Monday, March 30, 2009

EARTH HOUR

Bersempena dengan EARTH HOUR 8:30-9:30PM hari Sabtu 28 Mac 2008, rumah Paknil turut bergelap. Tepat pukul 8:30 malam semua lampu dipadamkan.
Kebetulan ada di antara adik beradik dan anak-anak buah Paknil turut serta bersama Paknil anak-beranak. Seronok juga perjumpaan dalam gelap ini.
Paknil adalah buat makan-makan sikit kat laman rumah Paknil. Kakak dan adik Paknil turut bawa makanan untuk kami jamu bersama. Yang bestnya, rasa macam kembali zaman tak ada letrik dulu-dulu pulak.
Rumah Paknil hanya diterangi cahaya dari lilin dan lampu suluh. Kami duduk berborak beramai di laman rumah dan ada jugak yang berkumpul di ruang tamu.
Ramai juga jiran Paknil yang turut serta dalam kempen EARTH HOUR itu. Jadi, tak adalah rasa janggal sebab kami sama-sama countdown sebelum lampu dipadamkan.
Sekurang-kurangnya Paknil dapat juga pesan pada anak-anak dan anak-anak buah agar acara ni bukan sekadar suka-suka tetapi mengingatkan kita mengenai tanggungjawab menjaga alam dan bumi.
Mesti diorang akan ingat sampai bila-bila sambutan ini dan harap mereka juga dapat teruskan dan sentiasa sedar tanggungjawab menjaga bumi.
Yang lebih penting hubungan adik-beradik dan keluarga dapat disimpul lebih rapat.
Jarang Paknil ingin kongsi gambar peribadi dan keluarga Paknil di blog ini. Jadi Paknil harap gambar ini tidak digunakan untuk apa-apa kegunaan sekalipun. Wassalam.





33 comments:

hiLDa aThiRAh said...

alo paknil!!!!
paknil tau,saya betul2 excited sebab 'terserempak' dengan blog paknil ni!!!!

saya fan paknil tau!!!keep on bloging paknil even saya tau paknil buzy selalu..

hehehe..saya pun earth hour juga ngan baby saya kat umah...show the world,we care..

pst pst paknil,saya dah tak pakai beg plastik dah pegi shopping..paknil?

anne said...

yeah, show some love for mother earth!

Vote Earth. Fight Global Warming.

earth hour ni patut buat more often kan...

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Hehehe,bestlah...mase earth hour hari tu pun rumah suzy turut bergelap...

Cume kami padamkan lampu lambat sikit,dalam 2-3minit lambat...

Bukannye ape,memandangkan tis is our 1st time joining earth hour so tak brape pasti sangat samaada kite harus padamkan lampu sendiri ataupun dipadamkan secara automatik...

Hehehe,bile tengok luar tingkap jiran-jiran sekeliling dah bergelap pun.Tak cakap banyak terus jer padamkan lampu di rumah...

Siap berlilin lah suzy sekeluarga mase tu...

Memang best sangat-sangat 1st time experience & next time insyallah suzy pasti join lagi earth hour ni...

*P/S Gambar-gambar yang abg aznil masukkan ni ada yang sudahpun suzy lihat terlebih dahulu...
Hehehe...
Ape-ape pun thankz so much sebab sudi kongsi bersama cerita-cerita menarik abg aznil...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

naura.budak.pink said...

yes! all Malaysian should VOTE EARTH!

jom paknil kita g shopping bawak paper bag pulak lps nih! ;)

Delima said...

alamak best nye tengok u all sambut kempen nih... saya n family gi jenjalan pulak kat mid valley... cari cermin mata utk adik...

lufisaini said...

pak nil rasa nya ni first time kot saya komen kat blog pak nil

pak nil saya salah seorang peminat pak nil semenjak saya kecil lagi

even kalo orang tanya saya sapa saya nak jadi bila saya besar cepat2 saya cakap saya nak jadi macam pak nil

even masa pak nil suram kejap saya tetap tercari-cari kelibat pak nil kat newspaper atau kat mana2

bila saya tengok CAM pasal pak nil mak saya marah sangat2 kat saya sbb sanggup stay up sampai pagi2 buta semata-mata tak puas nak tengok ulang CAM pasal pak nil walaupun dah tengok berulang kali

jujurnya saya tak 'propah' pasal saya minat pak nil sbb bagi saya kalo hilang pak nil macam saya hilang sudirmanlah....

saya masuk UM pun(now tahun akhir)sbb nak ikut langkah pak nil n arwah sudir

pak nil, jgn berhenti menceriakan hidup kami sbb sedikit sebanyak pak nil telah membentuk hidup saya dari kecil lagi

harap sangat satu hari saya dapat jumpa pak nil dan jadi manusia berguna macam pak nil

terima kasih pak nil

peminat pak nil dari UM
saiful nizam @ saifulsaini
0247
30 mac 09

αznιℓαnιℓαρℓє said...

Earth Hour?

Hehe, tak dapat join sebab papa dan adik Aerin sibuk nak tengok Star Wars dan adik Aerin takut gelap (: HAHA

The whole hour tengok Star Wars, hehe.

Syiok tengok Uncle Aznil beriang ria bersama keluarga (:

Aerin dah tak ada apa-app nak diceritakan.

All the best, stay the best!

SALAM SYG & HORMAT;
Adk Aerinisha (:

aRe_uDear said...

Salam..
Pak Nil den x sompat nak tutup lampu umah tpi just sompat padam lampu keto jor nih heheee..

edzlin007 said...

salam paknil.

terima kasih kongsi gambar peribadi sini. baguslah, harap lepas ini setiap tahun aktiviti 60 earth hour diteruskan. mula-mula sekadar seronok, lama-lama menjadi amalan kita untuk jimatkan elektrik dan kurangkan pencemaran.

@cu SaYaNg said...

ala..lupa lak nk b'gmbr time earth hour tu...tp sepatut nye earth hour nie bukan di buat sethn sekali je...kena kerap buat lagi baru le sejuk bumi kita nie ;-)

AkUfiZA™ said...

go go paknil!

Deewan said...

Salam. Kami 1 rumah je yg smbt earth hour. Jiran lain x prhatinpun. Geram juga, sampai ank sy kata nape meka x sokong. Sy kata biarkan masing2 ada akal. Cuma masa tu tlalu ecxited cptnya kami pdm lampu beli lilinpun x gunakan. Yg tktnya ketika pdm lmpu 2 bila sang lipas pulak beraya. Rasanya mati saya abg. aznil ketika 2 coz kami anak beranak tkt dgn sang lipas 2. Dlm masa 1 jam earth hour sy 2 branak tlelap.... Moga ada lg thn depan best giler...

jUe said...

eeeeeeeeeee seronok nye pak nil....saya suka face paknil, muda selalu...masa tuh sambut kejap sebab anak nak menjerit-jerit..dia tak biasa gelap kan , hehehehhe

corat coret kehidupan said...

salam paknil,
mmg excited gila jumpa blog paknil. anak2 sy adalah peminat setia anda.

AMIZONEMA said...

perh...makanan sedapnye tak ingat!

EYA ZAMANI ZAITEE said...

klua dpt join bestnya lah ya :)

idasm said...

salam pak nil.. baru hari ni ida singgah di sini..
wah...ramainyer fan pak nil.. tp tak surprise pun sebab pak nil mmg punya aura n personaliti pak nil yg tersendiri...
utk entry ni... yea.. ida mmg xde kat umah mlm tu.. tp sempatlah call restoran ida suruh staff ida minimakan sebyk mungkin penggunaan lampu kat restoran tu.. (yealah nak tutup semua.. kang susah pulak nak berbisnes, ada customer yg x paham ni sumer...hehe)
pak nil.. wish u all the best!!!
macam2 aznil tu.. mmg tiap2 pagi dok tgk kat astro.. hehe..

αznιℓαnιℓαρℓє said...

Cute lah Uncle Aznil anak-beranak! (:

asrafsani said...

kempen ni sihat, objektifnya sihat, yg paling best, ada peluang buat aktiviti berkualiti dengan family..

AbcPlus said...

Paknil bergelap hari tu ...kira candle night lah ye...best makan-makan dgn family , sesekali berkumpul adik beradik mesti meriah...saya cuma tutup lampu dapur jer......

manjeluvaa said...

slm pak nil...haha...
nak ckp sal earth hour aritu ..
saye n kwn2 join gak...duk b'gelap n b'panas dlm bilik..., (hostel)...
kirenye b'gelap gak ar UKM ari tu..

tp ader gak ar yg perlekehkn hal ni coz diorg kate xde faedahnye...so, nak wat camne kan...itu pendapat diorg....

yg penting kite2 yg sambut ni had show the world that we care...betol x???

au revoir...

p/s:1st time bg comment...br bukak akaun gmail arini...hehe

<< s| teD| yanG GOmuK >> said...

soo romantic.. hik hik hik..

Princess Mulan said...

wow! earth hour jadik romantic hour ... sooo sweet :) bravo!

ps: I really think that u're a great person... No.1 in the entertainment industry!

NieRadiNa said...

salam paknil..

lmbat reply komen coz bnyak kja la paknil...

sya ari tuh smbut kt klcc masa earth hour tuh....bestnya psl dpt tgk klcc n mnara kl bgelap sketika..round2 kl,mkn2 n pastuh baru balik umah..kt kws umah pn bgelap gak..bsemangat btul rakyat msia smua..macam ni la best...buktikan pada dunia.. kita pun mnyumbangkan sesuatu pada bumi..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh....ni y besh..bgmba dlm gelap...

Azwar said...

paknil jangan sombong ngan saya ... :)saya peminat paknil no.1 lebih daripada orang lain .... paknil , saya nak jumpa paknil bleh?? saya memang minat ngan paknil .... please paknil...e-mail saya aazwar97@gmail.com ... alamat rumah saya tanya la dalam e-mail nanti... saya yakin paknil ada e-mail... buat suprise kat saya ... pleasee la paknil... saya minat paknil sama macam paknil minat sudirman .....


salam sayang,

AZWAR

p i a said...

pia punn.

seme tutup.
xcept ekon dengan tv :P

paknil,comeu2 seme lam pics..
huhu

sickchild said...

meriahnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
ske tul tgk.
family bahagia.

=D

Yaniez said...

wah... bestnya berkumpul ramai2 masa earth hour...

harapnya malaysia akan terus menyokong earth hour dan akan lebih ramai lakukanya... ehehe

fatihah ory said...

nice view

deeila86 said...

salam paknill...

sape dak kecik berbaju biru 2??
anak buah paknill ekk..mcm penah nmpk la...paknill penah masukkan dalam siri tom tom bak ker??hehe...cumilllll

dd said...

OMG!!
akhirnye jumpe jugak blog paknil.
moga paknil sihat selalu!!

asyikin said...

cun!!