Tuesday, October 7, 2008

PAKNIL JADI PENYU!!!!

Sempat tak menonton TEENAGE MUTANT NINJA TURTLE (TMNT) versi alih bahasa melayu di StarMovies 28 Oktober lalu tak? Kalau ikutkan, ini kali kedua Paknil terlibat dengan projek camni. Mula-mula dulu dalam filem ROBOT.
Kali ni Paknil berlakun sebagai Raphael, bersama Mawi sebagai Leonardo, Kieran sebagai Donatello dan Nabil sebagai Michelangelo. Ok lah jugak pengalaman pinjamkan suara ni. Yang mencabar bila nak sesuaikan gerak bibir penyu tu. Yelah, diorang cakap orang putih dan bila masuk bunyi perkataaan melayu, gerak bibir jadi lain. Tapi semuanya BERES!
Ni Paknil nak share gambar masa pelancaran TMNT di Le Meridean Hotel bulan puasa ari tuh. Paknil tau dah terlewat tapi, gambar2 ni tak kuar paper lagi. Itu yang beshnyer Blog ni kan….Paknil selitkan gambar2 eksklusif buat semua. Ini gambar peribadi tau….jadi harap sangat takde yang gunakan untuk tujuan lain pulak.
Sempat jugak Paknil berkenalan dengan Nicholas Saputra yang sebelum ni Paknil kenal melalui filem dan majalah jew. Ok gak budak nih…tak sombong walaupun Paknil pernah dengar orang cakap dia ni kekwat. Betul kata orang tua2, TAK KENAL MAKA TAK CINTA!

18 comments:

azah said...

selamat hari raya pak nil...jadi ninja turtle la pulak pak nil ni..tema merah dan orange ke thn ni..tukarla baju tu pak nil..colour beige ke..tentu menarik

enn aii said...

slamat hari rayo pak nil..
hehheehe~

wealthsurfing said...

Selamat Hari Raya pak penyu!!

http://streamyxzone.blogspot.com
http://wealthsurfing.blogspot.com
http://kekotak-katik.blogspot.com

kyuzo uehara said...

wah.. pakai baju pun ikut kaler penyu masing2 ek.. best2 TMNT.. mmg saya tunggu dpn tv.. teringat zaman kanak2 suka sangat tgk katun ni.. cowabunga!

rasa pelik pulak bila pak nil jadik seekor penyu yg ego mcm tu.. haha.. sbb biasa tgk pak nil mcm perangai michaelangelo kan.. tahniah, pak nil!

HERTINY LAIMAN said...

salam pak nil, nak jadi penyu jugak ke...tapi yang pastinya best layan citer nih..tahniah abang aznil...

edzlin007 said...

salam paknil.

saya suka la suara paknil kali ini dalam TMNT tu. sebab watak raphael tu panas baran, jadi suara paknil pun bertambah macho dengar. hahaha. i like it very much.

Selamat Hari Raya Paknil, Maaf Zahir Batin.

-eni- said...

pak nil jadi penyu...???
mesti tomei kan....

Nad Eusoff said...

byk2 mender..penyu pulak yg paknil jadi..
hiks..melawok sajo

atie said...

pak nil sayer ade di tempat kejadian...tapi tak tau la pak nil perasan ke tak...hiks...
"merah tau pak nil"

azlin hashim said...

paknil, puas dah sy duk belek-belek blog paknil nie, dari atas ke bawah...dr bawah naik ke atas balik, tak ader pun gmbr raya paknil dgn family paknil.. up date la paknil syg oiii...
up date ek, setia menanti nie..

cindataman said...

comelnye la penyu2 sekalian berpakaian matching ngan topeng. hiks.

Paknil! Lebiu!

dr. luv said...

i had watch this movie kat Star Movie versi Bahasa Malaysia.. Sangat menghiburkan! Watak Paknil as Raphel dalam tue ala-ala ego n suke memberontak! Haha kelakar lorh!!~

Tapi kan Paknil watak Paknil dalam tue kan cam suke memberontak so kelakar sket coz Paknil kan slalu nye seorang ceria n happy go-lucky so agak pelik sket la.. Hehe

Lagipun, time tengok TMNT ni teringat plak zaman kecik2 dulu.. ahaks~ Atleast ngan ade-nye cite Teenage Mutant Ninja Turtle nie bleh la mengimbau zaman kanak2. =D

But u n da rest had done a really good job.. Syabas!! Go Go Aznil Hj Nawawi aka Paknil!! Weeeeeeee~

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...

Selamat kembali dari percutian abg aznil...
Suzy tak dapat nak ikuti rancangan tu ler,abg aznil paham2 ler sini memang tak dapat astro...
Huhuhu,tu yang sedih tu...
Bukan TMNT jer suzy tak dapat ikuti,GLAMOR RAYA pun suzy tak dapat nak tengok...
Suzy cume dapat dengar cerita2 tentang TMNT & GLAMOR RAYA tu dari kawan2 jer...
Walau ape pun suzy dapat rasekan mesti best & menjadi abg aznil alihkan suare dalam TMNT tu,hehehe...
All the best abg aznil!
No matter what u do,we're supporting u no matter where we are...Insyallah!

SALAM SAYANG DARI,
SUZYLINA ;)

eiLda epaL said...

hahaha...
mesti kelakar kan tetiBe penyU cakap melaYu...hehehe...

tapi taKper paKnil...spoNgebob pon leh cakap melaYu, ini laGikan TMNT kan...

btw, pakNil dgn dafi dan nicholas saputra tu mcm ada iras adik-beradik lah...hehehe

azlin hashim said...

Best nyer kowrang dpt tgk TMNT tu, tak berkesempatan lah, channel tak der..tp mana lah tahu kan astro pasang kat channel 611 pulak.. Tak buat dlm bentuk CD ke Paknil?

Out Off Topic jap ea:
Paknil nak tanya, ingat lg tak adik-adik yg menari dlm MMA tu, Haikal, Amar.. mesti dah besar kan d'orang..

dzihnie said...

tahniah paknil maju setapak lagi..mana tahu nanti paknil jadi naruto ke detektif conan ke, cos siri penyiasatan tu top jugak ..ok lah untuk kurangkan stress..good luck paknil

NieRadiNa said...

ninja turtle versi melayu....

amallynnss said...

askum uncle.
kan ada gmbr uncle ngan dafi tu kan.
muka uncle ngn dafi tu mcm sama je.
hehe