Monday, August 17, 2009

SELINGAN

Paknil cukup terpikat dengan kartun kat bawah ni. Paknil pun dah lupa siapa yang forward kat email Paknil ari tu. Jadi, sementara Paknil update cerita terbaru Paknil, apa kata kowrang enjoy kartun ni dan kalau rajin komenlah! Luv U!!!!

49 comments:

αєrιn said...
This comment has been removed by the author.
αєrιn said...

hAHAHAHAHAH!

Kelakar! Tapi make sense jugak!

PS: mmg betul2 terjadi on :P

filiyana said...

Hehehe.Terbaik cartoon.
Inilah realiti skarang~

tak suka tapi dah hakikat :)

syaf said...

yup..agree wth them..
realiti dunie sekarang ni..
hehehe...

banyak perkare yg simbolik nye dan tersiratnye dlm kartun ini

edzlin007 said...

salam paknil. luv u too.haha

dah lama tak tengok kartun ini, memang betul juga apa yang dipaparkan. kalau ada lagi yang menarik, paknil kongsikan juga ya. thank you.

Aku..Diana said...

best ar kartun ni pak nil..kena betul atas batang idung orang zaman sekarang nih..love u!

KhaiDrus said...

tau takpe..
agree!!

muiz said...

hello my idol!!!

lawak giler katon nie

amallynnss said...

askum Uncle Aznil,
love you too!!!!xD

HAHAHHAHA!
kelakarlah kartun die~
expecially yg perompak nak ropak rumah org tu and yg nak lukis tu!

aety teja said...

betul betul betul..
this is the reality of life

Vee Marisa said...

hahhaha. terbaik lah kartoon nie uncle aznil! ehheheheheh.... funny but yet that is the truth.

miEz haNeM said...

salam:)

hi pak nil:)
sehat tak??
hurmm..makan pe tadi??
so..jangan berhenti ketawa untuk dunia!! TERUSKAN JADI PENGHIBUR OKE!!

triple x malaya said...

ade masalah sikit ni pak nil...?gua ni x paham bahase orang potih...so cam mane nak layan...?

triple x malaya said...

salam bloger dari daku...

anne said...

hehe...funny! tapi memang betul pun.

Luv U too;-)

ErDa-(nieradina) said...

salam paknil..

lukisan ni cam karya pelukis Lat..dalam lukisan trcipta sribu mksud tsirat..ada mesej yg cuba dsampaikan..

kalo kita bca dialog dlm lkisan tu n kna pda kita mmg kita trasa sinisnya..cthnya wtak katun yg mmegang spanduk sayangi sungai kita..tp hakikatnya kws rumah sendiri pn x trjaga..pape pun itulah realiti kini..

p/s paknil aritu sya antar email kt paknil n xtaula paknil dpt ke x..paknil leh bg skali lg almat email paknil..please..

achik said...

pembangunan tamadun yang sgt maju dan pesat membuatkan semuanya makin beribah..masyarakat makin lupa dengan nilai kehidupan kuno... memang pembangunan tamadun itu indah..tp perit bila mengenangkan anak2 kita nnt tak kenal lagi dgn sawah padi atau padang rumput.. dan beza anak lembu dikampung dengan anak keldai yg ditgk d zoo..huhuhuhu..

teringt kisah masa i ngaja student (year 2)topik family members.

me - sapaboleh bgtau cekgu, sapa ahli ahli keluarga kita..

hanan - mama,cikgu
nurin - abah, cikgu
ikhwan - atuk dgn nenek, cekgu
firdauz - bibik, cikgu

me - gelak sampai berair mata.. mataku berair bukan sbb suka..tp sebab sedih.. kenapa sedih..?? lu pikir la sendri..

Orange said...

Dalam maknanya ni...Kelakar tu kelakar la juga hehehe...

~realiti sekarang~

.:: ApiSBudaKBaiK::. said...

bagus paknil... seronok bace kartun tuh... hehehe... ape kabar paknil skang? sihat? moga sihat sejahtera bersama keluarga tersayang...
('_')....

HONEY FARRAH said...

Memang betul pun, cartoon tu membawa maksud yang ringkas tapi padat.

"BE Creative"

Bieaz said...

Ehehe.... Kelakar tahap gaban la katun nie Bgnil ahahah~~ (~^,)

Byk yg yersirat tu huhuhu :p

Luv u too :)

syaza said...

haha! >o<"

yg vcd tu best! hehe...
komik itu menunjukkan realiti kt dunia skg...haha

psl budk dpt marks tu,
mcm kene btol kt syaza...
=.="

hazeleyed said...

salam Pak Nil
1st...saya ughang minang juga
2nd...saya suka pic yang last tu...

Keep up the good work.

Doria Robert Kawen said...

reality does bite!Ouch!

shuweetilicious said...

hehehe...that's the reality yang happens now....keep in bloggin pak nil...love u

Molly said...

Tumpang tanya...sy x paham la cite kartun yg last tu. ada sapa2 bole terangkan x? thanks.

MeLoDic ConTroL said...

good cartoon...penyampaian mesej melalui pembagai cara..creative..mell pun tk bp phm the last cartoon..anyone yg rs tau pe mksud disebaliknyer???

Ilyah.... said...

hahahahahahah....

cikpingu said...

kelakar dan ade betul nye... haha..

farah said...

kelakar la....
memang realiti pon....







www.myangels-love.blogspot.com

eiLda epaL said...

assalammualaikum paknil...

bile tengok kartun nie, terlintas di fikiran saya betapa berbezanya kita dahulu dan sekarang...
ada baik dan ada juga buruknya situasi-situasi itu semua...
dengan zaman teknologi yang semakin canggih sekrg nie, sepatutnya lebih memudahkan...tapi,
nampak gaya ada juga yang telah menyusahkan...
wallahualam...

luv u too paknil... :)

nasha said...

reality really bites...cant run away from it...cant ignore it...have to go thru everything in the name of globalisation,modernization and civilization.

shamsida said...

Salam Pak Nil...betul ler tu apa yg cartoon2 tu gambarkan keadaan dulu dan sekarang..now pak nil, punyalah susah saya nak mendidik anak..baru 5 tahun, tapi dah kena mengajar mereka tahu membaca, mengaji dan menulis, kalau tak ketinggalan...camne tu..poneng2 kepala..dah ler ibunya pun tengah belajor ni hehe sabor jer ler

sya said...

so true!!!

N!kEk!n said...

salam
uncle aznil....

best lah cartoon ni,
tp de pngjarn nyer...
2 reality hdp ckrg ni
huuhuu....

salam ukhuwah=)

ATIE said...

THIS IS OUR REALITY LIFE NOW....
SO KALAU MAKAN ROTI CANAI MESTI ADA KUAH DAL OR KARI KAN..KAN..KAN...

Catatan Afrina said...

hahaha kelakarnye kartun nie
best pulak tu macam tak caye jer
kartun nie lebeh best daripada sin chan tau.






ps:lain kali kalau ada kartun lagi kongsikanlah...please

Rini Anthony @ odu siambah said...

salam bloger dan salam satu malaysia....
maksud yang disampaikan amat jelas sebenarnya....semoga abang aznil terus bersinar n saya doakan yang terbaik dalam kehidupan abang aznil...

myza said...

nice carto0n..im luvin it

PrinZeAlfiE said...

that's happening in a real life..

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Wah...
Lama betul suzy tak singgah blog abg aznil disebabkan terlalu sibuk dengan course yang suzy hadiri selama sebulan...
Alhamdulilah,semuanya dah pun berlalu...
Barulah suzy dapat peluang untuk online,hehehe...

About the kartun tu memang kelakar,best...
Geli hati bila perhatikan aritkel tersebut :P
Hehehe...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

sniffa93_aznil4eva said...

hehe. yeh menarik!
ifa suka dialg kartun yg ke-2 tu..

sumtime org akan nak lebih baek bila dah dpt yg terbaek en.
tula manusia..=D

uncle selamat berpuasa keyh!

j@z said...

tuk recall balek niat puasa dan bacaan2 masa nak taraweh serta perbincangan mlm lailatulqadha www.jazkye.blogspot.com

salam ramadhan

kimisai said...

Gua sebenarnya nak Mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Bagi Semua Bloggerz dan Umat Islam..Gua Mohon Maaf Jika Ada Melakukan Salah Silap Pada Anda Semua..Puasa Biar Penuh....ngeh3...

Cikgu Ivi said...

Bukan sekadar ilustrasi, namun penuh makna tersirat.

Hayatinya...muhasabah diri!

AzAz said...

senyum simpul :)

✖pLz sLap mE!™✖ said...

suke gak hee. .

Hafizah Haruno said...

macam amik kat paper the star.
tapi mmg best!

日月神教-任我行 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社