Sunday, September 6, 2009

Top 10 influential celebrities in Malaysia: Stars with the x-factor sizzle



Minta maaf sangat terlewat update blog Paknil ni.
Sebelum Paknil update, Paknil rasa terharu apabila disenaraikan sebagai salah seorang dari 10 seleberiti paling berpengaruh di Malaysia! Aduh...tingginya pujian tu. Apa-apa pun korang semua boleh baca tulisan Shuib Taib (Thanks Shuib) dgn klik pada tajuk ini : Top 10 influential celebrities in Malaysia: Stars with the x-factor sizzle. Lepas tu komen ok.....Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!



52 comments:

anne said...

Well deserved. Congratulations!

amallynnss said...

askum uncle.
yeah.
setuju sgt dgn kata2 yg ditulis oleh pengarang itu.
terutama sekali paragraph yg nie.


'Today, turn to Astro Ria and you will find Aznil on a daily basis. If he’s not on Macam Macam Aznil, he is on Tom Tom Bak or Jangan Lupa Lirik. Is it any surprise then that he also won the Best Talk Show Award at the Asian Television Awards 2005 in Singapore?'

semoga uncle akan terus berjaya di
dlm impian yg uncle impikan.amin.

muiz said...

salam uncle...
u certainly deserve the award
congratz!!!

syrupmasin said...

congrat..
semuge terus berjaye!!

nmz_7890 said...

saya dah baca duluu.hehe.paknil n lat best!

UcU mAnjA said...

Tahniah Pak Nil.
Sememangnya layak utk PakNil.

Sumpah.
kalau siarana ada melibatkan PakNil sebagai host memang tak jemu ditengok. Walaupun tengok siaran ulangan. Namun tak jemu. Bukan saja Ucu merasakan nya. Malah seluruh family Ucu dari Ayah sampailah ke cucu. Semuanya masuk. Dari Tom Tom Bak sampailah Jangan Lupa lirik. Ditinting seisi keluarga. Memang menghiburkan.

Jangan tak tau. Rancangan Paknil ni sama macam Cerita-cerita Tan sri P. Ramlee yang tak lekang dek panas dan tak luntur dihujan.

Pape pun semoga Paknil terus berjaya berjaya dan berjaya. Sebelum pesara Lakukan ianya PakNil. Ramai yang akan sokang PakNil selalu.

Luv U :)

November said...

Congratulations~! You deserve it. ;)

Arynsan said...

abang aznil...

u r the one N only!

aishiteru ^.^

ueki said...

haha mn leh x rpengaruh
aznil mstla gmpak!!!

ngeeeeeee

congrats

[MahiraH] said...

congrats..!! sayang pak nil!! =)

Bumble Bee said...

Thanks to Allah for this rezeki Ramadan. You deserved it uncle. Next, we are waiting for " Aznil Hj. Nawawi in Top 10 influential celebrities in South East Asia or maybe Asia".

GiLoCatur said...

Tahniah waang!

Tp jadilah spt resmi padi, semakin berisi semakin tunduk ...

Sekali lagi tahniah pd waang dan crew "Macam Macam Aznil" kerana lebih berisi, berilmu dan mendidik tanpa mengurangkan aksi lelucon.

from,
urang awak KAMPAR

risz said...

stuju ngn pndapat penulis tersebut..
uncle aznil tlh mnceriakn kami sekeluarga ngn cara pengacaraan uncle..
hope supaya uncle trs berjaya dlm bdg diceburi..

suka uncle dlm macam2 aznil..

αєrιn said...

Congrats :D

Smoga berjaya!

ErDa-(nieradina) said...

salam paknil..haa..update pun blog..ni yg cayang paknil nih..muuaah..

'GOOD looks, an aura, a sense of professionalism, ingenuity and remaining humble in the face of fame'.

tula sebab paknil di pilih..wah nama paknil skrg dh mletup2 nih..sya bangga jd fans paknil..

sebaris ngan dto2 semua...dato lat,dto ct,dato michelle yeoh..sya hrap paknil n chef wan pn xlama lg dpt title dato sbb sma2 mngharumkan nma malaysia..insyaallah..kalo masin mulut sya nih...

Congratulations paknil..

Bieaz said...

Firstly,CONGRATZ to u..

Pasal lewat update tak mengapa la BgNil it's oke..

BgNil you're the one and onLy.
Dah memang selayak2nya BgNil disenaraikan malah perlu diberi pujian.Banyak faktor BgNil terpilih.. Yippi!! Pengolahan mahupun kerjaya.. BgNil sanggup mengharungi suka duka melangkah setapak demi setapak.. So ini la pencapaian yang BgNil dapat..

Terus berjaya BgNil..

c0nan_syuxuky said...

salam uncle...
taknak komen byk..
just wanna says congratulation

TweetyPeak said...

tahniah pak nil!.. moga bertambah rezeki di bulan yg mulia ini.. Aminn

Cutiesifa said...

pak nil mmg patut tergolong dalam list itu..pak nil mmg berpengaruh tau pd semua golongan..kanak2, remaja, elderly pun kenal suka pak nil..

congratulations pak nil!! moga pak nil terus berjaya di masa akan datang..

My Life My World said...

T A H N I A H ! Pak Nil, atas pencapaian yang amat padan dengan usaha gigih selama ini.

Hafiz Hamid said...

pak nil layak la...

edzlin007 said...

salam paknil.

tahniah la paknil. memang paknil layak pun, sebab paknil adalah ikon pelbagai usia, dari kanak-kanak hingga warga emas pun selesa dengan paknil. imej pun bersih. saya rasa mana-mana top 10 pun boleh ada nama paknil kut. hehe.

roy@zabri the white said...

tahniah paknil
mmg patut pon dicalonkan
x dpt dinafikan lg
mempunyai aura yg lebih kuat dari mawi
huhuhu

fazmila said...

listed as the top 10...i'm sure ul'll be the no.1...congrat and hope that you will continue to make malaysian smile everyday..long live Aznil..

wati said...

congratulation abg anil....
hope u continues successful in future!! Amin....

DE LENSA ENTERPRISE said...

congrats..paknil...
Paknil mmg layak pun terima semua tue..u r the best.....!!hheheheheh skrang neh susah nak cri pengacara yg boleh berkomunikasi dengan semua golongan dan ikhlas...hehehhehhe

PenulisBebas said...

Salam PakNil,
Ingat senang ke nak stay 'humble' bila org puji kita ke langit...

People like PakNil,Mawi,Siti,Lat etc proved that it can be done..

Jadi bila org dah kata kita 'influential' tu sebenarnya besar tanggung-jawab ye PakNil, yelah... nak tunjuk contoh yg baik kpd semua.

Semoga PakNil kekal 'humble' dan 'inspirational' kpd kami semua...

p/s: bahasa rojak sebab artikel tu in BI tapi tulis in BM. huhuhu...

***********************************
Sumber Alternatif Untuk Maklumat, Tips, Promosi dan Pengiklanan
[KAUSAR KREATIF INFOMEDIA]
Ruang alternatif untuk kongsi suara anda di Mini Forum Google Group [WARONG KOPI KAUSAR KREATIF]
***********************************

Cikgu Nik said...

Pak Nil always the best...

gVmEaNaMe said...

tahniah Pak Nil, memang anda layak!

ReD said...

saya setuju ngan artikel tuh!!(^_^)v
TAHNIAH & semoga pak nil berjaya smpai bila2...=) insyaAllah...

ABCPlus said...

Salam Ramadhan.....tahniah diatas pengiktirafan tersebut...hanya untuk mengekalkan prestasi perlu kerja keras dan penuh dengan idea yang kreatif serta berkualiti juga boleh diterima oleh segenap lapisan....doakan yang terbaik untuk Paknil.

realpoison said...

congrates pak nil....
terbaik untuk yang tebaik..!

realpoison said...

tahniah paknil...
terbaik untuk yang terbaik...! :)

girl2lady said...

Congrats! You really deserved it! Never miss your show though, and keep it up.

pejeku said...

tahniah paknil...
semoga gelaran itu akan lebih menaikkan semangat paknil dalam apa jua paknil buat ok....

zura_betty said...

salam pak nil..,

actually saya peminat pak nil dari kecik n now anak saya pun dah jd peminat setia pak nil..!

mmg pengaruh pak nil terlalu kuat n u deserved to get that.

for ur nformation.., anank saya mmg terlalu fanatik dgn pak nil sejak umur dia 10bulan.. dan insyaAllah 29 September ini umurnya genap 2thn.

ape sahaja rncgn yang ada aznil hj nawawi pasti akan ditonton sehingga habus.., suara pak nil di coron2 radio juga dia boleh cam..! sampai begitu sekali.. papan2 tanda era fm yang ada wajah pak nil pun dia boleh ingat..! so amazing..!

sampai kan pernah satu ketika sewaktu usianya 1thn 5bulan.., ada iklan tv yang memaparkan wajah pak nil.., dia sanggup berlari nak tgok tv tu sampai kepalanya cedera terhantuk hujung kerusi..! panik seketika saya dan suami kerna sampai berdarah.

mmg nampak pelik.., tapi itu hakikatnya.., dan saya rasakan hal sebegini banyak melanda pada kanak2 lain..! dan sememangnya tak salah jika saya katakan yang pak nil mmg punya aura yang tersendiri..,

tahniah semoga pak nil terus berkarya dan dirahmati olehNya dalam setiap urusan.

ATIE said...

Kami sekeluarga sukakan Pak Nil kerana mertabatkan BAHASA IBUNDA kita ke tahap yang tinggi...Syabas diucapkan dari kami semua...

akumanusiabiasa said...

TAHNIAH pak nil!2 jew yg terkata bila pak nil kasi tau pak nil tersenarai lam carta 2!

suraya said...

bestnye... i nak jd gak orang berpengaruh...

btw u r gifted paknil... x sume org bole bercakap mcm u... dgn hnye menggunakan air liur je u bole jd org berpengaruh...

i wannabe like u... educated, good looking, talented... u r perfect paknil

Mazlan/Iza said...

Salam Pak Nil...

Alhamdulillah..congrats
Semoga Pak Nil success dunia n akhirat..

eiLda epaL said...

salam tahniah paknil...

saya sangat setuju dengan tulisan penulis tersebut...
sudah pasti, paknil sekrg adalah berbeza dari paknil yang dulu...
zaman berubah, kita juga harus mengikut perkembangan semasa kan...
alhamdulillah, segala rezeki itu kan di tangan Allah SWT...
jika setiap kerja yang dilakukan ikhlas, maka pasti akan membuahkan ganjaran yang sangat bermakna..

teruskan perjuangan paknil itu ya...
saya sentiasa mendoakan kejayaan paknil di dunia dan juga di akhirat...

luv u paknil :)

anne jay said...

Tahniah pak nil.. moga ALLAH mengurniakan lebih banyak keberkatan, kebahagiaan, rezeki dan kegembiraan untuk pak nil

SuGaR AuNtY said...

TAHNIAH3!! Mmg sgt2 lyk! Klau saiye jd wrtwn dh lame sy tulis artikel cmtu..Huhu. Tp yg bezanyee Pak Nil saiye letak kt rank NO.1!FUH! Hrp2 pasni bjgkit la gelaran Datuk ke Dato' kt depan name Pak Nil saiye ni.. Baru la sesuwai dgn impian Pak Nil nk jd Menteri Kanak-Kanak Malaysia tuu.. Kalau saiye laa yg jd PM skang msti Pak Nil dh dpt jwtn tuu..haha. Hidup Pak Nil! Pak Nil best gilak!!

rozihayati said...

Congrate Pak Nil.. mmg selayaknye..

U're the one and only, sy tak dpt bayangkan ape akan terjadi pd industri hiburan kite ni, sekiranya Pak Nil bersara satu hari nanti...

Dan selalunye bile sy melihat rancangan kendalian Pak Nil, sy akan terus berfikir dan berfikir, bagaimana agaknye "Aznil Hj. Nawani" ini bekerja, dan ape agaknye lagi perubahan, kegilaan atau keletah yg akan ditampilkan demi memenuhi kepuasan masyarakat Malaysia.

Btw sy akan terus mendoakan kejayaan demi kejayaan dan semoga Pak Nil akan terus diberikan kesihatan, kebijaksanaan dan kelebihan untuk terus "berkhidmat" kepada masyarakat Malaysia.

Good Luck!

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Hehehe...

Kedua-duanya ada...

Dato' siti nurhaliza & abg aznil :)

Apa yang penting,dua-dua suzy support sepenuhnya...

Semoga the both of u akan terus berjaya,insyallah...suzy doakan,amin...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

ms said...

yes abg aznil.. I agree with that!

hushuss said...

Pak Nil deserves it...COngratulations!

NurulAin Samsuddin said...

salam pk nil...
congrates2..
u deserved it...
lawak pk nil,sntaiase wat kiteorng x kering gusi...
even tngok bnyak kali pn...
ape2 pn congrates..
keep it up...
ain always support pak nil...
caiyork2...

NuRuL sYaFiQaH ^_^ said...
This comment has been removed by the author.
NuRuL sYaFiQaH ^_^ said...

Pak nil memang deserve jadi top 10 influential celebrities in malaysia..... I AM BIG FAN OF PAK NIL....peace , kalau pak nil ada masa pak nil tengoklah blog saye...www.ratuband.blogspot.com

norafida said...

u r de best la paknil.
x kering gusi tgk paknil mengacara.
my mum pling suka paknil.
x bleh pndh channel selagi show paknil blm hbs.hihi...
all da best....

nazri said...

Tahniah ye kat Abang Aznil, skrg dah berdiri sama tinggi dengan Dato' Siti & nama-nama besar yang lain. Lepas ni abang dengan Chef Wan dapat la gelaran Datuk. Tahniah sekali lagi.