Sunday, March 8, 2009

HANNAH MONTANA KAWAN BARU PAKNIL!!

Kalau korang semua pernah menonton siri Hannah Montana di Disney Channel (ASTRO 615) mesti korang semua setuju dengan Paknil kalau Paknil katakan ‘ini adalah antara siri kanak-kanak Amerika yang berjaya’ kan?
Apa taknya, seluruh kanak-kanak di sana kini dilanda demam Hannah Montana. Baik kanak-kanak perempuan mahu pun yang lelaki pasti teruja menontonnya.
Paknil sendiri pun pernah juga terkantoi menonton siri ini. Best jugak rancangan ni sebab Paknil rasa rancangan ini sesuai ditonton oleh seisi keluarga.
Walaupun ia mengisahkan tentang kehidupan seorang kanak-kanak yang dalam diam adalah penyanyi terkenal tetapi berjaya menyembunyikan identitinya yang sebenar. Ini semua dilakukan agar dia dapat melalui kehidupan kanak-kanaknya seperti kanak-kanak yang lain.
Dalam keseronokan berketawa, rancangan ini turut menyelit mesej moral dan nilai kekeluargaan yang besar ertinya. Di samping itu rancangan ini juga sarat dengan muzik dan fesyen. Pendek kata, up-to-date jugaklah!
Sempena musim terbaru Hannah Montana yang bakal menemui penonton 22 March ini, pihak Disney Channel telah menggunakan khidmat Paknil dan Shila OIAM untuk memperkenalkannya kepada penonton Malaysia.
Manalah tahu dengan kehadiran Paknil, lebih ramai kanak-kanak dan keluarga mereka akan turut menonton Hannah Montana.
Sebenarnya tujuan Paknil menerima tawaran Disney Channel adalah untuk Paknil belajar dari mereka akan rahsia mereka dalam menerbitkan rancangan kanak-kanak yang boleh mewujudkan fenomena besar seperti siri ini.
Walaupun rakamannya hanya 2 hari di Kuala Lumpur, tapi Paknil sedikit sebanyak dapat juga belajar dari mereka. Hannah Montana sebenarnya bukan sahaja satu penerbitan tv biasa tetapi pihak Disney begitu teliti dalam memasarkan siri ini.
Promosi dan imej rancangan begitu teliti dijaga. Begitu juga dengan pengisian cerita dan dialognya. Perancangan publisiti begitu rapi sehinggakan Paknil rasa rancangan ini ada nilai-nilai protokol pula. Mereka tidak akan benarkan langsung ruang biar sekecil mana sekalipun untuk merendah-rendah produk kelahiran mereka.
Jadi temui Paknil bersama Shila pada 15 March (pukul 5 petang) dalam Kenali Hannah Montana dan 22 March (pukul 5 petang) dalam Tayang Perdana Hannah Montana Musim ketiga di Disney Channel.


24 comments:

NieRadiNa said...

salam paknil..

bila paknil update blog nih..x prasan plak..

xpnah pun tgok siri hannah montana ni paknil..tp kalo tnya kat anak sdara sya grenti dia tau nyer..dia tuh pakar channel2 kartun nih..

paknil makin bnyak job skrg ek..flm magika , paknil dh abis shooting ke..nati bila dh kuar kt pwagam bg tau ar kt kitaorg ek..

αzηιℓαηιℓαρℓє said...

Assalamualaikum PakNil ;D
eHHehehe Hannah Montana?
Alllaaa..!
Cute nya PakNil !
GHehehe..
Jap lagi comment lagi ;D

NieRadiNa said...

p/s suka baca borak paknil ari nih..trlalu rmai anak muda skg ni brlumba2 nk jadi artis..kan bgus kalo blumba2 nk msuk universiti..

::wiNzLe:: said...

paknil!!!
bestnyerrr....
dpt jmpa hannah montana x??
sy minat sgt dgn hannah montana 2 wlupn usia dah 20 thn....hehe

αzηιℓαηιℓαρℓє said...

Hehehe.. Dah ready to comment properly ;D

Heheehe.. PakNil punya pakaian semua best2 lah!

eheh..

Saya tak minat sangat Hannah Montana. Tapi tengok jugak episode2nya.

Adik saya dan MakCik saya suka nya dengan Hanna Montana.

Hheh.

PakNil banyak rezeki ;D Banyak job ;D Hehehe..

Takleh tunggu filem Magika keluar. Saya pun tengah tunggu Rabu ni kerna nak gi KL. Tak sabar kerna nak sangat beli DVD Cicakman! Atau CD Drama Sebabak tuu. ;D

HEhe.. Duit negeri sendiri takde. Duit RM ada ;D LOLS.

Dah itu jerr saya nak comment for now ;D

Assalamualaikum ;D

SALAM SYG & HORMAT;
Adk Aerinisha ;D

PS: Saya suka gambar PakNil pakai wig blonde tu & yang PakNil duduk kaki gituu ;D Cool plak PakNil duduk gitu. & PakNil nampak amat mcam budak2 nowadays ;D heheh ;D

edzlin007 said...

salam paknil. wah nampak menarik ni, sayangnya saya tiada masa nak menontonnya. apepun, biasa juga tengok hannah montana ni.

p/s: saya suka tengok picture paknil bertopi tu

Galuh Cendra Kirana said...

comelnya paknil...hehehe!

DYLA said...

ok paknil,
tak sabar nak tgk hannah montana ni. mcm best je...

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Thnx for the update once again :)

Hannah Montana...

Erm,terus terang suzy katakan yang suzy tak tau menahu cerita ni mengenai ape sebenarnye...

Suzy tak pernah mengikuti perkembangannye,cume sekadar dengar desas desus mengenainye sahaja...

Pabila abg aznil terbabit dalam cerita ni,barulah suzy mempunyai keinginan untuk mengikutinye...

Hehehe...

Bukannye ape,cume ingin tau bagaimanakah sebenarnye cerita ni...

Yelah,adik2 suzy sendiri minat sangat dengan cerita ni...

Malah fifi & riki pun mengikutinye kan...

Abg aznil sendiri tontoninye...

So,suzy pun interested untuk tau ape sebenarnye cerita ni berdasarkan...

Cume suzy masih keliru,Hannah Montana versi abg aznil & shila ni boleh dapat ker di siaran disney S'pura?

Atau hanya di astro sahaja?

Hmm...takpelah,akan suzy siasat nanti...

Hehehe...

I'm looking forward to this tv series versi abg aznil & shila...

Mungkin dari situ manalah tau,suzy pulak minat dengan cerita ni...

Ape2 pun abg aznil,u look so cute & adorable ler no matter how u dress...

Ikhlas dari hati ni...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

dHah611 said...

klu yg tuh hannah montana,,..

tp,,..

my buddy,,,hannah diyana...

hehe..

abg aznil nmapk cute lar ngn t0pi merh n bju merah tuh,,.

skew swangaaatttt,,..!!!

missing u s0 much,,..!!!!

FunTooSurf (Main Blog) said...

Atok tumpang seronok ye http://radioatok.blogspot.com

Cath J said...

Ohhh.. aku pun nak tengok show aznil ngan shiela ni...biar pun aku ni mak budak...lol..

sniffa93_aznil4eva said...

wah.
menrik lah!

suka sis shila,suka hannah montana & plg suka uncle aznil!

xslalu pon tgk cite neyh! tp bila dah tgk..mmg best gila en.

kompem nnti dok depan tv nyalahh..

uncle smart lah!!

hope uncle n family epi n smile alwayz oke!;)

afiq...ludin...ferdi... said...

salam...
pak nil...tak penah tgk ar rancangan nih...huhuhu..nak kena tgk ni kalu gini promosinye..apa2pun semoga sukses ya pak nilku...

MrPayid said...

salam pak nil..

hannah montana?/huh mmg best giler.. walaupun saya ni lelaki dewasa (dalam lingkungan 26) tapi masih jgk layan bnda2 yg best cam hannah montana nih.. mmg best giler bila tgk anak beranak ni berlakon.. and hopefully musim terbaru ni pak nil leh la bawa demam hannah tu kat malaysia... oh ye, just wanna to suggest to pak nil utk tgk rancangan "boys meet world".. jgk ttg kekeluargaan.. ada lawak dan jgk kekeluargaan ttg anak2 remaja kita.. salam..

nacha said...

salam.

Paknil.. the real Hannah Montana@Miley Cirus takde ke masa shooting tu? ari tu ada gak tgk iklan tunjuk Paknil& Shila OIAM promote citer ni. sgt teruja. x sabar nak tunggu weekend utk menontonnya. sy sgt setuju yg citer ni mmg sesuai ditonton oleh seluruh keluarga.

Deewan said...

salam. bestnya dpt 1 lg citer.... sya mmg suka citer psl knk2 tau spt mcm2 aznil. sya thbrlah dgn citer mcm 2. hrp Hannah Montana 2 pun lbh dr keanakkan. lucu dgn telatah meka.

ikhlas,
deewan-wandee

Deewan said...

salam. bestnya dpt 1 lg citer.... sya mmg suka citer psl knk2 tau spt mcm2 aznil. sya thbrlah dgn citer mcm 2. hrp Hannah Montana 2 pun lbh dr keanakkan. sya jg gmr tonton citer 2. lucu dgn telatah meka.

ikhlas,
deewan-wandee

ZARA said...

Salam Aznil,
Apa-apa pun, kak tetap nonton program Azil. Dan paling kak suka dengar celoteh Azril dan si Din Beramboi tu... pecah perut dibuatnya.

Dalam menyempurnakan tugasan harian, pastikan anda juga menjaga kesihatan.

Elynn said...

Wow! bertambah-2 muda ler paknil bila bergandingan dgn shila. Memang sepadan dan serasi dipandang selaku HOS..

Syabas............keceriaan bertamabah.. I like It...!!!

adriana said...

uncle saya suke hannah montana kerane die best sangat. tapi lagi best ana uncle aznil dan kak shila

Nabilah said...

Yes! Finally, Hannah Montana 3 akan keluar jugak dekat malaysia. Saya ni dikira number 1# fan Miley Cyrus lah. And also, Hannah Montana! Saya terpaksa tengok Hannah Montana Season 3 kat Youtube sebab dekat Malaysia belum keluar lagi! Hahaha

shiro-emyka said...

im really addicted to Hannah Montana.
Support Paknil~

Syarifah Zulikha said...

tula org melayu.. suka sgt ciplak style org lain.. yg tu angelina jolie malaysia, yang ni pamela anderson, yang tu lak hannah montana malaysia.. alahai.. malaysia.. malaysia.. alahai.. melayu.. melayu..