Friday, August 22, 2008

BRAIN TEASER......HELLLLLLP!!!!

Masa Paknil pergi Carefour Sri Petaling baru2 ni, Paknil terkezzzut bila terbaca notis yang diletakkan di satu kiosk Fish Spa kat situ. Kelakar la pulak. Cuba korang komen
1. apa yang salah pada notis tu
2. apa tujuan sebenar dia letakkan notis tu
3. apa tanggapan lain yang boleh kita dapat bila baca notis tu
4. apa yang sebenarnya yang patut diletakkan kat situ....

58 comments:

no need to reveal said...

hehehe...dia nak gi rehat kot paknik...kelako la...patutnye letakla notis.."out to lunch" ke..atau apa2 yang sesuai la..ehhehe

Anggerik Hutan said...

serius mencabar otak kalo dibace mcm tu..hehe..hakikatnya kite tau die nak g lunch tapi kalo dibace byk kali rase2nye dah mcm "khlgan break la"hahaha sy sendr tak tau nak explain mcm mane..

Zuhaini said...

biasanya org bubuh "out Of Office". tp in this case, saya rasa dia patut bubuh "Take a break!" or dia patut just letak "out for lunch" atau "Lunch Break".. banyak leh letak.. :) hihih

nyonyacyber said...

haha paknill.. puas saya nak faham apa dia maksud kan.. rupernya dia nak break kejap...bagus la paknil nih.. post blog mesti benda yg perlu difikir.. hehehe

anne said...

hi abg aznil....merata-rata ada signs with grammatical errors ni kan. buat sakit mata je. ;-)

Out of Break...takde maknanye pun! Kalau kedai dia jual 'Brake', haaa itu kot boleh...

Letak la Out for Lunch ke, Out for a Break ke, tak gitu paknil??:-)

p/s- u buat ke fish spa tu? tak geli ke kena gigit gigit.eeeiiii?

Farazila said...

err..lilo rase...
mcm ikan tu jer nk pi lunch ke rest or whatsoever..
ekekke

@cu SaYaNg said...

mencabar minda saya le pak nil...
jenuh dok pikir maksud nye...
hehehehe ;)

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...

A'ahlh kelakar pulak...
Suzy rase pun memang diorang nak gi rehat kot...
Cume salah susun ayat tu...
Sepatutnye diorang letaklah "OUT FOR LUNCH"...
Hehehe...
Abg aznil ni nampak aje...
Mesti gelak besar kan abg aznil mase tu...
Erm,tapi abg aznil pernah cube tak "FISH SPA" tu?
Hehehe...
Macam geli jer suzy bile dengar ader spa macam tu...
Kalau suzy lah gi spa tu,mesti suzy terketawe tak berhenti.
Geli...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

ratna said...

baik letak TUTUP jer..lagi senang org nak paham..ye idakkk?

azlin hashim said...

Paknil, itu maksudnya dia nak kuar g makan... dia tulis mcm tu sebab otak dia blur, baru lepas putus cinta... that's why dia pun tulis break... alah, kita buat2 paham jer dah lah...
Wachaa!!!!

oto said...

salam pak nil...

setelah eja "MUNTAN" ari tu menjadi persoalan, kini "OUT OF BREAK".... wakaka...

mungkin maksud dia "Out of Service" sebab fish2 kt spa dia dh tkde kut..ala2 mcm kt ATM tu kalo duit tkde je mesti ada kuar "Out of Service" kt screen tu kan..tp dgn bijak laksana bulan, tuan spa tu cari la ayat power sikit yg se-sinonim mcm tu so dia tulis la "Out of Break"..

kut iye pun dh lapar sgt nk mkn tengahari..tulis je "Rehat", org yg lalu-lalang faham sesangat dah..

Mujur dia tk tulis "Out of Break, Go for Eaten"..wiwiwiwi... sape nk jawab tu...

Bagus la pak nil,membuka mata & mencabar minda nie.. :-)

nacha said...

ayat tu mmg betul2 menduga minda. apa mesej/maksud yg nak disampaikan pun tak tau la. apakah fish spa tersebut out of order?biasanya kat reception table office sy ni derang ltk "out for break", "lunch break" or "lunch time". hehehe.. agaknya org yg ltk signage tu rushing kot. belasah je la ltk signage ikut suka dia. bikin malu je kalo foreigners tgk. takut foreigners tu anggap macam tu la standard malaysian punya english.

eddin93 said...

tau xpe memang pelik..
perah otak toll..
mcm jgn lupa lirik..he3..
patutnyer "out for lunch"
or "out for break"
lawak tol..
grammar byk salah..
patut g tution...
he3...

KasihZ said...

'out of break' <-- break apa? law ke? hehehehehehe mungkin minggu depan dia buat 'out of order' ... kita tunggu & lihat .. :P

edzlin007 said...

hahaha. pening saya baca. patutnya "out for lunch" ke. kalo tanggapan lain tuk notis tu, tak tahula paknil, sebab kalo nak translate ke melayu pun saya tak boleh buat. hehe

Suzy said...

A'skum abg aznil...

Suzy singgah kejap kat blog abg aznil ni,sebab nanti dalam lebih kurang 3 minggu suzy akan berade di M'sia umah nenek berpuase disane...

Tak dapatlah suzy online,drop comments macam biase...

Mesti rindu ler suzy dengan blog abg aznil ni,dengan tuan yang punye blog ni skali...

Hehehe...

Klah takper,dah slamat alik nanti suzy pasti singgah ke blog abg aznil...

Di kesempatan ni suzy terlebih dahulu nak ucapkan kepade abg aznil sekeluarge,"SLAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN" yang bakal menjelang tak lamer lagi...

Semoge abg aznil sekeluarge sentiase dirahmati allah,amin...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA...

NieRadiNa said...

pak nil ni...peka tul ngan alam sekeliling....bnda camtuh pun pak nil nmpak....

mstilah susunan ayat dia tak betul.....
org ni pun kalo tak reti tulis dlm english tu xyahla tulis..wat malu jer...

syareena said...

no komen... saje nak nyampuk je.. hehe

ShaDaDooWapBeDoop said...

hehehe...
siap tulis lawa2 lagi...
byk mase dihabiskan untuk buat notis tuh..
hehehe

Awin Kamarul said...

pak nil..dia nak letak..'out for lunch/break' sebenarnya..tapi tatabahasa salah..

Quinary said...

Out for break lah tu Pak Nil :)

echah_syed said...

hehe.. sukati jek :p

bonz said...

hahehehehahha.. maksud signage tu maybe fish-fish go out and nak 'break' makan kit kat. faham-faham je ler,seharian sang ikan tu dok memamah kaki manusia yg berkerak dok merendam kat situ. manusia tak ley guna sign gitu sbb manusia reti tatabahasa. ikan mana gi skolah, jadi tok ketua dia yg tulis dowh...
lagi pongg biasa lah kat malaya ni mmg byk kesalahan wat papantanda.. maybe takda saper nak kesah kut masa nak wat tu..takda org nak denda ke? saman ke?
i love u pak nil!! muachs!!!

katak_78 said...

OUT OF BREAK?? Dia dh get lost somewhere kot...apapunya notice tu??tulisan dah cantik...tapi bahasa kureng kena..ahaks...belasah aje la...sebenarnya dia nak tuleh..OUT FOR BREAK kot..ntahla..wa fenin!!

eiLda epaL said...

paKNil...

hahahaha...kelakaRlah dieoraNg nie..taPi, kesiaN pon ada...mesTi tersilaP kot nak guna bahaSa internaTionaL tu...hehehe...

1- apa yg salah? : salah letak / salah tatabahasa

2- apa tujuaN? : ntah..hehe

3- apa tanggapan? : dh mcm takde break / rehat..

4- apa yg sebenaRnya ptt diletakkan? : tulihlah "out for break" ker...

atau palINg senang, tulis jer "REHAT"...senang org lain nak faham...

kan...kan...kan...pakniL...

cuteaslina said...

haha...saje lalu2 kat sini...haha!!
ni lah dier kat Malaysia nih...
kiter ader banyak lagi perkataan yang boleh menggambarkan ape yg terjadi...tapi beriye2 jugak nak letak bahasa inggeris...bukan nak condemn...tapi berbahasa tu biar la betul2...cube kalo prof saye lalu kat situ...mesti guling2 dier gelak sambil cube nak pahamkan ape org situ nak sampaikan...haha!!

kan senang letak sign "rehat" je?

-LaDy rAzOr- said...

keskekskeskesssss....
moga diampunkan ler insan itu...
"saya budak baru belajar..kalo salah tlg tunjukkan"...
hahahaaa.....

Shooke said...

wahah~

Juana Intan said...

dah lapor sangat gamaknyer tu..sampai tulish pun x betul..hahahhaha

atie said...

hiks....len macam je bunyinya
sure main pakai tulis je ek
patutnya tulis je la "lunch hour" or "break time"
hiks..pak nil dh cube ke fish spa?
atie dh buat....memula geli tapi lama2 best...rasa ringan kaki...cuba la...anyway SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE 51 & SALAM RAMADHAN

.::Wanie::. said...

i think it should be Out FOR break not out OF break...hehehe...

Che'Yot said...

hahahhaha..saya rasa diorang lapar sangat kot sampai da tak terpikir ayat tu pelik ke salah ke ape ke. kot ye pun lapar sangat tak bley tahan bubuh jerk la "Lunch Break". tak yah pepanjang. tulisan kemain lagik berbunga indah nyer. adeh...klakar giler.

aVe said...

shud be "out FOR break" la..
hex...

-aMaR- said...

dier nk kata yg dier da tkder break lg kot!hahaha.

zamz said...

ala salah perkataan je tu...maafkanla diorang... kalau diorang terror grammar takdela keja situ kan hehe

ZaZa said...

hahaha..lawaknye...tp biaselaa tuh...manusia kan buat kesilapan...

nadxoxo said...

sian dia 'out of break'! haha..maksudnya tak cukup break lah tuh agaknye..penat sgt bunyi nye..hehe..patot letak BREAK je pun dh cukup kot..xyah abes dakwat tules panjang2 :P

d_tieah said...

Mwahahahahaha............
"Out of break".......... bunyi cam org x dibyr gaji jo, malas nk kojo ler tue....!!!!!!!!

Hahahahahaha........... kalo x tau nk ckp omputih tue, tulis guna bahasa m'sia jer la........ alaaaaaaaaaaa.

Bg malu jer..... tue nasib rakyat m'sia yg tegur...... kalo rakyat asing?????? mcm mano tue jangggggg??????

Kwang...kwang.........kwang.......

Ayu said...

kekekekeke.... sian diaaa keje teruk sgt sampai out of break hahahahahayjldj

su said...

pak nil!saye baru jumpe blog pak nil!hehe...pasni saye musti slalu jengok page pak nil!salammm...

su...

azlin hashim said...

PAKNIL, Salam Ramadhan & Salam Kemerdekaan.. MERDEKA...!!! MERDEKA..!!
BERKHIDMAT UNTUK NEGARA...!!!

azlin hashim said...

TUKAR TOPIK JAP...

SEBENARNYA KAN, SAYA TAK SABAR NAK TUNGGU PAKNIL BERGELAR DATUK PULAK... DATUK AZNIL HJ NAWAWI... WAH BEST TU...ALAMAK!! TERLEBIH SUDAAA... INSYA ALLAH 1 HARI NNT, MANA TAU KAN, REZEKI TUHAN YG BAGI..

D.N.A.S said...

'Out of break' - sudah ketiadaan masa untuk berehat. Kesian... kena keje sampai mati le tu gamaknya.

Sepatutnya letak Meal Break ke, toilet break ke. Kalau tak pun 'Taking a short break' pun boleh.

oto said...

salam pak nil...

off topic sat..pak nil, bila nk update.... huhu...

ila said...

wakaka... biasalah Abg Aznil.Bukan seme org mampu gi sekolah kan?kena pujilah juga atas keberanian diaorg tuh.
Byk lagi kesilapan mcm tu tapi takde sape ambik pusing.BM pun ramai yg lintang pukang.sedih kan?Harap Abg Aznil dpt buat sesuatu.

Takde anak boleh pegi ke Meet Uncle Aznil?malulah pulak...he he.
Harap Abg Aznil terus sukses!Jaga kesihatan....
salam sayang dr ila.

zAnA said...

pak nillllll.......
suke nyer jumpa blog pak nil nie....

agaknyer dia nak ckp ikan2 tu nak rehat kot pak nil....tp takkan ikan plak nak rehat erk....

rasanyer lagi tepat kot2 dia org nak kuar REHAT tu....cian ler hai, kalu zana ada kat situ, leh gark tolong dia org tu....buat confuse sumer org jerrr.......

apa2 pun...pak nil mmg prihatin....

Shaheiz said...

ABG AZNIL N KAWAN2..JOM TGK BLOG http://redzonemania.blogspot.com

Shila said...

i am currently laughing like mad in the office despite my CFO is standing just a few fts away.

lawak giler dan sangat menghiburkan, di kala meja nih bersepah dengan audit stuff. =P

nurulizz ™ said...

hehee [break dh abes???] elo paknil!!!

zaty said...

wo gler byk komen yg uncle dpt~
my blog pon xpenah dpt comments as byk as yours!uhuhu
well that's for an obvious reason isn't it?huhu(T.T)"

WaN dAn TiE said...

p.nil
selalu ler gaduh kalu sarihi nak tgk tom2 bak......minat sungguh..sampai tanya dkt kelantan x der ker...itvu tu huhuhu.sarihi mak join tom2 bak rupanyer

baby said...

UNCLE...baby ase klakar gak ble tengok notis tuh... mungkin dye nk ckp "out for break"
break abes pon blh jadi....perghh..susah soklan nie..susah dr soklan SPM thun 2010

Rahmat & Siti said...

Abg Nil!! update lar blog abg nil!! :D

Rahmat & Siti said...

ye tak ye gak.. patutnyer kene buh.. "out for break"

Mulan said...

ha.. ha.. ni apek lah punya keja ni..tak pun yg jaga tuh mat bangla..

pak nil, kita selalu nampak pak nil kat Carrefour SP, bila shopping kat Fresh Item area, mulut pak nil kecoh je kan.. hu.. hu..

chubby said...

hehe...bwt2 fhm jer ler...hoho

chubby said...

hehe...bwt2 fhm jer ler...hoho

hangeng said...

This season is all about lace. thomas sabo schmuck günstig I am talking about crocheted cotton lace, sabo charms the kind your great grandmother thomas sabo engelsflügel wore. Think of the old doilies she used to angebote thomas sabo make. Lace is on everything these days from clothing, handbags and the rest of the accessories. You will see handbags made out of it or adorned with it. It is made into lightweight thomas sabo
flowy scarves. Bangles are big and anhänger thomas sabo covered in lace with matching necklaces and earrings. The thomas sabo kette
necklaces have lace beaded into it, thomas sabo 2010 beaded with lacey disk beads thomas sabo online shop
or lacey beads themselves. It will not be hard to find a great shirt with lace on the top and accessorize it with matching earrings, thomas sabo halsschmuck
necklaces, scarves or handbags. thomas sabo ohrringe Use them tastefully together but don't go overboard. A little of each goes a long way. Handmade is big in this category so don't go looking only at stores; keep those art shows in mind for that unique great find.