Monday, September 29, 2008

GLAMOR RAYA…..!!!

Nantikan kemunculan rancangan hiburan GLAMOR RAYA pada
hari raya ke2 pukul 10 pagi di Astro Ria. Memang santai giler la rancangan nih!
Sesiapa saja boleh naik pentas jadi orang glamor menyanyikan lagu raya. Tak ada artis. Yang ada cuma penonton yang datang dengan pakaian dan tatarias glamor sendiri. Bila nombor mereka diundi, jadi mereka naik pentas dan buat persembahan. Kalau sumbang nyanyian mereka, siren akan dibunyikan untuk berhenti.
Macam-macam benda spontan berlaku!
Siapa agaknya yang jadi juara dan bawak balik duit raya RM2,000 (juara), RM1,000 (Naib Juara), RM500 (Tempat ke3), RM500 (Pakaian paling glamor), RM500 (Peserta paling sporting) dan RM500 (Penonton paling happening) eh?
Nak bagi saspens lagi, Paknil tak mau bagi tahu. Kowrang kenalah tonton rancangan ni bila ditayangkan lagi. Lepas tu nanti kasi komen kat sini eh…..
Buat sementara waktu, Paknil umpan dengan gambar nih dulu…..SELAMAt HARi RAYA!!!

41 comments:

lAl said...

alala...ok paknil!!!nnti dh tgk kami komen yer..

d7 said...

pak nil..
nak wish selamat hari raya minal aidil wal faizin..
may u have a blessed eid mubarak with the loved ones..
take care =]

Suzy said...

A'skum abg aznil...

@ last update jugak abg aznil ehh ur blog,rindunyer kat dier...hehehe

Alah,ruginyer suzy tak dapat nak tengok rancangan ni lah abg aznil...
Tahun ni suzy sekeluarge raya kat sini(S'pore) jer,sini manelah dapat astro...huhuhu
Tapi walau ape pun abg aznil tetap nampak segak dalam ape2 rancangan sekalipun...

Oklah dikesempatan ini suzy ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun & maaf zahir & juga batin sekirenyer ader terkasar bahase atau tersilap kata sepanjang pengenalan kite,harap2 abg aznil tak simpan di hati ye?
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI BUAT ABG AZNIL SEKELUARGA...

SALAM SYG DARI,
SUZYLINA ;)

kin said...

Aznil in purple... i loike ;D

Salam Lebaran ...
RoseKin @mayadelilah

edzlin007 said...

salam paknil. yg pakai mcm koboi pun ada? haha. tgk pictures je cam dah best. ok, akan kembali tuk komen.

Nad Eusoff said...

cam best meroyan je glamor raya ni..
ni yg nak layan nie..

dzihnie said...

Selamat Hari Raya Fitri Maaf Zahir Batin buat Paknil Sekeluarga..nampak glamour aje semua paserta kalah artis kan..itulah sesekali melaram ape salahnye..pasti saya tunggu siarannya nak tahu gak siapa yang menang...ahh barulah ok baju melayu Paknil warnanya menawan (baju tu ke yang beli kat singapore)....apapun selamat bergembira di hari raya..seronok tahun ni kan beraya ngan anak-anak...salam lebaran

eiLda epaL said...

huhu...
cam best jerk rncangan nie...
biasalaH, aper pon rncgn paKnil takkan miss puNyer...[tgk MMA ulang-ulang pon still leh gelak gilerz lagi..hehehe]...

tapi, tahun nie raya kat kg takde astro...so, tak dpt nak tgk rncgan nie...
ada ulangan tak...?

paKnil,
selamaT hari raya saya ucaPkan khas utk pakNil sekeluarGa...semoga aidilfitRi tahun nie memBawa kemeriahan & keriangaN buat paKnil sekeluaRga...mohOn ampun dan maaf andai ada terkasaR bahasa sewaktu beri coMment dlm bloG paknil...

selamaT makan Ketupat, rendaNg, lemaNg, loNtong, kuiH tat, kuiH raya yang lain, dodol, soto dan MMM [macam-macam menu]...

berhaTi-hati di jalaN raya Juga...

anne said...

Abg Aznil.....ok, nanti mesti tengok programme ni!

p/s - kesiannya suara u serak hari ni. take care, minum air banyak2 berbuka karang...nanti tak best la beraya takde suara!

Selamat Hari Raya.

ma zn enterprise said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin

dr <3 said...

ill get back to as soon as possible kayh Paknil.. Rancangan Paknil mesti besh punye la.. Caiyok!! Caiyok!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir & Batin.. Semoga Hari Raya ni akan menjadi lebih bermakna untuk diri Paknil dan keluarga!! Have a nice day!! ((;

Mwakssss!!~

lily.lulu said...

Selamat Hari Raya Paknil !!
:)

Yankum3~ said...

wah!!
cm besh je..
mesti tgk ni..
^_-

to pak Nil..
Selamat Hari Raya..
maaf zahir batin eh..
keep up ur good works.. X_X

hyfa hasan said...

pak nil..
selamat hari raya..

Gandum said...

AZNIL SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI BUAT LOE ,FIFI DAN RIKI...

RIKI DAH BESAR MANA EH BUDAK TU,DULU KECIK KEMETOT AJER AKU DUKUNG KAT OPIS!!

AZNIL CAMNER EH AKU NAK CONTACT KO...KASI EMAIL DONG!

www.gandumcartoon.blogspot.com

Suzy said...

A'skum abg aznil...

How's ur raya this year abg aznil?
Is everythings going fine?
Alah,rindulah suzy kat abg aznil...

Lagi2 abg aznil cuti raya & holiday skali,dari raya pertama hingga raya ke-6...

Takperlah,i understand u need a rest & holiday too 4 urself & ur beloved families...kan...

Hehehe,cume nanti bile abg aznil free & dah hilang penat jangan lupe tau update ur blog soon...

Mesti banyak story yang abg aznil boleh share with us sempena raya ni...

Oklah dikesempatan ini suzy ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun & maaf zahir & juga batin sekirenyer ader terkasar bahase atau tersilap kata sepanjang pengenalan kite,harap2 abg aznil tak simpan di hati ye?
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI BUAT ABG AZNIL SEKELUARGA...

SALAM SYG DARI,
SUZYLINA ;)

ayin said...

hi uncle Nil,

boring lah begini..
tadi pagi ada Glamour Raya,
tak dapat tengok lah saya..
saya ada exam dan kat S'pore tak ada astro plak tu.. T.T
semalam raya kat S'pore..
nanti Sabtu ini saya pegi balik kampung kat Parit Raja.. saya terkejut apabila penyampai Erapegi Batu Pahat, tapi agak nya yang bila UncleNil gi Batu Pahat saya baru balik ke S'pore..

tetapi tidak mengapa, saya tetap bleh nampak Uncle Nil kat Macam Macam Aznil and Tom Tom Bak kalau gi M'sia..

Ku Ucapkan Selamat Hari Raya Minal Aidil Wal Faizin kepada Uncle Nil dan keluarga..

Take care Uncle Nil..

Salam sayang dari;
Aerinisha,, =DD

(P.S : click link ini untuk tengok kad saya buatkan Untuk Uncle Nil )

edzlin007 said...

Salam Paknil. saya dah tonton glamor raya. ok la juga rancangan nya. simple je, but enjoyable to watch. kesian pun ada pada yang tak dapat nyanyi sampai abis. tapi suka part spontan macam pakcik yang tarik seluar masa nyanyi tu. kelakar abis.

cintalaila said...

Salam buat Pak Nil...terima kasih atas kiriman SMS raya yang begitu awal...sungguhnya mengenali pak nil adalah sesuatu yang bererti...untuk motivasi anak-anak dan jangan lupa kemunculan mereka dalam teater kanak-kanak sinbad di Istana Budaya pada bulan Disember nanti...(4 orang yang terpilih daripada 6 orang yang dibawa semasa ujibakat)...jumpa di Istana Budaya... terima kasih ! sayang pak nil dari anak-anak.....kalau ada masa datang rumah di Ijok..

sniffa93_aznil4eva said...

glamour raye best owh!!!
ske tgk opah glamour! ahha
best.best.best!

epi n smile alwayz!^_^

takumi said...

paknil..tumpang tanye...si atira yg umur 16 tahun tuh lawa la.... dier ade myspace ke..ape ke yg ley kontek..?
email kt saye paknil...:)
killaz_clown@yahoo.com

dzihnie said...

salam aidil fitri paknil....dah tengok glamour raya tu...happy & sporting diorang semua..puas hati opah glamour menang siapa sangka suara power walaupun dah punya 8 cucu...tak kering gusi saya dibuatnya...raya tahun depan sambung lagi ek rancangan ni bagus la..tahniah pak nil dan selamat hari raya aidil fitri maaf zahir batin

Gabriela F. said...

I was here...
see more about me...

αєяιηιѕнα said...

υη¢ℓєηιℓ αѕ яαρнαєℓ ι ¢αη вєℓιєνє ιт! уєу!! нαяι ѕαвтυ мαℓαм кαт αѕтяσ α∂α gℓαмσυя яαуα[υℓαηgαη] υη¢ℓєηιℓ ¢υтє ѕєун!

hi uncle Nil,

yey!! dapat juga tengok Glamour Raya.
ulangan, tapi best!
semua talk show Uncle Nil host mesti best!
Uncle Nil wear purple nice!!
Uncle Nil bila nak balik dari cuti?
tk apa lah,
uncle Nil needs the rest..
so rest well, be happy!!

Ku Ucapkan Selamat Hari Raya Minal Aidil Wal Faizin kepada Uncle Nil dan keluarga..

Take care Uncle Nil..

Salam sayang dari;
Aerinisha,, =DD

PerantauSepi1306 said...

Salam Aidilfitri buat Pak Nil sekeluarga dari Aiman and Family :D
meriahnye Glamor Raya.

azlin hashim said...

best gak glamor raya, sure lepas nie opah glamour tu bertambah glamour.. punyerlah comel tgk dia gelak..
idea sape yang buat glamour raya nie paknil?

Suzy said...

A'skum Abg Aznil...

Ohh,i was told tat ur holiday up till the 12th of raya...
Huhuhu...
Tkperlah,juz take good care of urself & beloved families...
Hehehe...
Suzy cume rindukan abg aznil,tapi takper it's ok...
Enjoy ur holidays with the love ones!
Miss u lots,abg aznil...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI BUAT ABG AZNIL SEKELUARGA...

SALAM SYG DARI,
SUZYLINA ;)

Seri Nuang Shah Alam said...

pak nil,

selamat hari raya...

zianazone said...

selamat hari raya pak nil..ampun maap di pinta ekk..

Kimmy Ismail@John Abdullah said...

hi paknil, the show was so awesome kelakar gile ok hehe

Juana Intan said...

tak sempat nak tengok la pak nil..huhuhu.kena tunggu siaran ulangannya..bile ek?

HERTINY LAIMAN said...

Salam Pak Nil,
Anyway selamat hari raya..

:: Aku :: said...

Slmt Hari Raya...maaf zahir batin...

comel laa pulak bila sebut paknil eheh :)...

semoga sihat selalu

Galuh Cendra Kirana said...

Assalammualaikum Pak Nil...

Saye pon ader dalam studio tu masa rakaman..Sgt terharu arr dapat tgk n salam Pak Nil dekat2..err...dan tak kureng juge kene sakat. Huhuhu..Pak Nil tawu, sayer balik rumah cakap ngan mak sayer dapat salam ngan Pak Nil, dier senyum sampai xnampak mata..kih kih kih. Kitorang terbahak-bahak tgk gelagat-gelagat rancangan tu walopun ulang manyak kali. Tetap kelakar..

Anyway Pak Nil, as usual mmg hidup sgt suasana raya rancangan ni dalam kendalian Pak Nil. Sememangnya pengalaman manis bagi kami semua. Terima kasih kerana menceriakan setiap rumah yang menonton ape jer rancangan2 yg Pak Nil hostkan. Pak Nil sememangnya penawar duka kami. Doa sayer sebagai peminat setia- Kipas Susah Mati (Die Hard Fan) Pak Nil, semoga tabah dan sentiasa sukses dalam kerjaya dan cabaran hidup.. Salam Aidilfitri Buat Pak Nil, Fifi dan Riki permata hati... Chaiyok! Chaiyok!

Megat Eusofe said...

hahahaahaha
until now , bila teringat balik program nie.Sure me tergelak balik.

Memang best.
me dah tgk 2 kali ( termasuk ulangan )

Memang terhibur hari raya nie

:)

tq abg aznil

p/s: tahun depan buat lah lagi okiesss

NieRadiNa said...

orang selayang menang...cayalah..opah glamer....

hidup selayang...

uNcLe TiEf said...

eee...nak sangat join...tapi x tersampai hajat

yaya said...
This comment has been removed by the author.
yaya said...

salam..
tgk je rancangan ni..but x la plak nk intai sampai ke KASUT..yg br beli tuh..hehehehe!! tp seingat Yaya, Paknil mmg Glammmm habes..sampai ke songkok glitter!

well...opah menang maybe kite fun kot..if ikutkan...yaya lebih suka yg 2nd place tu! si Dara merah tu..but oleh kerana Opah very the sporting..x salah orgnya!!
next year...teruskan lg this program ye!!

hangeng said...

This season is all about lace. thomas sabo schmuck günstig I am talking about crocheted cotton lace, sabo charms the kind your great grandmother thomas sabo engelsflügel wore. Think of the old doilies she used to angebote thomas sabo make. Lace is on everything these days from clothing, handbags and the rest of the accessories. You will see handbags made out of it or adorned with it. It is made into lightweight thomas sabo
flowy scarves. Bangles are big and anhänger thomas sabo covered in lace with matching necklaces and earrings. The thomas sabo kette
necklaces have lace beaded into it, thomas sabo 2010 beaded with lacey disk beads thomas sabo online shop
or lacey beads themselves. It will not be hard to find a great shirt with lace on the top and accessorize it with matching earrings, thomas sabo halsschmuck
necklaces, scarves or handbags. thomas sabo ohrringe Use them tastefully together but don't go overboard. A little of each goes a long way. Handmade is big in this category so don't go looking only at stores; keep those art shows in mind for that unique great find.

hangeng said...

This season is all about lace. thomas sabo schmuck günstig I am talking about crocheted cotton lace, sabo charms the kind your great grandmother thomas sabo engelsflügel wore. Think of the old doilies she used to angebote thomas sabo make. Lace is on everything these days from clothing, handbags and the rest of the accessories. You will see handbags made out of it or adorned with it. It is made into lightweight thomas sabo
flowy scarves. Bangles are big and anhänger thomas sabo covered in lace with matching necklaces and earrings. The thomas sabo kette
necklaces have lace beaded into it, thomas sabo 2010 beaded with lacey disk beads thomas sabo online shop
or lacey beads themselves. It will not be hard to find a great shirt with lace on the top and accessorize it with matching earrings, thomas sabo halsschmuck
necklaces, scarves or handbags. thomas sabo ohrringe Use them tastefully together but don't go overboard. A little of each goes a long way. Handmade is big in this category so don't go looking only at stores; keep those art shows in mind for that unique great find.