Sunday, November 21, 2010

Fw: KAMILAH BINTANG BEST BETUL!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Seronok betul jadi juri untuk Kamilah Bintang - rancangan pencarian bakat untuk kanak2 ni. Diorang ada bakat besar dan sangat fresh!
Setiap minggu ada saja kejutan pada persembahan mereka dan ada ketikanya mulut Paknil melopong melihat persembahan mereka.
Minggu ni Stacy jadi pemandu persembahan dan caranya sgt hebat. Tak sangka bintang baru mcm Stacy mampu mengasah bakat mereka menjadi sehebat Juara AF itu.
Ada ketikanya, tahap keyakinan mereka di atas pentas mengalahkan orang dewasa! Mereka pandai bermain mata dan lenggok badan ketika membuat persembahan.
Memang tiada penyingkiran pada konsep rancangan ini kerana Kamilah Bintang ingin anak-anak ini belajar membuat persembahan. Selepas 6 minggu iaitu pada konsert final, seorang Juara akan ditentukan berdasarkan markah yg mereka kumpul setiap minggu.
Berat betul mulut Paknil nak umumkan pemenang mingguan kerana Paknil terpaksa mengecewakan hati 5 peserta yang lain.
Namun begitu Paknil yakin mereka biasa melalui saat itu kerana mereka sudah menyertai banyak pertandingan sebelum ini.
Terima kasih kepada pihak Astro dan produksi kerana membuat kejutan sambutan harijadi buat Paknil setelah selesai rakaman!
Mmmmuah! Untuk semua!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

24 comments:

CT said...

Sekarang ni kanak-kanak ribena mgasah bakat....pasni pak tua la ya pak nil...hehehee... Pak Nil bolehlah tunjuk bakat lak...bolehkan???

Si Gadis Semasa said...

huiyooo . aiman prada . klasss gitu :D
chaiyok chaiyok .

zmah said...

Pak Nil...orang baru/muda stail dia lain,tak sama macam kita ni...rakan sebaya..hahaa

edzlin007 said...

Salam Paknil.

Dah tengok rancangan ni. Memang vokal mereka semua power! Cuma Aiman aja yang kurang, mungkin sebab pemalu. Seronok juga tengok kanak-kanak menyanyi ini, ada yang lagi hebat daripada peserta rancangan nyanyian dewasa.

Chekpid said...

seronok dgn keberanian kanak2 yg tampilkan kelebihan & bakat masing2.tahniah pada semua pihak yg terlibat.cuma....sy lebih suka kanak2 yg tidak berpakaian @ makeup seperti org dewasa...:p

maizatul suraya said...

aiman prada! hahaha..

Su3y said...

A'skum abg aznil...

Wah! ada rancangan baru ye di astro? baru suzy tau ni :P

Hehehe,but astro di Singapura masih belum keluar lagi ler rancangan ni abg aznil...

Harap-harap soon ler ye?huhuhu...

Selain rancangan ni,cuma "tom-tom bak" jer yang ada segmen serlahkan bakat-bakat kanak-kanak kan di astro...

Tak sabar rasanya suzy nak tonton rancangan ni!

Bakat-bakat cilik,tambah lagi abg aznil pulak jadi juri :D

TAKE CARE ABG AZNIL!

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

iEra naDira said...

Happy tengok bakat diorang ni.. tapi itu la, bakat tu, bakat jugak. Tapi makin lama2, nampak macam pertandingan2 macam ni bawak budak2 lebih ke arah maksiat.

Tekinja-kinja atas pentas. Hiburan melampau. Hafal lirik lebih drpd hafal yg sepatutnya. Mak bapak pulak support. Mana generasi remaja idaman. Bukan jeles, cuma tak setuju sikit pun. >.<

Matika Love 131020 said...

ini lah blog yg pling istimewa..........blog abg aznil..............

akuanakpahang (AAP) said...

Salam zairah semoga anda sihat ceria sentiasa :)

New Entry "Hari ini segak bergaya :)"

Miss D said...

mesti comel kan? hehehe. i dulu kecik aktif jugak aktiviti pementasan sumer ni...but bila dh besar sikit jer...bp terus sekat... :D suka tgk dak2 nyanyi...teringat dulu2... :p

Honeybee said...
This comment has been removed by the author.
Honeybee said...

budak2 zaman sekarang dah update dan advance..pak nil macam korean artist la dlm gambar nie..
www.millionaireinstantly.blogspot.com

ana said...

Dear Aznil,

I kind of agree with iEra naDira's comment. I hope the kids and the parents wont get too carried away with it. We, as a Muslim, must know our boundaries. I'm not saying it's not good to showcase the kids' talent but as far I'm concern, we are all abide and bounded to Islam's teaching (the dos and the don'ts). Hope the parents know the importance to balance both, the worldly and religion and not to let their kids to get astray and too carried away with it... Anyway, parents know what is best for their kids right, so who am I to say anything...

TO YOU AZNIL...
JOB WELL DONE AND KEEP UP THE GREAT WORK...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU, MAY ALLAH BLESS YOU WITH ABUNDANCE OF HAPPINESS, HEALTH AND WEALTH...
SWEET 17?????
CHEERS...!!!

a n a s t a s y e a said...

suka tengok program Kamilah Bintang .. =)

Ain Atika Zailani said...

comelnya dorang...=)

Iklanneka said...

Memang Best Rancangan nie sokong 150% hohoho...

Yatie said...

Salam. Pak Nil , Happy betul saya tengok bakat anak2 sekarang.
Semoga Pak Nil ceria selalu!!

Take care.

Lagi satu, kalau pak nil sudi..tgk kejap je kat blog saya di..www.cupcakesvschocolate.blogspot.com lagi lah saya happy!

Kasih Firdaus said...

budak2 skrg mmg hebat2..tgok la anak sapa.....

Betta sp said...

ramai org berbakat skang nie....tapi kalo bakat dorang ke arah yg baik bagus la

jangan terpesong pulak

Latifah said...

Salam Paknil.
Mungkin ini salah satu cara untuk kanak-kanak tampil lebih berani berhadapan dgn orang ramai.Setiap manusia perlukan hiburan, cuma kita yg dewasa terutama ibu bapa kena pastikan mereka tampil tidak keterlaluan dgn pakaian yg agak sopan.
Maaf ye, sy pun masih belum berkesempatan menonton rancangan ini dari awal, dekat nak habis baru dpt tengok. Selamat Maju Jaya Paknil...

azlin hashim said...

yeeee paknil dah balik... hehe... lama tuggu...

iCAKE said...

Salam Pak Nil,
Tahniah di atas kemeriahan program Kamilah Bintang.
Saya intan daripada iCake House Bakery. I would love to sponsor 200 cupcakes for this great program because we also love kids soo much like u do (^^). May i know how to make this idea came true? This is my contact number : 019-7434347 or u may visit icakehouse.blogspot.com

BANIE said...

uncle, esok saya nak pergi ker rancangan KAMILAH BINTANG, saya harap dapat tangkap gambar bersama uncle..
-amin...