Wednesday, October 15, 2008

PANAS! PANAS! PANAS!

-BETUL KE TOM TOM BAK TAK MENDIDIK?
-BETUL KE AZNIL AKAN KEMBALI KE AF7?
-BETUL KE ORNG MUAK TENGOK WAJAH AZNIL YANBG BERLAMBAK DI TV MUSIM HARI RAYA NI?
-BETUL KE AZNIL ANGIN DENGAN KRITIKAN DI FORUM INTERNET?
(Apa kata anda? Tinggalkan komen anda di sini)

Dapatkan jawapan dengan klik pada artikel di Berita Harian hari ini!

65 comments:

Cik Oren said...

wahaha.. i'm da 1st bc entry pak nil kali ni

eiLda epaL said...

dah baca dah artikel kat berita harian tu...

betul macam paknil cakap, penonton ada banyak pilihan lain lagi nak tonton rancangan kanak-kanak...personally saya rasa tom tom bak ok...boleh cungkil bakat-bakat muda...lagipon, bukannya kanak-kanak yang masuk tom tom bak tu tak sekolah...biarlah tom tom bak tu menjadi sedikit ruangan dan lapangan untuk kanak-kanak ini berseronok...itu kan life of kids...

yang pasal AF7 tu, mungkin peminat-peminat AF minta paknil jd pengacara semula kot...even kawan-kawan saya cakap pon, paknil lebih better mengacarakan AF...tapi, AC pon pd saya tak kurang hebatNya...mungkin ini tahun pertama buat AC berbanding pakniL yang dah 5 tahun mengacarakan AF, so, peminat-peminat AF lebih menyenangi paknil..

rancanGan raya penuh dgn rancngaN paknil? BEST SANGAT!!
saya tak jemu tengok rncangan paknil kat astro...even MMA yang ulang-ulang banyak kali kat astro tu pon saya suka tengok...saya paling suka episod yg ada shamsul ghau-ghau, liza hanim dan reza dgn atilia...shiOk gila...

tapi kan paKnil, satu perkara yang saya perasan utk setiap rancgan raya pakNiL...dari dulu sampaiLah sekrg muka paKnil maintaIn muda lah...rasa walaupon tgk rncangan tahun 2005, tapi rasa mcm tgk pakNil tahun sekarg...

so pakniL, all the besT to ur career...
biar apa pon orang lain nak kata, yang penting kita sendiri tahu apa yang kita buat adalah betul...

puterikurekure said...

morning pak nil!
ye ke semua cakap2 orang tu?
pedulikan je pak nil...

faRah said...

kami sume tak pnh jemu ngn keletah paknil d tv mahupun d radio..we still want paknil....

luah_rasa said...

ala paknil pedulikan apa org nk kater....pada saya,kalu takder tom-tom bak...kita xtau ada bakat-bakat cilik..apalagi anak buah saya peminat setia, kalu pasal AF lak, paknil bayangkan ayah n mak saya yg umur 70 an lebih sukakan paknil...paknil patut bangga n pedulikan diorg nk kata.....pd saya rancangan raya berlambak muka paknil pasal dia ulang2 rancangan tu jer....pedulikan mereka yg jeolous~!!! tabahkan hati~!!! pedulikan mereka~!!

dzihnie said...

Salam Paknil...Pertahankan dgn apa yg Paknil buat skrng ,biasalah susah utk memuaskan hati semua pihak...mungkin dlm tom-tom bak tu nampak kanak2 lebih agresif menggayakan tarian/nyanyian yg agak rancak tapi bila tiba part yg lain ok aje..tak apelah Paknil ini semua asam garam kehidupan , sekiranya pihak Astro berpuashati dgn kerja Paknil saya rasa tak menjadi masalah..teruskan spt biasa..panjatkan doa kepadaNya.

KnowLee said...

Muka paknil banyak sgt kat TV? Saya rasa takde la banyak sgt. Banyak lagi muka hero sorang tu. Daripada dulu sampai skarang muka dia.

Paknil, bila nak start Macam-macam Aznil musim baru?

azlin hashim said...

Siapa kata TTB tak mendidik? sy tak pernah pun rasa mcm tu bila adik2 atau anak2 sedara sy tgk.. lg nak suruh d'org tgk ada lah. Sy yg dah besar pnjg nie pun tumpang sekali. Adik sy mcm2 citer kat Astro tu di tgknya. Anak2 ku lah, TTB lah, GBS, Hikayat Putera Syazlan. UPSR dia last year 5A gak. Tak terganggu pun..

Ramai jgk adik2 dr TTB yg dah dicungkil bakatnya kan Paknil.. mcm Hadziq,tu bdk2 yg kat dlm GBS tu pun dr TTB kan paknil.. Ok lah tu.

Bg sy Hiburan tu pntg utk bukakan minda dia.. Dan sy percaya, zaman kanak2 paknil yg didedahkan dgn hiburan jugak lah yg menjadikan PAKNIL hari ni kan..

So, pd sesiapa yg sentiasa memndang sesuatu perkara tu dr sudut negatif shj, tlg buka mata..

TAK PERNAH sekalipun sy sekeluarga muak tgk muka PAKNIL kat TV.. Pedulilah apa org nak ckp.. jgn disebabkan kata2 sinis org luar membuatkan kita give-up PAKNIL.

PAKNIL is the Best Forever & Ever..
PAKNIL tidak akan ada pengganti even 10 thun lg.

tootsie said...

byk or tak byk pak nil kat tv, saya tetap suka tgk pak nil!!!!

so keep up the good work pak nil!!

x

Lia soul speakioss said...

bio kan mereka gan labu2 nye... u are the bes!!! pak nil!!! ari2 nengok muka pak nil pon takpe..

@cu SaYaNg said...

kita baru je baca dlm Berita Harian nie..terkezut gak.tapi bak kata LUAH_RASA, peduli kan je apa org kata...kita tak dapat nak puas kan ati semua org.lagi pun dr Tom Tom Bak byk bakat terpendam yg boleh ditonjolkan...

don't worry Pak Nil..kami sentiasa menyokong Pak Nil...

Aini Razali@ Ainor said...

saya baru je pasang ASTRO kat umah dan banyak2 program yang saya suka ialah semestinya MMA! walaupun selalu diulang tayang tapi saya tetap gelak sakan sampai sakit perut. release tension tau!
terima ajelah segala kritikan ngan hati terbuka dan pedulikan kata2 orang janji kita yakin atas segala tindakan yang kita lakukan. selagi nama manusia kita memang takkan terlepas dari sebarang kesilapan... jangan mudah mengalah yer pak nil...

αєяιηιѕнα said...

helloo!

mana muak tengok wajah pakNil! best per!? ehehe.. pada saya, lihat wajah pakNil lebih best! kalau wajah PakNil berulangan di TV, ada channel lain bleh tonton apa. bukan kah ada 1 channel jer. kalau diorang muak tengok wajah PakNil, tukar jer channel! senang kan?

yang tentang AF, agaknya PakNil jadi host lebih gerek! tengok AF tiba-tiba tukar host, mcm, sedih plak. sudah 5 tahun PakNil jadi host AF, peminat lebih gemar host AF PakNil kott.. saya tonton AF bukan untuk undi pun.. saya nak tengok PakNil jer..

pada saya, ulangan MMA & TTB best! ulang pun ulang lah! saya tak peduli, saya tonton jer! pada saya, reality show yang lain boring! membosankan! reakity show yang PakNil host lebih best!

saya nak kata sesuatu bleh tak?
PakNil dari dulu tak berubah. dari dulu hingga sekrng rupa muda.. keep it on!

take cares PakNil!
harap-harap rupa sama jer xDD

salam syg dari;
Aerinisha xDD

Ir.rIZZ IrHAmy said...

alah pak nil abaikan je kata2 dorg tu jeless je.anyway klau paknil jd pgacara af blik syla org pling hpi.yeaaaaaaaaaaa!;p

echah_syed said...

paknil best aper.. :)

anak-anak combi siap takmo gi jejln weekend sbb nak tgk tom-tom bak..combi pun 2x5 ekeke :p

go go paknil !

ILA said...

Saya lebih 'LEGA' bila melihat anak2 menonton rancangan Tom2 Bak yg sesuai di tonton bersama kluarga.Bila tang ni ,huby dgn sukarela akan duk sama2:D

Juana Intan said...

salam pak nil..
tak kisah la orang nak cakap apapun, tp bagi saya pak nil da best,malatops!!.hheeee.

Tak sabar nak tunggu pak nil dalam AF balik..

Semuga pak nil akan terus suksess ya..keep up a good work,bro!

Hertina said...

PANAS! PANAS! PANAS!
-BETUL KE TOM TOM BAK TAK MENDIDIK?
(Siapa kata TTB tak mendidik ? Jgn kan kanak2 org dewasa pun turut terdidik mempelajari karakter kanak2.)

-BETUL KE AZNIL AKAN KEMBALI KE AF7?
(Kalau betul apa salah nyer dah peminat nak kan Pak Nil so Ac kena lah bersikap professional....AC pown sebenarnya ok juga.)

-BETUL KE ORNG MUAK TENGOK WAJAH AZNIL YANBG BERLAMBAK DI TV MUSIM HARI RAYA NI?
(Hanya mereka2 yang punya perasaan hasad dengki jer yg tak nak tgok muka Pak Nil....boh layan.)

-BETUL KE AZNIL ANGIN DENGAN KRITIKAN DI FORUM INTERNET?
(Setahu saya Pak Nil nih professional org nyer so takde mana nye kritikan tu....Persetan kan mereka...Jadikan kritikan tu sebagai komen yang membina & memantapkan kerjaya Pak Nil lagi k)

Cik_Iza said...

daripada tengok cite2 lain..
yg tk abis2 gado.. dendam..
balas dendam.. cinta.. cerai..
bisnes..

baikla layan MMA ngan TTB..
tk memeningkan pale..
tak menyakitkan hati..
tk mendtgkan stress..

leh release tensen lg..

gud job pak nil

filanastasia said...

pak nil : jgn dgr sgt kata-kata mereka tuh.. ok ok.. dgr boleh, tp buat selamba sudah..

nope.. tak pernah bohsan.. anak² sedara mesti tunggu pak nil setiap ahad nak nengok tom-tom bak.. even ulangan pun diaorang nengok jugak.. suka benar mereka..

pst.. teruskan perjuanganmu pak nil.. caiyok caiyok...

grunge boy said...

sapa ckp tom tom bak mcm tu mmg otak x berkembang la...rancangan tu best sgt bleh cungkil bakat anak2 kecil dan bleh hiburkan bdk2 kat umah yg menonton..

PAK NIL TOLONG JD PENGACARA AF7......
KAMI X MAU ORG LAIN...JD X MENARIK...NAK TENGOK X DE MOOD...

pak nil mmg bagus dlm bidang seni jd x heran la kalo tiap ari muka pak nil...tv nk tingktkan rating ....apa pun kami peminat mmg suka sgt....

~aianna~ said...

pak niL...dnt be upset..dorg 2 sj dgki xle tgk org lebih..wlupn ada segolongan yg dgki spt mereka,pak nil kna tahu..ribuan/jutaan lg peminat pak nil ada utk mnghrgai bakat pak nil n xjemu2 mnyokong stiap ape yg pak nil laku kan k!cheer up pak nil!!we luv pak nil!!tiada ungkapan jemu utk aznil hj nawawi~!

ila said...

salam Abg Aznil...

sabar byk2 dan ingat Allah sentiasa bersama Abg Aznil.Itu jer yg mampu saya cakap sebagai peminat.Manusia memang dianugerahkan akal oleh Yang Maha Esa.Tapi tak ramai yg guna utk kebaikan.Org lbh suka fikir negatif maka tertutuplah fikiran mereka yg positif.

TAK CUKUP!TAK CUKUP!TAK CUKUP!
Abg Aznil,mana MMA RAYA 2008?? Satu jer program raya Abg Aznil thn ni,GLAMOR RAYA.Tak puas tengok Abg Aznil.Saya tertunggu-tunggu MMA RAYA dr mlm raya lagi,rupa2nya takde....hampa sangat2.Tahun depan janji Abg Aznil buat ok.
APA?? Org lain bosan tengok Abg Aznil musim raya ni? Ada saya kisah?? Kami peminat Abg Aznil tak puas tau.

Abang Aznil jgn kisah kat org2 yg komen bosan tu tau.Diaorang bukan peminat Abg Aznil pun.Fikirkan kami peminat2 jer.Buat lagi banyak program baru untuk peminat2 Abg Aznil.

ok,salam sayang....
ila,kuala lipis

~fiNdinG a VoiCe~ said...

Ape plak...I've always love unc aznil's lively action in front of d camera..it's always fun, fun and fun! it suits d family show somehow! nevertheless, im a bit sorry that 'anak-anakku' is no longer in m.m.a...d ana-anakku version at ceria is just a separated part from d previous m.m.a show...how sad..

anyway..i love you! keep up d good work in makin ppl smile! dun bother wat people say! you are already 'd bomb'

kudos for you mista!!!

♥♥ ms. qeela said...
This comment has been removed by the author.
♥♥ ms. qeela said...

let them say wat they wanna say... its us, ur fans yg decide sume kan? dorg nk tgk ke, tanak tgk ke, dorg punye pasal.. :D

sniffa93_aznil4eva said...

hye uncle.
bout tom2bak niyh.. ifa slalu gak denga org kate xbape nak sesuai kot..mgkin tu sme pendapat msg2 la kan.. coz sumtime org think negative psl bdk2 menari2 niyh.. tp bg ifa xkowt..coz dorunk tu juz adk2 jek..lgpown dr program ni lah kite leh tgk bkt dorunk owh...

eh.kalo uncle xklua kat tv..ifa rase mesti seme org akan kate..'idop xkan CERIA N HEPPI bile xpat tgk telatah uncle kat tv' kan3..
=))

emm AF akan lebey idop if uncle yg jd pengacara owh!

papepown uncle..kiteorg kat cni seme akn support uncle keyh!


jgn lupe epi n smile alwayz!^_^

edzlin007 said...

rasanya saya dah tinggal komen di sini tadi. takpela, apepun good luck for ur future paknil

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...

Huh,panas betul topik2 tu sey...
Suzy pun ader terbace cerita2 sedemikian...

>>>TOM TOM BAK<<<
Bagi Suzy TTB is fun enough & rancangan tu ader jugak menidik kanak2...
Masa segmen "JOM BORAK" tu Suzy tengok ader jugak menidik kanak2...
Abg Aznil selaku pengacaranye menunjuk ajar kanak2 tersebut supaya menyebut/berfikir & bercakap meluahkan ape yang terlintas difikiran mereka...
Walaupun Suzy tak dapat nak tengok rancangan tersebut selalu (oleh kerna Suzy di S'pura),tapi ianye sedikit sebanyak menghiburkan Suzy...
Kalau kite yang besar2 ni jer dah boleh terhibur,ape lagi kanak2 diluar sana?
Ianya mengcungkil bakat2 yang terpendam oleh kanak2...
Setakat ni tak banyak rancangan2 yang seperti tu...

>>>AF7<<<
Tentang AF7 pulak,memang tidak dinafikan Suzy cukup terhibur dengan AF-AF yang sebelum ni...
Tambah2 lagi dicampurkan dengan lawak jenaka Abg Aznil sepanjang konsert tu berlangsung,memang best sangat2...
Suzy pun berharap agar Abg Aznil dapat teruskan menjadi pengacara bagi AF-AF akan datang...

>>>RANCANGAN RAYA ABG AZNIL<<<
Memang banyak kat astro,tapi 1 pun Suzy tak dapat nak tengok sey...
Ape nak buat?kat sini tk dapat astro...huhuhu
Suzy rase rugi sangat2 tak dapat nak tengok rancangan2 tersebut...
Jangan cakap rancangan raya jer Abg Aznil banyak kat astro,rancangan hari2 biasa pun Abg Aznil banyak kan...hehehe
Best2,Suzy suke sangat2...
Rugi sangat2 rasenye kalau ketinggalan walaupun 1 rancangan Abg Aznil tau...
Sekurang2nye dapat jugak Suzy lepaskan rase rindu Suzy pade Abg Aznil bile tengok rancangan2 Abg Aznil...
Dalah tak dapat menyaksikannye live macam rancangan TTB,MMA & JLL...huhuhu
Tengok kat tv pun jadilah bile Suzy ader kat umah nenek...hehehe

>>>ABG AZNIL ANGIN DENGAN KRITIKAN<<<
Hehehe,kalau bab ni Suzy memang tak tau menau langsung...
Tapi kalau betul pun Abg Aznil macam tu,Suzy rase memang patut pun sey...
Yelah,Abg Aznil pun ader hati & perasaan kan...
Kadang2 kritikan terlalu panas...
Suzy pun ader terbace/terdengar jugak...
But i don't care what others gonna say about u,to me u're still the best of all!
Suzy harap Abg Aznil banyak2lah bersabar diatas ape yang berlaku diluar sana...
Walau ape pun yang terjadi,u're always in my heart!
Suzy & the rest will continue supporting u Abg Aznil...
Please don't ever give up juz because of people's critics...

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

black_canary said...

Setiap manusia mempunyai pendapat yg tersendiri...
tepuk dada tanya selera..apa yg kita mahu dan cari...
setiap satu ada pro and kon...
But to me, u are still the best..

aety said...

assalamualaikum..
x kisahlah Paknil apa yang diorang nak cakap. Org klau dh P.H.D memang akan cakap macam tu. Pada saya, itu semua rezeki Paknil. U have your own style.

luv u Paknil

Aety, Hulu Langat

puteri_jelita said...

ya ke? i x busan pun lg suka ada la...hidup paknil..hehehe i tetap setia menonton program2 paknil. chayo...

azlin hashim said...

Ala Paknil, d'org2 yg cakap tu sebenarnya jeles tu PAknil, sbb muka depa tak dpt masuk TV kan.

Jgn amik pusing, fikirkan ni je Paknil.. 2,3 org jek yg tak suka... tp kami yg beribu-ribu lg kat luar nie tetap menyokong PAKNIL tau.

cintalaila said...

ala paknil pedulikan apa org nk katAr....pada saya,kalu takder tom-tom bak...kita xtau ada bakat-bakat cilik..apalagi anak buah saya peminat setia, kalu pasal AF lak, paknil bayangkan ayah n mak mertua saya yg berumur lebih sukakan paknil...paknil patut bangga n pedulikan diorg nk kata.....pd saya rancangan raya berlambak muka paknil pasal dia ulang2 rancangan tu jer....pedulikan mereka yg jeolous~!!! tabahkan hati~!!! pedulikan mereka~!!

YuS~N3 said...

Walau apa pun orang kata..Pak Nil tetap BEST!

arejue said...

Salam Abg Aznil,
Sajer nak bagitau....saya baca blog abg Aznil tau...

-eni- said...

alaa... pedulikan ape je dorang cakap...
janji pak nil sentiase d best!!!!

bOnda said...

pada pendapat saya, TTB is a good channel in terms of mengcungkil bakat-bakat baru dan mendedahkan anak-anak especially sikap yakin diri dan tak malu untuk give their own opinion. even my kid pun suka tengok TTB cuma ada la satu dua segment yang agak kurang senang dalam TTB ni..

saya mohon izin ye untuk sampaikan komen rakan-rakan saya..paknil ni cam tau-tau jer kawan-kawan saya duk bincang pasal TTB semalam masa kursus (weee..ker saya yang tak baca paper?hahaha..)..terlebih dahulu sekali lagi maafkan saya ye (plus..kuarga MIL is very the warak one..)just to share this opinions..

iaitu dalam segment 'ada bakat ke?'..sometimes kami ni kaum ibu agak kurang senang bila part anak-anak yang agak 'cekci'..dancing is ok but bila anak-anak (girls) berpakaian cekci, seolah-olah memberi gambaran pada kebebasan..kita yang tinggal di kotaraya ni maybe beranggapan it is quite ok lagi tapi pada masyarakat luar bandar..apa pulak tanggapan mereka kan? memang la parents diorang pun tak kesah anak diorang macam tu tapi agak kurang manis la pada pandangan masyarakat kita..bukan nak suruh dorang pakai tudung litup and berjoget tapi kena la sesuai dan berpada..

saya pun agak panas telinga bila dengar ada yang cakap: 'kecik-kecik dah ajar pakai seksi camni, macamana la dah besar esok..' dan ada juga yang kata, 'aznil ni macam galakkan jer budak-budak tue..diakan 'duta' anak-anak, takkan tak tapis..' (wah! ni bukan tahap panas telinga dah..ni dah terbakar dah ni!huhuhu..)..eh eh, paknil ker yang tapis? bukan penerbit? *wink!*

sekali lagi, saya hanya menyampaikan pandangan kaum-kaum ibu ye..ikhlas nie..demi kebaikan masa depa kita bersama..

saya pun kalau boleh nak hantar anak saya untuk uji bakat TTB bila dia dah besar nanti..skrg ni baru 2thn lebih..;p sangat suka Okk kat paknil..ada aje idea paknil nak kenakan budak-budak tue..hehehe..CERIA bertambah ceria kalo ada paknil!!!

ok, ituw ajer..dah gaya macam karang esei la plak..*wink!*

eJAI said...

Assalamualaikum paknil..
Bagi saya, TTB itu memang menarik dan cukup terhibur bagi kita apabila menontonnya. Cuma bagi saya, kadangkala terdapat nyanyian dan tarian daripada kanak-kanak dengan aksi yang menyerupai aksi menghairahkan.Saya kata MENYERUPAI. Sesekali saya menontonnya bersama kanak-kanak kecil saya jadi malu apabila mereka pun turut sama melihat aksi tersebut walaupun umur mereka sebaya dengan kanak-kanak dalam televisyen tersebut.
Harapan saya semoga TTB terus mengekalkan konsepnya cuma apa yang perlu dibaiki ialah corak penyampaiannya dan etika pakaian dalam rancangan tersebut. Sekurang-kurangnya ia perlulah dikawal agar kanak-kanak yang masih putih bersih "kain"nya tidak terikut-ikut dengan budaya hiburan yang melampau. Memang kita ada pilihan paknil tetapi kita tiada pilihan apabila mereka hanya asyik ingin menonton TTB dan bukannya saluran Oasis. Ketika itulah nanti pepatah 'sudah terhantuk baru terngadah' kena pada kita.
Ini hanyalah pendapat saya semoga kita dalam dunia ini semuanya saling bergembira dan tidak berpecah-belah. Maafkanlah jika ada yang tersinggung.
Terus sukses Paknil!

LayNa HassaN said...

Well....setiap rancangan yang ditayangkan mesti ade yg xminat.. mgkin ade certain part tuh tgk perangai bebudak tuh yg membuat org meluat..Tp TTB mmg tpt utk bdk mencungkit bakat mereka..balik2 tok org besar juk.. ape slahny bg chance kt dorg plak..

Mengenai AF7.. Mmg cara PakNil lebih myeronokkan..mgkin dorg bandingkan kalo PakNil mesti wt camni..Nape AC xwat cam PakNil..ttp org xsedar.. org rmai minta AC menjadi PakNil...bukn AC... itu bezany.. ramai suke tgk keletah PakNil bile kenakan bdk2 AF tuh. Maybe AC ada control sket utk menyakat bdk2 tuh... biase lar stp org lain mengacara ny..

Time Raya byk muke PakNil??? So.. kenapa..salah ker?? Itu maksudnya.. Permintaan bg muka PakNil masih tingi dipasaran..betul x?? ape2 pun rancangan itu semua entertaining bg sy..Jd xde slahny kalo nk smua channel tunjuk muke PakNil..

For PakNil may ur career be more success....Kekalkan awek muda...hu hu...awek muda dengan cara yg betul..bukn botox ok...
hahaha

-layNa-

mebby said...

tanpa pak nil..TV x berseri huhuhuhu...chaiyookkkk pak nil

eiza said...

tak muak...nak lagi ada la...

am™ said...

paknil..

saya xpaham btol...ramai orang ckp saya ni cam paknil..even lecturer pon ckp camtu..n ur my idol pak nil...jgn pdulik owang lain..bukan paknil tutup priuk nasik diorang...

kikin_78 said...

SEMUA ITU TIDAK BENAR SAMA SEKALI!!!! JANGAN DILAYAN SUMER TU...PAK NIL DA BEST!!! PAK NIL NO. 1!!!! LUV U PAK NIL...

wawa said...

-BETUL KE TOM TOM BAK TAK MENDIDIK?
(x mendidik? sy rasa TTB buat sy lebih memahami anak2 sy...dan anak2 lebih petah berkata2 dgn idea yg tak terlintas di fikiran sy sendiri..sy dah dapat lihat bakat2 anak2..TTB rancangan kegemaran anak2 sy..)

-BETUL KE AZNIL AKAN KEMBALI KE AF7?
(Spt yg Pak Nil cakap...AF bukan hak Pak Nil..kalau Pak Nil diberi mandat dan Pak Nil sedia mengambil semula tugas ini, kami penyokong2 Pak Nil tetap sokong Pak Nil..with or without AF, ur still the best.)

-BETUL KE ORNG MUAK TENGOK WAJAH AZNIL YANBG BERLAMBAK DI TV MUSIM HARI RAYA NI?
(Orang jeles yg cakap macam tu...peminat2 Pak Nil x rs muak pun..sebab dah ASTRO ulang siar 1000x..bukan Pak Nil yang buat....)

-BETUL KE AZNIL ANGIN DENGAN KRITIKAN DI FORUM INTERNET?
(Pak Nil hangin? errmmm... tuan punya badan jer yg tau...)

Sofeah. said...

Pak nil..
pak nil mmang hbat dowh..
i fmily sy smua mnat pak nil..
pak nil hbat..
i love pak nil..
ehehehe..

mr chenta said...

salam...ello abang aznil...hehe..teruskan rancangan2 abang aznil..jgn peduli orang2 yang muak tu...pedulikan kita yang meminati abang aznil..teruskan lagi macam2 aznil..bewsh =)

oto said...

salam pak nil..

eh,betul la pak nil.. saya betul2 muak!! muak tahap gaban nih!! muak dgn perangai manusia yg tk habis2 dengki dgn kejayaan manusia lain.. apa la nk jadik..

sukahati pihak tv la nk tayang muka sape pun..dh tk suka tk usah la nk tgk.. tgk la channel 201 ke..701 ke..confirm tkde muka pak nil..

sape kata TTB tk mendidik.. mendidik gak tau..mendidik minda anak2 utk jadi lebih ceria,terbuka dan boleh berfikir..contohnye segmen Jom Borak tu..anak saya pun sibuk2 tolong jwbkan kalo pak nil tnya soalan2 kt budak2 tu..tk ke mendidik namanye tu..kecoh la mereka yg hasad dengki nie..

pak nil kembali ke AF7? Tabik spring utk pak nil! saya suka sgt kalo itu menjadi kenyataan..tapi utk mereka yg hasad dengki tu jgn lak jeles dgn pak nil ek..dah rezeki pak nil..

pak nil cpt naik hangin? biasa la manusia.. semua ada hangin tersendiri..tapi setakat ni takde lak kes pak nil keluar masuk mahkamah saman tu saman ni kan? ke-professional-an pak nil patut dicontohi.. kerja tetap kerja..walau angin tetap angin...betul tak pak nil? tk yah layan la benda2 'sakit' mcm tu pak nil..jgn pandang belakang pak nil! pandang ke depan baru ada kemajuan........

GOOD LUCK PAK NIL!!

ixora said...

tak pernah jemu ngn paknil...go bro...

ameenn..

dakk3cik said...

hye,me again..pasal yg org da bosan o pe2 yg org ckp 2,just ignore je la pak nil..kalau tom tom bak x de msti adik sy nangis..bcoz they love the show so much! so just keep it up pe yg pak nil wat skang k...pe yg sy tau sy suke tgk pak nil dlm tv..

NieRadiNa said...

pak nil..ada org cuba nak jatuhkan paknil la ni...biasala paknil...dngki mendengki ni...

diorg nak dngki wat per..paknil kndalikan smua rncangan dengan baik dan mnghiburkan...bkan cam ssetengah tu yg tah pape tah mngendalikan rncangan..mmbuatkan pnonton nk mgalihkan ke rncangan stesyen tv lain....

pastu nak salahkan org lak...

Nisa said...

soalan2 ni akan sy jwb sendiri walaupun sy ni 11 tahun sy tau segalanya tentang dua hiburan:

~ NO!

~ tak tau

~ NO!

~NOOOOOOO!!!!

~NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!1


semuanya no! uncle aznil tak mcm tu, org muak? biar btol! no way, uncle aznil bagaikan permata di kaca tv!

AIDIL FIQH said...

Biasalah tu Pak Nil, bila nama dah naik, rancangan diminati ramai mcm2lah org nak kutuk. Bagi saya itu tak perlu nak dirisaukan, apa yang penting rancangan TV yang Pak Nil buat diminati ramai.

Mcm rancangan tom2 bak tu, biarpun rancangan tu dikhususkan untuk kanak2, saya pun yang dah berumur 30++ ni pun berminat juga nak tengok rancangan tu, kerana apa ia selain dari memberikan kebesan untuk kanak2 mencongkel bakat mereka juga membolehkan mereka untuk meluahkan buah fikiran mereka. Tak de salahnya kita memberikan sedikit ruang kepada kanak2 tersebut untuk melakukan kebebasan asalakan ianya tidak keluar dari batasan. Sekurangnya mereka (Kanak2 tersebut) akan merasa apa yang mereka lakukan itu dihargai dan diambil peduli.

Untuk kembali ke AF7, itu adalah hak dan keputusan Pak Nil secara peribadi. Kerana orang lain tidak perlu untuk mempertiakikannya. Terpulanglah kepada Pak Nil yang baut keputusan mengenainya. Bagi saya, saya tetap menyokong samada Pak Nil ingin kemabli jadi pengacara AF7 ataupun tidak.

Mengenai dengan rancangan raya Pak Nil yang berlambak dTV, itu bagi saya tidak mebosankan, kerana setiap satu rancangan mempunyai daya kreativiti Pak Nil yang tersendiri mengikut rancangan yang diHoskan. Yang penting semuanya best2 dan tidak membosankan. Jika rancangan Pak Nil membosankan sudah tentu tidak banyak yang ingin melihat rancangan tersebut. Apa pun setiap rtancangan mempunyai daya persembahan Pak Nil yang tersendiri mengikut slot rancangan yang diHoskan oleh Pak Nil, yang sebenarnya satu yang suka tentang setiap rancangan yang Pak Nil Hoskan adalah Pak Nil tahu bagaimana untuk menjadikan rancangannya diminati, sebab itulah jika kita lihat setiap rancangan yang Pak Nil hoskan mempunyai gaya tersendiri dan kerana itulah juga ianya tidak membosankan penonton yang melihatnya, dari kanak2 sehinggalah orang tua, semuanya tertarik dgn cara Pak Nil mengacarakan rancanganya. Lihat saja rancangan MMA, bertapa kreatifnya rancangan tersebut, yang boleh menarik semua golongan dr kanak2 sehinggalah orang tua, dengan gaya yang spontan. Saya lihat belum pernah satu pengacara pun yang mampu buat bagaimana Pak Nil buat.

Buat Pak Nil, saya berharap Pak Nil tak kan mudah 'give up' dan kalah dengan segala apa pun comment yang tidak sihat ini. Saya fikir Pak Nil lebih faham dalam kehidupan sebagai seorang celebriti ini, yang mana tidak lebih dari kritikan, gossip malah juga tohmahan. Apa yang pastinya semua ini adalah dugaan kepada Pak Nil dalam menuju kearah kejayaan. Saya juga pasti Pak Nil lebih tahu dengan apa pun yang pak Nil rancangkan. Kita sama2 beringat bahawa kehidupan ini tidak lepas dari berbagai dugaan, jika kita lemah kita akan terus gagal dan jika kuat dan tabah kita akan dapat mencapai apa yang kita impikan.

Saya doakan semoga pak Nil akan terus kuat dan insyaAllah saya dan yang lain akan terus menyokong carrier Pak Nil. Hidup Pak Nil.....!

From :
UNCU 277
Brunei.

waty said...

assalamualaikum...wah..antara berpuluh2 komentar...entah kan terbaca comment saya nie ke tak. saya terpanggil untuk mencoret comment di laman yang begitu dalam seninya...pak nil merupakan contoh anak seni yang bagi saya mendaki anak tangga selangkah demi selangkah...dan kini hampir dipuncak jaya...dugaan, cabaran, tamparan dunia yang hebat..ada kalanya dapat ditangkis..ada kalanya terkena tempias....tapi itulah resam kehidupan manusia...mungkin ujian ini hanya segelintir insan yang boleh memahami jiwa pak nil...permintaan saya sebagai peminat yang mungkin tak layak dipanggil fanatik..tetapi boleh juga dikatakan memuja kehebatan pak nil tampil dengan gaya tersendiri membuatkan saya bangga bahawa anak Malaysia seperti pak nil mampu menjadikan hari2 kami ceria...kira tidak keberatan..apakah pak nil sudi kiranya suatu hari kelak...menerbitkan buku..biografiku aznil...untuk kenangan peminat...semoga panjang umur dan berjaya...

~*sofiah shahuddin*~ said...

paknil! we want u! we want u back as af host! we (esp me) don't want ac! personally, i started to watch af because of u. u go man!

Mak Su said...

pak nil, saya tumpang lalu-lalang kat sini ek

tekelit.nyibun said...

tak kisahlah apa org ckp,paknil. masing2 punyer rezeki...yg penting kiter ikhlas ngan keje kiter..kan. kan... :)

Bella_allia said...

LOVE PAK NIL...SUKA TENGOK ABG AZNIL BUAT SHOW...LOVE IT

rosesrosz said...

..Pak Nil, ape2 pon sy tetap suke TomTom Bak! bia ape org kate pon. Harap Pak Nil terus maju! Amin.

Eiba said...

Pak nil oh pak nil..awat muka pak nil cute mute...cam tak caya kalau umur hampir jejak 50 tahun..(iyer kerss)

Pak nil ader bakat semulajadi yg menghiburkan..so teruskan perjuangan mu..

Psssttt rahsia awet muda apa?? Byk kn ketawa ker???

Atikah HM said...

abg aznil~ no matter what, i will always love and support you!

all the best ya! keep up your fantastic job! :))))))

eza said...

hahahaha.... pedulikan dengan kata2 mereka pak NIL yang penting pak NIL BEST.... semoga muka pak NIL akan terus d' kaca2 TV wuak wuak wuak love u...........

warisan melayu sejagat said...

mana de boring..pak nil sentiasa menceriakan...muahxxxxxxxxxx

the point said...

paknil!!!
sayer nak sangat paknil kembali ke af7!!!

norainiammran said...

Salam.. Pak Nil..Kalau pada saya lah, segmen yang budak kecik dok menari menari menyanyi tu memang lah tidak berapa sesuai bagi kita yang beragama Islam ni untuk mendidik anak.. Tapi, segmen yang lain-lain tu tak de hal laaa.. Ok aje pada saya. Sebagai ibu bapa dan penonton, kita berhak untuk memilih mana rancangan yang sesuai dan sebaliknya. Semua itu atas kita sebenarnya...

Teruskan berbakti dan mneyumbang kepada masyarakat dengan cara mu yang tersendiri Pak Nil!!!!