Friday, November 12, 2010

MAAF SESANGAT DAH LAMA TAK UPDATE BLOG

Maaf ya geng semua sbb dah lama tak update blog. Kerja2 update ni bole buat kat umah je slalunye. Maklumlah, Paknil tak curi waktu opis untuk buat keje2 pribadi. Umah plak baru pindah n takde line telefon lagi. So, internet pun takde. Ini pun update pakai bb je. Nasib baik ada kawan tweeter yg ajar!
Teknologi tweeter ni lebih menarik rupanyer dan dah meninggalkan kecanggihan facebook dan blog. Setiap saat boleh update status. Boleh bincang dan kenal kawan. Saper yg belum. Jadi follower Paknil, boleh lah join 17ribu follower Paknil yang lain.
Terperanjat jugak Paknil bila jumlah follower Paknil mningkat dgn cepat sedangjan Paknil baru join lebih kurang 6 bulan yg lalu. Alhamdulillah n trima kasih semua. Yg bak cari Paknil kat Tweeter boleh gi ke search people dan taip @aznilnawawi k?
Ini bila dah boleh update melalui BB ni mungkin senang sket tapi Paknil tak reti nak upload gambar plak! Susahkan dgn orang tua yang lembab IT ni. Adad sesiapa boleh ajar mcn mana nak upload gambar mlalui BB kat blog ni? Tak nampak plak ikon add pics.
Paknil cuba pakai iPad tapi belum jailbreak. Ermmm..byk pulak application yg Apple tak support termasuk blog ni. Nak upload gambar pun takde browser! Entahlah Paknil yang tak tau kot...hehe
Mesti korang puas ketawa kan Paknil kan pasal IT ni? But Paknil proud gak ar dgn diri ni sebab pada usia 48 tahun ni, Paknil masih nak ber IT tau banding dgn sesetengah rakan seusia Paknil yang buta IT dan cuma tau SMS je. Alhamdulillah. Kira oraitlah tu!
Mintak maaf kalau ada ejaan tersalah dalam posting kali ni sebab keypad BB ni kecik sgt n jari selalu tergelincir bila menaip.
Nanti ki berhubung lagi k! Luv u!

47 comments:

syafiqah ezam shah said...

ok la tu paknil.janji tau bertwitter jugak.hehe

hasrul hassan said...

Salam .. saya ingatkan Pak Nil still tak sihat dalam diam. Yelah, dgr suara dari radio .. tapi blog still posting yang sama.

Mula2 tu lagi lah ..ingatkan scam blog - tiru atau blog palsu. So selamat kembali Pak Nil.

http://hasrulhassan.blogspot.com

Honeybee said...
This comment has been removed by the author.
Honeybee said...

pak nil pindah rumah baru? boleh lah post gambar rumah baru pak nil...

http://www.millionaireinstantly.blogspot.com

hakimfaridzul said...

akhirnya!
update juga pak nil!
:)

Nora Asfa said...

Selamat kembali..
A'ah memang lama menunggu ni..ehehe!!
Selamat hari raya Aidil Adha Pak Nil.. mesti terbayang-bayang lagi suasana di tanah suci kan Pak Nil.

http://norahah.blogspot.com

My Life My World said...

Welcome Back Pak NIL ... rindu banget sama tulisan Pak Nil :)

alinac lover said...

heheh..yong pon tahu sket2 je..

keh update je.

nk msuk pic xreti..kalo ada sesiapa tahu.meh la ajar yong jugak ek~

Ain Atika Zailani said...

paknil !!! haha...comel je... okay lah tu..mama saya dulu nak answer call pun tak reti...ngeh3... ampun mama !

edzlin007 said...

Salam Paknil.

Hehe kelakar pula bila baca Paknil kata taip guna BB kecil sangat ya. tapi bukankah ia lebih pantas dari i-Pad? Harap lepas ini Paknil akan kerap update blog. Saya lebih suka blog ini sebab kelemahan Twitter ialah, posting nya kerap hilang. Jadi pada yang jarang buka Twitter, mungkin akan terlepas posting Paknil.

Selamat kembali blogging :)

joegrimjow said...

paknil buat live update gitu
hoho

MushroomCute@Mariea said...

Assalamualaikum Pak Nil..harap sihat-sihat saja.

Wah..cayalah Pak Nil dah pandai update pakai BB. Janji leh update dan tak senyap jer.

Betullah Pak Nil, Pak Nil ni kira bagus sangat sebab nak belajar IT-IT ni. Ada kawan-kawan office yang dah berusia tu tak nak belajar pun. Masih di takuk lama bak kata pepatah. Ada tu tak nak kalah beli hp canggih-canggih tapi pandai call dan sms jer. Adoyaiiii... Dah ada dalam tangan tinggal nak explore jer pun tak nak buat jugak kan.

Apa kata Pak Nil buat topik pasal celik IT ni kat Era atau Macam-macam Aznil. Kira sumbangan gak tu kan untuk buka mata diorang. Kan banyak faedah IT ni...Dan boleh pantau anak-anak. Kan Paknil kan kan kan..

Ok Pak Nil, Salam sayang untuk Pak Nil. Take care, sihat-sihat dan ceria selalu...

www.kuinginterbangkeawan.blogspot.com

DaHLia said...

okelah tu paknil dari tak tahu...
sesungguhnya, saya ni lagi tak tahu dan tak faham apa kebenda yang paknil cakap atas tu...kuno saya dari paknil rupanya..hhee

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

syg pak nill!! rinduuu~~ wawawa

dak eina said...

we love u paknil!!

HoneyvsBee said...

Salam pak nil. .BB tu ape paknil ? Org mudo pun buto IT gak neh. .eheks. .upload gambo melalui email blh gak. .

rossoneri said...

ingatkan dah xwujud blog paknil nih. baru nak delete..hehehehehehe

azah_rohaizah said...

Salam paknil,
Selamat kembali dan happy belated birthday ...

All de best

gadisBunga said...

love you too paknil. take care!

hasrul hassan said...

Awas ... ada orang nak tiru Farid kamil ..baca di blog weihhh ... pak nil .. jaga2 ngan orang camni.

http://hasrulhassan.blogspot.com

Su3y said...

A'skum abg aznil...

How r u?

Harap berada dalam keadaan sihat ye?

I really misses all ur posts ler...

Lama betul abg aznil tak update blog kan...

Tapi takpelah,it's ok...

Maybe u're just busy or something :)

Abg aznil update ni pun dah cukup buat suzy happy tau!

Asalkan abg aznil tak lupakan kita2 semua disini dahlah ye...

Hehehe...

Yup suzy tahu juga akan kemudahan twitter,but i don't have any account on twitter yet...

Dulu pernahlah ada,but i've already deleted my account there...

So nampak gayanya suzy cuma mampu mengikuti perkembangan abg aznil disini sajalah,huhuhu...

Apa-apa pun take ye abg aznil?

Oh ya!

I just hope it's not too late for me to wish u a very happy birthday.Semoga kehidupan abg aznil sekeluarga lebih diberkati,dimurahkan lagi rezeki serta dipanjangkan umur! Amin3...

Miss u lots...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

Shahir @ Meng said...
This comment has been removed by the author.
Shahir @ Meng said...
This comment has been removed by the author.
Shahir @ Meng said...

Paknil lg advance dr Shahir nmpk..
hehehee

Tipah said...

Salam.
Paknil boleh cuba email melalui BB je. saya pun pakai BB dan lebih gemar email melalui BB. kalau pakai email, boleh attach gambar sekali. jadi gambar pun boleh update dalam blog =)

1. setting dulu pada blog untuk register email address:

dashboard > settings > email&mobile > posting options > email posting address (reka email address yg paknil nak hantar update) > pilih 'publish email immediately'

2. klik butang 'Save Settings'

Senangkan Paknil? =)

Sekarang boleh email pada alamat email yg paknil dah reka dan save tadi untuk update blog dan attach gambar jika nak masukkan gambar.

downside dia, kita tak boleh susun gambar atau letak tulisan kecik-kecik bawah gambar. itu je =)

tapi pakai email memang mudah. Selamat Mencuba Paknil! =)

cancer gurlz said...

paknil nie sentiase kelakar dan membuat org gumbiree
hahahahha

Mama AqiL said...

salam pak nil,

fuhh..1st time ni tinggalkan comment..hebatlah pak nil dh bertwitter..sy ni pun tak der twitter lagi..kena bertindak segera nie..apa2pun pak nil..all the best yea..

anak saya suke sgt tengok paknil..kalau ada siaran ulangan tom2bak dan mcm2 aznil..mulalah..dok terpaku dpn tv..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said...

maaf di trima...
eemm..nanti tunjuk la umah br ye paknil...

maizatul suraya said...

hehe. post yg kelakar. kira okey la tu paknil... hehe. mak saya pun xtau BB tu ape. hehe...

semoga sukses selalu paknil!

♥CIK SHA♥ said...

yeay!!paknil dah kembali..wahhh..lagi hebat dari saye walaupun saye budak IT, tapi saye tak reti nak bertwitter..kui3..

umMi DiYaNa said...

Alhamdulillah akhirnya Paknil update jugak blog...
hehe chomel lah dgr paknil cakap camtu...
paknil sebenarnya boleh dikira sebagai org yg pandai IT lah paknil
hehehehe...
luv u paknil...

twistal said...

Salam pak nil...
Guna je iPad... Lagi enang... Jailbreak pastu install blog press and daily editiom... Dua2 ni utk update blog...
Mudh dan berkesan..
Hehhee....
Gud luck pak nil....

Sy pun ada tweeeter... @twistalheaven

twistal said...

Salam pak nil...
Guna je iPad... Lagi enang... Jailbreak pastu install blog press and daily editiom... Dua2 ni utk update blog...
Mudh dan berkesan..
Hehhee....
Gud luck pak nil....

Sy pun ada tweeeter... @twistalheaven

twistal said...

Salam pak nil...
Guna je iPad... Lagi enang... Jailbreak pastu install blog press and daily editiom... Dua2 ni utk update blog...
Mudh dan berkesan..
Hehhee....
Gud luck pak nil....

Sy pun ada tweeeter... @twistalheaven

twistal said...

Salam pak nil...
Guna je iPad... Lagi enang... Jailbreak pastu install blog press and daily editiom... Dua2 ni utk update blog...
Mudh dan berkesan..
Hehhee....
Gud luck pak nil....

Sy pun ada tweeeter... @twistalheaven

Marhaen Kacak said...

kira ok la tu paknil... ade bb, ade akaun twitter, ade fb, blog... kalau orang lain yg seumur paknil rata2 memang tak reti langsung...hehehe....

lagi terkial2..


Kelantan Akan Keluar Dari Malaysia!!!

Wanda Azahar said...

paknil tak bute IT lagi. u r better than me yg tak bertwitter ni. haha

sWeEtdARLiNG said...

paknil.... mak saya umur 57tahun pun ada blog tawww paknil...

dia bkn pandai IT tp mmg baru2 ni belajar ngan saya buat blog sbb dia mmg minat menulis...

pendekata, belajar tak mengenal usia, di mana ada kemahuan di situ ada jalan


www.sw33tdarling.com

Cik Ya-Alif-Nun said...

rindu kt paknil....
huhu....
kite pon x bertweet jugk...mcm mls je....
ok lah pakai tu berIT guna BB...
abah kite fon pon xde leps kene ragut dulu...
yaalifnun.blogspot.com

SuGaR AuNtY said...

Salam.. Lega tgk Pak Nil dh update blog smula.. Igtkn Pak Nil dh benti berblog sjak pndai bertweet ni;) Pak Nil xde lah buta IT sgt klau bndingkn sy yg umor sparuh dari Pak Nil ni akaun Tweeter pn blom ada, BB & Ipad tu lg laahh, penah dgr name jer:(

Rozuan Ismail said...

nya dengan blog pak nil..dh lama sgt pak nil x update blog..

Noraishikin Mohd Salleh said...

paknil, boley refer sini http://cikinto.blogspot.com/2010/10/m10e08-blogging-via-blackberry.html

all the best ;) take care!

NJ said...

Salam pak nil....salam rindu jua..mmg lama x dgar kabar berita kat sini dan dikaca tv juga...kami sefamily mmg peminat pak nil.. semoga pak nil akan dikurnia kan kesihatan yg baik untuk menjalani kehidupan harian dan teruskan kerjaya dalam dunia seni pak nil..kami selalu menyokong pak nil dan x akan jemu menjadi peminat pak nil walau masa berlalu pergi..

We love u pak nil..dari N & family Pasir Gudang..Johor

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

rindunya nak baca post pak nil...
lama sngt tak update...

azian_ab said...

waaa rumah baru... bestnye. tunjuk la gambar Pak Nil hehehe

♥♥♥norheni zamri♥♥♥ said...

ok ar2 paknil., jnji xbte IT kan ., pndai tweet2 pn ok ., haha .,

kema said...

paknil.....sy pun br jer nk tweet nie..hehe...nnti sy jd follower paknil pastu paknil accept ek..