Sunday, March 8, 2009

ASSALAMUALAIKUM.
12 Rabiulawal tarikh kelahiran junjungan mulia kita Rasullullah Muhammad SAW akan jatuh bersamaan hari Isnin 9 March 2009.
Bersempena tarikh mulia ini, Paknil cadangkan sebagai umat Muhammad, apa kata kita dalam dunia penuh kecanggihan ini mencari cerita Baginda junjungan kita ini untuk kita terap dalam kehidupan kita.
Mungkin dalam kesibukan, kita lupa akan tanggungjawab kita untuk menjadikan Baginda sebagai contoh terbaik.
Janganlah sambutan Maulidur Rasul ini dijadikan sebagai hari cuti sahaja tanpa menghayati keperibadian dan kepimpinan Baginda.
Banyak-banyakkan selawat keatas Baginda, sahabat dan keluarga Baginda di samping puji-pujian keatas Pencipta kita ALLAH SWT.
Paknil ingin menjemput geng-geng semua melayari laman web ini (klik di sini) untuk mengetahui Sirah Junjungan kita. Wassalam.

25 comments:

anne said...

Wkmsalam Abg Aznil,

Terima kasih atas peringatan.

..and thanks for sharing the link...bagus e-book tu. i will share the link at my blog as well...

Selamat Menyambut Maulidur-Rasul.

::wiNzLe:: said...

Wlkmslm paknil!

SLMT MENYAMBUT MAULIDUR-RASUL....

edzlin007 said...

salam paknil. terima kasih untuk link ni. sangat bagus untuk dibaca dan hayati. selamat menyambut Maulidur Rasul

Su3y said...

W'kslm abg aznil...

Yup,disempana maulidur rasul ni seharusnye wajar untuk kite umat2 nabi muhammad s.a.w mengingatinye...

Malah,bukan hanya pade hari tersebut...

Hari2 biase juga kite seharusnye tidak lupa akan ketua pemimpin kite nabi muhammad s.a.w...

Terima kasih atas peringatan abg aznil pade kite semua,insyallah semoga kite semua tidak akan pernah lupe kepadanye...

SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL BUAT ABG AZNIL SEKELUARGA...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

catz_mafia said...

Paknil,
Assalamualaikum..

Salam Maulidur Rasul

Ryan Zeffrey said...

tahnks Pak Nil..please visit my blog at www.zoeyzeffrey.blogspot.com

...kudambahagia... said...

waalaikumussalam..pak nil...betul kata pak nil..sirah Rasulullah sgt baik utk kita jadikn as panduan dlm kehidupan kita seharian...
salam maulidurrasul buat pak nil...

adeqya84 said...

Salam Paknil,

Bila hati berjuang kerana Allah, Dugaaan itu tempat bersinggah,
Keperitan ditelan sebagai juadah,
Kejayaan dianggap mimpi indah,
Moga hati kita semua disinggahi kasih dan redha Allah,

::Salam Maulidurrasul 1430H::

MamaFaMi said...

Salam Maulidur Rasul buat Pak Nil...

dHah611 said...

waalaikumussalam,,..

bt0l tuh abg aznil..

junjugn besar...Nabi Muhammad S.A.W...iaitu pesuruh ALLAH,,..

"tpadam api biara majusi"
"runtuhlah istana kisra parsi"
"makkah dterangi chaya putih"
"tanda lahir nabi anak yatim"

jd,,..

smpena maulidur rasul..marilah sme2 byknn bselawat k'ats bginda,,..dn juge pd hari2 yg len...

dhah ingn mgucapkn SLMT MYAMBUT MAULIDUR-RASUL 1430H buat abg aznil n k'uarge yg tsyang...

HIDUP ISLAM..!!!

oto said...

salam pak nil..

salam Maulidur Rasul utk sume..

"Ya Rasullullah.. salam buatmu duhai kekasih Allah.. kami sentiasa mengingatimu.. wahai Penghulu Anbia'.."

suffyan razzaq said...

salam maulidurrasul..
:D

Bieaz said...

Wlaikumslm.. Selamat Menyambut Maulidur Rasul utk Bg Nil n Ur Family. Asslmulaikum..

izwan7 said...

nice sharing

NieRadiNa said...

salam paknil..

slamat mnyambut maulidur rasul..

marila bnyakkan slawat kpd junjungan besar kita nabi Muhammad s.a.w..kelak nati kita juga perlukan syafaat baginda..

Saya dh baca Sirah Nabi yg paknil link kan tuh..buku dia pn ada paknil..

-Nabi Muhammad s.a.w sebaik2 ikutan-

FunTooSurf (Main Blog) said...

Selamat Meyambut Maulidur Rasul

sniffa93_aznil4eva said...

salam!

salam maulidur rasul!

D@U$ said...

Uncle:
jgn lupa add ym daus:
dauspozi@yahoo.com
dan ni link blog daus:
http://daus.via.my
dan ni link chatroom:
http://dauscyber.via.my

jangan lupa follow ekk......
sudi2 la kunjung...

zain said...

Salam Paknil..I'm proud of u,anak aku minat giler kt kau..suka la tgok kau dh bnyk changes skrg,mungkin ada doa2 aku yg ALLAH makbulkan utk kau sblum ni...keep up the good job ya...

dear ezza, said...

Salam Abg Aznil,

Saya Ezza, dari UNIKL City Campus,
kami ade buat Karnival Jualan Amal untuk Palestin pade 31hb Mac - 1hb April 2009. Kami berharap Abg Aznil boleh memberi sedikit sumbangan dlm bentuk barangan spt baju, kasut, buku, dll sebagai tanda menyokong jualan amal kami ni.Kalau Abg Aznil free dan dpt meluangkan mase pada hari tersebut, kami mengalu-alukan kedtgn Abg Aznil. Untuk maklumat lanjut mengenai Jualan Amal ini, boleh la klik di http://ziefadiaries.blogspot.com/2009/03/program-amal-jariah-untuk-palestin.html . Di harap Abg Aznil dpt memberi feedback kpd saya.

CikNur said...

Salam Paknil....alhamdulillah tahun ni dapat meraikan Maulidur-Rasul.....

FunTooSurf (Main Blog) said...

Pak Nil punya rancangan semua hebat-hebat why don't Pak Nil buat rancangan budak-budak berunsurkan agama..Saya percaya mesti bebudak akan suka sebab Pak Nil pandai ambik hati kanak-kanak he he

chekdenoor said...

Salam,
chekdee terjumpa blog ni melalui blog kengkawan chekdee....... saja nak menegur sapa dan mengusik sikit......

Alahai paknil.....blog ni...cam blog selibriti jer....hmmmm.....blog selibriti...cam tak best sangat sebab...selalunyer orang lain tuliskan dan post...... posting pun semuanyer hal hiburan jer......

Chekdee lebih suka berkunjung kesini kalau blog paknil...lebih persenol....... cerita-cerita kisah hal-hal harian yang melibatkan perasaan...(bukan jiwang-jiwang)...tapi....apa pendapat kita....apa yang berlaku dalam dunia persenol kita...... bangun terlewat ker ...... kena marah ker...... air kopi tertumpah ker...... rasa nak merajuk ker....... dan...... yang paling best..... kalau paknil dapat luangkan masa ....balas komen..... yang diberi......

paknil...cuba-cubalah masuk blog rakyat biasa....manusia normal...yang bukan bernama artis.....ahaaaaa......sure paknil faham maksud chekdee......

apa-apa pun...chekdee akan masukkan link blog paknil dalam blog chekdee...okay....byeeee

pijol@fizul said...

salam pak nil.
saya menjadikan pak nil sebagai idola saya.idola dalam kemahiran berkomunikasi dan serba boleh.kalau boleh saya nak jadi macam pak nil suatu hari nanti.tp now saya masih lagi student.klu boleh nak sentiasa berhubung dengan pak nil untuk meningkatkan motivasi saya.pelik kan...tp setiap kali dengar suara pak nil je saya akan terus nai bulu roma.tak tahu kenapa.saya nak bercerita panjang, tp takut pak nil busy nak baca panjang2...skarang ni susah saya nak dengar suara pak nil sb radio d bilik saya susah nak dapat era...geram..k pak nil slamat berkenalan.ALLAH BLESS U...

H A F I Z said...

Gud job bos