Friday, August 15, 2008

LANCAR SUDAH ALBUM PAKNIL....

Alhamdulillah 13 Ogos lalu lancar lah sudah Album Paknil 'AZNIL' di Federal Hotel. Paknil nak kongsi kegembiraan Paknil dengan pengunjung blog ini dan peminat2 Paknil semua. Perjalanan pelancaran cukup mudah. Kehadiran Norman dan Edry KRU dengan ucapan yang cukup menyentuh hati meyakinkan mereka adalah sahabat yang sama2 bangkit sejak mula kami bergiat dalam bidang ini.

(KOMEN GAMBAR : Bila duduk tengah antara Norman dan Edry rasa macam Abang Chik pulak Paknil ni...Maka kini lengkaplah barisan KRU yang baru setelah Yusry Paknil singkirkan...hehehe)


Dihadapan para jurugambar Paknil bersama Norman & Edry melepaskan belon oren putih warna kebanggaan KRU ke udara sebagai gimik perasmian. Inilah pertama kali majlis pelancaran album dianjurkan untuk Paknil. Walaupun Paknil pernah melahirkan album 12 tahun yang lalu tapi album itu tidak dilancarkan oleh syarikat rakaman. Album berada di pasaran tanpa pelancaran.
(KOMEN GAMBAR : Rasa macam Menteri plak masa potong riben belon tuh! Sebelum riben dipotong Paknil sempat berharap agar kerjaya Paknil akan turut naik tinggi setinggi terbang belon itu dilepaskan. Ha! Tengok tu....3 warga senior dunia hiburan bergambar. Rasa macam Dafi pulak Paknil nih! Wakaka)

Selesai album dilancarkan melalui gimik yang simple, mulalah kerja Paknil seterusnya...posing untuk para jurugambar dari pihak Media. Paknil dari kecik memang suka posing-posing ni. Pelbagai pose Paknil berikan agar pihak Media dapat lunaskan kerja mereka dengan mudah. Jadi laki-laki senang sket sebab pose lah macam mana pun, takde benda yang terselak!



(KOMEN GAMBAR : Makan hati Dafi tengok pose-pose Paknil nih!!! Ala, sebenarnya Dafi lagi banyak sesi fotografi. Yelah, artis tengah naik....Paknil ni, dah ada orang nak selitkan masa untuk amek gambar orang tua pun dah cukup baik)



(KOMEN GAMBAR : Inilah kumpulan jurugambar yang begitu tekun skali. Terima Kasih buat semua. Dari dulu sampai sekarang Paknil rasa dah jumpa beratus jurugambar Media tapi kemesraan antara kami masa sesi fotografi memang jelas!)
Selesai sesi fotografi, Paknil dihurung wartawan yang tanya macam2 soalan. Tapi takde satu pun soalan itu yang keluar dari bidang kerja Paknil. Alhamdulillah, sikap hormat-menghormati masih tebal antara kami. Malah sebenarnya, mereka ini umpama kawan dan adik kepada Paknil. Tak ada soalan pun yang Paknil jawab dengan 'No Comment'. Satu istilah yang kurang digemari oleh pihak wartawan
(KOMEN GAMBAR : Aur dan Tebing sedang berinteraksi. Isi dan kuku pun ada. Terima Kasih geng!)

35 comments:

anne said...

Congratulations Abg Aznil! I doakan album ni laku sampai platinum ye:-)

eranazeera said...

alhamdullillah...terlancar sudah album paknil..hope byklah yg terjual nnt...tp paknil mmg dri jauh nampak cam DAFI la...hmmm mknya masih muda dan enshem paknil ni...

eranazeera said...

hmmm tp bagus bila paknil tak suka bg jawapan NO KOMEN... takler yg meninterview sakit hati..dan yg mendengar pun sakit hati... bagusla paknil ni... hope suma artis baru kena ikut cara paknil br leh berjaya dan disukai ramai.

edzlin007 said...

tahniah paknil. moga album ni akan dapat anugerah platinum nanti. ;) ahaks...paknil dengan dafi memang nampak macam bapa dan anak pun dari jauh. hehehe. oohh, singkir yusry ye...heheh, dulu time cicakman d USM, paknil "ganti" edry.

pepun, nanti album dah meletup, keluarkan la pula album penuh, juga buatla video klip terbaru pula. moga sukses selalu.

oto said...

salam pak nil..

tahniah... moga album ni byk la yg terjual..
amboi..amboi..amboi..nk caras dafi lak ek..ok ler tu! yg pasti dafi patut menjejaki pak nil..

tahniah pak nil..!! sayang pak nil selalu...

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...

>>>C.O.N.G.R.A.T.U.L.A.T.I.O.N.S<<<

Alhamdulilah,akhirnye pelancaran album abg aznil dah selamat dijalankan pun...

Suzy tumpang happy tau bile nampak keriangan di wajah abg aznil...

Abg aznil memang versatile,macam2 bakat yang abg aznil perolehi,mengacara,menyanyi,berlakon & jadi penyampai radio pun abg aznil berjaya...

Suzy harap abg aznil terus tabah dalam menghadapi pahit manisnye kehidupan seorang anak seni...

Janganlah abg aznil putus asa atas kegagalan yang lalu,mungkin pade mase tu rezeki belum berpihak kepade abg aznil lagi...

Abg aznil patut dicontohi, bukan saje dikalangan kanak2 malah juge dikalangan dewase...

Walau ape sekalipun yang berlaku,suzy & fans2 abg aznil yang lain akan teruskan memberi sokongan kami semampu mungkin...Insyallah...

Suzy cume nak abg aznil tau tat u're alwayz in my heart :) cheer up abg aznil...

Suzy doakan supaya kejayaan akan terus berpihak kepade abg aznil,insyallah & semoge abg aznil sekeluarge sihat sejahtera...Amin...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA...

ratna said...

congratulation!!! semoga suksess..

Firman Nurmie said...

Paknil

Tahniah...
dan my son suruh tanya uncle aznil (ibu pggil pak nil anak pggil uncle aznil gasakkk) alisha yg dlm tom-tom bak tu adik Haziq ker?? dan dia tanya lagi kenapa haziq jarang muncul dlm tom tom bak?

sniffa93_aznil4eva said...

hope album uncle meletop!!!
hapPy aLwaYz!!!

;D

d_tieah^aznil said...

Syukur alhamdulillah.......

Mudah2an kerjaya Abg Aznil terus maju & maju......
Nanti kiter dptkan album Abg Aznil ek............. kiter bli yg ori. Yuppppppp......! Pastikn yg ori, Baru beli.......=)hehehehe...

Dr jauh mmg nmpk cam Dafi, bila dekat.... mcm bapak Dafi plak... hehehehe..... xderla..... Abg Aznil tetap nmpk muda.... mcm abg c Dafi ler.....

Fullamakkkkkk....... posing tue, kalah artis pompuan...... hehehehe... xder yg terselak ker???? opppppsssssss.....

Anyway, thanx coz sudi share pics Abg Aznil yg memang posing sakan kt sini ek.......

Kami akan terus menjadi peminat, penyokong & kadangkala pengkritik Abg Aznil........ semoga sukses slalu k........=)

Suzy said...

A'skum abg aznil...

Hehehe...
Abg aznil bile free nanti sudi2lah bebual dengan kite2 smue @ cbox tu abg aznil...
Really miss talking to u...
Kite smue tunggu2 jer abg aznil chat dengan kite tau...
But if u're bz,it's ok den :)
I understand ur situation...

SALAM SYG DARI,
SUZYLINA...

Opah Noi said...

tahniah Aznil...
Opah harap Aznil sukses selalu dalam apa jua yang Aznil lakukan...gua caya lu lah!!

~zS~ said...

assalammualikum...
tahniah diatas pelancaran album pak nil..moga2 jualanya suksess..

ari kan sye ade dgr ERA(10-1)topicnya,carik calon "org umah baru"paknil,soalan sye:
'dah jumpa ke??'

huhu..jgn marah ye paknil..sye tanya je..(tetiba plak takottt...!!!)
nway,congrats again...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

congratz pak nil.....
pak nil mmg besh!!!

nyonyacyber said...

congratulation paknil...

sweetie said...

Aznil....

Ibarat permata yang tersembunyi
Baru kini menyerlah diri
Kehadiranmu kini sentiasa dinanti
Semoga sinarmu akan terus menyinari hidup kami

Mrs Maznan said...

Congrats Pak Nil!

sakurasa 2 said...

Alhamdullillah... n Congratulations Pak Aznil semoga sukses!!!

cintalaila said...

Syabas dan tahniah...semoga Pak Nil akan terus sukses..dan ternyata Pak Nil memang hebat..kami tetap sokong Pak Nil...caya la !!!!

http://cintalaila.blogspot.com

azlin hashim said...

Congratulations Abg Aznil! i'm proud of you...

kalau paknil nak tau...saya nie minat tahap gaban dgn paknil...
tu ar...asyik tgk tom2 bak jer kejernyer...

buka prima, muka paknil... bukak astro ceria, muka paknil.. bukak channel 15, muka paknil... bukak astro ria... muka paknil... bukak era, suara paknil... nasib baik sy bukak pintu umah, tak ada bayang paknil... kalo tak, 4 hari 4 mlm saya pengsan...

Fuh...!!!! saya membesar dgn dunia paknil... macam mane paknil membesar dgn arwah sudirman... mcm tu ar sy...

thanks paknil, sebab sentiasa menceriakan hari2 saya...

azlin hashim said...
This comment has been removed by the author.
Eita said...

TAHNIAH PAK NIL!!!!

seronoknya tgk pak nil dah lancar album..
semoga rezeki pak nil lagi dimurahkan dan di berikan kesihatan yg baik amim...

Chaiyok pak Nil!!!
kami sentiasa menyokong paknil dlm apa jua bidang :)

su77 said...

sekarang jugak nak gi kedai CD!!

nacha said...

bravo Paknil. ari jumaat lps sy tgk gelagat Paknil melayan anak2 kecil kat Jelajah ERA bersama Perodua VIVA kat Giant Nilai. mmg sgt happening. caya lah.. suara Paknil nyanyi lagu toyol tu sama je mcm kat dlm radio. yg tak tahan tu bila part jerit la. mantap gitu. hehehe...

@LiYaNNuaR said...

paknil... ooooooo paknil...

hudd said...

akhirnya keluar gak TOyOl!!
TAHNIAH ye PakniL....

axim said...

amboih pakcik aznil...posing sakan noo....

JM said...

wahh!!! cam sebaya je u olls.. ekekek

congrats pal nil

arap terus SUKSESSSS...

dan terus pandang ke hadapan
dan sesekali pandang gak side mirror belakang ok..

lap u..

agzamry said...

hey uncle aznil..
anyway all da best with the new album...
actually sy kenal uncle from my sis...ika..kawan ezry...macam2 lah dia cite..and i know you`re a good person.and very famly oriented kind of person.thats good.famly first huh.
memang dr dulu selalu gaks tgk uncle nye rancangan.and i did came for your first kenduri kesyukuran coz u menang anugerah pengacara paling popular kat setiawangsa.if im not mistaken.tapi lama dah...x ingat dah kot...haha..
bila nak dtg uitm shah alam plak bg talk.im still stuyding.bachelor in event management...so pasni kalu uncle nak kawin lagi ke..leh lah i handle kan hehe...
all da best to aznil haji nawawi..best of luck in ur career.you`re on peak rite now.glad to know that.always be humble.and you know how much malaysians loves you.

Kak Lady said...

Tahniah Aznil...semoga album tersebut mendapat sambutan...sebab peminat aznil kan ramai...beli yang ori tau!!

Comel2 gambar tu...heheheh

dr. Love said...

CONGRATULATION TO YOU AZNIL HJ NAWAWI!!

Sesungguh-nye usaha Paknil memang berbaloi sangat2 kan?? Usaha tue memang titik permulaan bagi menemui kejayaan pada masa akan datang!!

Plus, usia bukan juga penghalang untuk kita terus berjaya!!

Moga album Paknil mendapat sambutan dari orang ramai..Keep up da good work yeah n all da best in life aites!!

Congrats again!
Sayang Kamuk!!
XD

reena said...

takpe pak nil...pak nil tetap hencem dari dafi...

NieRadiNa said...

haah la paknil....dr jauh cam dafi muka pak nil....dr dekat cam sapa hah....hmm...

cam pak nil la.....
ha...ha.............

mokk said...

Hi Aznil..

semuga album you berjaya...sampai ke platinum..

My kids amat meminati u dan tak pernah miss menonton your programs.

NieRadiNa said...

tumpang test sesaja..