka tau..yang i ni bukan papa yang penipu..coz i selalu kata ngan mereka yang Aznil tu kawan ayah..mereka kata betul ker? kalau kawan ayah ajak lah dia datang rumah..ayah tipukan?..i nak bagi kejutan kat mereka..biar mereka terlopong tengok tetiba u muncul di depan mata mereka. Aznil..i tinggal di Cheras..call lah saya bila free ya.. nama i Jalaluddin..012-9122899. Gembirakanlah hati mereka Aznil..Allah akan gembirakan hati kita kelak..Salam Ramadhan.. I akan masakkan untuk u nanti....cakap jer u nak makan apa..i boleh masakkan..no prob..i memang suka masak..macam u jugak..hehehe..hope to see u soon..TQ.

Astrianni said...
This comment has been removed by the author.
nur iylia said...

HYE PAK NIL..SY SELALU GAK LA MGKUTI BLOG PAKNIL..TAPI SY RASA DARI DULU PAKNIL PUNYA BLOG KOSONG JERK..XDE LAYOUT..SO,LAU PAK NIL ADA MASA..PAK NIL CHECK OUT LA LAYOUT KAT pyzam.com..MESTI PAGE NI NANTI LAGI CERIA..!KIP UP DA GUD WORK YE!

Zyma Saad said...

Salam Pak Nil....

Selamat menjalani ibadah puasa.
Sy singgah m`baca di blog Pak Nil.

Take care.. :)

UcU mAnjA said...

Salam Ramadhan kembali PakNil.
Semoga sihat dalam melayari ibadah yang sejahtera ini.
Ingatlah perlipatkaligandakan amalan.
Insyallah perolehi Keberkatan hidup selamanya.

AMIN

Arynsan said...

salam.

tahniah buat abg.aznil utk kemeriahan Macam Macam Aznil (MMA) musim baru! mmg menggeletek hati.

sy mmg penonton setia rancangan MMA dan Jgn Lupa Lirik. Kedua-duanya menghiburkan, penghilang bosan dan mnjadi rancangan yg brjaya mengumpulkan stu family didepan kaca tv.

ok bebrbalik psl MMA musim baru, kesemua segmen baru mmg best, brilliant idea! dimulakan dgn opening, 'pakcik' ahmad kite tu mmg kurus sket la...haha! mgkin sbb ari2 training step MMA yg bru kot.

segmen kedua, debat...menarik cume utk first episode ni nmpak cm artis kite kurang ilmu, x luas pengetahuan...x tahu ape nk didebat...asik ulang bnde yg same...maaf ye, jd artis pun perlu luas pengetahuan...contohi artis indonesia...yg muda belia mcm nicholas saputra (arkitek tu!), dian sastro, duta SO7 dan byk lagi nama yg blajar tinggi krn glamour dibidang ini bukannye lame. hrp sgt abg dpt jemput artis2 bijak dimalaysia ni. cth:fazley, lisa surihani (lawyer nih!), hafiz hamidun (the one N only!), anuar zain dan abgku yusry (muah...muah...)

segmen yg ade abg jalaludin hassan..dia mmg seorg yg humble kan...sy sgt menyenanginya. erm, segmen ni membuktikan bkn mudah untuk beracting...segmen ini juga membikin rasa sedih hingga bergenang air mata dan akhirnya tawa pula berderai-derai mengganti suasana.

segmen 1 malaysia juga menarik...lebih2 lagi buat sy yg suke belajar byk bahasa.

tp sy dan keluarga geli hati sungguh dgn segmen terakhir tuh...kne ikut arahan letak anggota tubuh di kotak yg sepatutnya...sian along...x tahu gaya dh dia...nasib x pth riuk...haha...mmg lucu sungguh!

akhir kata,
xie xie krn dah menceriakan mlm minggu kami...aznil, u always being no.1 in our heart...forever!

wo hen kuai le, ni cai ce li :)

Aety Teja said...

Salam Ramadhan buat Tn Hj Aznil Hj Nawawi & keluarga.

p/s : saya baru buat blog. budak baru belajar la katakan. kalau ada kelapangan, singgah ke blog saya. http://aetyhasteja.blogspot.com/

Qh!EeK@n said...

salam ramadhan n camat berpuaser

aisy said...

Selamat berposa Pak Nil...

Ferrari said...

selamat berpuasa uncle..


p/s: uncle tlg send alamat rumah lg bgs untuk sy send card raya desing sy sndri card d reka khas oleh sy untuk uncle n org2 yg sy kenal...pls uncle
send to me... ten q..
sy harap uncle tak menghapakan harapan sy selama ini....

ABCPlus said...

Gersang bumi tanpa hujan, gersang minda tanpa ilmu,gersang hati tanpa iman,gersang jiwa tanpa amal...selamat menunaikan ibadah puasa Paknil.

cutiesifa said...

selamat berpuasa pak nil :)

p/s:ada tengok macam2 aznil musim baru minggu lepas.best pak nil..segmen kanak2 pun bagus.pengetahuan.do ur best pak nil.support u :)

MrPayid said...

assalamualaikum..

selamat berpuasa pak nil..

ini hanyalah pandangan mengenai MMA musim baru.. sy rasa season kali ini kurang "sengat"nya berbanding musim lepas.. sesetengah part tu mcm membosankan plak.. tapi sy ttp menyokong rancangan ini dan pak nil.. mungkin sedikit perubahan perlu dilakukan.. jgn tanya saya perubahan yg mana, sbb saya rasa pak nil sndiri penuh dgn idea2 yg tak pernah kering.. u are brilliant... anyway hope pak nil dan peminat yg lain tak tersinggung dgn shot ni.. seperti mereka, "kita pun suka MAA dan pak nil".. good luck

cutecida said...

salam ramadhn pak nil

armouris said...

banyak info tentang puasa kat sini - Puasa @ Info-Kesihatan-Anda

abuyon said...

Salam Paknil,

Salam Ramdhan. Moga putih-putih,
biar bersih-bersih

Moga malam kita, taraweh
dan baca

Untuk Paknil, sajak saya
yang tak seberapa

Masuk Ke Daerah-Nya
___

Ramadhan ini, adalah
pintu

Masuklah kau dan aku ke
dalam daerah-Nya

Bersama sembah — rukuk
dan sujud-sujud

Dari tarikan nafas,
abuyon
http://hijau-tinta.blogspot.com

Anne said...

Salam Ramadhan untuk anda juga ;D

Sharifah said...
This comment has been removed by the author.
Sharifah said...

Selamat Berpuasa dan Selamat Merdeka untuk Paknil...semoga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki oleh Allah SWT...amin...

PenulisBebas said...

Salam Ramadhan juga utk Paknil dan para pengunjung semua. Jangan lupa kunci jam bangun sahur. Kalau jam dah bunyi jangan tutup telinga ngan bantal pulak... XD

***********************************
Sumber Alternatif Untuk Maklumat, Tips, Promosi dan Pengiklanan
[KAUSAR KREATIF INFOMEDIA]
Ruang alternatif untuk kongsi suara anda di Mini Forum Google Group [WARONG KOPI KAUSAR KREATIF]
***********************************

hafizi said...

assalamualaikum kpd smua rakan-rkan ku yg bru,msih blum terlambat nk ucap selamat menyambut bulan ramadan al-mubarrak dan selamat menyambut hari raya aidilftri yang bakal menjelma nanti.sama-sama kita berdoa semoga sahabat kita yang tidak dapat merasa keindahan seperti yang kita rasa,berbahagia dan semoga mereka mendapat sinar yang baru sebagai seorang muslim dan manusia yang juga inginkan kedamaian dan kebahagian dimana mereka berada.amin..