Wednesday, September 9, 2009

SALAM 09-09-09!!!!

Satu hari yang istimewa untuk semua di mana hari ini tarikh terbentuk menjadi 09-09-09! Kalau nak tunggu angka ni muncul lagi adalah pada tahun 2109 nanti! Masa tu Paknil dah jadi fosil kot!
Yang indahnya, tarikh ini jatuh pada 19 Ramadhan 1430 (10 hari menjelang Syawal) dan ketika kita tengah berpuasa. 10 malam terakhir dibulan Ramadhan ini juga merupakan hari-hari besar kerana Lailatul Qadar turun ke bumi. Marilah kita perbanyakkan membaca Al-Quran dan bersolat sunat bermunajad di sepertiga malam.
Itulah kebesaran bulan Ramadhan. Pahala berpuasa di siang hari digandakan pula di malam. Jom kita ambil kesempatan ini untuk mengejar seberapa banyak pahala kerana belum tentu Ramadhan yang depan kita masih di sini!
09-09-09

44 comments:

hEarTLeSs said...

semoga beroleh keberkatanNya...amin...btw slamat ari raye pak nil...ampun & maaf dipinta kiranya ade slah & clap...

BULLET said...

paknil jadi fosil? janganla. nanti sape nak buat jangan lupe lirik, macam2 aznil sume. ape pun, pak nil the best

atle ♥ waT¡e said...

ye lah Nice Date! Pak Nil, pape pun slmt berpuasa n slmt ari raya..anak ati 'amin' kim slm kat pak nil :)

Nini said...

salam 090909 dan salam ramadhan!!

hehe..yee!! btol2..harus diperbanyakkan zikir dan munajat..

semoga kita semua beroleh keberkatanNya.

Aminnnnn

kenari said...

salam pak nil...salam hari rabu 09.09.09. duit raya dh ready ke utk kami smua ;)

Khaty said...

Paknil jadi fosil???jgn laaa kate cam tue Paknil...mintak2 dipanjangkan umur laaa...leh kite bersua muka..hihihi

UcU mAnjA said...

Sama-sama kita mencari kerehdaanNya Pak Nil.
Semoga Pak Nil terus succes.

Memang Indahkan date 090909 ni. tahun depan dah tak bole dah nak 000 gitu.

Happy!!

αєrιn said...

salam Uncle Aznil.

2109? Uncle 147 years old. Saya 114. O.o
Anyways, Selamat Hari Radio dan salam Ramadhan.

cutecida said...

salam 090909 pak nil..makin ceria hari2 pak nil

anne said...

Alhamdullilah kita masih panjang umur untuk melihat dan merasakan tarikh 09-09-09 :-)

Betul tu, jom kita semua sama2 cari keberkatan LailatulQadar,

Oh, Selamat Hari Radio jugak untuk Abg Aznil. Best pagi tadi dengar riuh pagi dgn otai Nuramin

LompaTTikaM said...

Hahahaaha..jadi fosil plak.. :)

nieradina said...

salam paknil..

ala paknil jgnla ckp camtuh..x bek ar..kalo jd fosil yg bguna pd masyarakat apa salahnya..

slamat hari radio semalaysia paknil..wah hari ni angka mmg 'ong' btul ni..he.he..ari ni sya pn ada 'exam'harap2 angka btuah ari ni leh lulus ngan cmerlangnya..he..he..

mlm ni meh kita pulun utk buat amal ibadat sebnyak mana yg kita mampu..mudah2an 10 mlm terakhir ini dptla allah s.w.t menemukan kita dgn mlm lailatulqadar..amin..jgn tinggal terawih tau paknil..

p/s paknil bila nk bls kad hari raya..he..he..saja tanye..

LyDia DeLia said...

paknil, arini birthday adik kite tauuu..wish my sis dimurahkan rezeki..aminn...
sesiapa yang birthdaynye jatuh pada ari yang istimewa ini, saya ucapkan HAPPY BIRTHDAY!!! semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..aminnnnnn...

beLLa said...

cmoge pak nil sihat2 slalu..;D

mizchocberry said...

betol tu paknil....miz pon fikir macam tu tadi....Selamat Hari Raya....

Iemochi Arihyoshi said...

salam pak nil.. salam 090909 dan salam ramadhan

noor afzan said...

haha~
fosil..
udah tentu la kan..
100 tahun lagi tuh..

090909 memang cantik kan number nih..
tahun depan tunggu la 101010..

Bieaz said...

Salam 09.09.09 BgNil..

Hari yang indah wat kita semua
Perbanyakkan ketakwaan dlm buln baik dgn penuh keberkataan nie.

Taun depan xthu!! aderkah.. tak.. kita kat muka bumi ni.
Allah wallam.

adeqya84 said...
This comment has been removed by the author.
mrs. nyzan said...

paknil nak tau x ari nnie bday saye..
090909...
saye ase btuah sgt sbab skali je seumur idop saye dpt tarikh mcm nie...
ape2 pon..
slamat ari raye saye ucapkan kat paknil sekeluarga..
smoga raye nie lbih bermakna kpada smua..
assalamualaikum..

Raieda said...

Salam Pak Nil,
Ada lagi yang special this year...
20.09.2009 --> 2009 2009 hehehe
btw, Selamat Berpuasa and Selamat Menyambut Hari Raya yang bakal menjelang tiba :)

mybreakfastclub said...

hepy 9-9-9 :)

what a number! huhu

pak nil, have
your good day-everyday ok!


p/s: visit my blog k :)
teehee ;)

kinda waitng for 20-09-2009. (=,+)

hans said...

haha...
paknil nih
ayat lucu betul
tahun 2019 jadi fosil
tergelak saya baca tadi

edzlin007 said...

salam paknil.

memang tarikh yang istimewa, kebetulan pula menghampiri malam LailatulQadar

SuGaR AuNtY said...

Wt wil U do in d nex 10 like no othr nites?? Wt if d nx 10nites r d LAST 10 spcial nites U might meet?? N wt if d nx 10 spcial nites r d LAST NITES OF UR LIFE?? Try 2 find out LAILATULQADAR NITE!

Nor Afizah said...

Salam Pak Nil. Selamat menyambut syawal tak lama lagi.

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Akhirnya dapat juga suzy mengambil kesempatan untuk online & terus ke blog abg aznil lagi...

Maklumlah,kebelakangan ni suzy sibuk dengan tugas yang sedia ada.Lagi-lagi bulan puasa ni...

Yup abg aznil...

10 malam terakhir ramadhan dah pun tiba,bermakna malam lailatul qadar yang kita nanti-nantikan jatuh pada salah satu malam akhir 10 ramadhan...

Dengan semakin hampirnya kita ke akhir ramadhan,sama-samalah kita memperbanyakkan ibadah...

Insyallah,dengan berkat kesabaran kita dalam menjalani ibadah puasa selama sebulan allah s.w.t akan memberi rahmat kepada kita hendaknya...

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA 10 MALAM TERAKHIR RAMADHAN,SEMOGA KITA LEBIH DIBERKATI OLEHNYA YANG MAHA ESA...AMIN :)

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

WI Taman Desa Jenderam Hilir said...

salam 090909.... alhamdulillah..
selamat berpuasa dan salam aidilfitri

Wedding & Event Photography said...

a'kum pak nil..saya doakan paknil terus success dlm apa jua yg paknil ceburi...tak sangka org bz mcm pak nil still ada time layan blog. senang2 visit la blog saya pulak....

sniffa93_aznil4eva said...

salam.
cantek tarikh ni kan=D

moge kita seme dpt keberkatan pada bulan ni.lg2 pda 10 mlm terakhir ni kan.

mr.shanley said...

salam..
paknil, saya nk jemput paknil ke majlis sambutan hari raya kolej15 UPM pada 3/10/2009...
untuk memeriahkan lagi majlis tu..
kami mmg xde dana nk byr paknil..kalau paknil sudi nnti saya hantarkan kad jemputannya...tp saya xtau nk hubungi paknil mcm mana...harap paknil boleh reply kat emel saya..dauz_shanley@yahoo.com
kehadiran paknil pada majlis tu amat kami hargai..
kami juga faham kalau paknil ade komitmen lain..
terima kasih...

ABCPlus said...

Salam Paknil...memang cantik angka ni tetapi ada segelintir manusia yang menyalahgunakan angka yang dianggap cantik , apapun sama-samalah kita menggandakan amalan dimalam-malam terakhir ramadhan , insyaallah.

liza said...

salam paknil..
sy nk alamat paknil..
sy nk bg something tuk paknil..
apepun paknil is the best..
salam ramadhan n salam aidilfitri

liza said...

paknil, camne nk masuk jgn lupa lirik?
mane tahu boleh menang 1 juta...
boleh kita kongsi same2..
he..he..

Nor Afizah said...

Tulisan En. Shuib tu memang betul. U r d best. Teruskan Pak Nil. apa pun tahniah kerana menjadikan hari kami riang ria baik siang atau malam mahupun waktu subuh.

Mr's Jex said...

09.09.09 pd jam 1.15am family i trime ahli baru..n..cucu girl yg petame....ank sulung abg i...hapy sgt..

hEarTLeSs said...

wahhhhh bestnyer lahir tarikg cantek tu....btw congratz yek

fysal said...

pak nil..bila nak turun ke Utara lagi?..anak saya asyik menyebut tom-tombak bila melihat pak nil..baik dalam rancangan jgn lupa lirik, mahupun MMA..teringin sekali lagi nak bawak anak saya berjumpa pak nil lagi..

Stephen said...

This is a story of a little girl name Ling

http://stephenchuah.blogspot.com/2009/09/story-of-little-girl-name-ling.html

kimmy said...

090909 juga merupakan hari jadi saya yg ke-24!

MY CUPPIE CAKE said...

http://www.youtube.com/watch?v=lzU-4V2JIag

IKLAN VITAMIN C

narnia said...

Pak nil...wishing u selamat hari raya...moga paknil diberi kesihatan yang baik now and forever..tak de pak nil tak meriah hidup

Jue Hussin said...

09.09.09... besdey anak kedua saya... 4 thn dah budak tu.

MeSsY MiSsY said...

hi abg aznil.. i nak tahu macam mana nak tengok macam2 aznil secara live? man nak dapat ticket dia and all.. saya betul2 nak pergi