Tuesday, August 5, 2008

PAKNIL DOLU-DOLU

Masa Paknil surf Facebook kawan Paknil, Nik Ramzi, Paknil ternampak dia letak gambar kitorang yang dolu2 kat situ. Gelak besar Paknil tengok gambar Paknil dan geng lama. Jadi, Paknil pun aper lagi, muat turun lah gambar tu! Sori Nik...hehehe! Jom kita tengok satu persatu gambar ni!(1) Gambar ni masa Paknil dah terbitkan MELODI. Paknil pun tak hengat kat mana gambar ni diambil tapi yang pasti Azwan dan Aidil Ghaffar terselit sama. Yang depan kecik molek peluk tubuh tulah Nik Ramzi. Ye tak ye lah....Frank Tian (yang pakai necktie) tu mana eh sekarang?


(2) Ini pulak gambar dalam ofis kitorang yang macam tongkang pecah. Walaupun opis kecik tapi kitorang hepi je keje. Semua rancangan kitorang masa tu meletop giler macam POPKUIZ, TELESKOP, MUZIK2, TIGA, MELODI, PENTAS, SINARAN PASPORT KEGEMILANGAN, IN PERSON. Teringat geng-geng lama macam Kak Azizah, KZR, Najib, Mas Ayu, Kamar, Michael, Tan Guat Eyu, Rock, Adnan, Violet, Ismadi, Kelly, Hanif n ramai lagi. Tengok tu...Paknil memang jadi bahan sakat diorang sebab Paknil paling manja ngan staff kat situ! Miss u guys!

(3) Yang ni pulak masa lepas shoot Melodi. Paknil masa ni jadi Penolong Penerbit bersama Nik Ramzi sebagai Penerbit. Kelly n Hanif jadi Production Assistant. Tengok Ogy yang memang Vazz tu! Kitorang hepi giler shoot MELODI ni sebab Ogy versatile n stylo abis! Rating toksah cakaplah...memang No:1!!! Rindunyer.......

(4) Mungkinramai tak caya tengok gambar ni! Yelah masa ni....Ziana Zain n Amy Mastura (yang kiri sekali) masih anak dara. Berbeza muka diorang! Kitorang suka lepak-lepak gini sebelum shooting. Rasanya ini masa recording rancangan Muzik2 kot. Tengok lah rambut Azwan tu...hehe Skima giler! Muka Ziana dengan Amy pun berbeza kan? Jangan gelak eh...mekap macam Amy n Ziana tu kira dah 'IN' la masa tu. Yang penting...PAKNIL tetap maintain! Yang Adoh! hehehe...

(CREDIT TO NIK RAMZI NIK HASSAN FOR THESE LOVELY PHOTOS. LOOKING 4WARD TO MEET YOU GUYS LA....ANY REUNION?)

30 comments:

eranazeera said...

aa la paknil.. lain muka paknil... halus je yerk... tp rasanya skrg ni lg hensem... dan yg pasti tak makan di umur...

obor obor said...

alala...comei je

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...

How are u?Hopefully u're fine,abg aznil...

Hehehehehe...

Kelakar jugaklah gambar dulu2 ni,tapi yang penting abg aznil tetap mantain dalam ramai2(yang mane suzy kenal lah)...

Cume sekarang abg aznil nampak lebih handsome & cute lah...

Badan pun semakin berisi,tapi tetap cool...

Hehehehehehe...

Mase suzy alik kampung umah nenek pun suzy tengok "CERITA ARTIS M'SIA",tersenyum2 suzy dibuatnye bile tengok part abg aznil dulu2...

I wish i know u earlier...

Walau macam mane pun,u're still the best abg aznil...

Nanti next year "APM" abg aznil jadilah hos lagi,rase lainlah bile abg aznil takder...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA :)

anne said...

...hehe...walking down memory lane ye?

mcm mana gambar abg masa zaman MISC dulu ye?hehehe;-) time anne join MISC abg aznil dah laaaaaaama resign, but they still talk about you hahaha.

Arien Dawson said...

em... ni suma gmba time pak nil ngn azwan ali bersaing ek... hehehe...

viruspadu said...

hehehehe

muda betul muka dedolu kan pak nil :p

Nur a.k.a admansyah said...

mmg seronot ingat kembali memori lama kan Pak Nil? Amy tu... lagi cantik laa nie compare to now! he..he.. Pak Nil pun kurang-nyee...

edzlin007 said...

hahaha...mmg best zaman 90an dulu. masa tu saya sek ren, paling suka tgk melodi dan pop kuiz. walaupun rancangan melodi tu saya tak paham sgt (sbb muda lg kut), tp saya minat gile dgn akak Ogy tu.

apepun, paknil tetap je handsome gitu.

paknil still aktif facebook ke? ingatkan dah pencen dah facebook tu

JM said...

PAK NIL DULU CAM TINTED SKIT ..SKANG DH PUTIH.. APE RESIE NYE..EKEKEK

Dang Ijah said...

A'ah la... Makin meningkat usia, makin nampak muda pulak Pak Nil ni hehe... Muka Kak Amy dan Kak Ziana dulu2 2 jika dibandingkan dgn sekarang, saya rasa, lagi lawa dorg sekarang aek!... Mgkn ni lah rahsia berumah tangga ye tak hehe...

*SiRibenMerah said...

cute tapi maintain gitu..
awek muda gitu...
hehehe..
semoga sukses slalu =P

Amiene Rev said...

Hayakallah Pak Nil,

Bila tengok gambar-gambar ni semua, teringat masa saya zaman sekolah dulu.

Poooooooooooooppppp Kuizz.... dengan Rina Khan.

@cu SaYaNg said...

rindu nye rancangan popkuiz pak nil...t'ingt gelagat pak nil + rina khan...

kuInaJentayutiara said...

tomeinya.. paknil dulu2..
skarang cute lak...

Gurindam Jiwa said...

Gambar masa sekolah tak post ke?

d_tieah^aznil said...

Fullamakkkkk............ cayala Abg Aznil........ maintain jer sampai skrng ek...... fesyen rmbut jer ada b'ubh sket la......=) Kehenseman tue mmg dr dulu ye.... sm jer......=) ya paling kelako tue, gmbr masa rambut Abg Aznil yg belah tengah tue.... hahahahha.

atty's said...

kelakor tgk gambo paknil dolu-dolu..ekekeekke

oto said...

salam pak nil..

apa ke-comey sgt sume masa tu.. paling best si pak aidil le, bleh plak dia diri sama rendah dgn yg lelain..bkn ke dia patut lagi tinggi ke?hehheh..

tp paknil nmpk tk mkn dek umo..mgkin sbb paknil kwn dgn bdk2 kut, dlm rancangan TOM TOM BAK..

kedua best muka kak amy.. ingat kn sape la tadi..nmpk gebu semacam..hehehhe..

dilaOHdila said...

Bila tengok NIKRAMZI....teringat pada MELODI. Nostalgia betul...

Nasib ada gambor lama Paknil, memory tuh. 'BERNILAINYA SEKEPING GAMBAR miskipun hanya ada sekeping ajer'

Mrs Maznan said...

ape2 pun abg nil tetap maintain "cantik" ;p

nyonyacyber said...

pak nil.. cayalah.. paknil mmg da best.. masuk blog saya jap... anak2 saya suka giler ngan pak nil nih... www.nyonyacyber.blogspot.com

** pak nil .. kita ada picture ngan pak nil tau.. masa kat bangsar village hari tuh...

azisazahar said...

wahhhh lain yer muka2 semua tu...mekap pun macam kelakar jugak hehehe

dr love said...

i have seen this picca kat face book.. serious no joke!! 1st time tengok all those picca tergelak sakan!! memang betul² old skool!!~
Btw, muka picca Paknil betul² muda remaja!! Waaaaaaa...~

Caya la Paknil.. kelassss gitu!~

p/s: Saya mintak sangat Paknil acctive kan FB slalu.. Thankssss!!

Mwakksss.. Sayang sama Paknil!~
((;

Sebatik said...

saya memang peminat rancangan POPKUIZ dan MELODI....

eiLda epaL said...

paKnil...
terkeNang zaman pop kuiz dgn melOdi....
masa Tu, mmg suKa gila dgn pop kuiz...jarang miss...
kalaU melodi plak, mmg selalu tertunggu-tunggu rncangan tu...
bIla kena tukaR pengaCara ker, mmg sediH...

aPe2pon, u aRe the besT paKniL...

-LaDy rAzOr- said...

hahahhaaa...
klakar lak tgk makeup zaman dedulu kan???
tu dah kira abis cun ler time zaman tu....
skang nie amy mastura maintain cute...ziana zain lak vogue... =D

NieRadiNa said...

ha..ha..klakarla...muka semua masa muda2 dlu....smua cam skema jer..fesyen pun klakar...pak nil pun sama gak...

love said...

paknil,kelakar lah wajah dulu2...i suka sekarang, hensem....

Zana S said...

tengok nik ramzi teringat anak sedara dia yg nama nik jugak. my senior masa belajar dulu. comey pun mcm nik ramzi gak.tapi yg lagi jeles tu dia dpt pi backstage kalo ada juara lagu(masa nik ramzi ada kat tv3)dulu.. ish...
Apa kabar kak nik skang ek??
(mcm salah tempat plak.. ehehehe)

hafizul_azri said...

gambar las 2 skali tgk cm MJ versi rambut pendek..
apa pon saya mmg suka "jenama" pak nil..