Tuesday, October 28, 2008

SABAH NEGERI DI BAWAH BAYU (PART1)


Pada 17, 18 dan 19 Oktober yang lalu, Paknil berkesempatan memenuhi persembahan 1 jam di Rumah Terbuka Gemilang Mirza di Papar Sabah. Perjalanan dari KK ke Papar tak lah lama dalam 20 minit jew.
Terima kasih kepada semua penyokong Paknil di Papar. Selesai persembahan di Papar, Paknil dibawa untuk bermalam di resort di sebuah pulau di persisiran pantai Sabah. Nama pulau tu…Pulau Borneo Dinawan. Cantik tul pulau ni.
Nanti Paknil akan ceritakan pasal pulau tu tapi sebelum ke pulau tu, kami terpaksa menunggu bot yang akan membawa kami ke pulau tu.
Sementara menunggu bot di jeti Sutera Harbour, Paknil sempat bergambar di jeti bot2 mewah di situ. Adoi….kalau lah Paknil ada satu bot besar yang boleh bawak Paknil keliling dunia macam yang ada kat sini kan besh….erm…..gigit jari je lah.
Pemandangan menjelang matahari terbenam pun cantik! Bila bot sampai Paknil dengan orang2 kuat Paknil meredah laut selama 20 minit dengan bot laju. Kami siap meredah hujan jugak! Nanti Paknil akan download gambar Paknil kat pulau tu eh. Mesti kowrang suka & mesti nak gak pergi situ! Daaaaaa!

22 comments:

cinderellawin said...

wahhh...saya yg org sabah ni pon, tak sampai lagi ke jeti sutra harbour nie.. ehehe

Lina Chan said...

bestnya vacation ke sabah..

kalu paknil free, ble la pigi karambunai.. dulu sy dok sabah, tinggal dkt dgn karambunai..

ingat lg time sy nak pigi sana.. on d way terserempak ngan azwan ali, dato siti, rita rudaini n syafinaz buat pergambaran cit cat azwan x lama dulu..

:)

sabah, negeri di bawa by u..

dzihnie said...

salam paknil....tengok gambaar yg paknil ambil tu teruja sangat nak kesitu...memang cantik dan kalau paknil buat poskad sendiri guna gambar tu ok juga...apapun paknil saya juga akan k/kinabalu pd 6 nov ni...mesti saya akan ke jeti sutra harbour tu ,,

edzlin007 said...

salam paknil.

first time dgr pasal pulau ni. akan ku pergi nanti. ye...update lg pics paknil d pulau tu. nak juga tengok tempat nya macam mana

maz said...

Wah Pak Nil cantiknya tempat tu, itu baru sikit pak nil tunjuk belum tgk susana resort dia lagi tu. Apa kata Pak Nil buat satu perjumpaan untuk perminat2 Pak Nil aje Bercuti bersama peminat hehehehe.......

NieRadiNa said...

paknil lpas paknil gi pejabat pos tuh paknil gi sabah kew...baju sama jer...he..he...baju raya tu kot...


yup ..paknil nati download pic tuh..nak tgok..

rizz said...

cntiknya sabahh

rahmahnasri said...

aik ngape baju same je kat pejabat pos dan sabah tu....

nacha said...

cayalah.. paknil naik bot pakai baju melayu & bersamping ke or just utk posing je?

sy x pernah gi pulau tu tapi sy pernah stay kat hotel Sutera Harbour tu. mmg cantik view kat marina Sutera Harbour. nak2 bila tgk sunset... so romantic

Dang Ijah said...

Askum Abg Aznil... Sy org Papar bah hehe... Nmpaknya bkn rezeki sy nk tgk Abg hari 2 (18.10.2008) kat dewan. Kami ingtkan Abg Aznil akan dtg pd waktu mlmnya semasa konsert Gemilang Mirza Muzik Fm bersama Gemilang Mirza... Anyway kalau ada rezeki Abg dtg cni lagi ek... Teringin sgt nk tgk dr dekat...

Pulau Borneo Dinawan 2 mgkn dah lama ada kat Sabah nie, tp baru dikomersialkan kot... Ay pn pum pg lagi hehe...

1 lg, perjalanan dr Papar ke KK adalah 45 minit hingga 1 jam (terus ke pusat bandar-Centre Point)...

JR said...

cantek nye pics 2nd last tuh. Mcm poskad pun ada, macam sampul duit raya pun ada..

azlin hashim said...

NApa pakai baju sama.. hehe.. PAknil naik bot pakai baju melayu, cam pelik jek...

kak dzihnie nak ke kk 6 nov ni?

PAKNIL, 6 Nov nie birthday paknil kan... HAppy Birthday ek PAKNIL. sy nak jd org pertama Wish nih..
SEmoga PAknil pjg Umur & Murah Rezeki.. Slmt Pergi & balik dr menunaikan HAji.. Amin.. Love U PAKNIL..

me,myself and i said...

hi pak nil..sya pn org sabah, patutnya nak ke beringgis beach resort hari yg u all sampai tapi tak dapat nak pegi..anyway ..happy birthday in advance..actually birthday kita sama la 6th Nov...cheers

Aizad Adenan said...

baju macam sama kat pos office tu je? hehehe

faRah said...

wah cntiknyer tmpt yg paknil peg nie tp btmbh cntik tgk paknil pkai bju mlayu tu bseri2 jer...wpun baju yg same..hehehe..

fuziana said...

salam paknil...


wahhh cantik btl view kat sini....

VanLy said...

PakNil.......MemanG SaBah CanTik....Im AgREE WiTh U....Bcoz IM Sabahan Too...Hehehe...

gurl ; lia said...

wah lawanye sabah
(^_^)

Mieza said...

wah suka org sabah ni paknil dtg....

mudanya nmpk paknil pki bj melayu nih...cam budak belasan thn...:p

littleunguviolet said...

hai pak nil..sya nurul..asal dri phg tp skrg blaja kat gombak..em,juz nak share ngn pak nil..kita lhir pd hari n buln yg sma tp thun je laen..=p..6nov..sy thun 86 tp pak nil hun 62..so,kita share besday yg sma..n lg stu,umur pak nil sma ngn ayh sya..dat's y sy rs sy dkt sgt ngn pak nil wlupun kita x sling mngenali..teringin jumpa pak nil n smbut hri lahir sma2 tp sy tau impian sy tu xkn tjdi kn?ok la pak nil..bepi besday..n gud lux...ape2 pun klu pak nil nak view sy,pak nil tgk la frnster sy..afiqaz611@yahoo.com..n bley send emel gak..bye2..

akimsensei said...

lorr paknil, nape baju raya xtukar? lepas berkunjung ke pejabat pos kt dayabumi tu, terus terbang ke sabah bah ke? :)

cik boneca chanteq said...

hensemnya berbaju melayu..
lelaki melayu terakhir gituh..:p